Reklama

JHVH (Jahve,Jehova) - jediný živý Bůh

Rakato (Po, 2. 12. 2019 - 20:12)

Kdyby, kdyby... K čemu to je dobré malovat si krásnou bezproblémovou společnost, které nelze dosáhnout? Nebo ty víš o nějaké z minulosti, která neměla problémy? ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
To vaše "miluj bližního svého..." je jen bajka pro dospělé, vždyť i tady na vlákně občas nějaký křesťan vypění. Lidé jsou součástí přírody, a bojují o zdroje, samičky, o život, o přistup k napajedlu úplně stejně jako zvířata. Najdi si svět s anděly, tam budeš spokojená.

Milan (Út, 3. 12. 2019 - 08:12)

Otakare, Mima do onoho světa s anděli směřuje na rozdíl od démonských světů, které tvou mysl ovlivňují aby jsi preferoval ateismus (neexistenci Boha, Krista a duchovního světa). A sám zatemnělý nevědomostí a temnotou ji šířil do vědomí stejně potemnělých nebo doposud váhajících duší. Sám žiješ duševně v kanále a chceš aby tam žili s tebou i ostatní. Ne však každému se prostředí kanálu líbí, proto raději vyleze na světlo a užívá si jeho krásy.

Rakato (Út, 3. 12. 2019 - 14:12)

Ty dokážeš jen kritizovat oponenta, protože žádné protiargumenty nemáš. Myšlenkově se vyprázdníš jednou dvěmi větami, a pak už nemáš co říct. Jsi diskutující na baterky. Více studuj vědecké nálezy kolem bible, o biblické době apod., jinak zůstaneš do smrti malý.

Jirka (Po, 2. 12. 2019 - 17:12)

To je jako ideál společnosti z nějaké utopistické literatury. To zrovna teď čtu Utopii od Thomase Mora. Ale to je jenom smyšlenina, nereálné plánování, není to výpověď o skutečnosti.

Jirka (Po, 2. 12. 2019 - 17:12)

Milane s tebou je to pořád dokolečka dokola. Ty jsi dosud stále nepochopil, že lidé desatero nejsou schopni dodržet. Starý zákon člověka akorát odsuzuje k smrti.

Rakato (Po, 2. 12. 2019 - 13:12)

Boj se hlavně toho, kdo v hlavě nemá mnoho. (ruské přísloví)

Milan (Po, 2. 12. 2019 - 08:12)

Co je platné, že člověk vidí co se kde děje, když pro danou situaci nevidí jednoduché ale velmi účinné řešení. Ze zdejší diskuse je patrné jak současné poměry světa každého štvou, ale je-li zmínka o všeobecných smysluplných podmínkách pro bezpečnější život pro všechny, řekne se, že je to utopie a nebo nerealizovatelné. Realizovatelné to je, ale musela by být dobrá vůle za tím opravdu jít a chtít v té věci něco udělat. Ukazovat po staletí a tisíciletí neuspokojivé poměry, jak vidno, nic neřeší a tvrdit, že zde máme ohromný technologický pokrok a jak jsme díky tomu úžasní, skutečným řešením také není. Jak vidno, ani ten není zárukou k řešení základních lidských potřeb a vztahů. Řešením je pouze do výchovně vzdělávacích procesů zahrnout "Desatero", které jako jediné zaručuje při jeho zachovávání práva všech lidí bez ohledu na rasovou a etnickou rozmanitost. Neříkám, že onen proces by byl na počátku snadný, ale je alespoň z pohledu do budoucnosti nadějný. A jestliže je něco dobré, tak už jen proto by to mělo být přijatelné. Tím by zároveň byly řešeny všechny oblasti života.
Přijmout takový to geniální koncept by sebou neslo nevídané možnosti, ale to dokáže jen mladá nezkostnatělá mysl, která místo fňukání nad stavem věcí, se nebojí neotřele přijmout a dělat věci, už jen pro lásku k životu, k životu v němž vidí svůj smysl, své naděje a cíl. Živé mrtvoly však jen fňukají, proto Ježíš říkal, nechte mrtvé ať pohřbívají mrtvé. A člověk bez lásky k sobě a životu je skutečně živoucí mrtvola a takovému člověku něco objasňovat je skutečně zbytečné, neb on dál bude nadávat na poměry, ale že se sám má změnit, to ho ani nenapadne. Proto zůstává bez elánu a stále jen zahořklý a podezíravý ke všemu v čem se projevuje skutečný život. Bohužel v lidské řeči slova láska v sobě již tak zprofanovala, že si lidé pod tímto pojmem představují jen své uspokojování nízkých potřeb a tužeb, nebo ji zaměnili za příslušnost k rodině, přátelům, náboženské skupině, rase, národnosti, ideologii, politice, profesi a osobním ambicím či svému omezenému chápání. Takto uboze omezený člověk nikdy nemůže poznat a pochopit krásu života, zažívat opravdový pocit svobody, být obšťastněn láskou, která v člověku nezanechává jediný stín zla, proto není schopen vidět a pochopit jediné správné řešení pro všechny lidi světa.

