Reklama

JHVH (Jahve,Jehova) - jediný živý Bůh

Jirka (So, 7. 12. 2019 - 11:12)

Jó Milane, kdyby ti tak jednou došlo, jak všechno vidíš jednoduše. Ohledně dalších věcí jsi se tady projevil už dávno. Nedělej se lepším, lepším než si teď, budeš teprve až si přiznáš chyby. Místo toho tady neustále píšeš, co jsi kde udělal skvěle, koho jsi kde se svým ledovým klidem, svou moudrostí ohromil. Milane, vždyť ty se tady neustále jenom takovým nenápadným způsobem chvástáš. To přece každý, kdo není úplně blbej, musí vidět.

Rakato (Čt, 5. 12. 2019 - 23:12)

Každý, kdo se rozhodne vyznávat křesťanství, musí počítat s tím, že tvrdě narazí. Jednak od dob renesance ateistů trvale přibývá, a ti nemají pochopení pro výmysly, jednak je na světě vymyšlených několik tisíc bohů, a každý říká, že ten jeho je pravý, jednak bible a křesťanské spisy nejsou zvlášť kvalitní texty, obsahují nesprávnosti a odporují si. Křesťan prostě musí počítat s tím, že ponese svůj kříž celý život. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hlavní je, že teď už křesťané přestávají tahat do svých věcí stát, aby jim platil výdaje, a budou se o sebe starat za své peníze. A pokud v Česku zbankrotují, bude to i bankrot jejich víry, konečná křesťanství u nás, protože to bude znamení, že je Ježíš nemá rád..

Rakato (Čt, 5. 12. 2019 - 21:12)

Nesnáším lžidiskutéty, kteří píší pod cizím nickem. A jsou dokonce takoví, co se veřejně připravují zneužít cizí nicky a dělají rozbor cizích textů, aby je uměli napodobit. Jehova to neschvaluje, v bibli je, že se nemá psát pod cizím nickem.

Milan (Pá, 6. 12. 2019 - 10:12)

Nesnášíš lžidiskutery, kteří píší pod cizími nicky? Tady s tím člověk nic nenadělá, ale tito lidé se trestají vlastně už sami, už jen tím, že v sobě nemají ani špetku důstojnosti k sobě samým. Kdyby cítili jak je to odporné, že svou lidskost pošlapávají, zneuctívají a hluboce snižují, že by je v reálu nikdo vedle sebe nesnesl, nikdy by se k takovým projevům neuchýlili. Když se do toho vžiji a představím si, že bych tak měl jednat, připadal bych si jako sketa a bylo by mi ze sebe nablití. Když se někdy stane, že si mě někdo stěžuje na jednání nějakého člověka a nechápe koho má před sebou, jakou povahu a charakter, říkám : "Vžij se do toho, jaký by jsi musel/a být, aby jsi takto mohl jednat nebo mluvit, chovat se, a okamžitě víš s čím máš co dočinění v daném okamžiku". No a z toho potom vychází jak s oním člověkem jednat. Tak někdy i mlčení, nepomáhá-li přímá řeč, může být dost výmluvné o tom, že určité jednání netolerujeme, že je nehodláme akceptovat. Tím se může člověk nad sebou zamyslet, pochopit a změnit. Ta změna může u něj vyvolat pocit jisté svobody a dokonce radosti, protože změna v jednání se projeví i ve vztahu k druhým lidem, a ti upřimní ji s radostí uvítají. …………………………………………………………………………………………………………………….
Víš, že jsem ti psal, že lžeš, že jsi satanův nástroj a tak podobně. Je jasné že o víře, Ježíši Kristu, Bohu a duchovnímu světu máš mylné představy. Tvé závěry a domněnky vychází z předpokladu, že nic takového neexistuje, aniž bys to skutečně prověřoval. Je to jako s těmi forensními vědci, co porovnávali podobnost otisků a jelikož měli již ve své představě kdo je oním pachatelem, závěr jejich nedbalého zkoumání potvrdil předpokládanou verzi. Tedy domněnka zkresluje nejen vnímání, ale rovněž závěry a úsudky. Chceš-li být opravdu čestný a upřímný, musel bys uznat, že doposud o daných skutečnostech opravdově nic nevíš, že tvé vědomí je ovlivněno pouhými domněnkami. Vím, že to pro běžného člověka není nic jednoduchého, vždyť jeho vzdělanost a názory přeci něco znamenají. Ve skutečnosti neznamenají pro podstatné věci vůbec nic. Ty mají omezenou platnost pro část fyzického života nikoliv pro tu duchovní. Tak se člověk stává zajatcem cizích myšlenek a názorů. Když pak přijde duchovní zkušenost, všechny mylné představy se hroutí jak domeček z karet. Pro hledajícího, řekněme probouzejícího člověka je v Bibli návod jak této duchovní zkušenosti dosáhnout, za jakých podmínek se projeví. Jsou i případy, jako se stalo zdejšímu Jirkovi, že chtěl ukončit život a Ježíš se mu dal poznat. Z počátku Mare, Tony a možná ještě ostatní pochybovali, protože to nezažili. Jakmile jsem to četl, věděl jsem o co jde, a na diskusi jsem to potvrdil. Takže Bůh se skutečně projevuje všemožnými způsoby, spontánním uzdravováním, vizemi, sny, z mrtvých vstání, svědectvími lidí a tak podobně. Ježíš ani Bůh nejedná nikdy jednostranně, ale vždy se záměrem daného jedince. Proto se o nich vyjadřovat, tak jak to zde činíš ty, je čistě satanova lež. Lidé jako ty tomu nevěří, ale i jejich čas jim jednou vyjeví skutečnost, stanou před nimi a budou se zpovídat ze svého života i z toho, jak jejich řeč ovlivňovala druhé, zda k dobrému či nedobrému, podle toho se pak vyměřuje míra trestu či odměny. Pokud tedy nesnášíš lež, měl bys opravdu zjistit co je skutečnou lží a co pravdou. K tomu ti dopomáhej Bůh.

