Reklama

PŘÍMÁ ADOPCE

Míla (So, 20. 2. 2010 - 17:02)

Tedy docela mě...Milé dámy,proč hned soudit???Myslím si,že ženy které dávají miminka k přímé adopci si zaslouží veliký obdiv.Už, že pro ně nastala, tak obtížná situace a ony jí řeší tímto způsobem a pomohou jinému páru k děťátku,který mu dá milujicí rodinu a i finančně se o něho postará je příkladná.Ano spoustu žen jde na interupci,a o nich se nemluví a taky k tomu mají důvod,nebo nechají miminko někde pohozené.Ptám se co je špatné???Maminka která takto zabezpečí své děťátko,nebo ta která se o něho nepostará???Je to diskuze na dlouhé téma,každá to vidíme jinak.Ženy které touží po děťátku a ženy které své děti májí.Určitě by bylo více žen,které se nemůžou o své děťátko postarat a řešili by to tímto způsobem...jen se bojí co na to řekne okolí a ještě to bude hodně dlouho trvat než se stím naučí žít.A nenusely by být interupce ,ani pohozené děti, ani plné dětské domovy....

Eva (So, 20. 2. 2010 - 11:02)

Tedy docela mě fascinujete....Takže když jsem na to přišla později a na potrat už jsem nesměla....tak jsem měla co? Zastřelit se??? Ženský...to by jste si vzaly na svědomí mít miminko v malém panelákovém bytě bez prostředků a pomalu nevědět, jestli uživíte sebe, natož to malé...???? Nechat si ho a zkusit to...a když to nevyjde...tak co???? Zamyslely jste se, že jsou lidé, kteřím třeba rodiče zemřeli a musí se starat sami a místo, aby si nechali děťátko, když vědí, že by třeba ani neměli co do pusy, tak ho dají rodině, co děti chce už 5let a nemůžou ho mít, protože prodělali třeba operaci? Lidi zamyslete se nad sebou...Dle mého je to daleko hezčí, než to malé přivést do podmínek, kdy maminka studuje a je ráda, že je ráda, natož ještě "kazit" život tomu drobkovi.

Aja (Út, 16. 2. 2010 - 21:02)

Každý si musí sám rozhodnout co zvládne a co ne a podle toho se zařídit tak aby byli všichni ti kterých se to týká spokojení a aby se nikdo zbytečně netrápil.

babička dvou ho (Út, 16. 2. 2010 - 14:02)

Naše společnost je bohužel ...Já vůbec neposuzovala potrat a nebo si dítě nechat. Jen jsem hodnotila situaci v rodině, není kritická , že by paní musela na potrat.Tuto situaci bych schalovala u rodiny s velkými existenčními problémy. Pak ano, to je velmi správné řešení.Asi jste mě nepochopili, berte to tak , jsem babička dvou vnuček a taky na tom mladí tak, že by vše měli. Vzali to a teď je to jenom radost.Můj názor nebyl buď a nebo!!

Aja (Út, 16. 2. 2010 - 14:02)

Naše společnost je bohužel divná, za potrat nikdo nikoho neodsoudí, ale když si někdo mimi nechá, donosí ho a najde mu milující rodinu, je na pranýři. Nedokážu toto pochopit proč je pro lidi přijatelnější dítě "zabít" hned na začátku než aby bylo milované v rodině. A věřte, že kolikrát biologické děti nejsou v rodinách tam milovány jak ty děti které si berou lidi do péče protože o ně moc moc stojí. Vy kteří takto uvažujete, že potrat je humánnější než svěřit dítě do rodiny, prosím zamyslete se nad sebou a nad hodnotami života!!!!

* (Po, 15. 2. 2010 - 19:02)

Nikoho neodsuzuji, ale...Já ano, pořád lepší než kdyby šla na potrat,nebo dítě někde nechala.Kamarádka to v 19letech udělala. Dnes toho já lituji, že jsem ji nezastavila.

babička dvou ho (Po, 15. 2. 2010 - 12:02)

Krásný dobrý den, když to...Nikoho neodsuzuji, ale opravdu toto nechápu, nevím, jak budeš moci někdy mít jiné dítě ráda, aniž by sis vzpoměla na svého chlapečka.a ani se nenácházíte v bezvýchodní situaci. Asi je jiná doba, prostě to nechápu.

Eva - doplněná (Po, 15. 2. 2010 - 12:02)

Krásný dobrý den, když to čtu, začínám mít naději. Nevím moc jak to chodí, jsem 23 letá zdravá maminka, tatínek VŠ, pracující, a bohužel jsem nechtěně otěhotněla. Oba jsme ze zdravé rodiny a malé je v pořádku, jsem ve 31.týdnu a moc bych si přála, aby mé malé netrpělo po nějakých kojeňácích, ale mělo rodinu, co ho bude milovat a já si byla jistá. I když si to malé nemůžeme nechat, chceme pro něj to nej.... Prosím pokud můžete jakkoli poradit, budu moc ráda. ([email protected]) Díky moc. Jinak po dnešním ultrazvuku- malé je CHLAPEČEK (paní doktorka si nebyla uplně jistá, nejdřív říkala holčičku, ale prý to víc vypadá na chlapce), má prý ideální váhu, výšku, roste krásně, žádné komplikace, takže opravdu zdravé miminko.

