Reklama

JHVH (Jahve,Jehova) - jediný živý Bůh

Tonda Vlas (Út, 3. 12. 2019 - 15:12)

Já jsem se dočasně začal věnovat zcela něčemu jinému, to ale potřebuju někomu co nejdříve předat a zbavit se toho. Ale zatím nemám komu.

Tonda Vlas (Út, 3. 12. 2019 - 15:12)

Já jsem se dočasně začal věnovat zcela něčemu jinému, to ale potřebuju někomu co nejdříve předat a zbavit se toho. Ale zatím nemám komu.

Gregorios777 (Út, 3. 12. 2019 - 15:12)

Milý Jirko, to ty můžeš jen těžko pochopit, protože základní věc pro rozpoznávání čehokoli, je mít Ducha svatého v plnosti. Pomazání Ducha svatého a také zákon Ducha života, nás učí o všech věcech, i o těch, o kterých se v Bibli nepíše (1Jan 2,27 // Ř 8,2).

Jirka (Út, 3. 12. 2019 - 16:12)

A měl bys ale vědět, že vše nemusí být z Ducha svatého. Možná zbrkle soudíš knížku podle obalu. Po mém znovu narození, jsem si také myslel, že vše co se mi dostává je nutně z Ducha. Nesmíš to moc tlačit. Zákonictví z Ducha rozhodně není a jestliže říkáš, že i o věcech, které v Bibli ani nejsou, tak buď zvlášť opatrný. Já také tohle viděl, nakonec jsem měl radost, že to s Biblí šlo dohromady. Ducha svatého jsem přijal a měl jsem minimálně týden oblak kolem hlavy a viděl a slyšel jsem mnoho věcí. Ještě předtím, než jsem četl Bibli.

Tonda Vlas (Út, 3. 12. 2019 - 15:12)

Tvé výplody, které jsi vydával za dílo DS byly mnohdy velmi komické.

Jirka (Út, 3. 12. 2019 - 16:12)

Ona je tragédie, že si myslí i Svědkové, že mají, jak říkají "Božího ducha" když se snaží žít dobře. Věci tělesné považují za věci duchovní. Tento Gregorius mi zase připomíná nějakého kvakera.

Gregorios777 (Út, 3. 12. 2019 - 15:12)

Jednou jsem se postil dlouhodobější půst. Bylo to celé v režii Pána, který mi řekl přesně kdy mám s půstem začít a kdy skončit. Den před započetím půstu na mě přišla k ránu intenzívní Boží moc - asi abych ten půst vydržel. Po několika dnech toho půstu jsem byl v práci nějak ospalý, doslova jsem usínal. A protože při půstu je možné (ba přímo nutné, aby nedošlo k otravě organismu) pít neslazené nápoje, rozhodl jsem se, že si dám šálek kávy (do té doby jsem pil 2-3 kávy denně). Avšak v okamžiku, kdy jsem si šálek přiložil k ústům, jsem uslyšel ve své mysli hlas:"Nepij to!". Nevěděl jsem ale, zda to ke mně mluví Pán Ježíš nebo nepřítel. Byl jsem pod vlivem polovičatého učení o tom, že když se něco chystáme udělat nebo to děláme a vnímáme při tom odliv Ducha svatého a Jeho života, tak to nemáme dělat, protože to není Boží vůle. Jenže já jsem při přiložení šálku k ústům žádný odliv Ducha a života nevnímal ani trošku. Proto jsem si mylně myslel, že to ke mně nemluví Pán, ale že je to nepřítel. Přiložil jsem proto znovu šálek k ústům a znovu slyším:"Nepij to!". A pořád jsem ale nevnímal odliv Ducha. Přiložil jsem proto šálek k ústům po třetí a slyším:"Nepij to, nebudeš mít moc!" Protože jsem ale stále nevnímal žádný odliv života, tak jsem se napil jeden malý doušek, co to jako udělá. V ten moment jsem vnímal, jak život Ducha i Boží moc, kterou mi Bůh dal před půstem, rychle opadává a JE PRYČ. Stačil jeden malý doušek. Následkem ztráty moci jsem ani nedokončil ten půst, jak si Pán přál a zklamal jsem Ho. Proto od té doby vím, že nemáme dělat NIC, o čem máme sebemenší pochybnost ve svém srdci. Také jsem se poučil, že je dobré poslouchat hlas Pána, i když nevnímáme odliv Ducha života. Po ukončení půstu jsem si pak chtěl udělat kávu, ale v ten moment jsem začal vnímat ducha, který je spojen s pitím kávy. Drogy (jakkoli slabé) prostě nejsou Boží vůlí pro jeho děti. Bůh je svatý a my máme být také. To platí i pro distribuci drog - vaření a servírování kávy druhým lidem. Pán mi také řekl, ať sleduji, co se se mnou bude dít, když přestanu pít kávu. Výsledkem byla najednou hrozná únava, tvrdý spánek a Pán mi pak řekl:"Vidíš na jakou energii jsi doposud fungoval?" Káva mi uměle dodávala energii z níž jsem žil a první týden bez kávy se projevil velikou únavou. Jde o umělé udržování svěžesti, podobně jako u kokainu a pervitinu, jejichž konzumenti nemusí třeba týden spát ani jíst. Pochopitelně, že účinek kávy je nesrovnatelně slabší.