Rakato (Pá, 6. 12. 2019 - 15:12)

Už ses zcela přestat kontrolovat z hlediska zdravého rozumu a logiky, a jen bez argumentů popíráš cizí názor. Nechápu, že tě to baví tady bez důkazů někomu vykládat, že bibli nerozumí. Je to nejen povýšené, ale i drzé. -------------------- V podstatě jsi tady schopen vést jen jakousi antidiskusi - jen troubení vlastního názoru, který nemáš ničím podložený. -----------------------
Samozřejmě - tobě to tak vyhovuje, protože když se nedržíš faktů a skutečnosti, nelze na tvoje kázání reagovat. Už chápeš hloubku své beznadějnosti? Jsi prázdná nádoba, naplněna kutňáky jejich výmysly, která občas něco z nich vybryndá na veřejnosti.

Milan (Pá, 6. 12. 2019 - 16:12)

Tvoje reakce mne nepřekvapují, to by mohl učinit jen opak.

Rakato (Pá, 6. 12. 2019 - 19:12)

Moje reakce jsou správné a bohem požehnané, protože bez vůle boha se na světě nic nestane.

Jirka (Čt, 5. 12. 2019 - 21:12)

A ty možná jsi arogantní, ale za křiváka tě nepovažuju. Máš stálou přezdívku ať píšeš co píšeš.

Jirka (Čt, 5. 12. 2019 - 21:12)

Mě se tohle už netýká, jednak mi takové věci už svědomí nedovolí a druhak už mě takové jednání přestalo bavit už před několika lety. Jenom jsem tady upozornil na skutečnost, že většina diskutujících má svůj nezaměnitelný styl, nejen kvůli tomu, že by šli snadno napodobit, ale je vůbec zajímavé, jaký má každý člověk projev. Kdybych chtěl někoho napodobovat, určitě bych to takhle veřejně neavizoval, ani alibi si tím nedělám. Jenom znovu opakuju, že svědomí mi to nedovolí a zábavné už mi to také nepřijde. Přísahat nebudu a člověk mi věřit nemusí.

Tonda Vlas (Pá, 6. 12. 2019 - 00:12)

Také jem tu před více než deseti lety psával fejky, pod cizími nicky, lidi štengroval a dělal si z nich srandu. Ne že by se mi to vymstilo. Bůh takovéto věci dovede obrátit v dobro, jako obrátil v dobro tu děsivou zlo, které jeho bratři provedli Josefu Egypskému, když ho zákeřně prodali do otroctví, ale Bůh to jejich zlo obrátil v dobro.---------------------------Genesis 45, 25I vystoupili z Egypta a přišli do země kenaanské k svému otci Jákobovi.
26Oznámili mu: „Josef ještě žije, a dokonce je vladařem nad celou egyptskou zemí!“ On však zůstal netečný, protože jim nevěřil.
27Vypravovali mu tedy všechno, co k nim Josef mluvil. Teprve když spatřil povozy, které Josef poslal, aby ho odvezly, okřál duch jejich otce Jákoba.
28„Stačí,“ zvolal Izrael, „můj syn Josef žije! Půjdu, abych ho ještě před smrtí uviděl.“---------a----------Genesis 46 -1Izrael se vydal na cestu se vším, co měl. Když přišel do Beer-šeby, obětoval Bohu svého otce Izáka oběti.
2I řekl Bůh Izraelovi v nočních viděních: „Jákobe! Jákobe!“ A on odvětil: „Tu jsem.“
3Bůh pravil: „Já jsem Bůh, Bůh tvého otce. Neboj se sestoupit do Egypta; učiním tě tam velikým národem.1Izrael se vydal na cestu se vším, co měl. Když přišel do Beer-šeby, obětoval Bohu svého otce Izáka oběti.
2I řekl Bůh Izraelovi v nočních viděních: „Jákobe! Jákobe!“ A on odvětil: „Tu jsem.“
3Bůh pravil: „Já jsem Bůh, Bůh tvého otce. Neboj se sestoupit do Egypta; učiním tě tam velikým národem.
::::::::::::::::::::: Proč to uvádím část této starozákonní perikopy? Já jsem tu přišel s něčím velice zlým, s naprostou ohavností, kterou jsem po celé roky dusil ve svém nitru a když to vyhřezlo na povrch, což jednou musí, tak jsem tu po návratu na doktorku si z lidí začal dělat legraci, jenže Bůh mne nakonec z toho vysvobodil.

