Reklama

JHVH (Jahve,Jehova) - jediný živý Bůh

Milan (Čt, 5. 12. 2019 - 09:12)

Tony, ty o sobě tvrdíš, že máš sloní paměť. Pak jistě víš, že jsem psal o tom, že se mi jeden čas Buddhismus velice líbil, a to už bylo po prožitcích s Kristem. Také jsem, ale psal, že jsem byl vnitřním hlasem důrazně pokárán, s tím, že patřím Kristu. To, že nejím maso, neznamená, že jsem Buddhista. S jedením masa jsem měl ve svědomí problém už od dětství, kdy jsem si říkal, jak je to hrozné, že já chci žít a kvůli mému zvyku jej pojídat musí druzí umírat. Viděl jsem, že i ony zvířata mají emoce, bolesti, strach, trápení, ale i radost a vzájemnou lásku, že rovněž trpí ztrátou, jak páníčka tak druha nebo družky, brání a chrání své mladé ……...….. Z mého pohledu mě to připadá velice kruté, říci si, teď mám chuť na řízek a nechat si, nebo sám zabít zvíře, jehož smrt uspokojí mou touhu a chuť po onom požitku. Nikdy jsem však nikomu nevnucoval můj přístup k životu, to si musí každý ve svém svědomí zohlednit sám. Přesto v sobě nemám pocity, že bych byl snad lepší než ostatní lidé, jen jsem vypustil ze svého života potřebu o kterou v duši nestojím. Sám jsem jedl maso do dvaatřiceti a vím, že každý ve svém svědomí dozrává po svém, proto vnucovat víru v cokoliv je zbytečné. Je-li však člověk osloven její krásou a smysluplností, pak již sám se zájmen proniká do hlubšího poznání. Je to jako když se marnotratný syn vrací domů a otec mu jde naproti. Tvrdit, že mne znáš je naprostá hloupost, mne zná pouze Bůh, nikoliv člověk. Tony a jestli si pamatuješ, tak v době kdy jsi měl krizi a s Jirkou (dekonvertitou) jsi souznil v tom, že již nevěříš …...…. , neodsuzoval jsem tě, ale naopak jsem ti psal aby jsi se svými problémy obrátil ke Kristu. Nakonec jsem byl rád, že se tak stalo. Možná si i vzpomeneš, i když asi nerad, že jsem ti kdysi vyčítal tvou přelétavost, což bylo před tvým dočasným odpadnutím. Vidíš, že tvá paměť má vážné trhliny a pokud se budeš vymlouvat na to, že mé příspěvky nečteš, pak i tvé tvrzení o tom, že mne znáš, je jen snaha udělat dojem na druhé.

Jirka (St, 4. 12. 2019 - 21:12)

Také je obecně v povědomí, mezi křesťanskými duchovními, že mysl vegetariánského člověka jde snadněji obsadit démony, než nevegetariána. Mohu to tu rozebrat, dlužím však dodat, že z mé hlavy to není, ale také nemám důvod to jednoznačně zamítat jako nesmyslnost.

Milan (Čt, 5. 12. 2019 - 08:12)

Souhlasím Jirko, takovým známým příkladem je Hitler. Ale i takoví křesťanští duchovní jsou snadno obsaditelní démony, pokud nemilují Boha, propadají homosexualitě, pedofilii, chamtivosti, promiskuitě, alkoholismu a touze ovládat a vlastnit. To byl jen malý výčet, toho kým mohou být obsazeni, pokud berou na lehkou váhu důležitou potřebu znát jakým způsobem se démoni projevují. U běžného člověka je obsazení mnohem snazší což jistě znáš nejen z pracovního prostředí, ale rovněž společenského. U těch duchovních je to zcela závažnější. Takže obecné povědomí není dostatečné pro pravé posuzování.

Jirka (St, 4. 12. 2019 - 20:12)

Milane, mně jako dítěti pivo také nijak nevonělo. Tohle je u většiny dětí, ne-li u všech, normální. Horší by bylo, kdyby ti pivo jako dítěti vonělo. Buď tedy klidný Milane, tvůj vztah k alkoholu jako dítěte, byl zcela v pořádku.

