Reklama

Cinkali byste znovu klíčema?

Rakato (St, 15. 1. 2020 - 23:01)

A jak chřipka, nebo co to máš? Zabírá něco? Já říkám - když už se zpotit, tak ne prací, ale při chřipce. (Vyšší teplota s pocením spojená zabíjí viry.)

Jedovatej (St, 15. 1. 2020 - 14:01)

Jedna vlaštovka jaro nedělá, Jahodovej, a jeden průzkum, kterej věští tvejm miláčkům překročení pětiprocentní hranice taky ne… podle toho průzkumu, vo kterým básníš, spadla Klausova Trikolóra na 0,5%, a to je podle mýho mínění dokonalej nesmysl, když předchozí průzkumy ukazovaly, že se dostane do poslanecký sněmovny... Mimochodem, tebou zmiňovanej průzkum dává komunistům 8,2 procenta – to je víc, než tvejm lidovcům (ne, že bych z toho byl vodvázanej, a toto číslo se mi taky zdá dost vysoký). Zkrátka a dobře – důležitej je trend, ne jednotlivej průzkum – a z toho je vysoce pravděpodobný, že lidovci, topáci a starostenstvo rozhodně nemaj nic jistý… --- A ještě citátek pro tebe: „Když už nemáš vůbec co hrát, vraž tam Rusa, když ti dojde Rus, vraž tam Číňana.“ (europoslanec Zahradil, https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vymeteni-Pirati-a-spol-Nasili-Lez-zni-Prahou-Vysmech-jejich-prohre-a-info-jak-se-doted-chovali-610043) --------- A teď koukám na úplně čerstvej průzkum, Jahodovej: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Nova-cisla-z-pruzkumu-Klaus-se-muze-radovat-Kalousek-balit-kufry-Ale-nebude-sam-610089, ti tví lidovci 5,8 %, Trikolóra 6,1% - nechci bejt špatnej prorok, ale považuju za vysoce pravděpodobný, že právě Trikolóra řádně zatopí lidovcům, topákům i starostenstvu...

ShabbaTot-jahoda (Čt, 16. 1. 2020 - 16:01)

...mňo......říkáš jednotlivej průzkum..?...A jak mě potom vysvětlíš,že se opakuje pořád dokola a dokola a KDŮ-ČSL v něm má pořád kol 5 %.S píš + jak -...čím to asi bude?..A nyní Novinky cz a článek:Vládní strany se opírají o starší voliče a důchodce,u mladých bodují Piráti.Atam jsou KDŮ-ČSL 5 %,TOP 09 5,4 %STAN 5,9 %.....Piráti 12,5 %,Trikolora 2,7 %...SPD 7,9 %...kde jsou ta mohutná %%% u Trikolory?...Že by u Trikolory která dle tvého tvrzení má zase na vztup do PS?...Akorát tak kulové!! Ano,několik zoüfalců se přebarví hroším kožichem a přejde od SPD,která je totálně profláknutá pane Okamura k Trikolora .Taky několik zoufalců z ČSSD a možná i od KSČM bude volit pana Klause ml.,ale to tu stranu nespasí a časem se zlikviduje sama ,toto ale neplatí pro KDŮ-ČSL !..Katolická Morava to jistí a ta natrhne ANOnistům prdel !...A taky Piráti,moje analyza byla opět a jak jinak správná,staří,mechem,houbama a lyšejníkem obrostlí dinosauři z pravěké Jury a kontimentu Pangea odcházejí do věčných lovišt a nahrazuje je nová generace mladých lidí,kterým je pravěk éry dinosaurů u prdele a již je nezajímá.Ta bude volit Piráty. Zde se jedná již o lidi i kol 40 rok a to jejiž dosti mohutná populační obnova politicky smýšlejícího voličstva a to ANO pozná ani ne za 5-8 let.Pak bude 40-cátníkům 50 a to bude znamenat k polovině jinak smýšlejícího voličstva.Píšeš,že Trikolora řádně zatopí lidovcům,topákům a starostenstvu?...Tak nyní jsem ti popsal proč se tak nestane a do budoucna ani náhodou.Jo a jseš špatnej prorok,to já jahoda,i když občas píši nachmelen,ovíněn a okořalen jsem lepší analytik jak ty a o tom bez dizkuze,moje proroctví se více jak z 80 % plní,ne tvoje,ty se pouze oháníš proruskýma vebama jak je Aeronet ,Parlamentní listy a tak,ale svůj názor moc nemáš.A já jahoda říkám!!!!!!!!...V budoucnu půjdou líní mafiánští kapři bratrstva rudé pracky na smetiště politických dějin,Pirátu budou vládnoucí stranou a budou si vybírat koalici,KSČM zůstane stranou opravdových poctivců s rovnou páteří bez pokrytectví a falše a pár takových komunistů ze svého okolí znám,jsou věrni svému přesvědčení až do vysokého věku a nebudou nikdy měnit!KDÚ-ČSL jednou bude a nednou nebude v Parlamentu,ale nikdy zcela v politice neskončí,Morava to sychruje a Trikolora zhyne na nízkou volební účast a již nikdy nepovstane.Tam je prostě jméno Klaus a při tomto se národu vybaví jeho ukradené celoživotní úspory a nemožnost se po amnestii dovolat práva.To se Jedovatej nikdy neodpustí,každý není křestan a druhou tvář nastavovat nebude!

