Reklama

Totální endoprotéza kyčle

stanley-2 (So, 17. 8. 2019 - 06:08)

Já sem byl v nemocnici v UH a čekal sem /loni/ 3,5 měsíce na operaci .............

Tamara (Čt, 15. 8. 2019 - 15:08)

Snažím se chodit každý den o kousek dál, psychika se opravdu srovnává pomalu. Uvidím, co řeknou za těch 14 dní

Ruda (Po, 12. 8. 2019 - 13:08)

Vážení přátelé, příští týden se pro kruté bolesti chci jít objednat na operaci kyčelního kloubu. Nevíte jaká je v současné době čekací lhůta na tuto operaci? Chci do Šumperka. Díky.

Bronislava (St, 1. 1. 2020 - 19:01)

Já čekala rok, v únoru jdu

Návštěvník (Čt, 2. 1. 2020 - 16:01)

Jsem objednána od srpna a 1. TEP mi budou dělat v dubnu. To mi bude 50. Mám vrozenou oboustrannou luxaci, do 1 roku jsem měla strojek. Já se zatím těším, jen aby mě už ty moje nožky tak nebolely. Ale čím víc se zákrok bude blížit, budu mít strach také. Bronislavo nebojte, určitě to bude v pořádku

Bronislava (Pá, 3. 1. 2020 - 18:01)

Tak to máme podobné trable, taky mám vrozenou luxaci kyčelního kloubu na levé straně, již mám za sebou jednu operaci kyčle ve 4letech,ale nebyla to TEP, jsem moc ráda za tyto stránky, dá se zde najít plno potřebných rád. Dnes jsem si zamluvila jednolůžkový pokoj v rehabilitačním ústavu, budu tam přeložena přímo z nemocnice, tak aspoň nějaké plus v tom mém strachu.

Monika (Pá, 3. 1. 2020 - 20:01)

Trable zvládneme a budeme se těšit na léto. Diskuzi jsem přečetla celou a všem, kdo sem přispívali jsem vděčná, že se dokázali podělit o své zkušenosti. Také mám zamluvenou následnou rehabilitaci, je na 21 dní, z ortopedie mě převezou na rehabilitační oddělení přímo v nemocnici.

Eva (Ne, 5. 1. 2020 - 05:01)

Držím Vám palce děvčata.Tep kyčle mám naplánovanou na květen,bojím se ..Při chůzi venku mi bolí,v noci ne ..Ale holt není jiná možnost...

Monika (Ne, 5. 1. 2020 - 06:01)

Také držím palce. Nohy mě bolí už celé, usnout bývá problém, je neděle a jsem od 4 vzhůru - nožky mě nenechají spát, snad nejhorší je stát někde na místě. Ještě v listopadu jsem měla světlé chvilky a říkala si, že na tep ještě nepůjdu. Bohužel se mi bolesti rychle zhoršují.

Věra (St, 14. 8. 2019 - 22:08)

Rudo, mého manžela poslal ortopéd do fakultky v Plzni s doporučením k operaci (podobně, jak píše Pájja). Na vyšetření byl v říjnu/listopadu 2017 a na operaci ho pozvali v březnu 2018. Myslím, že přihlédnou i ke stavu kloubu - tedy snad.

Ruda (Pá, 16. 8. 2019 - 13:08)

Paní Věro, děkuji za odpověď. Já byl včera u ortopeda a dozvěděl jsem se doslova hrůznou informaci k čekací lhůtě. Prý až tři roky a vzhledem ke stavu mého kloubu bych se mohl dočkat už za rok a půl. Do té doby budu snad jezdit na vozíku. Už nyní bez dvou holí nedojdu ani na wc.

Věra (Pá, 16. 8. 2019 - 17:08)

Mně se ortopéd zeptal kam chci jít na operaci, protože tam pak poslal mailem rentgeny. Vybrat si nemocnici můžete, jen je dobré myslet na to, že tam pak jezdíte na kontroly k operatérovi. Váš ortopéd vám s výběrem neporadí?

Pájja (So, 17. 8. 2019 - 15:08)

Věrko, ono to bude asi případ od případu. Já byla na operaci v krajské nemocnici, 40 km, protože jsem tam už několik let jezdila k primáři do nemocniční ambulance a on mě i operoval. Ale byli tam i pacienti od soukromých ortopedů, nebo z jiných měst, které si oni po operaci opět přebírali do péče, takže kontroly už opět u nich. Vím, že paní, co šla na sál po mně a byla od "soukromníka", musela na rentgen před operací, doktoři chtěli vlastní snímky. Můj známý čekal u nás skoro dva roky, bez šance, doktor mu doporučil jet do Brna a šel na operaci do tří měsíců a rovnou lázně. Na kontrolu už opět k ortopedovi, kam chodil roky. Hlavně že ministr pořád vykládá, jak je péče dostupná pro všechny, žádné velké omezení a pravda je jinde,