Rakato (Po, 2. 12. 2019 - 13:12)

Píšeš: "Řešením je pouze do výchovně vzdělávacích procesů zahrnout "Desatero",..." Mysli trochu, Milane. Za prvé - desatero v právu zahrnuto je, aspoň jeho protikriminální ustanovení. Za druhé, svět žil čtyři tisíce let podle tvého desatera, nejprve Židé, pak křesťané. A pomohlo to něčemu? (Kromě toho desatero je jen primitivní kočovnické právo, podle kterého žili všichni Kanánci, a ještě před nimi měl Chammurabi lepší zákoník.)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tvoje víra ale nespočívá jen na desateru. Tam, kde je desatero, tj. ve starém zákoně, je také ustanovení o otroctví - to bible povoluje a považuje za normální. A Ježíš řekl, že starý zákon platí. Jen tady lžeš, když zamlčuješ tyhle věci. Takže tvá absolutní rovnoprávnost lidí se podle starého zákona jaksi nekoná.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Většina lidí si také neuvědomuje při svých stížnostech na poměry, že život prostě je o problémech. Nikdo život neprožil bez nich. A ty naše jsou brnkačka proti problémům generace, která se narodila koncem 19. století a vyžrala dvě světové války. Jejich utrpení - smrt v rodině, hlad, nedostatek všeho, beznaděj - to se nedá srovnat s našimi přihlouplými problémy, že se nám nelíbí president, že nás řídí Brusel, a k tomu špatně, že platíme vysoké nájemné apod. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ale já ti rozumím, ty svoje náboženství strkáš všude, kde to jen jde, využíváš každé příležitosti je prodat. Ke tvé smůle se náboženství při řešení lidských problémů už dávno zkompromitovalo, a hlavně tím, že místo aby problémy řešilo, vytváří nové. (Že nevíš jaké? Kolik miliónů lidí zemřelo v náboženských válkách? Kolik skvělých nápadů, které by mohly zlepšit život lidí, zadusili zabednění kutňáci, kteří zakazovali vlastní myšlení? Kdyby nebylo jich, jsme už dávno na Marsu.) --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tak se tady nerozplývej nad svou vírou. Kdo zná dějiny ví, že Ježíš v nich byl něco jako Tonka Katastrofa - milióny lidí přivedl do neštěstí.

Tonda Vlas (Po, 2. 12. 2019 - 00:12)

Jsem zastáncem sekulární společnosti, jenže ideologie a kryptonáboženství v ní nesmí nikdy nahradit zjevné náboženství. To se ale žel v západní společnosti plíživě děje. Uhlíková stopa? Nakonec našim dětem zakážou i prdět. Pro nás bílé je dle toho kryptonáboženství mít hřích mít děti ale cikáni a negři se budou stejně množit jako potkani.

