Reklama

JHVH (Jahve,Jehova) - jediný živý Bůh

Rakato (Út, 14. 1. 2020 - 18:01)

Všichni křesťané jsou nesnášenliví, ale nevypadá to tak, protože pochopili, že v našem ateistickém světě nenacházejí sluchu, a tak se většinou se světáky nebaví. Mima diskutuje, a tak vychází její nesnášenlivost najevo. --------------------------------------------------------
Když se podíváš do historie, nesnášenlivost (a často vražedná) je pro křesťany typická, a začala ihned, kdy se dostali k moci a ty vraždy jim začaly procházet, viz zavraždění alexandrijské učenkyně Hypatie a dalších antických učenců. --------------------------------------------------------------
V podstatě ale Mima nemá na vybranou a musí se chovat fanaticky a nesnášenlivě, protože málokterý křesťan je schopen připustit např. evoluci (třebaže založenou bohem) nebo jakéhosi boha - přírodu, a tak zaťatě vychází z bible a tvrdohlavě odmítá odlišný pohled na ni. --------------------------------------------------------------
(Je to totiž tak svůdné! Když chceš rozumět světu po ateistickém způsobu, musíš roky studovat a stejně víš, že nic nevíš. Ale s biblí? To je jiná káva. Bible ti dá odpověď úplně na všechno a bez učení, a ještě získáš hromadu kámošů. No nekup to!)

mima (St, 15. 1. 2020 - 09:01)

Rakoto všimni si, že celou dobu tady obhajují mou víru, Biblí. Ani jednou jsem tady nenapadla tvou víru ( to co tady ty propagujes, tvou amatérskou psychologií, jak sám píšeš, či tvé znalosti v podobě jiných knih, autoru, informací ze světa médií........) Nikde nezlehčují tvé vědomosti ( a víš proč, protože vážně v tom nevynikam, tak nebudu ze sebe dělat blbku) Ani jednou jsem se neurazila byť náznakem, že mě máš za blbou, fanatičku a už vůbec jsem tě nenazvala nesnášenlivým za tvé názory, tvou víru.......pokud se cítíš dotčený, když tě upozorním na tvé nesrovnalostí či špatné informace, dokonce ti to doložim dle Bible, tak snad takhle to funguje v normální komunikací ...... Píšeš jak to funguje v ateistickém světě, že musíš roky studovat........a teď se tě ptám ateisto, kolikrát jsi přečetl celou Biblí, jaké jsi měl učitele, jak dlouho ses věnoval studiu, kolik let Biblí čteš, či vůbec jí čteš, kdo je dnes tvým učitelem tady i ve světě.........v tvém příspěvků na který reaguji, je jasný důkaz, jak pohrdas věřícími, děláš z nich negramotné, nevzdělané.........to samé dělali komunisté z chytrých lidí, dělali blázny.......

Rakato (St, 15. 1. 2020 - 13:01)

Pořád neustále odbočuješ, uhýbáš, píšeš mimo téma... A teď zrovna tak. Jasně jsem napsal, že drze kritizuješ, že nerozumím bibli. Ty si myslíš, že rozumíš, protože ji dobře znáš. Ale to je tvůj velký omyl, protože k pochopení bible nestačí znát její text, slátaný ze stovek spisů a spisků, ale i historii Židů a historii vzniku bible. Např. starý zákon nechal napsat judský krák Jóšiáš jako obhajobu svého nároku na území býbalého království Izrael. A z toho vyplývá i obsah a forma. ---------------------------------------------------------------
Jinak řešeno, ty si v mnoha bodech bibli mylně vykládáš, protože neznáš věci kolem ní. Nak se nepovyšuj.

mima (St, 15. 1. 2020 - 14:01)

Povyšovat se? Tak to není můj problém. A jestli potřebuješ byt na vršku, klidně tam buď .Já ti to místo neberu ( já se výšek bojím ) ........A co se týče Bible, citují za sebe..... Každého, kdo slyší prorocká slova této knihy, ujišťují: Kdokoli k nim něco přidá......Kdokoli z prorockých slov této knihy něco odejme.....to píšu jak já k Bibli přicházím......Tebe se to vůbec netýká, neber si to zase osobně.

Rakato (St, 15. 1. 2020 - 14:01)

Je mi jasné, že u tebe vývoj k lepšímu nikdy nenastane, jak máš klapky na očích a vidíš je tu jednu knihu, a odmítáš se seznámit s informacemi kolem ní. Proto budeš bibli rozumět jen tím svým jedním školácky biflovacím způsobem. Je to podobné, jako když vylíhnutý pták přešlapuje na větvi a bojí se vzlétnout. Ty nevzlétneš nikdy, celý život budeš stepovat na své suché větvičce a myslet si, že nic jiného na světě není.

mima (St, 15. 1. 2020 - 15:01)

Ano, máš to marný, marný, marný..... k obrazů svému mě nezměniš.

:) (Út, 14. 1. 2020 - 20:01)

Stejně zaťatě a tvrdohlavě odmítáš teorii víry přesvědčených křesťanů. Rakato, jaký je rozdíl mezi tebou a jimi co se způsobu přesvědčování dotýká?

Rakato (Út, 14. 1. 2020 - 20:01)

Mezi ateisty a křesťany je takový rozdíl, jako mezi vědou a technikou na jedné straně, a bajkami na straně druhé. Takže např. pokud se chceš někam přepravit, jako ateista jedeš autem, ale jako křesťan na oslu.

sardanapal* (Út, 14. 1. 2020 - 19:01)

Buďme rádi za umírněné Křesťany ...
Nepálila tě bába žehličkou ?