Jedovatej (Čt, 16. 1. 2020 - 17:01)

„...i když občas píši nachmelen,ovíněn a okořalen jsem lepší analytik jak ty a o tom bez dizkuze,moje proroctví se více jak z 80 % plní,ne tvoje,ty se pouze oháníš proruskýma vebama jak je Aeronet ,Parlamentní listy a tak,ale svůj názor moc nemáš.“ --- Ty seš ale blábolil, Jahodovej… Takže: Nevoháním se proruskejma webama, vobvykle vypíchnu sem do diskuse nějaký články, který by mohly bejt zajímavý i pro jiný čtenáře, a uvedu odkaz, protože se za prvý nehodlám chlubit cizím peřím, a za druhý, Jahodovej - nehodlám jako ty tupě papuškovat stále stejný propagandistický žvásty… V naprostý většině svejch textů připojuju i vlastní stanovisko, zas tak "nachmelen,ovíněn a okořalen“ nemůžeš bejt, aby sis toho nevšim… --- Jo, a ještě tohle – tvrdím, že urážky a sprostoty naznačujou žalostnej nedostatek argumentů, a mezi takový urážky, signalizující argumentační chudobu, patří škatulkování tobě nevhodnejch médií jako proruský weby. --- Jasně, vypadá to, že si protiřečím, pokud jde vo ubohýho trapnýho blbečka sdfg, se kterým si vyměňujem všelijaký legrácky… ale ten magor je zcela nezpůsobilej k normální diskusi, tam se snad ani nemá ceny vo ni pokoušet, a bude nafurt jen k posměchu.

Jedovatej (Čt, 16. 1. 2020 - 17:01)