Jirka (St, 4. 12. 2019 - 20:12)

Milane, dětem je alkohol zakázán. Ale stěžuj si doktorům, že doporučují na trávení pivo a také si stěžuj žaludku samotnému, proč to pivo snáze přijímá. Podle tebe teda, kdo není vegetarián, tak nemá soucit se zvířaty? Bůh nám zvířata dal abychom je jedli, ne abychom nežrali trávu jako dobytek. Ale zároveň máš pravdu, je to každého věc, zrovna tak je věc každého, se k tomu vyjádřit. Já jenom vím ze své zkušenosti, že jsem poznal pár žen, co byly vegetariánky a vždy s nima byl nějaký problém, byly labilní a nepředvídatelné, taky je to táhlo k východním naukam. Ale já to nikomu neberu, dokonce je snad psáno, že takové lidi máme nechat být, ať si jí a pijou co chtějí a dokonce i před nima nemáme jíst maso apod, aby se necítili pohoršení. Proto stejně jako před tebou bych si tu kost šel obrat na záchod, tak před Mimou bych to maso šel zalít pivem taky tam. A všický by byli spokojeni, doufám.

Touha (St, 4. 12. 2019 - 17:12)

áááá Sardanapal nastoupil, už jsem se tu začala bát Sarde

fylozof (St, 4. 12. 2019 - 16:12)

Ten nás svými úžasnými myšlenkami přiváděl až k orgasmu

fylozof (St, 4. 12. 2019 - 16:12)

Největší český fylozof byl Václav Havel

sardanapal* (St, 4. 12. 2019 - 16:12)

Ten Milan se mi líbí , to je "správný kokot" a je s ním hafo srandy ...

What? (St, 4. 12. 2019 - 14:12)

Alkoholici hledaji vymluvy pro svuj chlast v bibli a krestanku abstinentku obvini z toho, ze neni v poradku, kdyz nehodluje tomu, cemu holduji oni. Co to tady je za seslost?

Jirka (St, 4. 12. 2019 - 20:12)

To není pravda. Nikdo alkoholismus neobhajuje, ale skutečnost je taková, že Bible říká, že opilost je velice špatná, ale nikde neříká, že malé množství, které opilost nezpůsobí, je stejně špatné. A o tomhle je ta polemika vedená s Mimou, nebo spíš byla, protože je asi lépe jí ukončit, protože Mima je v tomto prostě zabejčený beran. Já její zásadový postoj respektuju, ale zároveň vím, že to není tak úplně postoj biblický, jako spíš její osobní. Že nedělá rozdíl mezi malým množstvím a nadměrným množstvím, kdežto Bible zcela evidentně ano. Přesně řečeno, nikde Bible neříká, že nesmíš ochutnat ani kapku alkoholu.

mima (Čt, 5. 12. 2019 - 10:12)

Jirko, ty jsi už téma ohledně alkoholu ukončil, já ještě ne. A proto ti doporučují, aby ses vrátil k mým příspěvkům. Hodně ti uniklo a hodně jsi nepochopil......a pokud by jsme se někdy setkali v restauraci, tak na ten záchod prosím tě nemusíš. Bylo by to o mnohem horší pro Tebe. Bylo by to pokrytectví a taky to prostředí z hygienických důvodu. Jirko, já jsem jen člověk a před člověkem, dovedeme hodně věcí úkryt, ale před Božím okem, naše myšlenky jsou hlasitější než naše činy..... teď shrnu v krátkosti a za sebe, ještě jednou, aby bylo jasno. Jsem si vědomá, že toto rozhodnutí abstinence mě nespasi a taky nikoho Bůh neodsoudi na smrt :-) za lahvičku vína......ale v mém případe já nechci dávat ve svém životě místo démonů alkoholů. .......Sám přece píšeš v souladu bezmaseho jídla, jídla vegetariánského, že tito lidé jsou náchylní na démony. A jestli v tomto případě si to myslíš o co víc v případě alkoholů můžeme mluvit o demochen.....