Rakato (Út, 3. 12. 2019 - 16:12)

Tvoje mystická zkušenost z božím hlasem je zajímavá, nicméně bych tě s tvým půstem jako vedoucí vykopl z práce, protože lenoši, co nejedou naplno, nemají ve firmě či dělat. Proč myslíš, že jsou muslimáci z hlediska ekonomické výkonnosti tak beznadějní? Protože se pětkrát denně modlí a měsíc drží půst, tzv. ramadán.

Jirka (Út, 3. 12. 2019 - 15:12)

Já si zprvu myslel, že si děláš srandu. Ok, ale máš v různých kafích celou škálu koncentrací kofeinu od nějakého maxima až téměř k nule, tak kolik procent nám Bůh dovoluje a kolik už ne, když čaj je ještě v toleranci? A co tzv pravé maté (cesmína paraguayaiská) když má také stimulanty? A co nikotín? I nikotín povzbuzuje. Dále nejde pouze o stimulující látky, ale také o naopak sedativní, například někdo pobírá antidepresiva nebo si dělá utišující čaje, utišuje bolest apod. Energii dávají i vitamíny, je falešná? Vitamín C a další vitamíny povzbuzují, to je špatné? A co energetické nápoje (podle mě škodlivé svinstva) obsahující taurin a jiné? Můžeš se k těmto nápojům a látkam stejně konkrétně vyjádřit jako ke kafi?

Gregorios777 (Út, 3. 12. 2019 - 16:12)

Co do člověka vchází to ho neznesvěcuje - ale to se i podle kontextu týká POUZE JÍDLA a PITÍ (a to ještě ne všeho, lysohlávky nebo konopí se to asi netýká). Člověka znesvěcuje pouze hřích - a to vlastní anebo hřích jiných, pokud jsou v jeho blízkosti (např. Ef 5,6-7 // 2Jan 10-11). A obecenství s okultními věcmi, je hřích, protože je to obecenství s démony. Vitamíny jsou neškodné, většina látek nevadí. S taurinem nemám zkušenost. Mám zkušenost pouze s tím, co jsem popsal. Když má někdo nejistotu ohledně jaké látky, měl by si zjistit, zda jeho látka figuruje na seznamu drog.

Rakato (Út, 3. 12. 2019 - 18:12)

Nejsem si jistý, že tě jídlo nemůže znesvětit. A tak, když si objednám frťana, říkám: "Vejdi, a neuškoď!" -------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud jde o démony, působíš trochu jako amatér. Umíš aspoň ty démony pojmenovat? Protože když neznáš jejich jméno, můžeš jim jen špatně vzdorovat.

