Reklama

JHVH (Jahve,Jehova) - jediný živý Bůh

Tonda Vlas (So, 7. 12. 2019 - 21:12)

Milý Hvězdoune. Mně je milejší boverák, než člověk z kterého prýští pýcha tolik, že by se dala stírat a prodávat ve velkém, což je tvůj případ.

Skutečný Hvězdoslav (So, 7. 12. 2019 - 21:12)

130 kg prase napsalo: "Milane, ty jsi v mých očích okultobudhhista, který zdejší publikum ohlupuje tím, že je křesťan, znám tě tu už přes deset let a tak vím, o co kráčí. Bydlíme kousek od sebe ale s tebou se vůbec setkat nemíním."---------------- Kdo by ses tebou, ty ožralecké prase, chtěl vidět. Co si to o sobě namýšlíš?

Tonda Vlas (So, 7. 12. 2019 - 22:12)

Jájínku. Nikdy jsem neměl 130 kg a v součastnosti mi dost chybí i do těch 120 kg, které mám v jednom profilu. Ten údaj tam není povinný, kdybych byl pokrytec, tak bych o sobě mohl psát, že jsem štíhlý jako břízka.--------------Tobě nedochází, jaké tu o sobě podáváš svědectví.

Skutečný Hvězdoslav (So, 7. 12. 2019 - 21:12)

Tak jsem se podíval znovu na tento server a vidím, že to dýchavičné alko prase beze mě nemůže žít. Vím, že když tady zareaguji, tak to prase bude opět hýkat štěstím, že mě vytrollilo. To prase píše o nějakém odpadnutí, přitom to prase nikdy znovuzrozené nebylo, ani nikdy podle bible nežilo. Za druhé píše tady multinick občas, ale už jen málo. Správně píše o možnosti islámu, ale to nikoho netrkne. Nikdy bych nevěřil, že multinick bude mít více rozumu než všichni ostatní. A za další v reálu bych si spíše rozuměl s těmi, co žijí řádně. Tzn. Mima a Milan. Je srandovní, jak si tu vyhoví alkoholici Vlas a ten obsedantě kumpulsivní Jyrka. K nim občas přitaká Otakar. Asi taky si rád přihne. Nevím, nečtu tady všecko, jen jsem to proletěl. Vidím, že to alko prase, co za mnou chtělo přijet a co se vnucovalo, se vnucuje dál. Je to úchyl. Kdo normální by psal mladým chlapcům o předkožkách. Tony předkožka. Znovu říkám, nejhorší jsou magoři. Pobožný Jyrka je echt magor. Tisíc problémů a najednou je prý znovuzrozený. Šašek. Pobožné věci mě nezajímají, nezajímá mě teologie. Zajímá mě, kdo žije řádně a alkáči jako Jyrka a Vlas to nejsou.

Jirka (So, 7. 12. 2019 - 20:12)

A ještě něco Touho, nedovolím si posuzovat, jako ty u mě, jak jsi na tom s láskou ty konkrétně, ale nevím nevím, protože jak vidno, něco odpustit ti dá docela zabrat, pokud vůbec nějaké odpuštění je. A zrovna u mě, ti moc nevěřím, že by to vykání, které jsi na mě zase vytáhla, bylo z čiré lásky a dobroty, o které tu píšeš. Jednou jsi napsala, že je to z úcty, a taková lež jako věž, mě urazila mnohem víc, než to samotné vykání. Kdyby to byla pravda, tak ostatní v úctě nemáš, protože jim nevykáš. Jestli po těchto manévrech, co tady předvádíš, chceš aby tě někdo považoval za dobrého člověka, tak máš asi zvláštní představu o dobrém člověku. Už jsem ti dříve psal, že ti z nějakého důvodu nevěřím, ale zároveň mám na tobě něco rád, a také chápu, že každý člověk má nějakou mouchu, horší je, když si myslí, že ne. Tak hezký večer.

