Reklama

JHVH (Jahve,Jehova) - jediný živý Bůh

Rakato (Ne, 12. 1. 2020 - 19:01)

Dobrá. Tak řekněme, že tentokrát neplatí: Co na srdci, to na jazyku. Pax vobiscum.

Návštěvník (Ne, 12. 1. 2020 - 16:01)

cituji: "ATP slouží jako univerzální zásobárna energie. U člověka většinu ATP vytváří stroj ATP syntáza. Mechanismus rotace ATP-synthasy a následného použití vzniklé mechanické energie na syntézu ATP je důvod, proč o celém komplexu můžeme mluvit jako o velmi důmyslném stroji"

https://www.wikiskripta.eu/w/Adenosintrifosf%C3%A1t

Návštěvník (Ne, 12. 1. 2020 - 15:01)

Sněhová vločka pod zvětšením je taky úžasná. A taky se dělá sama. Nikdo ji nedělá. Jen fyzikální zákonitosti. Než všude jako magor strkat boha, není lepší připustit, že součástí přírody je jak smrt, utrpení, hnusota, zmar, ale současně sofistikovanost, krása, dočasná funkčnost? Ostatně dočasné, pomíjivé je všechno. Vlastností hmoty je to, co považujeme za fajn, i to, co je fuj. Prostě to tak je. Přijmout obojí jako danost. A ne jako pako objevovat jednotlivosti a když mi připadají prima, tak vítězoslavně prohlásit, že to je důkaz boha. Sorry, ale to dělá jen pitomec....

Návštěvník (Ne, 12. 1. 2020 - 15:01)

Tak to je zase klasický bůh mezer. Nerozumím něčemu, tak tam prdnu boha a mám to. To je laciné...

Návštěvník (Ne, 12. 1. 2020 - 15:01)

Ty seš kvůli své orientaci ve velkém střetu zájmů, takže troje příspěvky jsou proto velmi neobjektivní.

Návštěvník (Ne, 12. 1. 2020 - 15:01)

A jo, bůh může být klidně magor a mít rád hrůzy. Černé díry požírají všechno ve svém okolí. Jsou tu střety objektů, srážky. Výbuchy hvězd, radioaktivita, UV záření. Zima - 271 st. C. Vesmír je strašné místo. A příroda = potravní řetězec, zabíjení, smrt, nemoci, úrazy, požáry, tsunami, sopky, hurikány atd. Pokud je bůh, tak asi magor je. A nebo žádný bůh není, což je klidnější a pravděpodobnější vysvětlení.

Návštěvník (Ne, 12. 1. 2020 - 15:01)

Bůh klidně může být. Spíše jde o to, že nic neukazuje na to, že by někdy v minulosti žili beránek a vlk pospolu. Tedy vždycky byl potravní řetězec a šelmy vždycky lovily a zabíjení, smrt tu byly od okamžiku vzniku života. Nesmrtelnost je výmysl, lidský život 900 let je výmysl, skoro všecko z bible je výmysl. To ale nepopírá možnost boha. Ta možnost tu je. Pokud existuje, tak ovšem bible o něm nevypovídá nic. Bible je jen ideologické dílo konkrétních lidí sledujících konkrétní cíle. Bibli sepsali lidé, kteří si s pravdivostí toho, co píšou, nelámali hlavu. Šlo jim o účinek, efekt, ne o pravdu.

Rakato (Ne, 12. 1. 2020 - 16:01)

Historky o nesmrtelnosti jsou výmysl, ale ne sama nesmrtelnost. Rakovinová Hela umřela v roce 1951, ale jeji buňky žijí pořád. Blíže viz https://www.idnes.cz/technet/veda/nesmrtelna-zena-hela.A130815_163414_veda_mla

Návštěvník (Ne, 12. 1. 2020 - 13:01)

Na kostrč se upínají svaly tzv. pánevního dna (někt. 'dolní bránice'), které mají roli svěračů. Ty tvoří jakýsi 'hamakovitý' oponens bránici dechové. Pružení kostrče je nutné za chůze pro pružení obsahu abdomenu a dolní pánve. Pružnost kostrče má vliv též na hladkou lokomoci, dosedání, hybnost bederní páteře, trávení, vyměšování a sexuální funkci.

Návštěvník (Ne, 12. 1. 2020 - 13:01)

Navíc někteří lidi mají kostrč prodlouženou - připomínka evoluce, stejně tak jako někteří lidé mají nadměrné opičí ochlupení, připomínka evoluce a příbuznosti se zvířaty.

Návštěvník (Ne, 12. 1. 2020 - 13:01)

3. Věděli jste, že máte na svém těle pozůstatek ocasu? Je to kostrč a nachází se na konci páteře. Ocas, který vyrůstal právě z tohoto místa, nám pomáhal udržovat rovnováhu při lezení po stromech. Zajímavé je, že když je lidský plod ve stadiu embrya, ocas nám roste, v následujících týdnech vývoje však zakrní. V současnosti pomáhá člověku udržovat rovnováhu při sezení.

Návštěvník (Ne, 12. 1. 2020 - 13:01)

Ale kdyby jí našel a měli by spolu lásku, tak by to šlo. Taková láska dělá divy .-) Jsou pak jedno tělo, jedna duše a jeden virus, jak praví bible.