Jirka (Čt, 5. 12. 2019 - 18:12)

No Mimo, nevím co jsem ještě nepochopil a co už pochopil, ale vím, že jsem se tě už dvakrát jasně ptal, proč Ježíš dělal z vody víno, když mohl hostům říct, aby pili vodu, aby je náhodou z toho vína neobsadili démoni. Odpovědi jsem se ještě nedočkal. Tak proto jsem chtěl polemiku na to téma ukončit, poněvadž mě napadlo, že na to nemáš co odpovědět. A já to chápu.

mima (Pá, 6. 12. 2019 - 07:12)

Tak promiň Jirko,že jsem tvé otázce nevěnovala pozornost. Nějak mě to nenapadlo, že i křesťané, věřící se na tento zázrak, proměny vody v víno budou odvolávat. Protože tento zázrak používá každý pijan, nevěřící v hospodě pro svou omluvu. U tebe mě to popravdě teď překvapilo.........a co já na to? Mohla bych se zeptat, proč asi se narodil Ježíš ve chlévě, na slámě, když pro nás věřící by bylo lepší, kdyby se narodil v zlaté klecí a na svém těle by měl zlatý nápis Bůh v těle. Nemuseli by jsme čelit dotazům, nic vysvětlovat, nikdo by nás neurazil pro naši víru a netrpěli by jsme pohrdání pro Ježíše. Ale jak je psáno.... zvláštní jsou cesty Boží......a jen sourozenci Ježíše ty cesty Boží porozumí. A teď ještě jednou k proměně vody v víno a má odpověď na tvůj dotaz ...... V tom krátkém záznamu tohoto příběhu sis něčeho nevšiml ( ale takových osob je více )....... Ježíš se ptá ..... proč mě ženo pokoušíš, ještě přece nenadešla má chvíle....... v té době to nebylo ještě Boží dílo, byl to projev darů, který měl Ježíš už od narození, ( s dary se člověk narodí ) ještě to nebyl čas Božího díla.....až Bůh Ježíše naplnil Duchem Svatým na pouští, tehdy začíná se projevovat přes něho Boží dílo a Ježíš zvítězí každé pokušení, které na něho nastraží ďábel...... A teď to moje pohoršující srdíčko ♥ pro identifikaci pravé mimy :-)

Jirka (Pá, 6. 12. 2019 - 20:12)

Mimo, když pominu ty zbytečné řeči okolo, které nevím, jak s tím souvisí, tak jsem moc nepochopil smysl toho, co a proč píšeš. To jako Ježíš se teprve Bohem stal a předtím celou dobu nebyl? To je vážně hereze. Asi jsi se do toho trochu zamotala. Co ty jsi schopná všechno napsat, jenom pro to, aby to vypadalo, že máš pravdu, tomu se nestačí jeden divit. Není podstatné, jestli tento zázrak používá nebo nepoužívá nějaký pijan pro svou výmluvu, a odkud to vlastně můžeš vědět, když do hospody nechodíš (?), je podstatné, že Ježíš to učinil, a nebylo to množství nijak malé a dokonce vína velmi dobrého. Kdyby měl Bůh pohled na víno jako ty, neproměnil by Ježíš vodu na víno, ale učinil by to opačně - vino by proměnil na vodu. A sice vodu, kterou bys hostům podala ty, aby zapili tu tučnu kachnu. Bůh není žádný zákoník, jak můžeš vidět. Ví co je pro koho dobré. Cpát vodu i těm, kteří mají zrovna chuť na víno nebo pivo, je omezování, a žádnému hostu by takové svazování nebylo příjemné. A to ti píšu já, člověk, který nejčastěji pije neperlivou vodu.

mima (So, 7. 12. 2019 - 08:12)

Jirko, nejdříve mě obviňujes, že ti neodpovim na otázku a pak mě zase obviňujes, že jsem všeho schopná, abych měla jen pravdu...... Podívej nějaký čas jsem tady na světě, takže ani do té hospody nemusím, stačilo, že jsem chodila do práce a byla mezi lidmi a lidé i když se nezajímali, neznali Biblí, tento příběh o proměně vody v víno všichni dobře znají a jak už jsem psala, všichni alkoholici se na něho odvolávají. A tady nejde vůbec o to, zdáli je Bůh zákoník, nebo není. Tady jde o naše životy. Jeden si dá to pivo ke kachně a zákon určitě neporuší, jiný si dá cigaro k ranním novinám a taky zákon neporuší, ale pak tu je takový Daniel z Bible se svými přáteli a ten svůj život posvětil Bohu, zachoval ho v čistotě a jaký to mělo výsledek ? Sám Bůh je navštíví v ohnivé pece. Jirko tady nejde o to zdáli je to dáno zákonem a nařízeno smíš, nesmíš. To ty si tak vysvětluješ, přece všechno můžeme, jak píše Pavel, ale jestli je to prospěšné pro náš duchovní život. A o co ti vlastně jde v tvém duchovním životě? Chceš být jen křesťan, věříci ........neb chceš mít společenství s Bohem, chceš aby k tobě promlouval, tvými nohami se procházel po této zemí, přinášel vysvobození unaveným...... Víš co je psáno v Biblí....... synové tohoto světa, čekají na projevení, zamanifestovani ( píšu svými slovy ) se synů Božích. Takový Rakato, Hvězdoun a ti další na to čekáji, naše dlouhé příspěvky, citace z Bible jím nic neříkají, ale jen tvůj život v Bohů může přivést na scénu Boha, tak jak se to stalo v případě Daniela...... takže Jirko porozuměj, že v mém případě nikomu nezakazují pít alkohol ke kachně, nakonec, kachnu nemáš každý den natož dvakrát za den :-)

