Reklama

JHVH (Jahve,Jehova) - jediný živý Bůh

Tonda Vlas (Út, 3. 12. 2019 - 23:12)

Mimo to ale neznáš Grega, i takové Mare, která tě tu napadala jako "náboženského člověka" se z něho obracely oči v sloup. Ohání se tu Duchem Svatým ale na excelentějšího zákoníka než je on, jsem nikdy nenatrefil.

Mojžíš starší (Út, 3. 12. 2019 - 23:12)

Desatero je dodnes pro všechny slušné lidi vzorem, pro židy, křesťany, muslimy, buddhisty, pro ty slušnější jistě. Desatero je první spravedlivý zákoník na světě. Je od Boha.

Mojžíš starší (Út, 3. 12. 2019 - 23:12)

Mojžíš byl starší než Buddha, buddhisté jen vše okopčili od Izraelitů.

Rakato (Út, 3. 12. 2019 - 21:12)

Tak kde je ten Gregorios777 , má dobrá témata. Odnesl ho čert jako Fausta?

Rakato (Út, 3. 12. 2019 - 21:12)

Tak biokondenzátory nefungují! A taková skvělá zbraň by to byla - upřeným pohledem nabiješ kondenzátor bioenergií a pak jejím vysláním zabiješ na půl metru mouchu (podle Američanů i kozu). Já myslím, že jsme to vzdali předčasně, že to dobrý jogín svede. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Také je škoda, že skončil výzkum samovzplanutí, kdy někdy člověk bez přítomnosti hořlavých zničehonic vzplane a shoří na popel. Možná, že někdo biokondenzátor vyvinul, možná je za tím zlý démon. Je třeba to dořešit, vždyť každý člověk někdy zažil náhlý závan horka, a měl štěstí, že se nestupňoval, jinak by podstoupil nedobrovolný pohřeb žehem.

Jirka (Út, 3. 12. 2019 - 21:12)

Někteří lidé naopak, co začli s něčím škodlivým brzo, tak to mělo efekt opačný, že někdo jako děti zkusil třeba cigarety a díky tomu poznal, že je to špatné, tak v dospělosti už cigarety mu nic neříkaly (myslím tady zrovna Milan a jestli se pletu, tak se omlouvám), takže někdy jak vidíš zkusit škodlivost je přínosné, protože to ukáže že je to špatné. Já byl Mimo cca 12 gamblerem, to je horší než být alkoholik, stojí ti to víc peněz a víc nervů a snáze se uchyluješ k sebevraždě, zkusil jsem i tvrdší drogy, LSD, pervitin, kokain, tvrdý alkohol, mnoho let jsem chodil flámovat po barech, pil mnoho piv a vína po litrech, sázel jsem kurzové sázky, kouřil, kupoval, pěstoval a prodával trávu, cigarety jsem kouřil asi 25 let apod. Tak podle toho, jakou optikou se díváš na jedno malé pivo, tak já už bych byl nejspíš živá mrtvola. Vadí mi tvůj farizejský způsob posuzování. Naznačuješ tak, že jsi lepší než každý člověk, co si, byť jenom usrknul něčeho, co mělo trochu procent alkoholu. Jenomže takováto pýcha je daleko horší než ožrat se do němoty, už jenom že vychází za střízliva z plného vědomí.

Milan (St, 4. 12. 2019 - 12:12)