Jirka (Po, 2. 12. 2019 - 17:12)

Šlo mi o to, že sekularizací docházelo k potlačování křesťanských hodnot a začalo se vyučovat bezbožnosti. Tady je výrazný skok od konce 18. a začátku 19. století.

Rakato (Po, 2. 12. 2019 - 12:12)

Řekl bych, že vždy šlo hodně o to, jak moc se lidi museli přetvařovat. Např. středověk a křesťanství - celou tu dobu měla část lidí jinou ideologii, církev bojovala se sektami i čarodějnocemi, a podle mě hodně lidí i tehdy házeli na boha bobek, jen se přetvařovali, že věří. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dnes, kdy se lidi už přetvařovat nemusí, to přetvařování přetrvává v rodinách, kde např. matka věří, ale děti tomu nepřišly na chuť a jen drží linku. Ale ostatní lidé už se mohou ideově volně projevit a nikdo je za to netrestá. A tak se zdá, že je dnes epidemie různých kultů, sekt, do toho se zapojili i guru, kazatelé... -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Podle mě víře a různým pověrám propadají hlavně ženy a lidé, kteří mají omezené znalosti světa, a nechápout všechny souvislosti, je to pro ně příliš složité. Ale když uvěří v boha, okamžitě mají ve všem jasno a všechno jim připadá srozumitelné, protože vysvětlení světa v bibli je jednoduché. Aby ne, když vzniklo před čtyřmi tisíci lety.

Jirka (Ne, 1. 12. 2019 - 20:12)

Njn co se dá čekat od sekulární společnosti, než nekontrolovaná jatka.

Rakato (Ne, 1. 12. 2019 - 19:12)

A pak nemá být západní Evropa ideologicky zdegenerovaná, když je založená na ideálech té řezničiny a stínání hlav ve Francii v letech 1789,90.

Jirka (Ne, 1. 12. 2019 - 19:12)

Dodnes celá Evropa sklízí plody této revoluce. Začaly se s ní moderní dějiny.

Jirka (Ne, 1. 12. 2019 - 19:12)

S velkou francouzskou revolucí to šlo tak nějak všechno do hajzlu. Šlo o spiknutí proti monarchii a byl k tomu zneužít prostý nevzděláný lid, který šel snadno zmanipulovat. Tento nápad se začal rodit v Německu už o půl století dříve u prvních zednářů.

Tonda Vlas (Ne, 1. 12. 2019 - 18:12)

Frantíci jsou vyšinutí už od jejich revoluce v osmnáctém století. Proč asi černoši utíkali z jejich kolonií do anglických?

Rakato (Ne, 1. 12. 2019 - 18:12)

Francouzská revoluce byla úchylná akce a krvavá řež, a je skvrnou na evropských dějinách. To, že ji dodnes Francouzi oslavují, ukazuje francouzskou vyšinutost. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- A když si vezmeme revoluční heslo "Rovnost, svoboda, bratrství", je to také v dnešní době úchylnost - jaká je dnes ve Francii rovnost? Není ani právní, protože tam imigrační debílci řádí jako černá ruka bez postihu, zatímco Francouz má zakázáno je kritizovat. Pomatuji na jejich řádění v Calais, starostka dokonce i prosila vládu, aby zakročila, a nic nepomohlo, Francouzi se už báli i ve středu města. Svoboda? Asi jako u nás - média a úřady dají za nesprávnou ideologii každému po čumáku. O bratrství nešlo už ani za revoluce, protože se vraždilo bratr nebratr, to slovo ve francouzském státním hesle je paskvil od začátku. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Na druhé straně, celé neštěstí haitských negrů je v tom, že vyhnali Francouze a mají už dvě stě let svobodu a samostatnost. Jiní na smětišti, zatímco Dominikánská republika (bývalá španělská kolonie) na stejném ostrově jen kvete. Tam Francouzi mohli zapracovat a ukázat, co je v nich dobrého, ale negři jim to nedovolili.

