Reklama

JHVH (Jahve,Jehova) - jediný živý Bůh

Jirka (So, 7. 12. 2019 - 18:12)

Touho, Touho, láska k lidem se neměří počtem smajlíků. Tím v tomhle případu nesnižuju jejich komentáře, Milana rešpektivě Mimy, ale kritizuju tvoje plytké posuzování.

Jirka (So, 7. 12. 2019 - 17:12)

Křesťané lidi rádi mají, protože v nich působí Bůh. Ale už nemohou mít rádi nepravost, a to je velký rozdíl - milovat hříšníka - ANO, milovat hřích - NE. S podobným záměňováním, taktéž z neznalosti, jsem se nedávno setkal v jednom sboru, kde si to pletli dohromady. Podívej se, milující matka svoje dítě taky nebude objímat za to, že třeba pochytí sprosté slovo a bude jí dělat třeba ostudu v čekárně. Přestože svoje dítě miluje, těžko bude mít ráda jeho jednání. A v tom je veliký rozdíl, a dá mu to důrazně najevo, pokud ho miluje. A stejné je to i s lidmi, které mi nesoudíme, které my milujeme, ale soudíme, co říkají a dělají, a to už nemilujeme. Jestli chceš radit, nauč se oddělovat člověka od činnosti, živé od neživého. Zrovna tys tady nedávno psala (jestli to nebyl nějaký fejk anonyma), že se považuješ za křesťana, a přitom nevíš, co to křesťan je. Vím o tobě, že věříš v dobro v člověku a proto se ti nelíbí, co píšu, a asi i proto ses ozvala. Ale pokud nesouhlasíš s křesťanským učením, tak nechápu, proč se považuješ za křesťana.

Touha (So, 7. 12. 2019 - 18:12)

Jirko, nechtěla jsem jen reagovat, jen mi váš příspěvek přijde trochu v rozporu s tím, jak stále hřešíte a je vám to tak nějak šuma fuk, jak jste jinými, vznešenějšími slovy psal. A prosím, ty rady, hmmmmm, že bychom si my dva mohli vůbec nějak radit, to žertujete doufám. A mou duši, mé učení mou víru zde nikdy nezjevím právě kvůli lidem, jako jste vy. Abyste nemohl soudit, slovem špinit A v jednom máte pravdu, reagovala jsem na vás jen kvůli lidem jako je Milan a Mima. Nebo třeba Tony a Mare, která lidem aktivně pomáhá celý život. Mějte se hezky

Jirka (So, 7. 12. 2019 - 18:12)

"jak stále hřešíte a je vám to tak nějak šuma fuk" --- můžeš mi říct, podle čeho soudíš, že mi jsou moje hříchy " šuma fuk"???
_________________

Touho, ty vůbec nechápeš, co je to hřích, ty nechápeš ani jak k němu dochází. Ty máš o tom představu jako dítě. To mě máš za takového pokrytce? Tvoje blbé pochopení ze mě dělá pokrytce. To si jako myslíš, že hřeším schválně? Tak já ti něco povím, já považuju za hřích věci, které ty děláš běžně, a já se jich nedopouštím úmyslně (!), ale protože jsem slabý, hříchem porušený člověk. Hlídám si skutek, slovo, myšlenku a přesto, myslíš, že to stačí??? Kdyby to stačilo, nemusel umírat Kristus!!! To co ty považuješ za zcela běžnou neškodnou činnost, nebo někdy i dokonce dobrý skutek, může být u mě hřích. Už to chápeš? Tvoje pýcha je v tom, že si myslíš, že jsi kdovíjak spravedlivá. Přitom mezi lidmi byl jediný spravedlivý a ten se nechal ukřižovat! I za tebe! Já svou špatnost doznávám. Mezi mnou a tebou ve špatnosti rozdíl není, rozdíl je jenom v tom, že ty o té své ještě nevíš.