Že by u Trikolory která dle tvého tvrzení má zase na vztup do PS?...Akorát tak kulové!!“ --- Umíš číst a rozumíš psanýmu textu? Co dnes uveřejněnej další průzkum? „Sezóna volebních odhadů uprostřed ledna pokračuje průzkumem agentury SANEP. Ten překvapil doposud nejvyšším odhadem pro hnutí Trikolóra a rovněž tím, že by podle něj měla palác u Malostranského náměstí opustit vládní ČSSD. Hnutí ANO si stále drží suverénně první pozici, i když by jej volilo „pouze“ 28,9 procenta, což je oproti minulým měsícům pokles.
Na druhém místě se umístila ODS se ziskem 10,8 procenta, třetí jsou Piráti s 8,5. Obě strany podle agentury ukazují vyčerpaný potenciál a v posledních měsících spíše pokles. I čtvrté místo je stejné jako při volbách v říjnu 2017. Obsadilo jej hnutí SPD, které by získalo 8,1 procenta.
Hned za nejsilnější čtveřicí pak skončilo hnutí Trikolóra, založení v loňském roce poslancem Václavem Klausem. To je již několik měsíců největším „skokanem“.
Následují s 6,7 procenty komunisté a skupinu těch, kteří by prošli, uzavírá dvojblok KDU- ČSL a TOP 09. Ta však velmi těsně, s 5,2 procenty.
Vládní ČSSD by naopak pětiprocentní hranici nepřekonala. (https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Nova-cisla-Klaus-leti-nahoru-CSSD-by-se-balila-A-Pirati-nedivejte-se-610212?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=denni-tisk) --- Co ti na tom je nejasný? Trikolŕa jde nahoru, podle vočekávání, a tohle je dost nesmyslný vočekávání: „Ano,několik zoüfalců se přebarví hroším kožichem a přejde od SPD,která je totálně profláknutá pane Okamura k Trikolora .Taky několik zoufalců z ČSSD a možná i od KSČM bude volit pana Klause ml.,ale to tu stranu nespasí a časem se zlikviduje sama ,toto ale neplatí pro KDŮ-ČSL !..Katolická Morava to jistí a ta natrhne ANOnistům prdel !“ --- Takže, Jahodovej – pro ty, kdo sázej na pravicovou politiku a chtěj volit pravicový uskupení, je nejspíš Trikolóra hodně přijatelná volba, takoví rozhodně nebudou volit falešný černoprdelnictvo… nevylučuju ovšem, že ti vymírající zoufalci, který volej lidovce, je budou volit furt, aspoň ti, který se dobelhaj, doplazej, nebo budou přivezený k volebním urnám – ale to by mohlo bejt málo (a pro dobro malý země v srdci Evropy vočekávám, že to skutečně málo bude.). Vono jde dost vo tzv. nerozhodnutý voliče a o volební účast – za prvý, nevidím žádnej důvod, proč by to ti nerozhodnutí nakonec šoupli lidovcům, a za druhý: jestliže je počet lidoveckejch voličů maximálně konstantní, ale spíš klesající vlivem přirozený úmrtnosti, je celkem přehledný a jasný, že s rostoucí volební účastí klesá procento lidovcema získanejch voličů. To není ani matematika, to jsou prostý počty… --- A k tý Moravě – jo, máš pravdu, Morava je pro lidovce silnej region, zvlášť díky panu Čunkovi, nejsem si ale jistej, že tam volej primárně lidovce a nejde hlavně vo osobu pana Čunka; ten by získal dost voličů v jakýkoliv straně, do který by vlezl. A taky, „bo Morava je kraj razovity“, nečekám voslnivý úspěchy lidovců na severu Moravy, na Ostravsku. Malá země v srdci Evropy není jenom Morava, Jahodovej, lidovci ještě něco vyzobou na Českomoravský vysočině… a to je asi tak všechno.--- „,Pirátu budou vládnoucí stranou a budou si vybírat koalici,“ … vo tom silně pochybuju, Jahodovej, spíš si myslím, že se vokoukaj a nepřidaj jim ani různý aférky a vostudy, kterejch se už teď dopouštěj. „Morava to sychruje a Trikolora zhyne na nízkou volební účast a již nikdy nepovstane.“ --- Zbožný přání, Jahodovej – to by musela Trikolóra províst mnohý školácký chyby, vyloučit se to sice nedá, možný je všecko… co je ale jistý, je pozvolnej pokles významu svou stran, lidovců a komunistů, který závisej na voličích ve vysokým věku… --- Takže závěr, Jahodovej – vopravdu nečekám žádný lidovecký vzepětí, až do voleb plusmínus nějakejch pět, pětapůl procent… a stažený řitě v představách, jak to ve skutečnejch volbách dopadne.

