Reklama

Gamblerství

Dana (Čt, 16. 1. 2020 - 19:01)

Moc děkuji za tvá slova snažím se číst vše co se na internetu dá pochopit hráče ,hledám jak se chovat to víš důvěra v rodině je pryč ,když promitnu čas a ty lži vždy mám slzy v očích strašně mě to mrzí jak si může člověk skazit život, všechny slova snahy marný byli jsme všichni za úplný pitomce .Když vše vyleze na jevo akorát člověk čumí ,kolik půjček ti klidně dnes dají aniž by na to člověk měl příjem. Syn žije sam v bytě, když vše zaplatí (insolvenci a nájem)zbyde mu 3500 na zbytek měsíce a co bude dál nevim tvrdí, ze s tim skončil ,ale moje myšlenky jsou různé víceméně je mi těch všech co tomu propadli líto nejen, že ubližují lidem co je mají rádi ,ale ublíží hlavně sobě ta bezmoc a zoufalství jestli půjde už tou správnou cestou nebo ne a taky co bude dál to nikdo neví .Kolik prohrál tvůj muž než jsi to zjistila ? Ani se ti nedivím ono jen platit dluhy za nic je šílený.

Kamil (Ne, 5. 1. 2020 - 00:01)

Ahoj všicni,
přeju všem ať už úspěšným abstinentům, začínajícím abstinentům, tak lidem, kteří se vtom stále ještě "plácají" do nového roku 2020 hlavně hodně zdraví, ale i nějaké to štěstí, lásku a hodně sil do našeho společného boje s naším "démonem."
Jsem rád, že tu na diskuzi napsal Lemog, který spolu s Tragikem byli hlavními rádci a vzory na začátku mé abstinence. V době, kdy sem byl "na dně", měl výčitky, litoval toho, co se stalo, cítil se mizerně mi svými radami a zkušenosti dávali naději, že se z toho dá dostat... Ještě jednou Lemogu děkuju!!! :-)

Nnyí je to už cca 2,5 roku od doby co jsem vsadil v Tipsportu poslední tiket..od té doby jsem nevsadil žádný tiket u žádné sázkové kanceláře. Někdy si koupím jen los či vsadím Sportku, ale ani to není nijak pravidelné.
Nyní jak tenkrát říkal buď Tragik či Lemog, nyní nelituju těch prohraných peněz (samozřejmě mohl jsem se mít teď lépe), ale spíš toho času, kdy jsem nežil tak, jak žiju dnes.
Daleko méně lpím na penězích, nesnažím se za každou cenu šetřit a často udělám radost lidem, které mám rád či koupím něco sobě, co mi udělá radost - když jsem mohl takových peněz prohrát, proč bych si nekoupil hodinky, které se mi líbi...proč bych nekoupil ženě, kterou mám rád hezký šperk, proč bych nezaplatil wellness, proč bych neudělal radost rodičům...?!

Kontrolované hraní co tu propagujete? Já se na to koukám skepticky - to je jako by jste řekli vyléčenému alkohlikovi, že jedno pivo si dát denně může či feťákovi, že joint marihuany jednou týdně neublíží...myslíte, že by to nerozjelo spirálu nekontrolovaného pití či bažení po tvrdších drogách?! Moc si neumím představit, že bych měl opět založený účet u sázkovky a že bych vydržel vsázet za desetikoruny, když jsem v minulosti vsázel za desetitisíce?! Myslím, že by mě "kontrolované sázení" brzy semlelo a přivedlo zpět do průseru.

Máme velkou radost z Gulaka, kterém use přiznám ze začátku jsem moc nevěřil, že to zvládne, ale je vidět, že si vše sroval v hlavě a "snad" se z nejhoršího dostal. Procházky s pejskem jsou super věc - mluvím z vlastní zkušenosti :-) Drž se chlape!!!

Petera také chvílím, je dobře, že rodinná opatření fungují a i přes nějaká "malá selhání" se Ti daří abstinovat :-) Snad se Ti již povedlo udělat 100 transakcí bez dotace sázkovky :-)

Dano - s Tvým synem mě to mrzí, ale bohužel pokud nebude on sám chtít změnit svůj styl života, nic s tím bohužel nenaděláš ať se budeš snažit sebevíc. Je jasné, že Tebe jako mamku to trápí, bolí, mrzí...nedokážu Ti poradit...napadá mě jen "dát mu nůž na krk", že musí podstoupit protizávislostní léčbu v nějaké léčebně. i když, podle mě, když se léčit nebude chtít, tak může kdykoliv podepsat reverz a odejít...a když sám nebude chtít, tak ani žádná léčba mu nepomůže.
Bohužel synovo gamblení může do problému stáhnout i Vás, nikde není psáno, že se za dvěřmi nemůže objevit exekutor či nějaký vymahač dluhů. Píšu to nerad, ale měla by jste být vůči synovi "tvrdá" a říct mu "buď přestaneš hrát, budeš se sebou něco dělat, léčit se nebo půjdeš z baráku."
Jiné řešení bohužel nevidím. Ale Dano budu každopádně držet palce, ať to nakonec vše se v dobré obrátí.