Rakato (Pá, 6. 12. 2019 - 15:12)

Staré židovské bajky znáš. Ale k čemu je dobré toto tvé dnešní kázání, to nevím. Neustále myslet na bibli a víru přináší psychické problémy, což dosvědčil i Šavel z Tarsu, a i dnes mohou dosvědčit někteří křesťané, kteří z toho dostali šálení smyslů.

Jirka (Čt, 5. 12. 2019 - 20:12)

Mně v poslední době zachutnalo třešňové pivo, tmavá, řezané a černé.

Jirka (Čt, 5. 12. 2019 - 19:12)

Každá osoba se v diskuzi projevuje nějakými znaky. Kdybych chtěl napodobovat třeba příspěvky Milana, často bych volil určitou sérii jeho oblíbených slov, jako například - "zmiňovat", "nedobré", "odpůrce", a ještě nějaká další, která si hned nevybavím, a každý příspěvek bych začal slušným pozdravem a též zakončil a připojil smajlíka.Náročnost bych ale viděl v délce příspěvků. Někteří diskutujíci by šli napodobovat lépe, jiní hůře. Každopádně je to mnohem těžší, než neverbální imitace osob, na kterou mám velký talent. U Rakata by nebylo zase těžké předstírat aroganci a příspěvky rozdělit průměrně do třech odstavců, charakteristiky pro něj oddělované. Také Hvězdoslav by šel vcelku dobře napodobit, protože jeho způsob jde celkem snadno identifikovat.

Jirka (Čt, 5. 12. 2019 - 19:12)

Rakato má rovněž svá oblíbená slova. U Mimy bych začal také pozdravem a smajlíky a především bych kladl důraz na diakritiku tam, kam vůbec nepatří :-) To je její hlavní charakteristiký znak, že se nemusí ani podepisovat a ví se, že je to od ní.

Host (Čt, 5. 12. 2019 - 18:12)

Závisláku na diskuzi. Plácáš jen sračky !

Rakato (Čt, 5. 12. 2019 - 21:12)

Dokaž, že ty ne, a napiš něco inteligentního. (Ať se mohu do něčeho strefovat.)

Rakato (Čt, 5. 12. 2019 - 18:12)

Dobrá zpráva! Demostranti ve Francii jsou stejně vypatlaní jako ti naši. My máme iracionální a protidemokratické mítingy Miliónu chvilek, Francouzi zase protestují asi ve čtyřiceti městech proti chystané penzijní reformě Macrona. Letadla nelétají, rychlé vlaky nejezdí, školy jsou zavřené, v Paříži nejezdí metro, rozbíjejí se výlohy a lidé ječí, že změnu penzí nechtějí. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ale nedochází jim, že ani ve Francii není na mastné penze kde brát. Jednak ze stejných důvodů jako u nás (dožívání se vyššího věku), ale hlavně kvůli tomu, že Francie živí 6 milionů (10 %) lidí ze severní Afriky, 2 miliony (3,5 %) černochů a 1 milion (1,5 %) lidí asijského původu (je to včetně všech generací s imigrantským původem), a musí financovat obranu proti nim. Francouzí jsou taková paka, že si nejprve do země vpustili kde koho, kdo chtěl dovnitř, a dodnes si neuvědomují ekonomické důsledky tohoto svého rozhodnutí. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
No tak demonstrujte, kreténi, stejně jste jedna ze zemí EU, ohrozena bankrotem, stejně jste pořád nakloněni imigraci, stejně se vám hospodářství brzo sesype. Za chyby se platí. (Proč si pořád někdo myslí, že vlády jsou kouzelník, "něco" udělají a najednou na penzijním účtu přibudou peníze?)

Tonda Vlas (Čt, 5. 12. 2019 - 18:12)

Mimoto ještě nebude co brát kvůli francouzské prachmizerné pracovní morálce, která je srovnání s německou do očí bijící, o čemž jsem se přesvědčil na své vlastní oči. Oni si mysleli, že ti Arabáši budou makat za ně, v čemž se velice spletli.

Rakato (Čt, 5. 12. 2019 - 18:12)

Sorry věřící, tenhle příspěvek sem nepatří.

Tonda Vlas (Čt, 5. 12. 2019 - 18:12)

Ale odpověděl jsem na něj.

Reklama

Přidat komentář