Lenka Jurigova (Čt, 11. 8. 2022 - 16:08)

Dobry den meli bysme s manželem zájem o adopci vašeho dítěte jsem 36 letá maminka která chce ještě miminko ale bohužel mi nejde otehotnet ale děti máme rádi můžeme vám zaručit že by se u nás mělo vaše miminko dobře starali bysme se o něj jak o vlastni

Eva (Pá, 12. 2. 2010 - 14:02)

Krásný dobrý den, když to čtu, začínám mít naději. Nevím moc jak to chodí, jsem 23 letá zdravá maminka, tatínek VŠ, pracující, a bohužel jsem nechtěně otěhotněla. Oba jsme ze zdravé rodiny a malé je v pořádku, jsem ve 31.týdnu a moc bych si přála, aby mé malé netrpělo po nějakých kojeňácích, ale mělo rodinu, co ho bude milovat a já si byla jistá. I když si to malé nemůžeme nechat, chceme pro něj to nej.... Prosím pokud můžete jakkoli poradit, budu moc ráda. ([email protected]) Díky moc.

Silvie (Ne, 7. 2. 2010 - 22:02)

Ahoj
Jsem v 6...Ráda bych Vám pomohla. Můžete se jistě obrátit na fond ohrožených dětí, kde si myslím, že mají zkušenosti.
Já sama bych si moc přála rodinu. Žádali jsme s manželem a adopci už v roce 2003, ale byli jsme zamítnuti- protože jsem prodělala nádorové onemocnění.
Držím Vám pěsti ať všechno dobře dopadne.

[email protected]

Lucka (Ne, 7. 2. 2010 - 11:02)

Dobrý den,...Ahoj
chtěla bych se zeptat,zda ještě s manželem hledáte maminku co chce dát k adopci své nenarozené dítě?Díky za odpověď.

Lucka (So, 6. 2. 2010 - 10:02)

Ahoj
Jsem v 6 měs.těhotenství a hledám rodiče kteří mají zájem o přímou adopci.můžete mi poradit kde rodiče najít?pište na email [email protected]
Děkuji

Katerina (St, 8. 2. 2023 - 02:02)

Dobrý večer maminko reaguji na váš inzerát ale snad už nebude pozdě :( i kdyby bylo kontaktujete mě prosim

Miluska22 (Pá, 10. 2. 2023 - 21:02)

Dobrý den hledáte miminko k přímé adopci ?Nebo spíše hledáte pro něj náhradní rodinu ?Když tak mi napište na email : [email protected]

Miluska22 (Pá, 10. 2. 2023 - 21:02)

Dobrý den hledáte miminko k přímé adopci ?Nebo spíše hledáte pro něj náhradní rodinu ?Když tak mi napište na email : [email protected]

Návštěvník (Pá, 1. 5. 2020 - 14:05)

Dobrý den
Pokud stále hledáte rodiče pro své miminko napište nám prosím na email [email protected].
Děkujeme

Alena (Pá, 5. 2. 2010 - 12:02)

Ahoj všichni, tak jsem si pročetla tuto diskusi a ráda bych uvedla některé věci na pravou míru, protože tímto vším jsme již prošly. Ne vždy musí být žadatelé pro přímou adopci prověření, my jsme také nebyli, ze zákona to být nemusí u přímé adopce. Samozřejmě u klasické adopce se tomu nevyhnete. Paní, která čeká dítě, které chce dát do přímé adopce podá žádost k soudu, že chce dát děťátko do přímé adopce a že si vybrala konkrétní žadatele a chce aby dítě bylo u nich. Takže vše probíhá pouze mezi soudem, biomaminkou a budoucími rodiči. Odpadá šílené martirium s úřady, které mají raději, aby děti zůstávali v ústavech a zbytečně vše protahují a jediný kdo to odnese je dítě - deprivace z dd, opožděný vývoj atd. Další variantou je, že "adoptující" manžel se nechá ještě před porodem zapsat jako otec dítěte, tím pádem má stejná práva jako matka, ta se po porodu vzdá dítěte ve prospěch otce a pak probíhá soudní řízení, kde je vše již právně upraveno. České zákony přímou adopci upřednostňují, bohužel úředníci jsou úředníci a zbytečné papírování a "buzerace" obyčejných lidí, kteří většinou znají zákony jen zevrubně nebo vůbec, to je jejich doména. Jediné co vše může pohnout kupředu je znalost zákonů a možností jaké jsou a nenechat se od úředníků šikanovat, protože spoléhají na naši neznalost. Mám už hodně známých kteří řešili svou situaci buďto přímou adopcí nebo "náhradním" mateřstvím a jsou teď šťastnými rodiči dětí, které by jinak neměli nebo by ještě čekali na milost a nemilost úředníků jestli je schválí k adopci a čekali ještě spoustu dlouhých let než by se dostali na řadu v pořadnících.

Denisa (St, 4. 12. 2019 - 19:12)

Dobrý den, mám na vás dotaz. Máme možnost přímé adopce a chci se vás zeptat jak vše probíhá. Nikde o tom nemůžeme nic moc najít. Zajímá mě, když miminko dostaneme už v porodnici, jak to je se zaměstnáním u má jako matky, abych mohla být s dítětem ihned doma. A zda je tedy lepší řešit vše přes soud a ne přes OSPOD? Děkuji za odpověď.

Andrea Steinova (Čt, 12. 12. 2019 - 13:12)

Dobrý den také by mě zajímalo jak to probíhá bez ospdu. Ta přímá adopce

Reklama

Přidat komentář