Reklama

JHVH (Jahve,Jehova) - jediný živý Bůh

Jirka (Út, 3. 12. 2019 - 17:12)

To bychom se dostali pomalu k exegezi svědků, když vezmeme fakt rulík, durman, blín jako čarodějné rostliny, museli bychom odmítat léčbu atropinem, který se používá v očním lékařství a někdy snad nahrazoval adrenalin když se píchal přímo do srdce. A že je kofein proti atropinu slabý čajíček není třeba komentáře. Takže podle výkladu Grega, když se někdy ocitneme v péči konvenční medicíny, musíme bedlivě zkoumat látky obsaženy v terapeutikách, jestli nemají nečistého ducha. A to je důvod, proč jsem Grega nazval zpočátku svědkem. Jak to řekl Ježíš, cedíte komára, ale velblouda spolknete.

mima (Út, 3. 12. 2019 - 17:12)

Pavel píše Korinťanům...." Všechno smím" - budiž, ale ne všechno je prospěšné. Všechno smím, ale ničím z toho se nedám ovládnout. " Jídlo břicho a břicho jídlo - Bůh jednou zruší obojí " 1. Korintským 6 kap...........ale máme zde příklady v Biblí, jako narození třeba Jana Křtitele je o něm psáno....bude v Hospodinových očích veliký. Nebude pít víno ani opojný nápoj a už z lůna své matky bude naplněn Duchem Svatým.........4 Mojžíšova 6 kapitola hovoří o muži i ženě, kteří se zasvětí Hospodinovi......budou se zdržovat vína i piva; nenapije se vinného octu ani jiného kvašeného nápoje, nenapije se žádné šťávy z hroznů a nebude hrozný ani jíst, ať už čerstvé nebo sušené.....po celou dobu zasvěcení.....Soudce 13 kap.....pocnes a porodis syna ( matka od Samsona ) Proto teď dávej pozor, abys nepila víno ani pivo a nejedla nic nečistého...... protože bude už od matčineho lůna zasvěcen Bohů........ takže něco na tom bude, když člověk svůj život chrání od alkoholů.......a co se týče kávy, tak to nemůžu říct. Já za sebe si myjí vlasy šamponem co má kofein :-)

Jirka (Út, 3. 12. 2019 - 18:12)

Mimo, kdyby byl alkohol, který víno obsahuje, v tvých očích stejný, jako v očích Božích, těžko by Ježíš na svatbě přeměnil vodu ve víno. Tvůj výklad téměř říká, že Ježíš ty hosty pokoušel k hříchu (!!!) Chápeš to? Tvůj postoj k alkoholu je tvůj a nikdo ti ho nebere, ale není to stejný pohled jako ten biblický. Není zlé alkohol požít, zlé je mu sloužit. V tom je veliký rozdíl.

mima (Út, 3. 12. 2019 - 19:12)

Jirko, já jsem tady citovala příklady z Bible a vůbec tě do abstinence nenutím. To je tvá svobodná volba, ale každý víme, že i ten alkoholik začínal jen s málem a taky víme co všechno se děje pod vlivem alkoholu. Nemůžeme opomenout, že každá těhotná žena, by se měla vystříhat alkoholu, který ne že jen může poškodit plod, ale taky způsobuje v raném těhotenství , že žena dítě může potratit. No a i v tom světě, pozemském životě, máme zákony, které zakazují pod vlivem alkoholu řídit všechny dopravní prostředky i to zaměstnání nemůžeš vykonávat s alkoholem v ruce. Lékař musí být střízlivý, každá matka, která je pod vlivem alkoholu, by neměla pečovat o dítě. Mám ještě pokračovat? V Biblí je psáno, že král by neměl pít víno, aby pod vlivem silného nápoje, neudělal špatné rozhodnutí, to znamená, že i ten politik by měl stranit alkoholu. A když to tak funguje v tom světě, máme různé zákony ohledně alkoholu, různé zákazy, jako prodej mladistvým ( a proč asi ) takto znamená, že alkohol je určité zlo. A proč by křesťan se měl identifikovat s tím..... pokud je zdravý, nemá zdravotní problémy a nepotřebuje použít víno jako lék. Jak píše Pavel, myslím že to Timoteovi píše, aby už kvůli svému zdraví, nepil jen samou vodu, ale trochu vína.