Touha (So, 7. 12. 2019 - 18:12)

Jakmile se "mít rád lidi" vztahuje k jakémukoli náboženství, bývá to průšvih. V takovém náboženství to je něco za něco. Ty budeš mít rád lidi, a za to budeš mít výhody. V křesťanství to konečně platí taky ovšem obecně, ne u konkretních jednotlivců. Já mluvím o mít rád v běžném životě, každý za sebe...to jsou ty zde některými nenáviděné skutky. Konečně, kam by se svět dostal, kdyby stačilo žvanění. No, je to jako v politice, že

Rakato (So, 7. 12. 2019 - 19:12)

Nedělejme z "mít rád" nějaký fetiš nebo posvátnou krávu, protože si nemůžeš poručit, abys někoho měla ráda. Chyba může být v tobě, ale i v tom druhém. A je to chyba? Všechny lidi mít rád nemůžeš, když je ani neznáš. To už bychom do toho pletli humanitu. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Obecně u všech náboženství platí, že tito lidé mají rádi nejvíce souvěrce. A ateisté? Ti podvědomě žijí podle hesla: "Nečin druhým co nechceš, aby činili tobě." a nežvaní o tom jako o jakémsi zjevení od boha. Podle mě jde o to žít tak, aby lidé se sebou vydrželi. Každý člověk je k tomu od jeslí trénován a socializován, a nepotřebuje k tomu nějakou víru.

Touha (So, 7. 12. 2019 - 19:12)

Rakato, "mít rád lidi" je prostě součástí jakési mravnosti, nerada říkám morálky. Už mimino by mělo být vedeno k tomu, že lidi jsou vpodstatě dobří, jen dát pozor na ty výjimky

Rakato (So, 7. 12. 2019 - 21:12)

No jo. Ale někdy platí - běda tomu, koho rodiče vychovali slušně. Než se ve škole a pak v dospělosti otrká, stojí ho to hodně nervů. ...................................... A pokud chceme děti vychovávat o tom, že lidi jsou v podstatě dobří, neměli bychom je pouštět mezi grázly. Jenže někdy tam musí, např. když bydlíš ve špatné čtvrti, nebo když dříve kluk musel na vojnu.

Jirka (So, 7. 12. 2019 - 19:12)

Jenomže v tomhle má pravdu, pokud si sama sobě budeš nařizovat, že máš mít někoho ráda, nebude v tom kousek lásky, bude v tom povrchní jednání, pokrytectví, u mnohých vypočítavost, získat výhody. Jak si hodláš poručit lásku k nějakému člověku? Copak nevíš, že to nejde? Jsou a byly sňatky z rozumu, prospěchu, strategické šachy královských dynastií. Možná máš na mysli obyčejnou slušnost, ale co tě k ní motivuje, když ne láska? Řekl bych zase osobní prospěch, sobectví, vše, co je bez Boha, to je pokažené. Tu skutečnou lásku a schopnost milovat člověka nepodmíněně, dává Bůh, rovněž sílu odpouštět. Je to bezedný pramen, sami ze sebe čerpat nemůžeme, není co a není kde.

Jirka (So, 7. 12. 2019 - 19:12)

Touho, Touho, proč v tom namísto nějaké hloubky, citu, vidím jenom jakousi strojenost, uhlazenost, povrchnost, aby si lidé nemysleli něco špatného apod? Říkat dětem, že lidé jsou dobří, může být pěkně nebezpečné a hlavně to není pravda. Veškeré dobro v lidech působí Bůh. Kdybys byla tam, kde Bůh nepůsobí, věř, že tam bys nechtěla být ani minutu. My křesťané věříme, že je to místo, které se nazývá peklem a je největším trestem je právě odloučenost od Boha, neboť je věčná a definitivní. Nyní tady je sice obraz mrhavý, ale lidé jsou v obecné Boží milosti. Kdyby nebyl Bůh, žít bys nechtěla, vše dobré ti dává On. I přesto, že v Něj nevěříš, tolik tě miluje.

