Reklama

ROMOVÉ - žijí tu s námi

Sany 11 (Po, 2. 12. 2019 - 12:12)

Bianko, v dobe, kdyz jsem platila tuto smesnou castku, jsem mela 2700 hrubeho, cili kolem 2 220 cisteho. Pravda, delala jsem na 4 smeny laborantku a byla jsem pritom na konci platoveho zebricku v provoze. Na veline meli o 1000 -1500 vic. Takze jsem si asi ty penize zaslouzila. Cela debata vznikla kvuli tomu, ze tu nekdo tvrdi, ze se drive vsichni flakali. Me osobne se to dotklo. Zadne flakace jsem okolo sebe nemela. Ani zlodeje.Presto jsem rada, ze uz socialismus neni. Schopny clovek se umi prosadit vsude.

Návštěvník (Po, 2. 12. 2019 - 12:12)

Psal že polovina. Ale potrefená husa se ozvala. Říká ti něco RVHP? Byla povinnost odebírat zboží a oni museli odebírat naše. Uměle vytvořený obchod. A zdravotnictví za socíku? Raději zapomenout.

Sany 11 (Po, 2. 12. 2019 - 13:12)

A co je dneska EU? RVHP v horsim vydani. A tu polovinu doplnil az potom. A nic jineho nez o potrefene huse odpovedet neumis? Nejaky podlozeny argument?
Treba jako tento? Ale pozor!!!!!!! To neni zdravotnictvi za socialismu. To je kruta realita dneska. Vsichni , kdo mohou, ze zdravotnictvi zdrhaji na zapad. Nevis nahodou proc? Kdyz je tu tak krasne. Zubaru je jak safranu, obvodaka na venkove a v pohranici nepotkas. Do nemocnice se clovek boji pomalu vlezt, asi ma pocit, ze by to nemusel prezit. To je realita. Ale kdyz se ti to libi...prosim. https://www.nasezdravotnictvi.cz/aktualita/vizitka-ceskeho-zdravotnictvi-fronta-na-zubare-na-chatrajicim-schodisti?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu&fbclid=IwAR2yy-u8byd7r6Gc2zxzPBrnHL_bTxcxhlGxUTPoIv0O1aGOO6T_du9rQds

Petr (Po, 2. 12. 2019 - 16:12)

Sany, uklidni se a sundej růžové brýle. Mile mě překvapila Lalla a Bianka, že nemají krátkou paměť.

Sany 11 (Po, 2. 12. 2019 - 16:12)

'Ha ha, ja se uklidnit nemuzu, ja klidna jsem. Kdybych byla rozcilena, tak by to vypadalo trochu jinak. A ruzove bryle uz davno nemam, spis cerne nebo rekneme sedive.
Zkus mi vecne a argumenty (dukazy) vyvratit neco z toho, co jsem napsala: Jinak jsou tve vety jen prazdna slova bez obsahu.

Petr (Po, 2. 12. 2019 - 17:12)

Já nemám rád hysterické ženy. Ale za socíku jsem dělal ve vajíčkárně a v pekárně. Měl jsem problémy pozřít velmi dlouho majonézu z červů a rohlíky obohacené o myši.
Na hygieně masa jsem pracoval šest let do revoluce. Dělala se zkouška na zelenání salámů. 0,5 mm plátky salámů se daly na tác, jeden se vrazil do lednice na šest stupňů, druhý se nechal při pokojové teplotě. Zezelenaly jen některé, Polovina byla tzv. Úháčka. Umělá hmota. Odmítaly zezelenat, jak byly napouštěny sajrajtem. Víc psát nebudu, nemá to cenu. Měj se v tom svým světě přetvářek.

Sany 11 (Po, 2. 12. 2019 - 17:12)

Ja toho nemam rada. Budes se divit, ale ja ti verim. Nezila jsem na mesici. Mela jsem kamose, jeho tatinek byl reditelem stredoceskych pekaren. :D Ten nam to osvetlil. Take jsem delala za studii napr.brigadu u Fruty Mochov. Ale otazkou je, jestli to je dneska tak moc jine? Myslis, ze tam, kde jsou potraviny, dnes zadne mysli nejsou? Ve velkokapacitnich provozech si o tom dovoluji pochybovat. A kontroly se delaji mene, nez kdysi. To nevis, ze mouka uz davno nema moc spolecneho s moukou z drivejsich casu? Vyvratis mi, ze kdyz jsem jako mala sla koupit chleba, byl pekne krupavy, s kurcickou, pamatuji si, ze nam vydrzel skoro tyden? Za jak dlouho ti zplesnivi ten "poctivy" cesky chlebicek (jiste bez mysicek, svabu, apod.) dneska? Jak dlouho se da jist pecivo z toho hyper super? Jeste tyz den je jak podrazka. Tomu se ani pecivo rikat neda. Preji ti dobre chutnani. Hystericky jsi jedine ty, protoze dobre vis, ze nelzu.

Lalla (Po, 2. 12. 2019 - 17:12)

Tady si ti dovolím oponovat. Zákazník má dnes na výběr. Koupit si ten nejlacinější rozpékaný chleba v supermarketu nebo ověřený a dražší u soukromníka. Já kupuji skvělý chleba, nesníme ho moc a rádi si u "soukromníka pekaře" připlatíme. To samé maso uzeniny.

Sany 11 (Po, 2. 12. 2019 - 17:12)

Lallo, ale ja prece vim, ze je vyber. To je prave to smutne. Dvoji kvalita. Ty i ja si to dovolit muzeme. Ale rekni to babicce s 9000 duchodu nebo kolik je minimalni nebo tatovi se 4 detmi, ktery se ma co ohanet, ze si prece muze priplatit.