Rakato (St, 15. 1. 2020 - 15:01)

Najít si správného nepřítele je pro každou stranu životně důležité, protože bez něho nemůže volat do společné fronty odporu celý národ. ------- Např. zmetci z malých opozičních stran zvolili špatně - Babiše a Zemana - a propadají se pod pět procent. Zahraniční nepřítel je také dobrý, ale v současné době míru se prodává špatně. ---------- Podle mě do černého se zahraničním nepřítelem trefil jen Hřib z Prahy (asi se najdou i Pražáci, co nejsou paka), když ukázal fakáč totalitnímu a drzému Pekingu, a uzavřel smlouvu s Tchaj-pejí. Hřibe - respekt!

No, (St, 15. 1. 2020 - 19:01)

Respekt je málo. Ty bys mu měl políbit řiť, abys mu dokázal, jaký jsi jeho věrný patolízal.

Jedovatej (Út, 14. 1. 2020 - 17:01)

V jednom ze svejch minulejch příspěvků jsem zmiňoval příběh paní Simony, samoživitelky se třema dětma, který přineslo minulou sobotu Právo, a taky Novinky (https://www.novinky.cz/domaci/clanek/matka-tri-deti-z-prahy-uklizela-nacerno-ona-skonci-na-ulici-deti-v-ustavu-40309617, 11. 1. 2020, 13:11) – jen připomenu, že přišla vo veškerý dávky, protože pracovala tři měsíce načerno a někdo ji nahlásil. --- A koukejme, hleďme, co píše dnešní Právo: „Ještě týž den večer se v sídle Sdružení na ochranu ohrožených dětí (SOOD), které poskytovalo rodině potravinovou pomoc,objevil manželský pár s dvaceti tisíci v ruce. Během dvou dnů nasbírali čtenáři tolik, že je rodina zachráněna. Děti nemusí do ústavu, zůstanou s matkou v bytě, za který včera zaplatila nájem. --- Jednu z prvních reakcí na článek uveřejnila i ministryně práce a sociálních věcíMichaela Maláčová (ČSSD). „Příběh paní Simony se mě jako matky hluboce dotkl. Samozřejmě nad její životní situací nehodlám mávnout rukou. Své chyby lituje. Celou věc nechám prošetřit. Rodina musí zůstat spolu, napsala na svůj facebookový profil Jana Maláčová. Od pondělního rána pak skutečně pátrala s úřadem práce, zda vše proběhlo, jak mělo. Proběhlo. Ale přece jen jsou ještě další možnosti pomoci.“ Pochopitelně si přihřáli polívčičku a zástupci jinejch stran článek zmiňuje lidoveckýho Jurečku, či poslance Pávka za STAN… a píše taky vo tom, že na účet SOOD pod heslem paní Simona dorazilo přes dvěstě tisíc… ještě jednou citace z článku: „ V tuto chvíli jsme s paní Simonou domluvené, že 150 isíc jí vyplatíme do června. Ve středu jí předám 50 tisíc korun, stejnou částku v únoru a zbytek v březnu. Od června by opět měla mít nárok na dávky. Ale říkala, že si chce najít uklízení na dobu, kterou bude i s péčí o děti zvládat, a na systémové dávky nespoléhat, posala Vodičková“ (ředitelka SOOD). ---------- Šťastnej konec? Pro paní Simonu možná – ale kurevsky špatnej příklad. Fakta jsou neúprosný – pracovala načerno, erár ji vymátl a potrestal. Musela vědět, do čeho jde, musela znát rizika… některý pohádky končej slovy „… a kdyby neumřeli, žijí dodnes“, já to vidím tak, že kdyby ji erár nevyhmátl, dělá dál načerno… --- Starali by se stejně ti výtečníci z bandy všivejch politiků, kdyby případ paní Simony nebyl medializovanej? Stěží… Kolik lidí bylo v podobný situaci jako vona, přišli vo dávky… a tím to celý skončilo, protože se nedostali do médií? A má to snad bejt špatně? Po vině následuje trest, to je snad logický… ale případ paní Simony? Brala dávky a pracovala načerno (i když nejspíš mohla dělat řádně na smlouvu, kdyby chtěla, třeba u jinýho zaměstnavatele) – a vyfasuje nejmíň 150 litrů vod SOOD? --- A co všichni další, kteří se teď dostanou do podobný situace – dostanou stejný prachy? Vždyť to je pro jiný náramnej příklad, jak vojebávat erár… a když to náhodou praskne, brečet v médiích, však vona se ta banda všivejch politiků v honbě za voličskejma hlasama bude předhánět, jak pomoct… No jo – v honbě za voličskejma hlasama, ale jakejma … i za hlasama těch, kteří nepodváděj, řádně makaj a vodváděj daně, a celý to platěj?