Jirka (So, 7. 12. 2019 - 18:12)

Tak vidíš Touho, že mám pravdu, nic nechápeš, když tohle píšeš. A tvoje víra, to je samozřejmě tvoje osobní věc, nech si jí pro sebe. Je to cokoli, jenom ne křesťanství. Rozlišovat falešné učení od správného není žádné "špinění," ale velmi důležitá věc, asi jako když vybíráš písek z máku nebo kamení z hráchu. Nastuduj si prosímtě v čem tkví podstata křesťanství, ať nepíšeš opakovaně nesmysly. Dáváš mi za cosi vinu, no, já chápu, že je to z tvé neznalosti, ale tak se pouč.

Front (Pá, 6. 12. 2019 - 07:12)

souhlas. Naprosto,mimo

Tonda Vlas (Pá, 6. 12. 2019 - 07:12)

Mimo, co jsi tu napsala ted, vidím jako těžké kacířství nemám ale čas to tu podrobně rozebírat. Jde ve skutečnosti o popření Kristovy božské přirozenosti. Jsa zaujata jak sem vlepit srdíčko vůbec nepřemýšlíš nad tím, co tu píšeš.

mima (Pá, 6. 12. 2019 - 09:12)

Ale kdepak Tony, jak bych vůbec mohla popřít Kristovou božskou přirozenost. Ale i když Ježíš přišel na svět jako Boží Syn musel Josef s ním do Egyptu a chránit před Herodem, nejen to pracoval v dílně s Josefem a staral se o své sourozence jak každý člověk. A taky u hrobu Lazara plakal jak člověk, ale když zavolal " Lazare vstaň" pak to nebyl člověk, ale Bůh v těle........Po pravdě jsem tady citovala slova Ježíše zpaměti a je pravda, že u nás v Bibli není psáno ženo co mě pokoušíš, ale teď budu citovat dle Bible a správně........" Ženo co ode mě chceš?" odpověděl jí Ježíš" Má chvíle ještě nepřišla" přece jasně to Ježíš říká má chvíle ještě nepřišla.......... a v 11 versí se píše....Toto Ježíš udělal v Káně Galijske jako počátek svých zázraků. Tehdy zjevil SVOU slávu a jeho učedníci v něj uvěřili......... toto nebylo zjevení slávy Otce, pokud budeš číst dále ( tento příběh je zapsány v evangelium Jana, stojí za to přečíst si celé Evangelium ) např . 17 kap. Tam v modlitbě Ježíš říká, zjevil jsem TVOU slávu.....ale taky nemám teď čas, tak jen v krátkosti.

Jirka (Pá, 6. 12. 2019 - 20:12)

Mimo, připadá mi, že buď to chápeš nějak zvláštně, anebo tak píšeš záměrně, protože chceš prostě za každou cenu mít pravdu. Mohu ti vypsat třeba ze SZ některé pasáže o víně, které jej nevidí zdaleka v tak negativním světle, jako ty. Vážně to vypadá, že je to opilost, (vycházející z nestřídmosti), která je Biblí odsuzována, nikoliv víno samotné. Tedy chyba je v člověku, v tom, že nezná míru a v jeho jednání pak. Moc nechápu oč ti přesně jde, já nejsem žádný alkoholik, takže nemám potřebu si nic obhajovat, zajímá mě jenom pravda. A jestli i tebe, pak si nemůžeš vytahovat z Bible jenom ty části, které se ti hodí, ale přijímat jí celou. To jak se snažíš si ty texty navlíknout na své přesvědčení je velmi průhledné. Až moc subjektivity je v tvém výkladu.

Rakato (Pá, 6. 12. 2019 - 15:12)

Ježíš podle nekřesťanských svědectví žádné zázraky neuměl, a kdyby ano, dosvědčovalo by to tehdy jeho ďabelský původ - aspoň tak hodnotili tehdejší křesťané zázraky Šimona kouzelníka. Pak církev obrátila o 180 stupňů a pro změnu vidí zázrak i např. v tom, když někdo neumře. V důsledku čehož nasekala několik stovek svatých a blahoslavených. (Ke kterým se lidí modlí, což jim samozřejmě Jehova při posledním soudu spočítá, protože modlit je možné se jen k němu.)

ty (Čt, 5. 12. 2019 - 23:12)

myslíš tu Ježíšovu svatbu s Máří: Jo vlastně ty nic jinýho nečtěš a v Bibli to není řečeno navrdo, tak na to radši zapomeň, tak daleko jsi ještě nedošel

Rakato (St, 4. 12. 2019 - 14:12)

"Jsem tady pro všechny." (ďábel Kozloduj)

e-cigareta (St, 4. 12. 2019 - 12:12)

elektronické cigarety jsou od ďábla!

