Reklama

JHVH (Jahve,Jehova) - jediný živý Bůh

Rakato (Čt, 5. 12. 2019 - 21:12)

Odpověděl. Jsi pracovitý.

Jirka (Čt, 5. 12. 2019 - 19:12)

Dost jsi se v poslední době rozepsal. No pokud mohu mluvit za sebe, tak já to jenom vítám, Antoníne.

Tonda Vlas (Čt, 5. 12. 2019 - 19:12)

Mě se už sem nechtělo moc chodit, protože mě tu Rakato otrávil. Ale vedle na politice má na rozdíl od Déčka příspěvky poměrně dobré. Déčko psal nehoráznosti i tam. Kdyby tam ještě Déčko psal, tak by se tam brzo chytli. Jenom jsem nepředpokládal, že se Rakato chytne s Déčkem i zde.

mima (Čt, 5. 12. 2019 - 13:12)

A jej, někdo tady trpí schizofrenii. Sám za sebe se stydí psát, tak používá nick Touhy.

svatý Tentononc (Čt, 5. 12. 2019 - 11:12)

No, přes alkohol je zde odborník pan Antonín Vlas.

Tonda Vlas (Čt, 5. 12. 2019 - 09:12)

To zvíře je už stejně zabité a nikdo ho neoživi jak to prý udělal svatý Vintíř.

Rakato (Čt, 5. 12. 2019 - 00:12)

Kdo nejí maso, je čistý. Kdo nejí ani vejce, je čistější. Kdo nejí vůbec, je nejčistější ze všech a má karmu jak víno. Chvalme pána.

Rakato (Čt, 5. 12. 2019 - 00:12)

Tady na Jahvem se pořád něco děje. Bohužel nic dobrého.

Ježíš (St, 4. 12. 2019 - 20:12)

Ježíš - pravý ležák, vychlazené 12stupňové pivo. Řezané.

Jirka (St, 4. 12. 2019 - 20:12)

To s tím záchodem mě totiž něco připomnělo. Jeden čas jsem totiž chvíli bydlel u jedné vegetariánky a ta mi vyprávěla, že když za ní přijel na návštěvu kamarád z Moravy a rozbalil si u ní tlačenku (nebo sekanou - jako vegetarián to nepoznala co to je), poslala ho sníst si to na záchod. Nic proti té holce, měl jsem jí až moc rád, ale chci spíš ukázat na jednání vegetariánů obecně.

Rakato (St, 4. 12. 2019 - 20:12)

Já myslím, že lidé se mají starat o své blízké, a nezabývat se stále sami sebou, potažmo svým alkoholismem.

Jirka (St, 4. 12. 2019 - 19:12)

Alkoholismus byl zaznamenán rovněž u některých zvířat nebo hmyzu. Například blanokřídlí konkrétně třeba různé druhy vos, rádi hodují na zkvašeném ovoci, motýli rovněž. Je to zajímavé, že i tvor jiného řádu než člověk se projevuje obdobnou chutí. Ten hmyz musí být pěkně sjetý, když se vůbec nebojí, určitě vidí několikrát. A asi jim to není nepříjemné, když to tak hojně vyhledávají.

Jirka (St, 4. 12. 2019 - 19:12)

Já pochopitelně nemohu vědět, jakou zkušenost má Mima za sebou, jestli měli v rodině kvůli alkoholu nějakou tragickou událost, či je někdo opilý napadl apod, protože tyto věci bývají často důvodem k abnormálnímu odporu vůči alkoholu, musí to mít nějakou příčinu, nevěřím, že je to jen tak. To je samozřejmě dotyčných lidí osobní věc. Rozumný člověk ale pozná rozdíl mezi řekněme jednou dvěma studenýma desítkama v letním horkém odpoledni a vysedávání od rána v knajpě s popsaným lístkem. Lidé jako Mima by pomalu mohli žalovat gastro doktory, že podporují lidi v alkoholismu, když pacientům se zažívacími problémy doporučují jednu dvanáctku. Já si jí nekoupil, protože je desítka levnější, ale taky protože nejsem dvanáctkovej. Ani ta jedenáctka mi moc nejede, je moc hutná, na žížeň to pro mě moc není. Pro mě, jinýmu zase šmakuje, to je indivi-duální.

Jirka (St, 4. 12. 2019 - 19:12)

Ožralost samosebou neobhajuju, ale jeden můj známý si chtěl kdysi vzít život, plánoval si lehnout na koleje. Ale aby sebral kuráž, koupil si k tomu flašku vodky, kterou vypil na lavičce, kousek od kolejí, kam si chtěl lehnout. Jenomže on kvůli tomu jak se zpil, usnul na té lavičce a na koleje si lehnout nestačil. Když se nad ránem kvůli zimě probudil, už měl naprosto jiné myšlenky a byl rád, že mohl jít domů. Byl vděčný, že se opil a usnul na té lavičce.