Věra (So, 17. 8. 2019 - 21:08)

Ano, Pájjo, máš pravdu. Mám tuhle zkušenost. Mamince operoval ortopéd první kyčel sám, na kontroly jezdila k němu do nemocnice. Druhý kyčel už dělala fakultka v Plzni (ortopéd už operace nedělal) a na kontroly jezdila do fakultky. Každý kontroloval jen to, co sám dělal. Vím, že Alena, která byla z Prahy (psala tu dlouho na diskuzi) si vybrala nemocnici v Boleslavi, protože měli kratší čekací dobu. Aleno, jestli nakoukneš, oprav mě. Jo, naše stará pravda - každý to má jinak :-)

Alena (Ne, 18. 8. 2019 - 17:08)

Věrko, máš pravdu, kvůli dlouhým čekacím dobám v nemocnicích v Praze (víc jak rok) jsem nakonec zvolila Kliniku Dr. Pírka v Ml. Boleslavi a na prví tepku jsem šla do 3 měsíců, na druhou necelý půlrok poté. Byla jsem na tom tak blbě, že když už se můj obvodní ortopéd rozhodl, že je operace nutná, tak představa čekat další rok i více byla pro mne nepřestavitelná. Je to už ale skoro 10 let, jak to funguje dnes, nevím. Tenkrát jsem neměla žádné zkušenosti ze svého okolí a tuto diskuzi jsem objevila teprve před operací. Zpětně bych jednala jinak - buď bych změnila ortopéda, nebo bych se rovnou vnutila do nemocnice, což se nakonec i stalo, protože jsem nedostala s sebou žádné doporučení k operaci, žádné rentg. snímky, prostě nic. Když prý budou něco chtít, tak si mám přijít. V nemocnici se divili, že jsem například nepodstoupila magnetoterapii a všechno možné další. Prý mám klouby "na sračku" (omlouvám se, jen cituji). Můj operatér má v Praze svou praxi, tam chodím na kontroly, do MB jezdí operovat (tenkrát tam jezdilo více lékařů z Prahy).
Věrko, občas nahlédnu, nedá mi to. Pořád ještě je tato diskuze mojí "srdeční záležitostí". Víš něco o Daně? Jinak jsem ráda, že ti dobře daří, však sis toho prožila až až ...

Tamaro, je mi líto, co se ti přihodilo, musel to být šok a děs. Hlavně ať už je vše v pořádku, i když mi je jasné, že nervy pracují a ještě chvíli budou... Moc a moc držím palce! S Věrkou jsme tu všechny prožívaly její problémy i reoperaci. Stát se může kdykoli cokoli, přestože se člověk snaží a neriskuje. Já i po těch 10ti letech občas ztuhnu, když udělám nějaký pohyb, který nesvědčí kloubu a ten mi to dá najevo.

Všem ostatním tady na diskuzi přeji jen to nejlepší, kdo má trápení, ať vše co nejdříve překoná, aby bylo zase dobře ...

Věra (So, 24. 8. 2019 - 16:08)

Ali, já vím, že jsi v povzdálí a že kdybych se na něco potřebovala zeptat, odpovíš. Tahle diskuze mi moc pomohla. Když si vzpomenu na naše "povídání" - bylo to moc fajn. Pomohlo to i psychicky. Dana se neozývá, snad je jí už dobře a někdy napíše co se stalo. A ty se hlídej, ať nám nohy dlouho vydrží!!!

Tamara (Ne, 18. 8. 2019 - 20:08)

Zatím to jde, ale zdá se mi že pomalu, 28.8. by měla být kontrola po 6 týdnech

Pájja (Pá, 16. 8. 2019 - 14:08)

Rudo, zkuste to ve větší nemocnici. Malé nemocnice jsou limitované menším rozpočtem a přídělem endoprotéz od jednotlivých pojišťoven. V krajských nemocnicích by měla být kratší čekací lhůta než v městských (okresní).

Pájja (Út, 13. 8. 2019 - 13:08)

Rudo, chodíte k ortopedovi, nebo jste se rozhodl sám od sebe? Každá nemocnice má úplně jinou čekací dobu, pokud jste z okolí, měl by váš ortoped lhůty znát, protože vám musí napsat doporučení k operaci.

Tamara (Po, 12. 8. 2019 - 07:08)

Vím že bych neměla, ale stále porovnávám operaci I. a II. Pomalu končí 4. týden po druhé operaci.
To už vlastně není co porovnávat, k luxaci došlo tři týdny po první operaci. Po ránu zatuhnuto, musím rozcvičit pak to je lepší, jsem stále ve střehu, hlídám každý pohyb a víc se bojím.

Reklama

Přidat komentář