Tak se tu všichni mějte zase za nějakou dobu napíšu zda se mi stále daří abstinovat či jsem selhal...držím palce všem :-)

Dana (Ne, 5. 1. 2020 - 01:01)

Kamile děkuji za reakci bolí to a moc a cítím bezmoc a nezbývá než doufat,že to myslí vážně jenže už to říkal víckrát, že končí a neudělal to .Sám mi řekl, ze třeba 3mesice nic a pak začne a klidně si vzal půjčku a dalši a další na sázku a hned ten den to prohrál dostal se do pasti až vyhlásil bankrot takže insolvence ,ale co teď ,kdyz poplatí vse i najem zbydou 4000 na měsíc dokaže vyžít nebude z tech 4chtit mít 10 nevím. Exekutor mi nepřijde žije sám v pronájmu, ale lichvař nebo nějaký rozlobený kamarád by mohl vlastně ani nevím co všechno se může ještě stát. Jsem ráda, že píšeš, že už nesazíš a něco si pro radost koupíš to je dobře moc Ti to přeji vlastně úplně všem kdo to dokázali.

X (Čt, 2. 1. 2020 - 22:01)

Zdravim. Jsem gamblerem pravdepodobne cely zivot. Zhruba pred 2 lety se to zacalo stavat nekontrolovatelnou zavislosti ktera me dostala do obrovskych dluhu. Nyni jsem v situaci kdy platim lichvarum a zacinam si uvedomovat, ze behem chvile nebudu mit dostatek prostredku na uhrazeni splatek. Mate s tim prosim nekdo zkusenost. Poradit jak z toho ven? Rodina samozrejme nic nevi a banka mi nepujci.

Dana (Pá, 3. 1. 2020 - 23:01)

To,že se říťíte do obrovského průseru a uvedomujete si to je dobře pro vás, že to nikdo netuší kolem vás je divný asi umíte dobře vše maskovat a lhát víte tohle prožívam se svým synem ,který už za několik let prohrál opravdu spousty peněz nám všem neskutečně lhal vymýšlel si pohadky vždy jen proto ,aby získal peníze od kohokoliv z rodiny jenže ty peníze vždy skončili v sazkach ,začínal jako kluk za 10kč dnes v situaci jako jste vy si půjčil 20000 a vsadil je ,že vyhraje a poplatí dluhy bohužel nevyšlo tak ma insolvenci prohrál naše peníze svoje stavební které jsme mu do života nešetřili, babička moje mamka měla dluh v bance o kterém nikdo nevěděl, protože u ni vždy knoural a ona mu dávala pak neměla na jídlo a manželovi tedy mému otci nic neřekla ja jako máma jsem se snažila mu pomáhat jediný dobrý je nakoupený nábytek a spotřebiče ,aby měl kdyz chtel bydlet sám on sám si nekoupil nic v loni jsem uhradila jedu hořící půjčku neboť jsem se dozvěděla že dluží otci v domnění, ze tedy splácí už jen otci jsme rozvedení, žila celkem v klidu a věřila slovům ,že už nesazí slíbil to a teď před vánoci opět nevyšel a pohádky a je to tu během chvíle dluhy a přiznali mi insolvenci.Jako matka cítím se hrozně je to beznaděj upřímně čemu mám věřit dokáže to přestat co je pomoc gemblerovi pomáhat nebo to vzdát je to můj syn a mám ho moc ráda, ale tohle všechno mě bolí zkažený roky splatkama má před sebou xlet a dluh skoro 800tis.a těch peněz co už je dávno pryč strašný. Navštěvuje poradnu ,ale pomůže to když řekne nebudu myslí to tak ? Byla bych za vás ráda, kdyby jste dokázal zastavit tu situaci ve které jste asi to je těžký neumím si to představit, jste na to sám, když to nikdo neví bojujte za svůj život a nevěřte, že sazenim budete bohatý opravdu ne ,držím vám palce.

X (So, 4. 1. 2020 - 12:01)

Bohuzel podle me mu nemuzete pomoct. Muzete mu poskytovat penize a poslouchat sliby, ale jediny kdo to muze zastavit je on sam a vy muzete jen doufat, ze jednou ten slib dodrzi. Pokud si chce gambler zahrat tak si vzdy nejakou skulinku najde bohuzel.

X (So, 4. 1. 2020 - 07:01)

Priznam se ze jsem v podstate ten sami pripad. Doma jsem se asi pred rokem priznal protoze uz to bylo neunosne. Zacla nejaka opatreni a ja se z toho zacal pomalu dostavat. Bohuzel vidina toho jak mi to jde zaroven vyssi vydelky v praci me nevedomky privedli zpet k hazardu a nez jsem se stihl otohlidnout prohral jsem asi 200 000 a litam v tom az po usi. Doma to samozrejmne rikat nechci protoze nechci ublizit. Vedeni toho jak moc ublizuju rodine je pro me nejsilnejsi motivace s tim jednou provzdy zkoncit. Bohuzel nevim jestli situaci utahnu aniz by vzniklo podezreni. Lichvarum je tezke zaplatit. Navic kdyz do toho splacite prave blizkym a bankam.

