Reklama

JHVH (Jahve,Jehova) - jediný živý Bůh

Rakato (Ne, 8. 12. 2019 - 17:12)

Ty to mimikrická Mimo nechápeš. Ukrývat se pod nickem ti jde dobře, kázání také, ale o tobě vypovídají skutky, ne líbivé řečičky, které vedeš. A co je lepší čtení o skutcích, než životopis? ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Možná, že někdo teď lituje, že zde o sobě napsal něco osobního, ale jeho smůla - co je jednou na internetu, je tam na věky (a to prosím většinou i přes soudní příkaz pro majitele serveru, aby mazal). Že je ta internetová doba krutá? Je to selanka proti tomu, co zažily generace před námi. Takže se tady moc nelitujme a užívejme si té současné názorové polosvobody, dokud nám ji nezatrhnout úplně.

Jirka (Ne, 8. 12. 2019 - 16:12)

Mimo, děkuju za zastání, nemuselas, já ti taky nepsal v rukavicích. Co o mně píšou nevěřící mi moc nevadí, ale reaguju hlavně proto, že za poctivého člověka se nepovažuju považovat (to je krásné slovní spojení), a i po tom zážitku jsem udělal nějaké vylomeniny, ale protože jsem neznal Bibli a nevěděl pořádně co je a není hřích. Jediné, co jsem bez Bible mohl znát a čeho měl hojnost byla láska k lidem. Až časem, pod Božím vedením jsem si mohl uvědomit, co je špatné a co ne, že mohu vše, ale ne vše prospívá. Takže tato výchova znamenala určitý proces vývoje, růstu, nešlo o jednorázovou záležitost, jako v případě toho osvícení, narození. Měl jsem dilema, zda na tvůj komentář reagovat nebo být ticho, protože chci všechno pro Pána, ne pro mě, ale poté jsem si uvědomil, že Pán by mě neradil lhát. A asi takto, já klidně ať jsem zdiskreditován jakkoli, ale nechť se má újma nijak nedotkne Pána.

Jirka (Ne, 8. 12. 2019 - 16:12)

Abych nedělal Pánu hanbu, tak jsem to myslel. Když jsem byl postaven před dilemata - mlčet nebo být otevřený. Lhát nebo udělat ostudu.

Rakato (Ne, 8. 12. 2019 - 14:12)

Pokud bych se měl zde rozhodovat podle členů, do jaké církve vstoupit, tak snad jedině do té od Touhy nebo Mimy. Jinak jsou zde jen sebestřední egoisté, kteří jsou své církvi jen na přítěž nebo do počtu, protože jsou konfliktní nebo jen gramofony bez vlastního rozumu. ----------------------------- Na druhou stranu, tys tady hodně rozhrabat dosavadní nirvánu a když už se člověk nepoučí, tak se aspoň pobaví.

Touha (Ne, 8. 12. 2019 - 14:12)

Ještě ty začínej, že jsem v nějaké církvi. Dovedeš si mě představit, že bych se dobrovolně stala členem nějaké manipulující organizace. Jiní ano, já jim to nevyčítám, pro mě je svoboda max. Ae ten předposlední je dobrej, ten tu chyběl

Rakato (Ne, 8. 12. 2019 - 16:12)

Nepodceňuj se, tvoje duše má pro každou církev velkou cenu. A takoví buddhisté ani moc nemanipulují - medituj, nemedituj, jak chceš, a vůbec nevadí, že neumíš polohu lotosového květu. Nirvána pro všechny. A guru Jára byl také nemanipulativně upřímný, a plnil, co slíbil.