Jirka (Út, 3. 12. 2019 - 20:12)

Mimo, já si hlavně nedokážu představit, že jídla jako knedlo vepřo zelo, guláš, kachnu, nějaká slaná či pálivá jídla by se dala zapíjet něčím jiným než pivem. Když sníš půlku kachny, tak vypiješ čtyři piva a ani to nepoznáš, jak se to tam "schová". Čím podle tebe má člověk zapíjet tyto druhy jídel, když ne pivem, aby mu.potom nebylo špatně? Dokážeš na tuto otázku odpovědět? Každý lékař by doporučil pivo dvanáctku, kvůli trávení (mně stačí jenom desítka) a mě zajímá, co doporučuje Mima. (?)

mima (Út, 3. 12. 2019 - 22:12)

Jirko, koukám, že se tě to hodně dotklo. Když tak reaguješ na mé příspěvky ohledně alkoholu. A to jsem ti nic nenařizovala, nic jsem nikomu nevnucovala. Jen jsem několik příkladů dala z Bible a taky ze světa. Za celou dobu co zde píšu, nikdy jsem nikomu nic nevnucovala a ani teď to nemám za potřebí. ...... píšu za sebe. Já alkohol k životu nepotřebuju a po pravdě nevím si představit sebe, jak nesu láhev s alkoholem. Je pravda, že si člověk může omluvit každou špatnost, může sám sebe obelhavat, ale svědomí neobelzes. A co bych ti měla já doporučovat? V zahraničí vždy dostaneš v restaurací na stůl džbán vody.

Tonda Vlas (St, 4. 12. 2019 - 01:12)

A ta voda se tam platí? Zatím jsem toto nikdy neviděl, akorát ve Francii byly karafy s vodou, s kterou si ředili víno.

mima (St, 4. 12. 2019 - 13:12)

Tak s tou platbou vody Tondo, je to jak kde. Ale vzpomínám si, když asi deset let zpět, jsem měla návštěvu ze zahraničí a byli jsme s ní v restauraci. Když host chtěl vodu, číšnice byla v rozpacích. Dnes je to už u nás samozřejmostí a máš možnost si vybrat mezi perlivou či neperlivou. Taky některé restaurace nabízející džbán vody. Mě se líbilo, když jsem byla v restauraci v Arizoně, jak nám donesli vodu v láhvi na zavařování ( podobný tvar lahve v kterém prodávaji obchody med ) Samozřejmě, že k tomu donesli i brčko. Protože jinak se to nedalo pít. Tam je pitný režim zásadní v zhledem k podnebí.

sardanapal* (St, 4. 12. 2019 - 16:12)

Nedalo pít... A z čeho se pilo když bylo na bečce málo krýglů , nebo véšek - no z omniovek , Zlato ...

Tonda Vlas (St, 4. 12. 2019 - 23:12)

Sarde, nevím jak by ti chutnalo sumerské "flusané pivo" o kterém se tu zmínil Rakato. Ano, první chleba byl dělán kvůli tomu, upekli pecen, ten nechali nějak skvařit, pak to dali do velké nádoby s vodou, kterou nabrali z kanálu spojujícího Eufrat a Tigris, ten chleba rozdrobili a až když to zkvasilo, tak ten nehorázný patok chlastali. Už jsem ti to popisoval před léty, a ty ses jenom ošklíbl a nazval jsi to "flusaným pivem" jestli si ještě pamatuješ. Pokud nemáš tedy tak děravou paměť jako Hvězdoun, který si nepamatuje jisté věci, mimoto, že psal na KD že ho podpírali dva andělé.

Rakato (Út, 3. 12. 2019 - 22:12)

A u nás dostaneš všude laciné pivo. Musíš ho zaplatit, ale pivo a voda? To je rozdíl. Rozdíl v kultuře. Všude jsou mouchy. Např. ve francouzských bistrech vypadá podlaha jako u prasat - piliny, papírky, a záchody mají v rámci korektnosti částečně i turecké. A po italská snídaní vypadá stůl v restauraci jako kdyby tam někdo rozdrobil dva rohlíky.

Jirka (Út, 3. 12. 2019 - 20:12)

Mimo, ale já taky použil příkladů z Bible. Ty ale pro svou apologii používáš úmyslně samé extrémní příklady, kde alkohol nepatří (za volant, do zaměstnání, těhotná apod), ale všimni si, že já nic takového nepsal, aby se pilo v takových případech. Psal jsem, že se pije k slávě Boží; jsou životní události, které lidé oslavují, lidé se setkávají u piva, vína... a nemusí se nutně opít do němoty, nemusí se prát, nadávat si, dělat hlouposti. Lidé chodí do společnosti diskutovat a nepijou tam vodu ani mlíko. Jestli ty nepoznáš rozdíl mezi hektolitrem vodky a litrem piva nebo pár deci vína, tak to je mi vážně líto. Znovu opakuji, Ježíš proměnil vodu na víno, aby lidé měli co pít. Kdyby měl názor jako ty, nic by neproměnil a přikázal by jim pít na svatbě vodu. Proč to teda podle tebe neudělal? Argumentovat, že se začíná jednou skleničkou je opět jenom demagogie, je mnoho lidí, kteří se opijou jednou za rok příležitostně a alkohol jim nijak nechybí. Není důvod si hned každého člověka představovat s flaškou tvrdého za volantem nebo v jak se potácí v práci. Máš hodně naivní posuzování (anebo účelové), zvlášť češi by podle tvého soudu byli hodně dole. A pokud jde o mě, vždyť já už skoro abstinent jsem, tudle jsem si dal najednou tři desítky a zbytek dne mě bolela pěkně hlava. Pryč jsou doby kdy jsem jich udělal dvanáct a ani to nebylo tolik znát. Ale jsem jenom rád. Dvanáct deset dvanáct piv ti v hospodě vypije každý průměrný chlap, ale není třeba hned z něho dělat alkoholika. To že ty jsi v tomto směru "z Marsu" a nechápeš to ani ve svém věku, už je problém zase jiný. Znovu opakuji, snažíš se obhajoval svou patologickou averzi k alkoholu, kterou ti nijak nezazlívám, jen to, že jí nepřiznáš. Vybíráš si z Bible pouze to, co se ti hodí. Rozumný člověk zná míru, ty jak vidno ne. Alkohol je legální a tradiční, a to, že je zneužíván, je věc jiná. Sama vidíš, že zneužívat se dá kdeco, i Bible.

