Reklama

JHVH (Jahve,Jehova) - jediný živý Bůh

Mojžíš starší (Út, 3. 12. 2019 - 23:12)

Ježíš vlastně jen Boží desatero doplnil, udělal novelizace, přidal dovysvětlující paragrafy, ale desatero platí dál.

Tonda Vlas (St, 4. 12. 2019 - 01:12)

Evangelium není o paragrafech. K té kávě a Gregovým výplodům z "Ducha Svatého" o kterých si myslím své tu nechám promluvit Písmo Svaté:-----

Podle Lukáše 7-----------
32 Jsou jako děti, které sedí na tržišti a pokřikují na sebe: `Hráli jsme vám, a vy jste netancovali; naříkali jsem, a vy jste neplakali,´
33 Přišel Jan Křtitel, nejedl chléb a nepil víno - říkáte: `Je posedlý.´
34 Přišel Syn člověka, jí a pije - říkáte: `Hle, milovník hodů a pitek, přítel celníků a hříšníků!´
35 Ale moudrost je ospravedlněna u všech svých dětí."
36 Jeden z farizeů pozval Ježíše k jídlu. Vešel tedy do domu toho farizea a posadil se ke stolu.
37 V tom městě byla žena hříšnice. Jakmile se dověděla, že Ježíš je u stolu v domě farizeově, přišla s alabastrovou nádobkou vzácného oleje,
38 s pláčem přistoupila zezadu k jeho nohám, začala mu je smáčet slzami a otírat svými vlasy, líbala je a mazala vzácným olejem.
39 Když to spatřil farizeus, který ho pozval, řekl si v duchu: "Kdyby to byl prorok, musel by poznat, co to je za ženu, která se ho dotýká, že je to hříšnice."
40 Ježíš mu na to řekl: "Šimone, chci ti něco povědět." On řekl: "Pověz, Mistře!" -
41 "Jeden věřitel měl dva dlužníky. První byl dlužen pět set denárů, druhý padesát.
42 Když neměli čím splatit dluh, odpustil oběma. Který z nich ho bude mít raději?"
43 Šimon mu odpověděl: "Mám za to, že ten, kterému odpustil víc." Řekl mu: "Správně jsi usoudil!"
44 Pak se obrátil k ženě a řekl Šimonovi: "Pohleď na tu ženu! Vešel jsem do tvého domu, ale vodu na nohy jsi mi nepodal, ona však skropila mé nohy slzami a otřela je svými vlasy.
45 Nepolíbil jsi mne, ale ona od té chvíle, co jsem vešel, nepřestala líbat mé nohy.
46 Nepomazal jsi mou hlavu olejem, ona však vzácným olejem pomazala mé nohy.
Lukáš 8>

47 Proto ti pravím: Její mnohé hříchy jsou jí odpuštěny, protože projevila velikou lásku. Komu se málo odpouští, málo miluje."
48 Řekl jí: "Jsou ti odpuštěny hříchy."
49 Ti, kteří s ním byli u stolu, si začali říkat: "Kdo to jen je, že dokonce odpouští hříchy?"
50 A řekl ženě: "Tvá víra tě zachránila, jdi v pokoji!"---------------------------------Když jsem se tu po pár letech vrátil na doktorku, protože mě to na KD omrzelo (to ještě nebyly zrušené a smazané, tak jsem tu narazil na pár lidí, které jsem tu z dřívějška neznal, mezi nimi byla i mima, i když měla vůči mě výhrady, tak se jí líbilo, že co jsem tu tehdy psal "filtruju přes Bibli", na což jsem nějak pozapomněl ale poté co se tu objevil Greg mi nezbylo, než se k tomu vrátil, proto jsem tu uvedl tu perikopu z Lukášova evangelia.

Rakato (St, 4. 12. 2019 - 14:12)

Zaslepení křesťané vidí v historce Ježíšovu moudrost. Já také. Ale také vidím jeho pýchu a samolibost - nechat se opečovávat jako nějaký král, mazat drahým olejem, zálibně se dívat na ženu, která ti díky své fanatičnosti olizuje nohy? Odporné. Ježíš zpanštěl a chová se k lidem jako ke svým poddaným. Se svou nadutostí není dobrým příkladem pro nikoho. Protřete si oči, křesťané.

mima (St, 4. 12. 2019 - 15:12)