Touha (Ne, 8. 12. 2019 - 17:12)

Nech toho, stačilo včera večer, kdy se tu musela bavit celá Doktorka :). Hele já se dnes musela zabývat přízemními věcmi, ty nirváno. 100 kokosových košíčku se slzou třešňnové marmelády a krému z hořké čokolády. To dává smysl

Rakato (Ne, 8. 12. 2019 - 18:12)

Základem vánočního cukroví jsou vanilkové rohlíčky a úlečky. Tvé košíčky musí být bomba, když jim věnuješ pozornost. Ale znám lidi, kterým stačí linecké, protože to je ta pravá klasika. Ježíš žehná tvému plechu.

Touha (Ne, 8. 12. 2019 - 15:12)

Jen upřesním, pokřtěná samozřejmě jsem

Rakato (Ne, 8. 12. 2019 - 16:12)

Všichni víme, že jsi pokřtěná, jinak by tě Ježíš krutě ztrestal. Jde o to, zda ve správné církvi. A názory na to zde se velmi různí.

Jirka (Ne, 8. 12. 2019 - 14:12)

Chápu, že se cítíš pravdou uražen a ponížen, ale píšeš tady otřesné hlouposti. A Touha žádnou církev nemá.

Jirka (Ne, 8. 12. 2019 - 08:12)

Nevěřící by mělo zajímat, že bez Ježíše jsou navždy ztraceni. Tahle vidění se shodují u mnoha lidí, je to skutečnost. Ďábel ale chce abyste tomu nevěřili, a daří se mu to. Bude vás stát draho vy, co tomu nevěříte a budeme litovat, ale už to nebude nic platné. Ježíš to všechno teď může změnit, ale po smrti už je na všechno pozdě.
https://m.youtube.com/watch?v=D93y7pxuNR4

Pak už nebude žádná naděje. Ježíš Kristus je Pán celého vesmíru, nikdo jiný vás nezachrání před takovým udělem. Všichni nevěřící, rouhači, posměvači zvažte to, dokud máte čas, pořád je naděje. Přijmout Ježíše Krista a nechat si odpustit.

Tony (Ne, 8. 12. 2019 - 08:12)

Já nenapsal přeslazená ale přislazená (doufám, že tam nemám překlep). Mimo, ono mi trvalo dost dlouho než jsem tě pochopil.

Tonda Vlas (So, 7. 12. 2019 - 22:12)

* A za další v reálu bych si spíše rozuměl s těmi, co žijí řádně. Tzn. Mima a Milan.*-------------------Jájínku. Přislazená Mima a přecukrovaný Milan ti totiž na rovinu nevmetou, co vlastně si. Tvá pýcha má řádný důvod na mě zuřit.

mima (Ne, 8. 12. 2019 - 08:12)

Ale, ale Tony, přeslazena mima toho dost už řekla na rovinu, ale jak se říká..... stejně nepochopí, tak proč pořád reagovat. A s tím "životopisem" od Jirky, který tady večer dál, tak to u mě prohrál na celé čáře, byť stál při nás, Milanovi a mime. Pravý Hvězdoune v takovém případě, pokud pošlapes důvěru druhého, musíš počítat, že za to nenazbiras body. Naopak půjdeš do mínusu. Pokud chceš poučovat, napravovat, nesnižuj se takovým způsobem. Zaručují ti, že tímto životopisem Jirky jsi nedocílil to, oč ti šlo. Naopak........

Skutečný Hvězdoslav (So, 7. 12. 2019 - 21:12)

Neznám osobně nikoho, kdo chlastá 12 piv. Ani gamblera neznám, ani nikoho, kdo by užíval LSD, pervitin, kokain. Je jasné, že to zanechá následky. Dva alkoholici a feťáci tu hrají komedii o znovuzrození. Dvě smažky s vysmahnutými mozky. Není divu, že si rozumějí. A ten feťák tu někde tuším psal, že si čistí zuby jednou za měsíc a ještě se tím chlubí. Je to tu celé na hlavu postavené. Slušní lidé jako je Mima a Milan, co žijou řádně, jsou uráženi a vysmíváni od smažek a alkáčů.