Jirka (Út, 3. 12. 2019 - 16:12)

Potíž je v tom, že drogou je z definice každá látka, takže nemůžeš operovat s žádným "seznamem drog", pouze podle trestného zákoníku legální/nelegální, takže tvoje posouzení je buď podle zákona, který ustanovil stát, a Bible říká, že úřad je od Boha, anebo čistě tvoje osobní posuzování. Neberu ti, že se ti něco nestalo, ale neměl bys to s takovou jistotou považovat od Boha a také je možné, že jsi nemusel pochopit význam, mohl být trochu nebo úplně jiný. U mě šlo o to, že aniž bych se staral o zuby, nejsou napadeny zubním kazem. A já věřím, že je to Boží dílo. A současně vím, že takto to má více lidí a zdaleka nejen se zuby.

Jirka (Út, 3. 12. 2019 - 16:12)

A jak víme, tak kofein, nikotin ani alkohol není na seznamu zakázaných látek. Kofein z těchto tří jestli se nemýlím je jediná co dokonce mohou nezletilí. Já bych to osobně viděl v úměře, přiměřenosti, což se týká střídmosti. Ani zdravé nebo takříkajíc neškodlivé jídlo/nápoj ve velkém množství neprospívají, protože ti bude špatně. Viděl bych to jinak, děj si nač máš chuť, ale úměrně a nebuď tomu otrokem (to samozřejmě nemyslím zakázané drogy nebo denně vypít flašku rumu), ale například já to přeháněl dlouho s čokoládou a byl z toho reflux a gastritida (ještě dobíram ten pantomyl). Obávám se Gregu, ale mohu se plést, že není z Ducha a není přání Boha, abychom každé jídlo a pití zkoumali, jestli může být špatného charakteru jak ty popisuješ, to bychom nebyli svobodní v Kristu, ale dále otroky. A ty jako otrok Staré smlouvy působíš, což je paradoxem, že myslíš, že máš svatého Ducha. To je ale jenom můj názor, můžeš mít pravdu ty. Jenom píšu, jak to na mě působí.

mima (Út, 3. 12. 2019 - 15:12)

A jej, omlouvám se že příspěvek je tady dvakrát, musela jsem pryč a když jsem se vrátila, nevěděla jsem jestli příspěvek prošel ani mi to nehlásilo tak jsem jo znovu odklikla. Ještě jednou, sorry.

Gregorios777 (Út, 3. 12. 2019 - 15:12)

Duch kávy je úplně jiný než duch čaje. Resp. duch kávy je na rozdíl od čaje nečistý. Duch kávy není z Boha. Tak jako třeba duch lysohlávek, kokainu nebo heroinu. Většina nápojů je neutrálních. Ale káva obsahuje nečistého ducha. Ne nějak zvlášť silného, ale dostatečně na to, aby jako droga mohla úplně zrušit Boží moc ve věřícím. Každý věřící by měl být informován o možných následcích.

Rakato (Út, 3. 12. 2019 - 16:12)

Já myslím, že mana v kávě je zapovězená jen tobě v rámci výběrového testu, protože jiní věřící si na kafe nestěžují. O tvé boží moci mám pochybnosti. Kdybys ji měl, to bys byl v Boží lásce až po uši, a to není bohu podobné. Měl ji Ježíš, ale ty, v podstatě nečistá bytost, kterou si bůh teprve prověřuje?

Jirka (Út, 3. 12. 2019 - 15:12)

Tak už jsme doma, ty jsi okultista. Hlavně nezačínej s astrologií nebo s kartama, prosímtě, ušetři nás toho.

Tonda Vlas (Út, 3. 12. 2019 - 15:12)

Není okultista.

Jirka (Út, 3. 12. 2019 - 15:12)

Píše jako ezoterik.

Jirka (Út, 3. 12. 2019 - 15:12)

Já chtěl vydat svědectví o Bohu, že člověku dává zdraví (o zubech) a on ten člověk odvedl od toho pozornost kvůli kafi, které v tom nebylo pointou. Takže mám důvod mít vážné pochyby, jaký duch z něho psal.

Reklama

Přidat komentář