Aky si mudry Rakato :-) Teď ses Rakato odhalil, chceš odsuzovat, poučovat a přitom ti chybí základní znalostí tehdejší kultury. Takže doporučují doplnit učivo a pak se vyjádřit. Tvůj příspěvek anuluj, protože odhaluje tvou blbost :-)

Rakato (St, 4. 12. 2019 - 16:12)

Co je na tom špatného, když na příkladu z bible jsem dokázal, že Ježíši chyběla pokora? Konečně takových příkladů je více, protože jako pyšný muž a všeználek se projevoval často - např. když rozházel směnárníkům na nádvoří chrámu jejich stánky. Co ti mu udělali? Byli to dobří věřící a pracovali v zájmu Židů a jejich chrámu. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ježíš se v Palestině choval jako slon v porcelánu.

mima (Čt, 5. 12. 2019 - 12:12)

Rakato o jaké pokoře tady píšeš? Nějak mi uniká. Protože Ježíš i když byl Božím synem, dovedl se tak ponížit, že svému zrádci umyl pokorně nohy ( jen pro informaci z tehdejší historie. V té době chodili pěšky i několik kilometrů a to bez bot a pokud nějaké byly, tak jen kožené pásky. Takže pokud přišel do tvého domů host, či nějaký příchozí slušnost, či zvyk pravil, že mu máš umýt zaprášené, unavené nohy, popřípadě ošetřit olejem a dopřát mu odpočinek, jídlo ve svém domě. Nemělo to nic společného s pokorou, ale se slušnosti, můžeme říct i se soucitem. ) .... Co se týče biče z provazu, tak tento děj se neodehrává na nádvoří, ale přímo vnchrámu...... Po pravdě já jsem tam byla s Ježíšem taky a pomáhala jsem mu :-) ( On ve mně a já v ním, tak jak já jsem byla celou dobu ve svém otci a teď geny mého otce jsou ve mně....... ) ........ pomáhala jsem vyhnat všechny ty podvodníky, směnárníky..... kteří se nestyděli svůj byznys proměnit za duši člověka. Bylo to stejné, jak Martin Luther bojoval proti placení odpustků za hříchy člověka, boj o duši člověka....

Rakato (Čt, 5. 12. 2019 - 13:12)

Ta prvné, Jidáš nebyl zrádce, ale pomohl Ježíši na onen svět, což byl (i podle tebe) Ježíšův plán, aby pro lidi dosáhl odpuštění dědičného hříchu. Jen pořád Jidáše pomlouváš. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Za druhé - nechat si potírat nohy drahým olejem a utírat dokonce vlasy od ženy, která Ježíše nikam nepozvala, ale naopak nezvaná vtrhla do cizího domu, bylo i na tehdejší dobu zcela nepatřičné a morálně nevhodné. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
K penězoměncům: Cizí peníze se musely vyměnit za takzvaný chrámový šekel, kterého se užívalo pro službu ve svatyni, protože jen ten chrám přijímal při placení chrámové daně. Takže naopak - směnárníci nebyli nevítanými návštěvníky v chrámu, ale naopak lidé, kteří se souhlasem chrámu pomáhali Židům zaplatit jejich daň. -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Je mi záhadou, proč Ježíš, který volal po zboření chrámu, se tak moc staral o směnárníky. Byl jen bezvýznamný kazatel a neměl žádné oprávnění vyjadřovat se k chrámu, a už vůbec ne k organizaci placení daně. Nic mi do toho nebylo. Navíc hlásal ne už židovskou víru, ale ranné křesťanství., takže i ideově neměl právo se o chrám starat. Ale byl zpupný a a chtěl na sebe upozornit. Prostě skandalista, jako dnes mnoho rádobycelebrit. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Asi ses už dočisto ze své víry zbláznila, když píšeš, žes byla s Ježíšem v chrámu, když vyháněl směnárníky. A navíc se vydáváš za jeho potomka? No tys dopadla.

mima (Čt, 5. 12. 2019 - 14:12)

No musím tě poopravit. Ježíš vešel do svého domova. Protože ten chrám patřil jeho otci. Ale to ty samozřejmě jsi nepochopil.......a s tou ženou........ kdyby tam vtrhla jak píšeš a nebyla tam vítána, určitě by se někdo našel, kdo by jí vyhodil. Vlastně, pointa toho příběhu ti znovu unikla...........