Tonda Vlas (Ne, 1. 12. 2019 - 19:12)

Multinick - zombie by byl na Haiti jako doma. A ta revoluce? - Před na plné obrátky fachčící gilotinou měl rovnost všichni.

Rasy neexistují (Ne, 1. 12. 2019 - 17:12)

" Z francouzské ústavy zřejmě brzy zmizí slovo „rasa“. Návrh ve čtvrtek jednomyslně schválila dolní komora parlamentu a pokud projde i v senátu, nově by první článek ústavy měl zajišťovat lidem rovnost před zákonem „bez ohledu na jejich pohlaví, původ nebo náboženství“. Podle poslanců jsou slova o rase nepodložená, všichni jsou podle nich jedni a titíž lidé."

Rakato (Ne, 1. 12. 2019 - 18:12)

Nuže shrňme si situaci kolem tzv. bojovníků proti rasismu. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
a) Vyznačuje se schizofrenií, protože na jedné straně tito tzv. bojovníci prosazují rovná práva pro všechny rasy, ale na druhé straně zavádějí diskriminaci bělochů. Dokonce tito dementi tomu útisku bělochů i říkají diskriminace, celým názvem "pozitivní diskriminace". Co je na diskriminace pozitivního, je mi záhadou. Buď jak buď - pozitivní diskriminací popírají sami sebe. A dokazují, že jim nejde o odstranění rasismu, ale o jeho obrácení v neprospěch bělochů. --------------------------------------------------- Aby své hlouposti dodali korunu, tak chtějí zrušit slovo "rasa", které je pro jejich rasismus podstatné. Jak jej potom chtějí provozovat, když nebudou lidi třídit podle ras? -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
b) Je doslova úchylné, že celý jejich antirasistický boj je založen na diskriminaci bělochů a na gramatickém tajtrlíkování. USA je prý alergická na slovo "negr", dokonce opravují Chaloupku strýčka Toma a Dobrodružství Toma Sawyera a Huckleberryho Finna, a vypouštějí z těchto klasických děl slovo negr. Nyní přitvrdili a chtějí zrušit slovo "rasa". Přitom si sami uvědomují, že lidé budou nadále barevní, a že zrušením slova "rasa" se jejich barevnost nezmění. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Podle blbečků z Jeny prý neexistuje „jediný gen, který by zdůrazňoval rasové rozdíly“. Přitom každý nebarvoslepý člověk vidí, že negři jsou černí, Číňané žlutí, indiánům se pro nic za nic neříká "rudoši", a běloši jsou relativně bílí (pokud se neopálí). Odkud se tyto rozdíly v barvě kůže vzaly? Když nejsou genetické, tak asi porodní sestry ty děti hned po porodu natírají barvou. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nechci tady řešit význam barvy kůže pro identifikaci kriminálníků. Jen chci zmínit, že genetici genetické rozdíly mezi rasami znají, a informace o rase je důležitá pro doktory při léčení pacientů.
Takže shrnují - vypatlanci z Jeny bez jediného důkazu, a naopak - v rozporu s vědeckými zjištěními - tvrdí, že genetické rozdíly mezi rasami nejsou. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
No, možná, kdyby se mi chtělo číst německý originál, tzv. vědci z Jeny ani nechtějí tvrdit, že kvůli genům nejsou mezi lidmi rozdíly, ale jen nechtějí, aby se tyto rozdíly označovaly za rasové. To je stejně hloupé, jako nesprávné. Rozdíly v barvě kůže objektivně existují a tato barva je nejvýraznější rozlišovací lidský znak. (Např. stáří člověka nemusí být na dvacet metrů zjistitelné, ale barva kůže bez problémů.) Proto také vzniklo slovo "rasa". Ale to jen spekuluji ve prospěch debílků z Jeny. Fakt je ten, že jejich věta: „jediný gen, který by zdůrazňoval rasové rozdíly" ukazuje na jejich ideologickou idiocii a zpronevěření se zásadám vědeckého myšlení.

Reklama

Přidat komentář