Touha (So, 7. 12. 2019 - 19:12)

Píšu o naprosto běžném postoji v denodenním životě, ne o nějakém vyhlašování lásky, ale to už jsem sem psala. A ano to je to Zlaté pravidlo, které se v nějaké formě objevuje ve všech filozofických směrech včetně křesťanství, ateismu, gnoze atd., o tom jsme psali spolu. Jen je to málo vznešené, málo hysterické, málo ...prostě je to nějak málo, aby na to zde přispívajícími bylo pokazováno

Rakato (So, 7. 12. 2019 - 21:12)

Lidé občas něco zdramatizují, hlavně takové ty pojmy jako láska, víra, svoboda, rovnoprávnost, sepisují o tom traktáty, a přitom stačí se chovat k sobě slušně. To je podle mě celé. A je fakt (ať už kritizuji Západoevropany jakkoliv za jejich korektnost a imigraci), že se obecně vzato k sobě chovají slušněji než my.

Rakato (So, 7. 12. 2019 - 18:12)

Romové ze Slovenska pláčou dojetím a oslavují zjevení Ježíše v troubě. (Pro podrobnosti stačí zadat tuto větu do vyhledávače.)

Rakato (So, 7. 12. 2019 - 18:12)

Paradoxně - po dvou tísících let se na křesťany usmálo štěstí (aspoň na ty západní). Zbohatli, přestali válčit. A tak se začali více zajímat o blízké, navzájem i pomáhat. (Co čert nechtěl, začali se zajímat i o vzdálené.) A tak ve Skandinávii už mají socialistický kapitalismu a začínají budovat kapitalistický socialismus a posléze komunismus. Čímž de facto naplňují Ježíšovo přání, aby lidé žili v míru a lásce. Naplňují i jeho příkaz: "Kdo po tobě kamenem, ty do něho chlebem." a nechávají se zabíjet od muslimáků, které ve svých zemích živí. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Takže vše to, o čem křesťané dva tisíce let lhali, že uskutečňují, začínají dnes skutečně realizovat. Jako na potvoru se jim to ale začíná vymykat z rukou, ve Francii např. už předali několik stovek kostelů muslimákům, odstraňují veřejné křesťanské symboly apod. Vypadá to tak, že z ježíšovského ráje na zemi, kde se mají všichni lidé rádi, zase nic nebude, a místo toho budeme žít v muslimácké teokracii. Ale křesťané - dobrý pokus!

Jirka (So, 7. 12. 2019 - 19:12)

Vůbec nic jsi nepochopil, Ježíš nekázal žádný ráj na zemi, ale naopak pronásledování a sténání, utrpení. Ty přesně co jsem psal, jsi jako oni co hlásají falešné evangelium světa. Ježíšovo evangelium se vůbec netýká tohoto světa.

Touha (So, 7. 12. 2019 - 18:12)

Rakato, doufám, že to nevztahuješ k mým slovům "mír rád lidi" :)))))))))))

Rakato (So, 7. 12. 2019 - 18:12)

Myslíš svou větu: "Stačí mít rád lidi. Ano třeba jako Mima s Milanem."? U křesťanů nikdy nevíš, jak to mají s láskou k lidem. (Aspoň podle mých zkušeností.) Ti západní mají rádi i agresivní a nepřátelské muslimy, kteří křesťanství nenávidí. Ti ruští nemají problém vzpurné muslimáky zmasakrovat, a ani jako křesťané se navzájem nijak rádi nemají. Mima a Milan? Kdo ví, kde jsou na stupnici lásky a nenávisti k lidem. To bychom zjistili, jen kdybychom je vypustili např. v Bruselu do nějakého muslimského ghetta, třeba zajít koupit halal pivo. Kdo ví, s jakou by se vrátili. (A vrátili byse vůbec?)

Touha (So, 7. 12. 2019 - 19:12)

Ano. Ale oba sem chodí dlouhé roky a já usuzuji z toho, co píší. A to ještě je nutno "otesat" formu a vnímat obsah. To co píšeš je ovšem politika, ne charakter člověka. A brutální zmanipulovanost. Jinak k té lásce k lidem, podívej se na celý středověk. Tam taky víra je víc než člověk.

Rakato (So, 7. 12. 2019 - 21:12)

Pěkně řečeno, že víra byla víc než člověk. Jenže tak to je, že člověk slouží bohu, a ne bůh člověku. A až si člověk chce za svou službu bohu vybrat odměnu, je po smrti, a jen pouhý prach.

Reklama

Přidat komentář