aladin (Út, 14. 1. 2020 - 16:01)

"Prima
Námořní vyšetřovací služba II (20)".....Jak to, že u nás jsou politici - fašisté !!! Jsme údajně demokratický stát ???

Jedovatej (Út, 14. 1. 2020 - 16:01)

„Zrušení superhrubé mzdy, ke kterému se vláda zavázala v programovém prohlášení, je jedním ze 14 bodů úterního jednání koalice. Šéfka státní kasy Alena Schillerová (za ANO) chce, aby lidé odváděli 19 procent z hrubé mzdy. Nyní ve výsledku platí 20,1 procenta.
Kdyby se superhrubá mzda zrušila, pro zaměstnance by to znamenalo pár stovek navíc. Člověk, který má hrubou mzdu 30 tisíc korun, by si měsíčně přilepšil o 330 korun. ---
Jenže proti se staví sociální demokraté. „Zrušit superhrubou mzdu, se kterou kdysi přišli pánové Topolánek a Kalousek, je zásah do státního rozpočtu takový, který není možné kompenzovat bez zásadních změn na příjmové stránce, a to já jsem v tom materiálu nenašel,“ řekl novinářům šéf ČSSD Jan Hamáček. Podle něj není možné zaseknout do rozpočtu 25miliardovou sekeru.
Jinými slovy, o více penězích by rozhodovali sami zaměstnanci, protože by státu odvedli méně.“
(https://www.novinky.cz/domaci/clanek/paradox-superhrube-mzdy-cssd-odmita-zrusit-co-kdysi-zavedl-topolanek-s-kalouskem-40309889) ---------- Buďme upřímní – proti zrušení superhrubý mzdy nejsou jenom socani, je to jen pár tejdnů, když se Babiš v OVM náramně rozčiloval:

"A víte, kolik by to stálo peněz, kdyby se zrušila superhrubá mzda příští rok? 80 miliard! Schodek by byl 120 miliard!. Ratingy by byly pryč a ekonomika by šla do kopru. Toto je demagogie, zničilo by to naší ekonomiku, zničilo by to naše ratingy, kterých dosáhla tato vláda,“ dštil Babiš opět oheň a síru."( https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Takze-jste-si-nabehl-na-vidle-pane-moderatore-smal-se-Babis-Tenis-s-kmotry-Ten-vas-Snajdr-nejvetsi-zlocinec-605400, ze dne 01.12.2019) ---------- Je ale pravdou, že se ministryně financí pokouší o zrušení superhrubý mzdy již nějakej čas, již dříve totiž ministerstvo financí

„vyčíslilo, že by kvůli zrušení supehrubé mzdy a souvisejícímu snížení daní přišly veřejné rozpočty o víc než 22 miliard ročně. A protože růst ekonomiky zpomaluje, výběr daní se podle ministerstva nebude zvyšovat tak rychle jako dřív. Vláda si přitom už teď naplánovala pro rok 2021 priority za další desítky miliard korun.“ (https://ct24.ceskatelevize.cz/ekonomika/2793323-superhruba-mzda-znovu-na-zruseni-schillerova-predlozi-koalici-navrh-do-prazdnin, ze dne 20. 4. 2019 ) ---------- Shrňme si to: Anosocanskej cirkus se ke zrušení superhrubý mzdy zavázal ve svým programovým prohlášení, a teď se cuká, protože by zaměstnancům zůstaly prachy, který by pak anosocani nemohli rozházet sami… U socanů takovej postup není vůbec překvapivý… ale vlastně ani u Babiše už ne, ty časy, kdy chtěl řídit stát jako firmu, jsou definitivně minulostí, teď ty nádhery říděj stát, jako kdyby v Čapím hnízdě nebyly surikaty, ale velký stádo serpenízků vobecnejch, který bez ustání tlačej tlustý pakle bankovek vysoký nominální hodnoty… I když ani tohle vlastně není moc přesný, ty prachy vytlačej vobčané, řádně pracující a řádně daně vodvádějící, ubývající živočišnej druh, kterej se pro kdejaký šiřitele dobra stal lovnou zvěří...