Jirko, ano už jako kluk jsem propadl závislosti na cigaretách. Nebylo to však prospěšné, ale HLOUPÉ. protože ač jsem si již v jedenácti uvědomoval onu nelibou závislost, nedokázal jsem se jí zbavit. Zbytečně mi to ztrpčovalo život. Bylo období kdy už jsem třeba rok nekouřil a z hlouposti znova začal, pak jsem nekouřil dva roky a zase jsem tomu postupně propadl. Až definitivně jsem s tím skoncoval asi ve dvaatřiceti, díky Boží milosti skrze niž jsem již nikdy nepocítil chuť na cigaretu. Bytostně jsem věděl, že to ke mě nepatří a čím jsem byl starší, tím víc jsem se za to styděl. Styděl ve svým vědomí i svědomí, neboť jsem si uvědomoval, že tím dávám ostatním špatný příklad. Takže Jirko, žádný přínos v tom opravdu není, jakýmkoliv hříchem si člověk akorát pořádně komplikuje život, až ho to přivede do fáze o které jsi se zmiňoval. Už za mého mládí, takto ukončilo život několik kluků, holek i dospělých a příčinou nebyl vždy alkohol.
Jinak se mi vůbec nelíbí jak komunikuješ s Mimou, jak jí máš pořád za hloupoučkou. Jsi blázen, že nedovedeš rozlišit, že píše o rozumných věcech, rozumném přístupu k životu bez toho aby to někomu vnucovala? Máš pocit, že svým psaním se nad druhými povyšuje, nebo že se cítí být vnitřně lepší než ostatní? Já naopak cítím, že za vším je snaha se podělit o tom co je pro člověka prospěšné. A jak je psáno, ten kdo přijímá spravedlivého, obdrží odměnu spravedlivého, ten kdo přijímá proroka, obdrží odměnu proroka a kdo přijímá Božího syna, obdrží odměnu Božího syna. Chápeš co je tím řečeno?
Jinak jsem rovněž po vojně na čas propadl alkoholu. Asi dva roky jsem chodil s klukama na pivo, mluvili kde co, propírali kde koho, hráli šachy, karty a klábosili o vědě, kultuře i umění. Rovněž jsem jezdil všemožně po zábavách a přesto jsem věděl, že to není ono, že nežiji to co mám. Přesto jsem se nedokázal z toho vymanit i když se mi to nelíbilo, což jsem ponejvíce pociťoval, když jsem mohl být na chvilku sám. A přestože jsem se nikdy neopíjel tak zvaně do němoty, ale pil pravidelně něco kolem osmi piv, tak v mých třiadvaceti letech mě přišlo, že jakmile neskončím s tímto způsobem života, bude můj život brzy ukončen. V ten okamžik jsem s tímto způsobem života skončil a jako dar mi byla do cesty přivedena do týdne má první žena, jejíž krásou , inteligencí i přístupem k životu jsem byl okouzlen. Tak jsem poznal, že v životě existuje i předurčení a je-li něco, co se mu neblaze vymyká, může být různým způsobem život ukončen. Ne všichni mají stejná předurčení, proto to není možné paušalizovat a zobecňovat, že je každý pro určitou roli nebo osud předurčen stejně jako je tomu u druhých. Čím dnes prochází jedinec, nemusí být to, čím bude procházet v budoucnu. To samé platí pro jeho vědomí i poznatky. Někdo dojde ke Kristu dříve, jiný později. Někdo slouží satanu dříve a někdo zase později, ale pro každého je naděje v Kristu.

Rakato (St, 4. 12. 2019 - 14:12)

Omyl, Milane, teď nežiješ, jak bys měl. Zaměřil se jen na křesťany a náboženské čtení, a je to vidět - protože tvé některé znalosti faktů o realitě jsou dětinské. Ale to vidíš sám, jak nejsi schopen reagovat na námitky proti křesťanským výmyslům. -------------- Jinak řečeno, jdeš už dlouho špatným směrem. Probuď se.

mima (St, 4. 12. 2019 - 15:12)

A tady znovu se projevuje tvá neznalostfakt ohledně křesťanství. Realita ti unikla, zase si nedával pozor ve škole, jinak by tě poučil náš slavný učitel národa Jan Amos Komenský. Největší český myslitel, filosof, spisovatel.....

Jirka (Út, 3. 12. 2019 - 20:12)

Byť to byl okultista, tak dnešní věda neříká nic jiného, než co řekl Paracelsus, že všechno je jedem, záleží jenom na dávce. A to platí rovněž u alkoholu. Mimo, rozumný člověk rozliší množství škodlivé a neškodné. Máš-li to nějak, měj to tak, ale necpi to druhým. Sůl taky dáváš do jídla, ale asi jí nebudeš jíst samotnou po lžících, viď. Samotný cukr také ve velkém množství škodí, i ovoce i zelenina, prostě, se vším to můžeš přehnat. Něco má ale následky více něco méně hrozné. Když si někdo koupí okenu nebo vocet a říká tomu víno jenom aby se opil, tak je to rozdíl, když si někdo koupí dražší nebo jinak kvalitní pití pro chuť. Proč se má podle tebe hnedka ten člověk válet někde v příkopě, nechápu vůbec tvůj nechápavý postoj k tomu.