Rakato (Út, 14. 1. 2020 - 20:01)

Jo, umírnění křesťané... Stačí jeden další Hus, který je zfanatizuje a postaví na nohy, a jsme zase v p.deli. Nikdy nevíš.

Jirka (Út, 14. 1. 2020 - 18:01)

Toto je zrovna film o Hypatii z Alexandrie. Ale mimojiné o napětí a násilnostech mezi ranými křesťany a pohany. https://www.csfd.cz/film/241254-agora/prehled/?_e_pi_=7%2CPAGE_ID10%2C1322627071 snímek je situován do doby života Hypatie, pozdního starověku (konce 4.století).

Jirka (Po, 13. 1. 2020 - 20:01)

No jo, ještě 3,33 stránky

mima (Po, 13. 1. 2020 - 21:01)

Už jen stovka příspěvků, jsem zvědavá kdo dá těch 100 000 Výherce by měl dostat odměnu :-)

Jirka (Po, 13. 1. 2020 - 17:01)

Mima ale čte Bibli možná více než třicet let, tak jí má dobře prozkoumanou, k tomu je věřící, tak jí může přímo Bůh zasvěcovat do významů textů, které nevěřícím nic neřeknou. Nevěřící se totiž spoléhají pouze na svůj rozum, my věřící nikolif.

Návštěvník (Ne, 12. 1. 2020 - 22:01)

To mi tvrdí křesťané, že první lidi snědli špatné jablko a bůh se naštval a potrestal je, že už nebyli nesmrtelní, ale žili jen do 900 let a v přírodě teprve od té doby začal fungovat potravní řetězec. Do té doby to prý bylo jinačí, nějaké pohádkové, ale nikdo neví jaké vlastně.

mima (Ne, 12. 1. 2020 - 23:01)

Tys něco pil, nevypadáš, že by jsi byl střízlivý. Jablko nikdo nesnědl. Kdyby člověk, když sní jablko, poznal, že je nahý. Tak ty jablka by nebyla špatná věc. Mohli by jsme je nabízet těm ženám, co se vystavují skoro nahé na sociálních sítích. Snad by se jím otevřely oči a uviděly se jak vypadají.....ale teď už k věci. Jablko to nebylo a příběh necháme na příště. Jdi už spát, až vystřízlivís, můžeme pokračovat. Dobrou noc.

Rakato (Ne, 12. 1. 2020 - 23:01)

Nechápu, jak ženská s dobrou gramatikou a celkem i slohem, nedokáže odpovědět na legitimní ateistické otázky, v tomto případě o zrušení ráje a nabyté dravosti předtím mírných býložravců. A přitom tady pořád přednášet fráze nebo citace z bible. Není ti to trapné, že neodpovídáš na konkrétní a věcné dotazy? Jiní křesťané jsou také nevzdělaní, ale aspoň si sehnali křesťanské odpovědi na hlavní body ateistické kritiky víry. Ale ty ani to ne. -------------------------------------------------------
Až si přiznáš, že jsi nevzdělaná a nejsi schopna věcné diskuse, pak si možná přečteš Darwina, o vesmíru, fyzice apod. Máš co dohánět, to mi věř. Nyní bys čestně měla napsat, že nevíš, a vyřízeno. A to ty ne. ------------------------------------------------------------------------------------------------------ Podotýkám, že ti nemám za zlé, že neznáš mnoho odborných věcí o realitě, ale to, že je nechceš znát. Jediné vysvětlení, proč ses tak zakopala ve svých frázích, je lenost se naučit něco nového.

Návštěvník (Ne, 12. 1. 2020 - 22:01)

Evoluční změna v důsledku adaptačního tlaku je možná. Ale ne ze dne na den. Je to v řádu milionů let a je to spíše upgrade nebo obměny. Tzn. nemění se šelma v býložravce, nebo býložravec v šelmu. Takové fantasy excesy jsou jen v bibli a ještě ze dne na den. Nic tak fantaskního evoluce neobsahuje. Predátor měl předka taky predátora v přímé linii. Akorát mnoho generací předním o něco změněného. Třeba vyššího, menšího apod. Lidi se nevyvinuli z dnešních opic. S dnešními opicemi mají ovšem větší podobnost a příbuznost než s jinými savci a kdysi měli společné předky. Evoluce je o postupné přeměně, pokud je vůbec k ní důvod. Někdy důvod není a druh jako takový existuje dlouhé období bez výrazných změn. Příroda je plastická, pružná a přizpůsobivá, ale určitě nedělá abrakadabraka přeměny, že by lev jeden den chytal antilopy a druhý den byl sám antilopou.

mima (Ne, 12. 1. 2020 - 22:01)

Takový dotaz. Kde jsi něco takového četl, že jeden den chytal antilopy lev a druhý den byl sám antilopou.

Rakato (Ne, 12. 1. 2020 - 21:01)

Když už připustit existenci boha, tak s tím, že není ani dobrý, ani zlý. Prostě je, jaký je. A na lidi vždy házel bobek. To jen lidé se k němu stále lísají a myslí si, že se kvůli nim změní, a bude je mít rád. Zapomeň. Milióny lidí tragicky umřely, umírají a ještě umřou, a to je důkaz, že lísání, stavění kostelů, pálení kadidel - nic nezabralo. Boha lidi stále nezajímají. Sundejme si růžové brýle!

Reklama

Přidat komentář