Reklama

JHVH (Jahve,Jehova) - jediný živý Bůh

Jirka (Po, 13. 1. 2020 - 21:01)

...roste a rozšiřuje se také donekonečna pochopitelně. Jednalo by se tedy o zdánlivě spojité kruhy, které by se nikdy nemohly opakovat, ale navazovaly by na sebe.

mima (Po, 13. 1. 2020 - 21:01)

Jirko :-) co říkáš osmičce 8 :-)

Jirka (Po, 13. 1. 2020 - 22:01)

Položenou osmičkou 8_ můžou nekonečno značit jako symbol v matematice, ale o jeho složitější fraktální struktuře to nic neřekne. Ve skutečnosti by tak šlo jenom o dva spojené kruhy, potom bychom se mohli ptát, proč by nemohly být kruhy tři, čtyři, pět,.....,n, takže bych se přikláněl k nějaké té multidimenzní spirále.

Jirka (Po, 13. 1. 2020 - 19:01)

Podle mého názoru iluze dočasnosti má kořeny v prvotním hříchu a dědí se tak. Protože tělo je hříchem smrtelné, že podléhá zkáze časem, tak i duch se s ním ztotožnil. Je to ale jen mámení, není to skutečnost, takto si mnozí připodobnili ducha k tělu. Zejména lidé, kteří žijí podle těla. Ježíš říká, nebojte se těch co zabíjí tělo, ale duši zabít nemohou. Je tedy jasné, že zánikem těla, ten soubor lidského vědomí nehyne. Pro některé lidi je to naprosto nepochopitelné, nelogické a nesmyslné. Ale zase jim připadají smysluplné a pochopitelné jiné věci, například že se všechno vytvořilo samo a náhodně, jentak z ničeho nic a pro nic za nic, prostě jenom tak, aby nic nemělo smysl a všechno včetně nás bylo jenom náhoda.

Jirka (Po, 13. 1. 2020 - 19:01)

Protože pouze návratem k Bohu v Ježíši, člověk dostává uzdravení a tím získává opět ten správný náhled, který mu Bůh původně dal. Nemocný člověk má pohled na život a jeho smysl porušený, protože v něm nevidí význam, vidí ho jen v náhodach, pomíjivostech a bezvýznamnostech, má nihilistický přístup k životu. Ale v Ježíši se vracíme do věčnosti, ke které jsme byli povoláni původně, a v ní ke společenství s Bohem.

Návštěvník (Po, 13. 1. 2020 - 19:01)

Nepracuje, má obsedantně kompulsivní poruchu, slyší hlasy. Je to bývalý narkoman a alkoholik. Užíval pervitin a chlubil se tím, že pro něj nebyl problém vypít 12 piv na jeden zátah. Dále se chlubí tím, že si čistí zuby jednou za měsíc. Více prý není třeba. Žije z hodnot, které vytvořila sekulární převážně ateistická společnost. Ať ho živí jeho Jehova, když s ním tady tak straší. Je to jeho strašidlo, tak ať ho jeho strašidlo živí. Nevím proč leze a žebrá u převážně ateistů....

? (Po, 13. 1. 2020 - 19:01)

Myslíš, že nepracuje? No to se pak není co divit že je agresivní a že mu hrabe

! (Po, 13. 1. 2020 - 18:01)

Pobožný parazite, ty se vyhýbáš zodpovědnosti za svůj život! Ty žiješ z hodnot a sociálního systému, který vytvořila společnost, z většiny ateistická a sekulární. Od nich ti jsou prachy dobré. A za to, že tě sekulární společnost živí a nenechá tě zdechnout, když sis vyfetoval mozek a máš ID na hlavu, tak bys měl držet pysk!

Jirka (Po, 13. 1. 2020 - 18:01)

Takže jestliže by náš život byl jedním jediným bodem na té nekonečné přímce, která je věčností, tedy bez začátku a bez konce, mohli bysme pořád říct, že byl tak nedůležitý a nesmyslný? Kdyby byl jenom jeden konečný, tak by se ale nemohlo jednat o věčnost, protože by byl jaksi problém určit souřadnice, kde se zrovna nacházel. Takže by šlo jenom o úsek, kde má ten bod neměnnou polohu, ale už by to nemohla být žádná věčnost. Ale ta nutně existuje, trvání popřít nelze, a to trvání je něčím vnímatelné - vědomím. Když vědomí vnímá trvání, pak trvání nemůže BÝT bez vnímání vědomím. Vše ukazuje, že jsou k sobě spjaty. Bůh tedy zcela evidentně svým vědomím mohl učinit trvání, které my jsme schopni vnímat, protože na něm máme jako veškeré stvoření účast a podíl.

Návštěvník (Po, 13. 1. 2020 - 18:01)

Člověk napíše klidný, neútočný, upřímný příspěvek a ten pobožný zmrd toho okamžitě využije a začne se vozit. Smažka, která žije z dávek a ID na hlavu. Čerpač dávek. A ten tu bude něco psát o vyhýbání se zodpovědnosti za svůj život. Takovou drzou pobožnou kurvu jsem teda dlouho neviděl!