Rakato (Út, 3. 12. 2019 - 20:12)

Bible skutečně není protialkoholní kniha, spíše víno nenápadně propaguje. Ovšem zcela zklamal Ježíš, protože ten alkoholismus v podstatě zavedl do celého křesťankého světa, když v blouznění tvrdil, že lidi mají pít rituálně víno jako jeho krev. Ještě že katolíci měli dost rozumu a Ježíšovi to zatrhli, a jsou jen pod jednou, ne pod obojím. Ale jejich kněží chlastají pořád. Ať mi nikdo neříká, že tolik mešního vína se vypije doušek po doušku při přijímání. Že by bibli nevěřili a hledali pravdu ve víně? ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jinak řečeno - Ježíš by měl být patron všech opilců. (A osobně si myslím, že měnit vodu na víno dokáže jen démon, protože alkohol ničí liské životy a boží syn by proto jeho množství nerozmnožoval.)

Rakato (Út, 3. 12. 2019 - 18:12)

Vědci zjistili, že tlusté střevo je v lidském těle něco jako druhý mozek. Tak by se na ně nemělo jít zhurta s tuky a kořením, ale piánko, pomalu zkoušet, co vydrží.

Jirka (Út, 3. 12. 2019 - 17:12)

Je psáno, že všichni lidé zhřešili a tak kdo není znečištěn alkoholem, není čistý zase od něčeho jiného, třeba mnohdy horšího. A Jan Křtitel že byl takový, protože si ho Bůh takového chtěl udělat, nemyslím si, že našel zalíbení u Boha, až teprve pak, že byl takový sám od sebe. Dá se to totiž chápat obráceně jaksi pozpátku. Ale tím nehájím alkoholismus, zároveň ale připomínám, že člověk co se napije alkoholu není alkoholik. Alkoholik alkoholu zjevně slouží a mnoho mu obětuje. Člověk svobodný se alkoholu klidně napije, ale narozdíl od alkoholika se bez něj obejde. Ale je to tvoje věc, Mimo, když si myslíš, že člověk bude mít svatozář za to, že neví jak chutná pivo. Představ si, že pravděpodobně existuje minimálně jeden sériový vrah, který nenávidí alkohol a cigarety.

Touha (Út, 3. 12. 2019 - 16:12)

A co cukr, hele...třeba vanilkový rohlíčky?

Jirka (Út, 3. 12. 2019 - 17:12)

Jj vidíš to, každý ti řekne, musím si dát něco sladkýho, abych se uklidnil/a. Drog se dá v jídlech a pitích najít. V Písmu je psáno, že čistému vše čisté, ale také vše zkoumejte a dobrého se držte. Obojí se dá zneužívat a ohýbat podle potřeb proponenta i oponenta.

Jirka (Út, 3. 12. 2019 - 16:12)

A domnívám se, že zrovna takový kvaker může být snadným terčem opačných stran, poněvadž všechny projevy většinou nutně přisuzuje Bohu.

Tonda Vlas (Út, 3. 12. 2019 - 15:12)

Technická poznámka----------Nemají tu filtr jako jinde a tak se mnohdy stane, že se tu příspěvek zobrazí dvakrát až třikrát.

Gregorios777 (Út, 3. 12. 2019 - 15:12)

Tony, trochu mne mrzí, že se nehýbáš z místa, a stále zůstáváš jen u kritiky charismatiků a hnutí víry. Ale jsou i jiní a daleko nebezpečnější učitelé, o kterých jsi před lety slíbil, že se jejich učení budeš věnovat. Pokročil jsi nějak? Přerušíš nějak ten svůj zaběhlý stereotyp
(podobně jako Gojim contra ŘKC a podobně)? Budeš se ještě nějak vyvíjet dál?

Reklama

Přidat komentář