Jirka (St, 4. 12. 2019 - 19:12)

Mimo, mě se nic dotknout nemohlo. Jak už jsem psal, já jsem skoro abstinent, alkohol prostě nepotřebuju. Nemám rád opilé lidi, obzvláště ženy, tam je to ještě horší. Ale my se vůbec nebavíme o ožírání do němoty, ani o nadměrné konzumaci alkoholu. Každý lékař ti řekne, že jídla jako kachna, guláš apod. je nejlépe zapít dvanáctistupňovým pivem, protože podporuje trávení. Kdybys někomu po takových jídlem nabízela vodu nebo čaj, tak pěkně děkuju, asi by se ti většina lidí vyblinkala do klína. Víno zase doporučují na činnost srdce a tvorbu krvinek. Dokážeš to pochopit? Ani dítě nemůže mít tak černobílý pohled na tuhle věc jako ty, já osobně jsem se s tak zabedněným názorem u dospělého člověka ještě nesetkal. Vidím v tom ale spíš účelnost. Je to podobné, jako vegan se štítí masa, tak bude hledat všelijaké škodlivosti na něm. Přitom je vědecky potvrzeno, že člověk maso potřebuje. Člověk bíložravec prostě není. A ty Mimo jsi opravdu zákoník. Vůbec jsi neodpověděla, proč Ježíš, když je víno tak špatné, ho udělal z té vody, místo aby hostům řekl, aby pili vodu, protože alkohol je špatný.

Milan (St, 4. 12. 2019 - 20:12)

Jirko, a co děti, čím mají zapíjet kachnu s knedlíkem a zelím, guláš či jiná jídla. Mě třeba jako dítěti zápach piva vůbec nevoněl do patnácti let, a to u nás v rodině nikdo alkoholik nebyl. Otec si jen výjimečně někdy nechal donést dvě piva do džbánku. Už to svědčí o tom, že každý máme jinou chemii těla, a s tím souvisí i další věci. A ti co třeba nejedí maso to nemusejí nutně mít z důvodů, že je to nezdravé. Nemohu mluvit za druhé, ale v mém případě je to kvůli tomu, aby kvůli mě nikdo zbytečně nemusel předčasně umírat a prožívat tak utrpení které to provází. Někdy se mne někdo ptal jízlivě na to proč ho nejím, odpověděl jsem otázkou, zda-li mu něco říká milosrdenství a soucit. Odpověď zněla NE, po níž ho sama jeho vlastní odpověď překvapila. Nemá to tak každý, ale jsou lidé co to ctí, ale i opačného názoru. Jen Bůh ví jak je to v každém člověku, proto ti, co se snaží druhé posuzovat by měli být velice opatrní. Ne každý je takový, jak se nám může zdát. Už u Daniela a ostatních Izraelských chlapců se projevovala při zkoušení větší znalost života než u těch, co se stravovali královskými pochutinami.

Tonda Vlas (St, 4. 12. 2019 - 23:12)

Milane, ty jsi v mých očích okultobudhhista, který zdejší publikum ohlupuje tím, že je křesťan, znám tě tu už přes deset let a tak vím, o co kráčí. Bydlíme kousek od sebe ale s tebou se vůbec setkat nemíním.

Touha Tonymu a… (Čt, 5. 12. 2019 - 11:12)

Tony, proč s takovým despektem nálepkuješ Milana? Spousta lidí, aby pochopila lásku v Bibli, musela na to jít přes budhismus neboť v Bibli je láska tak trocho slovo bez činů, jen slovo. Já Milana tehdy před osmi lety taky četla, Milan psal pro mě daleko přesvědčivě a rozhodně bez fanatismu. Milan ohlupuje? Milan sice (promiň Milane) na můj vkus dost mentoruje, ale jistě má své posluchače v reálu, u kterých se těší respektu, má sklony k vůdcovství, jen by to chtělo zapracovat na komunikaci a asertivitě. Milan má dobře načtenou nebo nastudovanou psychologii dítěte, tam neshledávám chybu. Vadí mi je ho obrana proti Rakatovi, který provokuje, přehání a bohužel zraňuje, ale vlastně si jen si tak hraje s myšlenkami. Rozhodně nikomu neškodí.A Milan to bere moc vážně, proto jsou některé závěry jeho příspěvků pro mě, jak jsem včera naznačila Sardovi strašidelné. Ale chápu, že to tak nemyslí

Tonda Vlas (Čt, 5. 12. 2019 - 12:12)

To bude tím, že jsem jeho romány četl pouze zběžně a povrchně. V takovém případě je mi ta sloní paměť málo platná a pak jsem asi něco špatně pochopil. Je ale pravda, že se Milan oproti tomu, co tu psal před více než deseti lety hodně zlepšil. Tehdy jsem měl hodně výhrad, dnes jich mám minimálně.

Touho a Tony (Čt, 5. 12. 2019 - 13:12)

Vážení, Milanův fanatismus se v poledních zhoršil IMHO

Reklama

Přidat komentář