Jirka (Po, 13. 1. 2020 - 18:01)

Hambáři sprostej.

Návštěvník (Po, 13. 1. 2020 - 18:01)

Jak ten feťák přikazuje, co je a není potřeba. Jakou má ta smažka drzost - to je neuvěřitelné. Prý: "je potřeba se smířit s Bohem, skrze Ježíše Krista, to je to pravé smíření". A zítra přijde muslim a bude mi zase vyhrožovat Alláhem a že se musím smířit s jeho Alláhem. To není možné, že ti pobožní zmrdi si nedají nikdy pokoj...

Jirka (Po, 13. 1. 2020 - 18:01)

To nemělo s vyhrožováním nic společného. Ale byla to reakce na ten pokus o sugestivně znějící komentář, že jsou to údajně pohádky a že si to člověk později uvědomí, což je manipulace. Protože zrovna tak se dá napsat, že později člověk zjistí, že to pohádky nejsou, ačkoli si to třeba celý život myslel. Ale pravda, člověk má svobodu věřit čemukoliv, to já přece nepopírám.

Návštěvník (Po, 13. 1. 2020 - 18:01)

Feťáku, Jirko, každý si může věřit v jakého boha chce nebo nechce. Asi jsi zapomněl, že středověk už skončil a vy pobožní tady nevládnete. Mimochodem, už sis tento měsíc čistil zuby? Nebo až v únoru?

Návštěvník (Po, 13. 1. 2020 - 18:01)

Jirka je zase pod vlivem pervitinu

Jirka (Po, 13. 1. 2020 - 17:01)

Nedokážu si představit takového B/boha, který něco stvoří a pak by mu to všechno bylo putna. Nikomu by nepomáhal, nikomu by neučinil spravedlnost, každý by mu byl ukradený. Všichni bychom žili těch pár let tady ten život a pak byli navěky zase v bezvědomí? K čemu by to asi ten "Bůh" dělal??? Že se lidský život mihne kdesi na přímce věčnosti a zase už nikdy později nebude, stejně jako nikdy dříve nebyl? To je pěkně hloupá představa, sprominutím, Bůh přece učinil stvoření, aby mělo podíl na věčnosti, měl s ním plány. Žádný deistický bůh filozofů a učenců, ale Bůh Abraháma, Izáka a Jákoba. Jako podle zjevení, co měl Pascal, prostě živý osobní Bůh.

:) (Po, 13. 1. 2020 - 18:01)

Bohu není jeho výtvor-člověk putna nebo ukradený. Jen je neutrální, nechá člověka si vybrat a prožít. Hlavně je neúplatný. Výstavbou kostelů, kapliček, odříkáním čehokoliv a chvalozpěvy si nikdo Boha nenakloní. Jestlipak víš proč, Jiříku? Boha nezajímají slova a činy, ale záměr toho, kdo mluví a činí. Bývá v tom obrovský rozdíl. Někdo hezky a hodně mluví, ale záměr je např. povýšení se. Záměr každého nasměruje k tomu, co je poctivé bez hodnocení jestli dobré nebo špatné. Povyšující se bude povýšen, ale v jakém smyslu a v které skupině? To už záleží na jeho záměru, který nezná nikdo jiný jenom on a Bůh.

Rakato (Po, 13. 1. 2020 - 21:01)

Zase někdo, který čte jen nový zákon. Kdybys dělal to, co řekl Ježíš, že starý zákon platí, tak bys věděl, že Jehova je posedlý po obětech, že je mu libá vůně pečínky z obětiny. Ale má rád i moučné oběti. Není divu, když vypadá jako člověk (stvořil nás ke svému obrazu), tak si rád dá něco mastného. Tak si nevymýšlej, že si boha nelze naklonit. David měl charisma a tak si otočil jehovu kolem prstu, prominul mu i nepřímou vraždu manžela ženy, se kterou chtěl chlípný David lehávat. -------------------------------------------------------------------------------
Už jsem zjistil, že tady na vlákně křesťané blábolí o bohu, kterého si idealizovali, ale on přitom je podle bible úplně jiný. A další jejich porucha mysli spočívá v tom, že vlastně Jehova jejich bůh není, oni obdivují jen Ježíše. ------------------------------
Ale co ten Ježíš zmůže - obyčejný tesař, který si kolem sebe nechal vytvořit božskou legendu. Až půjde zdejší křesťan k tomu světlu nahoře, tak mu Jehova nastaví výhybku do pekla. Protože uctíval Ježíše a ne jeho. A to prosím přes Jehovův výslovný zákaz uctívat někoho jiného.

Jirka (Po, 13. 1. 2020 - 23:01)

"Otec a Syn jsou jedno". "Kdo vidí mne, vidí Otce". "Kdo nemá v úctě Syna, nemá v úctě ani Otce, který ho poslal." --- Ty jsi Jehovista, který z Bible nic nepochopil.

A (Po, 13. 1. 2020 - 23:01)

proč máš problém s tím že je někdo Jehovista? Co je ti do toho? Jediný kdo tady prudí jsi ty

Reklama

Přidat komentář