Dana (So, 4. 1. 2020 - 09:01)

Rozumim vám a to o rodině co píšete je hezké u nás byli na 90%lži možná mu to ze začátku bylo nepříjemné ,ale cvikem bych řekla, že se naučil být i profi lhář smutný všechno opravdu,ale jestli máte 200 000 není to tak hrozný důležitý je se na to už na dobro vykašlat splatit a jit dál držím vám palce nejlepší by bylo se zbavit těch lichvařů to je asi to nejhorší co máte s nima to žádná sranda nebude .

Návštěvník (So, 4. 1. 2020 - 12:01)

200000 jsem stihl za 2 mesice. 110000 u lichvaru. Celkove se motam kolem milionu. Ty ostatni veci jsem splacel a celkem to slo, ale ted jsem zas udelal chybu, ktera me nejspis dozene. Taky musim doma lhat. Nechci jim ublizovat jeste vic. Musim doufat ze tech 200000 zaplatim aniz by meli podezreni, ikdyz prave nemam predstavu jak. Ale zkusit to musim, protoze nechci aby se kvuli mim chybam trapili.

Dana (So, 4. 1. 2020 - 12:01)

Tak jste na tom podobně jako můj syn o osobním bankrotu jste nepřemýšlel? Sloučili by vám vše dohromady, ale s těmi lichvaři nevím to je asi blbí vůbec netuším jak to funguje určitě si řeknou dost navíc a co kdyz jim člověk nezaplatí co bude pak no asi by to někdo z rodiny vědět měl, aby vám z tohohle dluhu mohl pomoct je lepší asi splácet otci než lichvaři držím palce ať to zvládnete všechno ustát.

X (So, 4. 1. 2020 - 13:01)

Zatim ne. Kdybych nedelal chyby tak jsem schopen to splacet. Dam sem vedet jak to dopadlo. Lichvarum muzete splacet mesic nebo taky 5 let tu samou castku. Zalezi jen na tom za jak dlouho sezenete celkovou castku. Do te doby platite pouze mesicni urok aniz by vam neco odecitali.

Dana (So, 4. 1. 2020 - 20:01)

Takže pokud si řeknou 10tis.úrok měsíčně budete 10 tis.dávat pořád do kola aniž by jste splácet těch 110tis ?Chápu to dobře?To je tedy fakt boj moc vám přeji ať se z toho vyhrabete.

X (Ne, 5. 1. 2020 - 04:01)

Bohuzel je to tak.

Dana (So, 4. 1. 2020 - 09:01)

Kecy

Dana (So, 4. 1. 2020 - 09:01)

Jasný

Petr Brno (Čt, 2. 1. 2020 - 19:01)

A nelíbí se mi curaci co tu anonymně lidem nadávají a stopro bych i uvažoval že se setkam s lidma co tu píší X let a co to někam dotáhli

Petr Brno (Čt, 2. 1. 2020 - 19:01)

Kličem si myslím je najít si koníčka.

Petr Brno (Čt, 2. 1. 2020 - 19:01)

Najdete si moje diskuse X let zpátky
Psal jsem tu o kontrolovaném hraní atd.
Mně to pmohlo. Kontrolovane se hrát nedá ale mě to pomohlo tak že jsem před 5 až 3 roky prohrál měsíčně v uvozovkách jen cca 10 tisíc měsíčně se sazkami vsadím 3 stovky a vyhrají max 7 stovek a pomohlo mi to v tom že jsem se už dál nezadluzoval a navíc jsem pochopil že mi to prostě nestojí za to furt sázet a vyhrát MOZNA 7 stovek.
Už mě to nebavilo prostě

Petr Brno (Čt, 2. 1. 2020 - 19:01)

Chodil jsem do anonymních gambleru a to mě nakoplo a tohle fórum dokonalo zbytek
Jde to ale musíte SI Sami přiznat kdo jste a jestli fakt chcete a nebo ne přestat

Petr Brno (Čt, 2. 1. 2020 - 19:01)

Ahoj lidi.
Zdravim lemonga a další lidi co se dokázali poprat s demonem gamblerstvi.
13 května to budou 3 roky co jsem si nevadil ani sportku
Začal jsem na automatech cca před 14 lety a pak přešel na internetové sázky
Dluh 900 tisic a splátky 19 a půl tisíce
Ještě dlužím cca 300 tisíc a splácí cca 7 tisíc
Ale už žiji normálně a mám co jíst a mám peníze na to si cokoliv koupit atd.
Co chci ale říct je to ze tohle fórum mi pomohlo nejvic

Reklama

Přidat komentář