Návštěvník (Ne, 12. 1. 2020 - 13:01)

Jo tak přece jen je to multinick. ---- Multinicku, i z člověka zpátky na lidoopa by šlo přenést HIV. Ale takový člověk musí mít vysokou virovou nálož, a to je až v období, kdy už má rozvinutý AIDS. A když má rozvinutou nemoc AIDS, tak už má úplně jiné starosti, než shánět opičí frajerku do pralesa...

Rakato (Ne, 12. 1. 2020 - 13:01)

Někteří lidé jsou tak zabednění, že by neměli diskutovat, protože snižují úroveň vlákna. Speciálně ti, co neustále popírají evoluci, protože vědci si s průběhem evoluce nejsou stopro jistí. Už jsem psal, že teorie se nazývá proto teorií, že nejlépe vysvětluje fakta, ale stoprocentní jistotu nedává, už jsem psal, že podstatou vědy je ověřovat, zpochybňovat a vymýšlet něco nového, což dělají i ekologové. Ale jako bych hrách na stěnu házel. -----------------------------------------------------------------------
Příroda nedělá skoky? A proč by nedělala? Nové výzkumy dokazují, že to možné je, ale vůbec to nepopírá evoluci. Evoluce je mainstream, skoky málo častá změna genomu. ------------------------
No a nyní si řekneme příklady těch skoků: a) Lysenko měl částečně pravdu se svou teorií, že rodiče někdy přenášejí na své děti i vlastnosti, které se naučili. b) Toulavé geny: Desetina úseků v našem genetickém kódu pochází z virů (Blíže zde: https://www.stoplusjednicka.cz/toulave-geny-desetina-useku-v-nasem-genetickem-kodu-pochazi-z-viru ) c) Poškození genů např. radioaktivitou, které se ukázalo přínosné. --------------------------------------------------------------------------
A co z toho plyne? No že se genom nějakého organismu může rychle změnit, a tím i některá charakteristika organismu, což někdy vede k rychlému vzniku nového druhu organismu. ---------------------------------------------------------
Možná, žes slyšel o spících genech. Ty podle mě mají také podobný vliv - tzn., že vlastnosti, které organismus kdysi měl a přestal potřebovat, se uložili do spícího genu, a při změně okolních podmínek se aktivovaly. A že těch spících genů, které nám jsou v tuto chvíli k ničemu, máme! Viz vývoj lidského zárodku přes rybí, plazí a zvířecí formu až do podoby lidského zárodku.
-------------------------------------------
Měli bychom si uvědomit, že malá změna genu může mít i zásadní vliv na vzhled organismu - viz třeba mongoloidové, kdo by hádal, že to jsou bílí Evropané a ne mongoloidní rasa? Nebo jiné genetické poruchy jako je sloní hlava, hypertrychóza aj.
---------------------------------------------------------------------------------------
Ale pokud někdo nechce věřit v teorii evoluce, pak by měl rychle vyvalit na plac něco lepšího. Jen doufám, že se tady zase nedočtu, jak člověka a jiné organizmy uplácal neviditelný fantom z hlíny.

Návštěvník (Ne, 12. 1. 2020 - 13:01)

Píšeš: "Ale pokud někdo nechce věřit v teorii evoluce" ----------- ------------- To jsi napsal hezky............ Hele, mně bohatě stačí, že jsi napsal , že evoluční teorie nemusí být pravdivá. To mi stačí a můžu tady konečně skončit s pocitem vítězství! :-D

Rakato (Ne, 12. 1. 2020 - 14:01)

Také jsem napsal, že s pravděpodobností 5 % bůh existuje. Ale to neznamená, že v něho věřím. ------------- Když tedy v pár procentech připouštím neplatnost teorie evoluce, tak to neznamená, že v ni nevěřím. ------ Psal jsem také, že když nemáš nic lepšího, než evoluci, musíš věřit v evoluci, neboť jinak jsi blb. -------- Tvoje ignorace ukazuje, že nejsi schopen správně pracovat s informacemi, vyhodnocovat fakta a pochopit něco z pravděpodobnostního počtu. Je mi tě líto, nicméně (na druhé straně) uznávám, že se umíš zakousnout do tématu. Jen nevím, proč bych měl být u toho.

Návštěvník (Ne, 12. 1. 2020 - 15:01)

Profesor genetiky na Harwardu Dr. Jack Szostak (v roce 2009 byl oceněn Nobelovou cenou): "Každá živá buňka, dokonce i ta nejjednodušší bakterie je plná molekulárních strojů".

Návštěvník (Ne, 12. 1. 2020 - 15:01)

Píšeš: "když nemáš nic lepšího, než evoluci, musíš věřit v evoluci" ............................ No jo no, to máš pravdu. Ty bys ale mohl mít něco lepšího, ale ty nechceš. Proto jsi například nucen věřit naprostým hloupostem, že vysoce sofistikované stroje se vyrábějí samy.

Návštěvník (Ne, 12. 1. 2020 - 14:01)

Píšeš: "když nemáš nic lepšího, než evoluci, musíš věřit v evoluci, neboť jinak jsi blb. V pár procentech připouštím neplatnost teorie evoluce"

kostrč (Ne, 12. 1. 2020 - 13:01)

Na kostrč se upínají svaly tzv. pánevního dna (někt. 'dolní bránice'), které mají roli svěračů. Ty tvoří jakýsi 'hamakovitý' oponens bránici dechové. Pružení kostrče je nutné za chůze pro pružení obsahu abdomenu a dolní pánve. Pružnost kostrče má vliv též na hladkou lokomoci, dosedání, hybnost bederní páteře, trávení, vyměšování a sexuální funkci.

Reklama

Přidat komentář