Rakato (Út, 14. 1. 2020 - 17:01)

Daňové kejkle nám nepomohou. Zrušení nezrušení superhrubé mzdy je jen téma, které má odvést pozornost od důležitých věcí, které vláda zanedbává - investice, dálnice aj. infrastruktura, školství apod. -------------------------------------- I kdyby byla superhrubá mzda zrušena, udělá se procentní úprava daně (jako při jejím zavádění), aby to vyšlo šul nul a voliči se nenaštvali.

Jedovatej (Út, 14. 1. 2020 - 17:01)

Jasně, že erár si "poradí" ... jak vorvat co nejvíc vobyvatelstvo, jak píšeš, aby "to vyšlo šul nul" , ale vo to mi tak úplně nešlo - dal jsem to do diskuse jako názornej příklad, jak banda všivejch politiků držkuje proti tomu, a usilovně kritizuje to, co předvedla předchozí tlupa, ale když jde vo nápravu kritizovanýho, skutek utek...

Jura (Út, 14. 1. 2020 - 09:01)

Cinkal bych, kdyby se objevil někdo takový jako Václav Havel. Anebo Karel Schwarzenberg v mladším vydání či současní i bývalí prezidenti Německa a Rakouska. Samozřejmě Češi, ale tohoto typu.

taky (Út, 14. 1. 2020 - 10:01)

bychom ty blbce vycinkali

Jura (Út, 14. 1. 2020 - 10:01)

Ano, jsem si toho vědom. Ta dnešní lůza by je vycinkala. Všichni ti zemanovci, okamurovci, příznivci ODS, KSČM, soc. dem. i lidovců a s nimi i katolíci. Největší špína této společnosti.

Jedovatej (Út, 14. 1. 2020 - 06:01)

„Je nejvyšší čas na politické rozhodnutí a zapojení Ministerstva financí. Pokud nic neuděláme, hrozí v příštích letech, že si všichni důchodci v poměru k dnešku pohorší o 11 procent, nebo budeme muset masivně navyšovat věk odchodu do důchodu – a to nad 70 let,” varovala po pátečním jednání Komise pro spravedlivé důchody ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová z ČSSD. ---
Premiér Andrej Babiš (ANO) teď ale naléhavost vládní priority spíše zlehčuje. V neděli v televizi Prima dokonce uvedl, že o penze není třeba se obávat. „Tím, že navyšujeme mzdy, máme vyšší odvody sociálního pojištění. Proto nejsou žádné obavy. Co ekonomové vědí o tom, co bude v roce 2030? Kdo bude u vlády?“ řekl premiér. ---
Změny se chystají také pro ty, kteří část života věnovali péči o děti. Za roky péče, kdy je rodič bez příjmu, by se bral fiktivní vyměřovací základ. Buď poslední roční výdělek, nebo průměrná mzda.
V potaz by se přitom brala vyšší částka. U pečujících se také počítá s bonusem 500 korun za vychované dítě. Matka, jež bude čtyři roky doma s potomkem, tak dostane vyšší penzi než žena bez dětí, která bude čtyři roky pracovat. U matek a bezdětných s nízkým příjmem by rozdíl mohl činit přes 800 korun. (https://www.seznamzpravy.cz/clanek/cerny-scenar-do-penze-v-70-a-duchod-od-8000-na-mesic-86285?dop-ab-variant=1&seq-no=1&source=hp&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=null) ----------