Tonda (St, 4. 12. 2019 - 11:12)

Poblil jsme se po ananasovém džusu, ale byla v něm také trocha té vodky a gin.

Tonda Vlas (St, 4. 12. 2019 - 16:12)

Hvězdoune, jsi trapnej

Rakato (St, 4. 12. 2019 - 14:12)

AHA!

Návštěvník (St, 4. 12. 2019 - 08:12)

Pije ryba, pije pták, pil i Noe starý. Dělejme to také tak, chvalme Boží dary.

mima (St, 4. 12. 2019 - 08:12)

Tak teď trochu statistiky. Ještě do nedávná, jsme jako česká republika byli mezi prvními ve světě ve spotřebě alkoholu. Což je alarmující a taky pro mě překvapující. Doposud jsem si myslela, že na tom jsou hůře sousední státy. 11.11. letošního roku se objevila zpráva, že jsme se polepšili a umístili na čtvrtém místě ve spotřebě alkoholu ve světě. Další záznamy ukazují, že přibližně 1 pětina obyvatelstva je závislá na alkoholu. Tak to už mě úplně dostalo. Teď se nedivím, že podporu asi v české republice nebude mít člověk, který alkohol vyřadil ze svého života a že je mezi lidmi za podivina, ale překvapuje mě to, že i křesťané takového člověka mají za zákoníka......A teď se vrátíme k Biblí a historií, kdy a kde se objevuje první zmínka o člověku, který se opil? První vinicí vysadil ten spravedlivý Noe, který byl zachráněn a přežil potopu, skazu světa. Byl to první člověk o kterém je v Bibli zmínka, že se opil a ležel obnažený. Je zvláštní, že pisatel, který byl puzen Duchem Svatým tento příběh zapsal. V dnešní době pod vlivem alkoholu se dějou horší věci, ale muselo to mít nějaký účel, že je to v Biblí zaznamenáno. A jen o pár stránek dal, čteme další příběh, kdy dcery Lotovy, opíjí svého otce a pak s ním spí a z toho to alkoholického opojení, vznikají dva národy Moab a Amonci. Každý kdo zná Bibli ví co to jsou za národy........Pod vlivem alkoholu se nikdy nic nedělo dobrého ani z toho nikdy nic dobrého nevzejde......... Nešířim tady bezalkoholni život, to není moje osvěta, naopak, každému dávám svobodnou volbu, jakou tady máme všichni na světě. Jak je psáno v Biblí, ty si vyber, to je tvá volba..... V mém případě nejsem zákoník ani farizej jak psal Jirka, po pravdě mám v lednici po celý rok rum :-) když dělám krém ten rum tam dám, odůvodňují si to, že krém se neskazi tak brzy. Dávám ho do palačinek, alkohol máme i v lécích a požívá se i jako dezinfekce. Jak už jsem tady často psala, všechno, každá věc má dvě využití. Dobré i špatné. I tím alkoholem můžeš vyléčit bolavé koleno, ale taký může alkohol zatemnit tvou mysl a ty přivedeš na svět zkázu.

Rakato (St, 4. 12. 2019 - 14:12)

Pravda, na alkoholu lze najít něco dobrého. Ty Mimo pomocí něho děláš rumové kuličky nebo vaječný likér, ale je třeba to vidět šířeji: Kolik lidí nespáchá sebevraždu, protože se mohou opít, když to na ně přijde! ------------------------------------
Sebevražednost v České republice je nad průměrem EU i světa, zemřou tak čtyři Češi denně, přibližně 1500 ročně. U mladých lidí mezi 15 a 29 lety je sebevražda druhou nejčastější příčinou smrti. ---------------------
Pravda, ve Skandinávii je ten počet ještě větší, ale tam mají ty polární noci.

Návštěvník (St, 4. 12. 2019 - 07:12)

ach j, magoři

Reklama

Přidat komentář