Tonda Vlas (St, 4. 12. 2019 - 09:12)

Jirko máš pravdu, jde o nestřídmost. Pil jsem rád ananasový nealkoholický džus, jenomže jsem se ho jednou tak přepil, až jsem se po něm pozvracel. Mimu ale chápu, alkoholický chlap je odpudivý, natož žena - alkoholička - to je odpudivost na entou. Jenže s tou kávou to Greg naprosto přehnal, ale on je takový.

Jirka (St, 4. 12. 2019 - 19:12)

Jestli má ten Greg nějaké skrupulózní obsese, tak mu naopak rozumím. Možná by potom mohl být mylně pokládán za zákoníka. Já totiž, když jsem někomu řekl, máš čas klidně si zapal, měl z toho další den strašné svědomí, že jsem někoho nabádal k cigaretě. Jenomže to bylo ve mně, v mém svědomí, a nikoho, kromě Boha, jsem s tím neotravoval. Jestli to ten člověk tak cítí svědomím, že kafe je špatné, a neříká to jenom proto, aby byl zajímavý, pak jeho názor můžu respektovat, ale nepřestanu kvůli tomu zase pít kafe. Kdyby mi to ale také řekl nějaký vnitřní hlas a já nebyl přesvědčení, že je z Ducha svatého, konzumace kafe bych zanechal.

Jirka (St, 4. 12. 2019 - 19:12)

Mohu se tedy mýlit, protože ty znáš Tony Gregoria dlouho, kdežto já vůbec, ale může být dle mého názoru špatně pochopen. Nebo možná taky nemusí.

Rakato (St, 4. 12. 2019 - 14:12)

Vše je věci tréninku. Já znám opilce, na kterém nepoznáš, že má v sobě půl lahve vodky, a ruka se mu třese, jen když je střízlivý.

Tonda (Út, 3. 12. 2019 - 18:12)

Já jsem přeborník přes alkoholismus a přes obžérství. Probírali jsme to na semináři mockrát.

Tonda Vlas (Út, 3. 12. 2019 - 23:12)

Hvězdoune, vypnul sis registraci a zase píšeš fejky pod mým jménem, to je ti podobné, já radši mám radši Grega, který sem vtrhl jako Drayfus, než křiváka jako jsi ty, který krade cizí nicky a jména, na KD něco takového nikdy fungovat nemohlo, cenzura tam nebyla, pokud tě tam tamní admin za něco stíhal, tak to bylo kvůli tvému křivému jednání a ne kvůli názorům, a to by mi tu dosvědčili jak Greg tak i Mare.

Rakato (St, 4. 12. 2019 - 14:12)

KD bylo dobré, ale nakonec tam věřící neustáli to ateistické cunami a udělali přeregistraci, a do nové stránky pustili jen souvěrce. Tak je to vždy. Žádný křesťan neodolá ateistické pravdě. Bludaři chtějí být spolu, bez cizích, protože jim kazí pohodu.

Tonda Vlas (St, 4. 12. 2019 - 16:12)

Tam chodili i po přeregistraci neznabozi, kvůli tomu to nebylo.

Jirka (Út, 3. 12. 2019 - 18:12)

Víno je Boží dar (nejspíš to platí i pro pivo) a má se pít pro radost a k slávě Boží. Ne pro opojení a pro věci vedoucí k hříchu, nehlídaná mluva, skutky, smilnosti a jiné. Ježíš, jako jedl chléb, který přípodobnil k svému tělu, tak pil víno, které připodobnil k své krvi. Řekl, tento kalich je nová smlouva, zpečetěná mou krví; to čiňte, kdykoliv budete píti, na mou památku.

Jirka (Út, 3. 12. 2019 - 18:12)

Patologická averze k alkoholu, případně cigaretam je často důvodem zvýšené konzumace rodičů nebo životního partnera, a to se logicky pojí s důsledky, které jsou do určité měry hlavně u toho alkoholu nevyhnutelné. Je tedy určitá nesnášenlivost určitě prospěšná, ale neměla by nám zase nějak moc vládnout. Kdo čemu věnuje toliko nenávisti, zajisté není toho nepodoben otroku.

Reklama

Přidat komentář