Reklama

JHVH (Jahve,Jehova) - jediný živý Bůh

Touha (So, 7. 12. 2019 - 21:12)

Jenže oni opravdu tehdy věřili tomu, že mohou konat zlo na lidech a to zlo není zlo, protože je mají posvěceno od boha. Já v této souvislosti vždy uvádím případ Gilles de Rais, který celou tu lidskou a duchovní hrůzu zosobňuje.

Mohamed (So, 7. 12. 2019 - 18:12)

Kam bych chodil? Tato země je i moje, podle naší ústavy a zákonů, máme právo na vyznání i tady a časem, až nás bude víc, nás budete muset čím dál tím víc respektovat. V EU stoupáme a rychle, vy vymíráte, váš Ježíšek vám modlářům nepomáhá. My dobudeme Evropu pomocí vagín našich aa vašich žen, které si vezmeme ať chcete či ne, časem. Vaše sestry, dcery a ženy vás nakonec opustí se silnějšími samci, s námi. A nebo si je vezmeme násilím.

Jirka (So, 7. 12. 2019 - 17:12)

Křesťané se samozřejmě hádat nemají, natož veřejně, když tím činí pohoršení u jiných lidí. Ale hádat se, není pře jako pře, i když je to pořád spor. Je však rozdíl, když je předmětem sporu například majetek a vůbec hmotnosti obecně, zájmy vlastní a celkově sledování met zištných, než když je tomu v případě hledání pravdy, kde strany stojí na tenkén ledě o správnosti učení a evangelismu, jenž nezná kompromisu. Je to věc vyššího principu, hájit pravdu mečem jazyka, než otevřít dveře nepravostem, jenom pro smír. Priorita je zcela nasnadě a bouřlivá pravda musí vytlačit tichou lež. Protože ta je jedovatá a vede do zahuby, byť mnohé ohromuje, vložená do úhledné šperkovnice.

Jirka (So, 7. 12. 2019 - 16:12)

Ano, lamentovat nad svou bídností a absolutní neschopností. Že ve chvíli kdy vyznávám jeden hřích, už mi jinde běží druhý. A Pán jako by říkal, prosímtě nech to bejt a na nic nešahej, já to zařídím, nech to na mně. Ty jenom věř. Tento bohatý význam jsem pochopil z Jeho málo slov. Řekl mi tak hodně, tolika málo slovy.

Touha (So, 7. 12. 2019 - 17:12)

Aha takhle vy to máte s hříchy...:)

Jirka (So, 7. 12. 2019 - 17:12)

Jenže ty to špatně chápeš. Vůbec to není tak, jak si myslíš. Nemůžeš to chápat, protože nejsi Duchem zasvěcena. Takže ten tvůj smajlík je zbytečný. Už podle něj je poznat, že nevíš oč se jedná.

mima (So, 7. 12. 2019 - 15:12)

Děkuji vám kluci, Jirko, Milane za tak krásné postřehy vůči mé osobě. Ale nejsem anděl, jsem jen člověk, dělám chyby, jak každý jiný a proto se můžu i mýlit. Děkuji za každý jiný názor, jiný postřeh, aspoň mám o čem přemýšlet. Věřím, že každý máme stejný cíl a mým přáním je, aby jsme všichni na ten cíl dosáhli.

Rakato (So, 7. 12. 2019 - 15:12)

Nikdo tady si neuvědomuje, že jedno by Ježíš rozhodně nechtěl a netrpěl - aby se jeho přívrženci hádali mezi sebou. A protože byl občas i prchlivý, podle mě by vykopl pár lidí, i Milana. Mimi by nechal, protože je mu naprosto oddaná a i když na to nemá, do roztrhání těla ho obhajuje.

mima (So, 7. 12. 2019 - 16:12)

Rakato, když Ježíš nevykopl Petra a ten se ho zapřel, určitě by nevykopl Jirku ani Milana. A co se týče mě, spoléhám na milost Boží, jak jsem psala, nejsem anděl, jsem člověk a to mé já, ta mima mi dělá taky problémy. Ale mám strach o Tebe.

Rakato (So, 7. 12. 2019 - 18:12)

Ale vykopl. Protože tito dva jedinci v sobě koncentrují dvoutisíletou zkaženost křesťanů, daleký odklon od Ježíšova záměru, hnidopišství, nesnášenlivost a nízkou schopnost bránit svou víru. -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vždyť když Ježíš neměl svůj den, dokázal bezostyšně vyhrožovat i nevinným, např. bohatým lidem: "Jak těžko vejdou do Božího království ti, kdo mají bohatství! Snáze projde velbloud uchem jehly, než aby bohatý vešel do Božího království," (L 18, 24 - 25).
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kromě toho u Ježíše Židé nevěřili v jeho čisté a spravedlivé konání, spíše si mysleli, že není duševně v pořádku: Mk 3,22: Zákoníci…říkali: je posedlý Belzebulem Jan 8,48: Židé mu odpověděli: neřekli jsme správně, že jsi Samařan a posedlý zlým duchem? V.52: Teď jsme poznali, že jsi posedlý! Jan 10,20: Mnozí z nich říkali: je posedlý zlým duchem a blázní.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jirka (So, 7. 12. 2019 - 18:12)