Rakato (Čt, 5. 12. 2019 - 17:12)

Nenapadlo tě někdy Mimo, žes něco nepochopila ty? Pořád argumentuješ s tím, že ateisté bibli nechápou. Ale já vidím na jejich straně spoustu nelogických a nesprávných výkladů biblických příběhů a výroků. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A jaká je z toho cesta? Jako vždy - studium věcí kolem bible, vědeckých objevů a nálezů. Ale toho se křesťané bojí jako čert kříže, že?

mima (Čt, 5. 12. 2019 - 17:12)

...a tys to studoval? Pokud ano, kde?

mima (Čt, 5. 12. 2019 - 22:12)

A jej, tady zase někdo místo mě píše. Takže asi zůstanu u těch srdíček ♥ aby jste poznali pravou mimu ♥

Milan (Pá, 6. 12. 2019 - 11:12)

Ahoj Mimo :-), kdybych uměl posílat srdíčka pár bych ti jich poslal, protože tě mám rád :-). Směju se protože Jirka to považuje za to, že ze sebe děláme pokrytecké slušňáky :-) Měj hezký den :-).

Rakato (Čt, 5. 12. 2019 - 17:12)

Samostudium. Učíme se celý život.

Rakato (Čt, 5. 12. 2019 - 15:12)

Nic si nenamlouvej. Ježíš byl přinejmenším divný patron, jeho smrt se dá považovat za sebevraždu, takže kdyby Židé z chrámu měli jeho mrtvolu a museli by ji pohřbít, zahrabali by ho mimo hřbitov mezi ostatní sebevrahy. Ale zdrhnul jim (podle tebe do nebe).

Touha (Čt, 5. 12. 2019 - 12:12)

Mimuško, už mnohorát jsem psala, že se za křesťana považuji, al emá víra je intimní a nepotřebuji se konfrontovat a obnažovat přd lidmi na internetu. Věřím dobro člověka, v konkretní lásku mezi lidmi, která nepotřebuje vítězit, protože tu je a stále "maká".....A jak jsem psala, desatero je částečně obsahem naší morálky mravnosti, denodenní života a zákonů. (I kyž mnohé se objevovali i v jiných kulturác, kromě zřejmě instituce nebo chcešli smluvy manželstí N jen nelze, aby stále platilo, že žena bude na na ůrovni otroka a že pánové při cizoložení a následném řešení mají přece jen vyšší výhody....:)) BTW Lnezabiješ a nepokradeš /již naznači lRakato). Taky zajímavé a na delší diskuzi. Ale já chápu, ty bys ke mně musela joko k nižší bytosti sestoupit a to by bylo pro mě rudo před očima:)))). Ne dělám si legraci. Dnes upeču linecké košíčko, ať má šovinista Rakato radost :)))))

Jirka (Čt, 5. 12. 2019 - 18:12)

Touho, jestli jsi to vážně psala ty a zase si nedělá někdo jenom srandu, tak doporučuju si zjistit, co to znamená křesťan.

Tonda Vlas (Čt, 5. 12. 2019 - 18:12)

To jsem chtěl Touze také doporučit, jenže mima nevěří, že to psala ona. Touha se tu totiž nikdy ke křesťanství nehlásila. Sem chodí různí fejkařští vtipálci, kteří kradou nicky.

Jirka (Čt, 5. 12. 2019 - 19:12)

Mně to podle některých nuancí přišlo jako Toužino psaní. Ale mohla to být práce i nějakého talentovaného plagiátora, co dobře vypozoroval rysy osob, které se rozhodl napodobovat.

Milan (St, 4. 12. 2019 - 15:12)

Ahoj Mimo :-), Otakar záměrně provokuje a posměšně reaguje na skoro každý komentář. Možná, že již začíná cítit, že jsou zdejší diskutující vůči jeho projevům imunní, že nemá smysl naň reagovat. Kdo vidí, kdo je jeho pánem, ví, že je beznadějné s ním diskutovat dokud je pod jeho vlivem, neboť on mu nedovolí nic jiného než zesměšňovat Ježíše a tím zároveň i nebeského Otce.
Satan má vztek, že byl shozen ze svého piedestalu, proto jedná tak jak jedná a kam může tam nasadí své nohsledy. Otakar neví jakou má pro něj připravenou odměnu, kdyby to věděl, prosil by Krista za odpuštění a vysvobození ze zajetí.

Návštěvník (St, 4. 12. 2019 - 15:12)

kdybys to aspoň myslel vtipně, jenže ty jen dokola vyhrožuješ. Szejně jako vy vvšichni posedlí

Reklama

Přidat komentář