Jirka (So, 7. 12. 2019 - 22:12)

Zneužívat a převracet, co kdo o sobě napíše negativního ti jde dobře. Neumím si představit, že by někdo o sobě mohl říct, že žije řádně a byla by to pravda. Spíš ten, kdo se řádnému životu dokáže přiblížit, by to o sobě nejméně tvrdil. Většinou to ale o sobě říkají pyšné lidi, kteří si nevidí ani na špičku nosu.

Jirka (So, 7. 12. 2019 - 22:12)

Hvězdoslave, takto když to čtu, tak to vypadá opravdu hrůzostrašně, a to je důkazem, jak se dá převrátit všechno co se napíše. Aby nedošlo k falešnému obrazu, LSD jsem měl pouze dvakrát v životě a ještě ne celou dávku, kokain také dvakrát (šlo o jednorázové spontánní intoxikace na nočních flámech), pervitin jsem měl příležitostně s několika měsíčními mezerami a nikdy jsem si nic nepíchl do žíly, potom jsme šli třeba na pivo a když jsme jich vypili deset, vůbec to nebylo znát. Takže žádná smažka jsem nikdy nebyl a nikdy jsem takovou společnost dobrovolně nevyhledával. Dlouhodobě závislý jsem byl na marihuaně, cigaretách, automatech a sázení, trochu možná i na alkoholu, ale já jsem do hospody chodil spíš kvůli zábavě a lidem, protože třeba domů jsem si nikdy žádné zásoby alkoholu nedělal. A přes tohle všechno, jsem podle lékařů zdravý, upravil se mi tlak, klouby, hlavně kolena uzdravila, odešly všechny návyky, zcela samy. Žádné abstinenční příznaky se nekonaly. A pokud jde o zuby, mám je čisté a vůbec mi z huby nesmrdí. I když teď jsem si je kvůli svědomí vyčistil tři večery za sebou. Ale jde o to, že Bůh koná zázraky v přímém přenosu. Zázrak, který vnímá jenom osoba, na které se zrovna děje. U jiných lidí je lhář, šašek, blázen, vychloubač apod. Bůh to všechno vzal, zmuchlal a zahodil, a dal mi nový smysl života, novou povahu, nový postoj k věcem. Je ze mě postupem času slušňák, co když ho někdo přemlouvá aby šel na pivo, tak se mu moc nechce a hledá výmluvy proč nejít. Takže označení jako alkáč či dokonce smažka nejen, že nejsou, ale u mě nikdy nebyly na místě. Jsem jenom člověk, který to omylem vzal přes tyhle cesty a zase ho Bůh našel. Nikdy jsem se s tím ve skutečnosti neidentifikoval a nikdy se mezi takovou společnost nezačlenil. Ať si o mně lidé myslí a říkají co chtějí, nemám zapotřebí nikomu vyvracet názor na mě, i když je zkreslený. Věcí jsem udělal mnoho špatných, a Bůh o všem ví.

Tonda Vlas (So, 7. 12. 2019 - 22:12)

Jájínku. Kdybys znal a nebyl tak nehorázně pyšný, tak bys psal jinak. Když jsem bydlel v Praze, tak jsem chodil jako neplacený dobrovolník vypomáhat do Naděje.

Skutečný Hvězdoslav (So, 7. 12. 2019 - 21:12)

Jyrka alkoholik napsal: "Dvanáct deset dvanáct piv ti v hospodě vypije každý průměrný chlap, ale není třeba hned z něho dělat alkoholika. Já byl Mimo cca 12 let gamblerem, to je horší než být alkoholik, stojí ti to víc peněz a víc nervů a snáze se uchyluješ k sebevraždě, zkusil jsem i tvrdší drogy, LSD, pervitin, kokain, tvrdý alkohol, mnoho let jsem chodil flámovat po barech, pil mnoho piv a vína po litrech, sázel jsem kurzové sázky, kouřil, kupoval, pěstoval a prodával trávu."

Reklama

Přidat komentář