Zajímavý - socani se dlouhý roky tvářili, že důchodovej systém vydrží… že by začalo docházet k prozření? Ale premiér je v klídku, prej co bude v roce 2030… tak to je vopravdu náramný, Národní investiční plán je vymyšlenej do roku 2050, ale tady se Babiš neptá, co bude za 40 let… --- Zvláštní země.. anonisti, nebylo by vod věci pouvažovat vo splynutí socanů a anonistů? Sice by to bylo něco podobnýho, jako v kreslenejch Rychlejch Šípech vymejšlelo Bratrstvo kočičí pracky možný splynutí vobou chlapeckejch klubů (a přitom chtělo Šípaky uspat „vylepšeným“ čajem), ale co… „Padouch, nebo hrdina, my jsme jedna rodina“… (Z filmu Limonádový Joe). --- Jo, a ten nápad, že by mamina, která byla doma s dětmi, brala větší penzi, než jiná, která čtyři roky hákovala, ten je dost povedenej… zejména v případech, kdy se ty děti v dospělosti projevěj jako nemakačenkové, nebo budou stažený z voběhu do lochu za trestnou činnost. Logickej byl nápad vodvádět část sociálního pojistnýho nikoliv do společnýho, ale k penzi matky, tím by byla zvohledněná prospěšnost potomstva pro společnost. Vychovala jste řádně žijící potomstvo, tady máte bonus, v opačným případě… kulový.

Rakato (Út, 14. 1. 2020 - 13:01)

Politikové jsou lidé, kteří vždy nechávají věci vyhrotit, protože předejít problémům by je stálo volební hlasy. Typickou ukázkou takového jednání je Mnichovská dohoda. Tento model chování funguje trvale a u nás jej vidíme u důchodové reformy. My dva jsme už problém vyřešili - je třeba zvýšit odvody z mezd na důchody - a časem se k tomu odhodlají i politikové. To až bude na důchody z rozpočtu vypláceno tolik, že na nic jiného už skoro nic nezbude.

Jedovatej (Út, 14. 1. 2020 - 05:01)

„Saúdská Arábie je dlouhodobě kritizována za potlačování lidských práv, umlčování kritiků nebo perzekuce žen. Vládní špičky měly navíc v roce 2018 iniciovat vraždu novináře Džamála Chášukdžího.
Během roku 2019 nechala saúdskoarabská vláda popravit v zemi 184 lidí. Statistiku přinesla v pondělí britská lidskoprávní organizace Reprieve. Podle ní jde o nejvyšší číslo od roku 2013, kdy organizace začala data shromažďovat.
Z celkového počtu popravených bylo 88 lidí saúdské národnosti, 90 dalších pocházelo ze zahraničí a u šesti osob se totožnost nepodařilo zjistit.
Saúdská vláda navíc popravila 37 lidí v jeden jediný den. Stalo se tak 23. dubna, uvádí Reprieve. V ten den byly popraveny také tři děti.“ (https://www.seznamzpravy.cz/clanek/za-jediny-den-v-saudske-arabii-popravili-37-lidi-za-cely-lonsky-rok-184-86303?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=denni-tisk) ---------- Že je dlouhodobě kritizována? Možná… ale hodně potichoučku, zato je náramně vidět a slyšet každýho magora, kterej si votevírá mordu vůči Rusku, nebo Číně, pro větší efekt vomotanej tibetskou vlajkou. Rozhodně netvrdím, že život v tý Číně, nebo Rusku je nějakej libovej… ale ten povyk proti nim z bezpečný vzdálenosti je dost pokryteckej… kde by byli všichni ti řvouni bez čínskejch výrobků? --- A jak byla Čína dobrá, když tam Evropa posílala svý plastový vodpady, vono se dobře žvaní vo třídění, recyklaci a čistým životním prostředí, když se ten bordel jen vodveze jinam… --- Vod Saúdský Arábie jsem se voklikou sice dostal k vodpadům, ale tohle je fakt zajímavý… a vypovídající vo boji za čistý životní prostředí:

