Reklama

Život po padesátce

Kolemjdoucí (Ne, 8. 12. 2019 - 16:12)

To nemusí být primárně ani tak tím, že je vám o rok víc než loni. Možná jste jen v menopauze, ale pravděpodobnější je, že zažíváte nástup nějakého progresivního degenerativního onemocnění - například parkinsona, roztroušené sklerózy, alzheimera, bipolární poruchy, schizofrenie. Možností je celá řada, ale spolehnout se můžete na to, že z toho pro vás dlouhodobě nekouká nic moc dobrého.

Návštěvník (Pá, 13. 12. 2019 - 16:12)

ty jsi blbec, to se mi snad zdá

M (Út, 1. 3. 2016 - 10:03)

Po 50 musí snad každý...Ano, to je pravde. Jak mile přijdete o páci v tomto věku je to těžké. Člověk musí o sebe pečovat aby ten zápřah vydržel ve vysokém věku. Já mám ještě dost času, ale také přemýšlím do budoucna.

Lena (Út, 1. 3. 2016 - 10:03)

Po 50 musí snad každý ještě pracovat a má s tím co dělat. Zdraví chátrá, ale veřejně to musíte skrývat. Já se zabývám otázkou: ci po 60?

M (Út, 1. 3. 2016 - 09:03)

To je otázka výběru,... Velmi se mi líbí, co jste napsala. Mám to taky tak.Je to smutné být ve vztahu ze kterého není úniku.

Jitka (Út, 29. 10. 2013 - 00:10)

Ja ziju sama a nejsem z toho nadsena.

jirka (Po, 28. 10. 2013 - 22:10)

Tedy já zírám..Po...Ne každý si libuje v samotě.

Teta (Po, 8. 2. 2016 - 14:02)

To je otázka výběru, všechno ná své výhody a nevýhody. Když máte blbý vztah, tak závidíte svobodným. A naopak. Lepší je chlapa získávat než se ho zbavovat.

PRAVDA (Po, 8. 2. 2016 - 11:02)

Žít v páru je hezké,...také je,že vůbec nikde to není bez mráčků,úplně všude je něco.

To (Po, 8. 2. 2016 - 11:02)

Žít v páru je hezké,...máte naprostou pravdu,vidím to úplně stejně.Hledat někoho za každou cenu,to bych ani já nemohla,muselo by to přijít samo.Jinak,to je moje zkušenost,co jsem psala,i žena,která podniká,rozvedla se a není na nikom finančně závislá není štastná.Po nějaké době si našla přítele,ale jak byla dlouho sama,už si na něho nemohla zvyknout.Potom zase jiná kolegyně,tak ta v práci záviděla každému,kdo má rodinu a dávala to hodně okatě najevo.Štvalo jí,že ona přijde domů do prázdného a ostatní za svými partnery.Každému vyhovuje něco jiného,ale upřímně samotnou spokojenou ženskou neznám.Neznamená ale,že taková neexistuje.

Jedna (Po, 8. 2. 2016 - 11:02)

Žít v páru je hezké, pokud ti dva měli to štěstí, že jim je spolu dobře i po mnoha letech manželství, ale žít s někým jen proto, abych někoho měla a nebyla sama, to je o ničem. To je lepší být sama. O mužích je navíc známo, že na stará kolena sice péči partnerky předpokládají v nemoci, ale sami od problémů mají tendenci utíkat, chybí jim empatie, trpělivost, často pokora. Neházím všechny do jednoho pytle, ale moje životní zkušenosti prostě takové jsou, i když z okolí. Žena se musí umět spolehnout především sama na sebe. A asi lepší žít v pohodě sama, než třeba se starým obeckým nebo otravným dědkem. I takových je dost.

Irena (Po, 8. 2. 2016 - 10:02)

A proč? Z jednoho vztahu do druhého? Já zase znám šikovné ženy, které žijí samy. Že by záviděly? A co? Problémy starého manželství? Jdou to ale finančně nezávislé ženy.

Mám (Po, 8. 2. 2016 - 10:02)

nebo spíš znám spoustu lidí,kteří žijí sami a jsou spokojeni? Ani jeden,všichni závidí tomu druhému rodinu.Problém je,pokud žije člověk dlouho sám,později si někoho najde a najednou mu začne spoustu věcí vadit.Proto je nejlepší si vždy najít jiný vztah a to brzy po rozchodu.