Lalla (Po, 2. 12. 2019 - 17:12)

OK sany. Tak takhle. Dvojí kvalitu já spíš vidím v to, co "Kaufland" prodává v Německu a co v Česku jako stejný výrobek. Dále to, že důchodci berou důchody, ze kterých skoro nezaplatí nájem a stát to musí řešit sociální politikou. Že za stejnou práci dostane Čech u stejné firmy ale v Česku třetinové peníze než v Německu :))

Sany 11 (Po, 2. 12. 2019 - 18:12)

No vzdyt ano, Lallo, ale to jsou vsechno "vydobytky" soucasneho rezimu. Myslim, ze drive duchodci meli lepsi zivot. Ano, v globalu se jiste mame "lepe", ale pritom se (jak je to mozne) nuzky mezi chudou a bohatou vrstvou stale vice rozviraji. Stred mizi. Ja pred tim oci neumim zavrit. Proto bych napr. nedokazala jet na dovolenou nekam do zeme, kde sice tam, kde bych se zrejme pohybovala, by vse bylo "zlate, stribrne" ale o par set metru lidi zivori ve slumech. Zrovna predevcirem mi bylo moc smutno, kdyz mi kamaradka vypravela, jak vezla masti pro deti do "Debry" to je sdruzeni, ktere pomaha detem s nemoci motylich kridel. A jak byly maminky stastne. No to je prece strasne!!! Jak to,ze se tohle musi dit? A proc se musi zakladat sdruzeni na podporu toho, aby deti dostaly ve skolni jidelne alespon jedno teple jidlo denne? A neverim, ze vsichni rodice jsou tak spatni, ze by svym detem nechteli dat najist. A muzu pokracovat. Ale holt mam ty ruzove bryle, jak psal ten vtipalek.

Lalla (Po, 2. 12. 2019 - 18:12)

jojo, máš pravdu

Petr (Po, 2. 12. 2019 - 17:12)

Hodně věcí si upravuješ. A podle mě i lžeš. Jj, kontroly byly. Na hygieně mléka se kontrolovaly sunary. Co myslíš, že se stalo, když tam našli Salnonellu enteritidis? Nic. Zavolalo se doktorce, co měla kvalitu na starosti a Sunar pustili do oběhu. Ať si klidně miminka zemřou. A náš šéf dostal všimný. Promiň, ale nebavíš mě. Tak čau. Jo a chleba pečeme doma v troubě a jsme vegetariáni.

Sany 11 (Po, 2. 12. 2019 - 17:12)

Nemam ti co promijet. A ze te nebavim? Je moji povinnosti te snad bavit? Tys napsal mne, ne ja tobe. Neupravuji si nic. A to, co pises, ti verit muzu a nemusim. Treba lzes ty: :D A ze tech miminek asi umrelo po sunaru a salmonele., vid?
To o te dnesni kvalite mouky se da snadno dohledat a ten, kdo logicky premysli, tak urcite dojde k zaveru, ze ve velkych provozech se proste tomu zabranit neda, ze tam vzdycky nejaka ta mys atd. je.

Návštěvník (Po, 2. 12. 2019 - 17:12)

Jsi naivní. Vím, že pár miminek na infekčním zemřelo. Že to nesmělo do novin, to je jasný i tobě. A máš pravdu, můžete ti věřit nebo nemusíme. Já vím své a žádná bába mě nepřesvědčí. Na to už jsem taky bába. Ale je smutné, že když si někdo myslí, že když se to v Rudém právu nepsalo, že to neexistovalo.

Sany 11 (Po, 2. 12. 2019 - 18:12)

Jenomze "mila, zlata", i kdyby se to nakrasne stalo, pak to neni selhani systemu, ale vzdy selhani jedince. Vzdy a za kazdeho rezimu se najdou taci, kteri porusi zakon. (Ted ovsem netusim, zda jsi porozumela psanemu textu).
Tak srozumitelneji: zakon jiste za sociku nerikal, ze je dovoleno obchazet a ignorovat hygienicke predpisy a kontroly. Smejdi byli jsou a budou, za kazdeho rezimu. A vzdycky na to nekdo doplati. Ale to, co ja kritizuji , nejsou jedinci, to jsou systemove chyby. A ze nam dnes media sdeluji jen a jen pravdu, tak tomu snad ani sama neveris.

Návštěvník (Út, 3. 12. 2019 - 12:12)

Milá, zlatá, ale to bylo selhání systému. To nebyla chyba jednotlice, ale "já na bráchu, brácha na mě". Bylo to stejný jako teď. Na ty nahoře se nesmělo, ale chudý člověk ukradl rohlík a měl zavařeno do konce života.

Návštěvník (Po, 2. 12. 2019 - 18:12)

Jj, máš pravdu

Anonym (Po, 2. 12. 2019 - 11:12)

Sany,jen ti ještě napíšu, že jsem rád, že mám doma hodnou, vstřícnou a nehadavou manželku již 38 let,snad je tvůj manžel také spokojený

Sany 11 (Po, 2. 12. 2019 - 12:12)

Proti gustu zadny disputat. Kdyz ti to vyhovuje, tak ja ti to ze srdce preju. Ja jsem zase rada, ze muj muz si me vzal mj, proto, ze se umim prosadit a obhajit si svuj nazor. Jinak bychom asi tezko mohli podnikat. A ze hlavne nejaky vubec mam a nerikam na vse ano, milacku , mas pravdu milacku. To by ho nebavilo a me opacne take ne. A tvoje skryte narazky na to, ze asi nejsem hodna a jsem hadava, kdyz sem pisu bez urazek svoje argumenty, ktere se zakladaji na pravde, jak jiste velmi dobre vis, jsou trochu smesne.

Reklama

Přidat komentář