„Spojené státy americké vyvážely do Číny 70 % produkovaných odpadů, Velká Británie pak přibližně dvě třetiny své produkce. První měsíce poté, co se Peking dovozu oficiálně zřekl, poklesl objem vývozu odpadu ze Států i Anglie zhruba o třetinu. Pokud si ale myslíte, že by tito producenti odpadu „šli do sebe“ a začali sami aktivně pracovat na předcházení jejich vzniku anebo se více podíleli na jeho recyklaci s využitím domácích zdrojů, pletete se. Byl to jen klid před bouří, čas strávený hledáním nových odbytišť a skládek. ---
Pro Američany se rázem jedničkou stalo Thajsko, kam vyvezli 91 505 tun plastového odpadů. Jistě, zaváželi ho tam už dříve, ale stávající nárůst objemu je vyšší o 1985 %. Podobné to rázem bylo i v Malajsii, kde se dovoz odpadů ze zahraničí zvýšil o 273 %. A o 46 % ve Vietnamu. Dalšími destinacemi amerických plastů se stalo Turecko a Jižní Korea. V konečném důsledku tak USA exportovaly za hranice 81 % svých plastových odpadků, tedy vlastně skoro tolik, jako by vyvážely do dál Číny. Pár změn tu ale přeci jen je. ---
Čína měla průmysl, přístavy a dopravní infrastrukturu na to, aby se s přívalem odpadků ze zbytku světa uměla nějak vypořádat. Vietnam, ani Malajsie nic takového nemají, a tak se teď doslova topí v odpadcích. Obě země také na několik měsíců dovoz stoply, protože nebyly zprvu schopné příjem rozebírat. Ne že by Čína byla z hlediska zpracování odpadů extra výhra, ale ostatní země v Asii nemají ani minimální zdravotní, hygienické nebo bezpečnostní mechanismy.
(https://ekolist.cz/cz/zelena-domacnost/zpravy-zd/proc-nam-bez-ciny-recyklace-plastovych-odpadu-uplne-nefunguje, ze dne 16.10.2018 )
A ještě jeden vodkaz: (https://neviditelnypes.lidovky.cz/ekonomika/ekologie-na-pokraji-plastove-kalamity.A180805_202500_p_ekonomika_wag, ze dne 7.8.2018)

Rakato (Út, 14. 1. 2020 - 13:01)

Saudská Arábie je středověká země, a to hlavně proto, že její prachy zakonzervovaly staré pořádky - rodilí Arabové mají kde co zadarmo, nemusí se snažit v ničem, a tak jsou blbí jak tágo a i proto se věnují vahhábismu, nejkonzervativnějšímu islámu. Jenže jako spojenec USA je zákaz tyto trotly kritizovat, a tak jen někdy nějakému novináři uklouzne něco negativního na Saudy. ---------------------------- Saudská Arábie je to pěkný příklad amerického pokrytectví, když agresivní a uřvané americké feministky drze kritizují kde koho, ale Saudy? Raději ne, to jsou přece kámoši. A tak si Saudové dále pěstují svůj ideový a znalostní primitivismus, a jsou v pohodě. A přitom jsou největší podporovatelé světového terorismu na světě a jejich vinou umírá každý měsíc mnoho lidí při atentátech, nemluvě o Jemencích.

sardanapal* (Út, 14. 1. 2020 - 18:01)

Bodejť , když třebas jen klan Buschů , jest finančně propojen s rodinou vládnoucích Saúdů . O demokracii a svobodě se teho hafo nažgryndá , ale jak sou v tem velký love (hafo many) , všechno de bokem - jen ať se zlaťáky sypou ... ;-(
A pár debilů (různě po Světě) mává kartami , které rozdali "TI" dobří ... Bojují ani nevědí za co , pro koho a vydělávají tím dalším (hlavně těm "dobrým")...

Reklama

Přidat komentář