Damma (Po, 8. 2. 2016 - 09:02)

Jabka: našla jste sama sebe a už partnera asi tak moc nepotřebujete. Pokud nejste manželé, tak je to snadnější, ale rozchod není jen tak. Chcete ho vyhodit z bytu? Máte dost peněz na vlastní bydlení? Budete ho potom vídat? Už ho nesnesete? Dejte si na začátek trochu víc svobody, nedělejte mu služku a některé dny mějte pro sebe. Pak se uvidí. Otázka samoty je irelevantní.

Radka B. (Ne, 7. 2. 2016 - 23:02)

jabko * to je zajímavé...Problém je v tom, že chlapi bývají většinou ti poslední, co zůstávají a starají se o nemocnou ženu... Těm, kteří to mají jinak, se omlouvám.

sixty (St, 30. 9. 2015 - 19:09)

Dekuju za odpovedi.
To ze je...jabko * to je zajímavé téma. Taky žiju spokojeně sama, ale chápu, že některé ženy mají ze samoty strach. Pravda je, že dokud je člověk zdravý a soběstačný, tak není co řešit, samotné ženské je prostě fajn, obzvlášť když existuje někde někdo, s kým prožívá lásku. Ale možná jednou, až bychom byly nemocné a opravdu staré, třeba bychom byly rády za někoho, kdo nám uvaří čaj a podá léky. Zatím na to nemyslím.

jabka (St, 30. 9. 2015 - 15:09)

Dekuju za odpovedi.
To ze je to hodny clovek jsem dodala ve spechu, a mela jsem to vice rozepsat, omlouvam se. Znamena to, ze to slusny clovek je a musim dodat ze jsem nepoznala pracovitejsiho chlapa. Navic, ja sama jsem pracovita taky, navareno, napeceno, naklizeno mam I kdyz ziju sama. Takze obskakovani lineho zapachajiciho manzela tu nehrozi, to neni nase situace.

Sama nevim v cem je problem, ale neni to jedno? Jen jsem chtela vedet jak to je, v pozdejsim veku, a vidim ze skvele.

Ja se vzdycky citila nadherne, kdyz jsem byla sama. Pamatuju si svoje prvni prazdniny, kdyz rodice odjeli pryc a ja sama v baraku, ten pocit si dodnes pamatuju, venku na lavicce hrnek s kafem, a jen si posedet v letnim ranu byla proste parade.

Vlastne jsem cely zivot trpela ve vztahu. Je to sobectvi? Nevim co to se mnou je. Mam rada ticho, klid, spontannost. Kdyz zijete s clovekem a jste tiche povahy, tak ten vas vzdycky prevalcuje, musime tam a tam, pojdme udelat tohle, dnes se jede tam a tam. Ja posloucham na pul ucha a uz jen premyslim jak ho nekam poslat samotneho abych mohla byt sama. Porad o tom snim! Rodice mi vysvetluji at jsem rada za svuj vztah.

Nevim. Je to takove... neuprimne ze? Uz jsem to nekolikrat udelala, vyzvetlila, a naznacila. Tenhle clovek ma rad cpolecnost a vse spolu, ten to neustoji, ale o to nejde.

H (St, 30. 9. 2015 - 13:09)

každý si rád dělá ze...Takže jsi obvinila Jabku, že má neslušný vztah:-) Já odpovídala jí na její tužby. Kde se asi berou? Nepíše, že má muže neslušného. Jen ho prostě nechce obskakovat a navíc chce dělat ve volné chvíli své iniciativy. Sama, a to není snad nic špatného. Mnoho lidí zvláště když už nevychovává děti zjistí, že jsou založením single.
Zase jedna, co myslí, že jak žije ona,je jediné správné. Já mám naopak pocot, že soužití dvou lidí pokud nevychovávají děti je nesmyslné omezování. Kdž má někdo rád, nemusí s druhým sdílet vše. Spolu, ale každý ve svém. Jenže to chce trochu odvahy. Ten, co jí nemá pak píše o slušnosti..

jasně (St, 30. 9. 2015 - 07:09)

Není to nejhorší, pro...každý si rád dělá ze svého stavu "přednost".

Ve slušných vztazích se lidé umí podělit o práci a povinnosti v domácnosti. Takže takové výrazy jako posluha hodně vypovídají. Tím chci říct, a týká se to i jiných témat (nechci děti ap), že pokud čtu takové ty "rázné" názory, tak se jenom usmívám.

H (Út, 29. 9. 2015 - 23:09)

Mne je 48, napiste mi co...Jen se ptám, hodný člověk je? Opravdu? Tak to by se o sebe měl i sám postarat a nečekat, až dospělého chlapa někdo nakrmí. Nejspíš proto nechce , abys bydlela jinde.

Reklama

Přidat komentář