Jirka (So, 7. 12. 2019 - 12:12)

Mimo, však já to chtěl ukončit už prve. Nečekej, že na naše příspěvky čekají Rakato, Hvězdoun apod, ti z nás mají maximálně tak srandu. Jsi vážně tak naivní, Mimo. Když to shrnu, tak to vypadá, že podle tebe ten, kdo si dá občas pivo nebo víno, nemůže mít vztah s Bohem. Aspoň to z toho tak chápu. Anebo se dost neurčitě vyjadřuješ. Já jsem ale znovuzrozený, jestli chápeš co to znamená. To co říká Ježíš Nikodémovi, že se člověk musí narodit znovu, jinak nemůže spatřit království Boží. A žádnou zásluhu na tom nemám, nechlubím se, nemám čím, vše udělal Bůh. A jak víš, tak lékaře potřebují nemocní, ne zdraví. Hříšník potřebuje v milosti odpuštění, ne ten, co žije čistě a dokonale, ten, co nechybí.

mima (So, 7. 12. 2019 - 15:12)

Jirko, já tě nechci poučovat, ani přesvědčovat. Na to je Duch Svatý a Slovo Boží. Psala jsem za sebe, jak to cítím já, nechtěla jsem, abys si to bral osobně. Debatu na toto téma ukončím slovy z Bible ... Pavel Boží služebník a apoštol Ježíše Krista, poslaný zvěstovat Božím vyvoleným víru, aby poznali pravdu a žili zbožně v naději věčného života....... Boží spásná milost se totiž zjevila všem lidem. Učí nás, abychom se zřekli bezbožnosti a světských žádostí a žili na tomto světě rozvážně, spravedlivě a zbožně v očekávání té požehnané naděje - slavného příchodu našeho velikého Boha a spasitele Ježíše Krista. On dal sám sebe za nás, aby nás vykoupil z veškeré nepravosti a očistil si pro sebe zvláštní lid, horlivý konat dobro.....dopis Titusovi...... Bůh Ti žehnej.

Jirka (So, 7. 12. 2019 - 16:12)

Ano, ale nemůžete po nikom s Milanen chtít, aby byl sluníčkář jako vy. Jak už jsem psal, nepotkal jsem jediného znovuzrozeného křesťana, který by byl sluníčkářem. Nerodíme se z Ducha proto, abychom byli sluníčkáři, těmi jsou přece kdejací ateisté, kdejaký pohan a jinověrec, ale jde o jistou hloubku, protože pomocí darů Ducha svatého poznáme některé věci, které ostatní nepoznají. Když na to nezapomenu, tak skoro denně se modlím ať se děje vůle Boží a ne ta lidská. A věřím, že přestože bychom mohli najít mnoho věcí, které se nám nemusí líbit, že všechno je takové jak má být. Nezaměňoval bych evangelium za to, aby fungoval svět a byli všichni lidé štastní, protože to pravé štěstí není v pomíjivosti, ale na věčnosti. Ale evangelium není o tom, změnit svět k lepšímu, jak se sluníčkáři domnívají. Jsou totiž humanisté, považující se za křesťany, avšak jsou to ve skutečnosti neznabozi, hlásají falešné evangelium prosperity tohoto světa, vlastenectví, oslavují člověka a lidské hodnoty. Nechápou podstatu křesťanství a tajemství skutečného evangelia je jim skryto, protože žijí a myslí pro věci a hodnoty časné. Alespoň tohle vyplývá z jejich postojů.

Touha (So, 7. 12. 2019 - 17:12)

Není třeba být jakýsi sluníčkář. Stačí mít rád lidi. Ano třeba jako Mima s Milanem

Reklama

Přidat komentář