Tvoje nesmysly sice už nemám ve zvyku nijak komentovat, ale v tomto bych dal asi Milanovi za pravdu, kdo tě vede. Protože ten poslední odstavec ty snad považuješ za inspiraci nějaké správnosti, ale on je to ten nejtěžší hřích - rouhání proti Duchu svatému! A tys to tak zabarveně podal mezi řádky v neškodném hávu. Nemyslím si, že Ježíšova děsivá slova patřila jenom pro věřící, protože to říkal Židům, jak správně píšeš, kteří v Něj nevěřili. Nevěřili potom ve správného Boha, vypadá to dokonce, že v žádného, pouze ve svoje tradice a předpisy a ve své časné zdary, peníze, pozemky, vliv, postavení. Z těch si neber příklad. Byli dokonce i saduceové a ti ani nevěřili v posmrtný život, byli to defacto ateisté, kteří pouze zastávali náboženský úřad. Takových lidí určitě dneska existuje taky spousta.

Jirka (So, 7. 12. 2019 - 16:12)

Ano Mimo, to je dobře. Spoléhat na Boží milost a věřit, protože vše, to první i to poslední, je v Boží režii, nikoli v naší. Já narážím na rozpolcenost a věčná dilemata v extrémech, jako bych se neuměl trefit do toho celku a je mi trapné a únavné se neustále omlouvat, a Pán Ježíš mi jednou po ránu, ještě než jsem začal lamentovat, neboť věděl, co chci říct, živě a důrazně řekl "Věř synu, věř" ....a já tak nějak pochopil, že člověk tím, že se bude snažit o dobré věci, často udělá více škody než užitku, ale ne tak proto, aby dělal špatné věci, ale i při snaze to často nejde, a na tom stojí nová smlouva, že člověk toho dobra není sám od sebe schopen, a proto stojí smlouva na milosti, ne na našich skutcích a tak několikrát denně potřebujeme odpuštění. Vždyť se po nás chce tak málo, nepatrný skuteček - poprosit o odpuštění. Naději máme ve víře, ne v našem snažení konat dobro. To dobro koná Duch svatý v nás když věříme. Jednou jeden známý řekl v opilosti hloupost, že se rozhodl, že si koupí Boha, penězi, skutky, vším, čím to bude možné. Tady alkohol jistě zatemnil soudnost a rozum. Uvěřil totiž díky rekapitulaci svého života a na základě různých souvislostí, které mu zřejmě utvořily nějakou smysluplnou mozaiku.

Mohamed (So, 7. 12. 2019 - 10:12)

Ježíš je jen nevýznamný prorok, to Mohamed je hlavní, kdo tvrdí něco jiného, je ovládaný satanem.

Mohamed (So, 7. 12. 2019 - 10:12)

Já chtěl poznat Krista, ale přišel ke mně Mohamed, tak jsem se stal muslimem.

Jirka (So, 7. 12. 2019 - 11:12)

Tak si běž ke svým a tady neotravuj vzduch.

Nika (So, 7. 12. 2019 - 08:12)

Dobré ráno Otakare

Rakato (Pá, 6. 12. 2019 - 23:12)

Zjišťuji, že podle křesťanů tady nikdo nic nechápe. A kdo teda ano? Možná Ježíš, kdyby přišel? Pochybuji, tady je babylon, stejný jako ten v bibli, hotové zmatení jazyků. Jen ten, kdo odsud rychle zmizí, nebude mít poškozenou auru. ----------------------- Křesťané, křesťané, vy jste to dopracovali.

Milan (So, 7. 12. 2019 - 10:12)

Otakare, Otakare, Ježíš přichází k těm kterým se chce dát poznat. Ty máš k němu záporný postoj, proto zůstáváš omezeně nevědomí. Znáš přeci Bibli a víš co se tam píše. Kdo nepřijímá syna, nepřijímá Otce. Kdybys byl šéfem korporace a nějaký tvůj zaměstnanec by se nevybíravým způsobem vyjadřoval k tomu koho jsi za ním poslal, tím mařil tvé záměry a ještě podněcoval druhé vůči tobě, že jsi špatný, že rozhoduješ o nesmyslech, že tomu vůbec nerozumíš a jsi bůhví co, zesměšňoval by tě a tak dále, jak by jsi s ním po čase naložil.

Rakato (Pá, 6. 12. 2019 - 21:12)

Alkohol ničím nenahradíš. A víno už vůbec ne. Vždyť co má čevenou barvu? Čaj z jahodníku? Šťáva z granátového jablka? Ještě tak by mohli křesťané místo vína pít vodu, do které by zamíchali rozemletou košenilu, což je prášek z vysušených těl hmyzu červce nopálového, tak jak barví Číňané své jahodové kompoty.

Jirka (Pá, 6. 12. 2019 - 21:12)

Nemyslíš si rovněž Mimo, kdyby tomu tak bylo podle tvého přesvědčování, že by si Ježíš vybral jako symboliku ke své krvi, zcela jiný nápoj, než právě víno? U vína si většina lidí představí nějakou oslavu, celkově radost nebo jeho chuť apod. Ne každý člověk, jako třeba ty, si musí hned v souvislosti s vínem představovat extrémní následky opilosti, dopravní nehodovost, lidské trosky, těžké závislosti, zničená játra, mozek apod. Jak jsem už psal, musí mít nějakou příčinu, proč máš o tom takové smýšlení.

Reklama

Přidat komentář