Reklama

ROMOVÉ - žijí tu s námi

Andrea (Po, 2. 12. 2019 - 10:12)

Přeskočim tuto politickou debatu a zeptám se,Milco,jsi v pořádku?

Anonym (Po, 2. 12. 2019 - 10:12)

Jo a na všechno fronty i přes noc, škodovka stála 80000,v zelenině akorát zelí a brambory, všichni jsme chodili ve stejných hadrech,televize opět s frontou,do prdelky jste se podívali jo a to nezminuju politické procesy,no hlavně že jsou narvany hypermarkety a převážná většina populace tráví léto u moře

Sany 11 (Po, 2. 12. 2019 - 11:12)

Myslis ty brambory, ktere dnes stoji vic nez banany? :D Hadry jsem mela pekne, u nas byla tzv.Mlada moda, byly tam i pekne hadry ze zapadu, Druteva taky nebyla spatna, V Kotve apod.se daly sehnat pekne veci, ja jsem si tedy nemohla stezovat. I ty dziny se nakonec zacaly vyrabet docela pekne, po pocatecnich nezdarech. U more jsem byla dostkrat, i na zapade parkrat. Ale o to prece nejde. Jo, jeste k tem super hyper. Driv byval kramek na kazdem rohu, kam se dosourala i ta babicka, ktera ted je odkazana na cizi pomoc, protoze do super hyper se proste nedostane. Auto sice mozne drazsi bylo, ale to nekupuji kazdy den. Ja jsem auto nepostradala, vsude se dalo za levno dojet hromadnou doporavou. No jo, dneska se tomu rika socka. Tak to samozrejme neni nic pro lepsi lidi.:D Zato cinze v garsonce me stala nekdy kolem r. 85 slovy padesat korun ceskych.:D A tak mohu pokracovat. Ja neobhajuji socialismus, jen mi vadi, kdyz kratkozraci lide smahem vse odsuzuji a nevidi nedostatky dneska. Mmch. mozna se do te fronty zase brzy postavis.:D https://www.seznamzpravy.cz/clanek/veproveho-masa-je-malo-a-zdrazuje-brzy-budce-na-pultech-obchodu-chybet-83792?dop-ab-variant=100&seq-no=1&source=hp&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=null

Anonym (Po, 2. 12. 2019 - 08:12)

S tím masem určitě nemáš pravdu,to vím jistě, dál se s tebou odmítám hádat, mám totiž stále co dělat

Sany 11 (Po, 2. 12. 2019 - 08:12)

Tak to ja bych take mela co delat, ale nechce se mi. A nemusim, kdyz nechci. :D
A ano, za sociku mozna byla chemie v mase, ale jestli si myslis, ze na zapade ne, tak jsi dost naivni. To jen tak na okraj. A jak je to dlouho, napr. ta afera s tzv. Kraftfutter u hoveziho na zapade, cemuz se prisuzuje nemoc silenych krav? Zato jsme aspon byli usetreni masa, ktere k nam putuje pres pulku zemekoule nebo kvalitniho "obohaceneho " masa o salmonelu z Polska. Tenkrat meli lide alespon moznost bez sikany a obstrukci chovat si vlastni prasatko a zabit jej. Dnes se na to radeji kazdy vykasle pod tihou zakazu a narizeni EU.

Anonym (Po, 2. 12. 2019 - 08:12)

Sany,s těmi potravinami nemáš pravdu, konkrétně maso bylo vyhověno chemii, stimulátorem růstu,ten, kdo s tím svinstvem pracoval,tak už neměl mít děti, protože by bylo postižené,jo a ty se máš špatně, já ne a v našem okolí si taky nikdo nestěžuje, jestli ty nejsi fakt stará věčně si stěžující babka

Sany 11 (Po, 2. 12. 2019 - 08:12)

Dnes se to nedeje, s tim masem? Kde zijes? :D Mozna se pouzivaji jina svinstva, ale na to vem jed, ze nejis zadne bio, pokud si prase nechovas sam.
Ne, ja si vubec osobne nestezuji, ja se mam vyrazne lepe, nez vetsina populace. Ale mam oci a nejsem lhostejna.

bianka (Po, 2. 12. 2019 - 08:12)

Sany, v mnohém s tebou nesouhlasím, v tom co píšeš. Ale doopravdy už musím jít. Vše je o práci a penězích. Bohužel musím zase dát za příklad Milu. Když se chce, je jiný život, jsou peníze a vše ostatní.

bianka (Po, 2. 12. 2019 - 08:12)

S tím rozvinutým průmyslem jsem na pochybách. Po revoluci se dělalo / tam kde jsem pracovala/ na sklad. Ale to je na dlouhé psaní a možná to někdy rozvinu.

Sany 11 (Po, 2. 12. 2019 - 08:12)

Pokud posuzujes uroven prumyslu CSSR dle jednoho zavodu, kdes byla zamestnana, tak to zamozrejme nemam co dodat.Navic moc nechapu, jak to myslis, ja se bavim o dobe pred revoluci a ne po revoluci, kdy byla spousta zavodu zamerne ucinena konkurence neschopnymi. V podstate odsouzena k smrti. Vim dobre o cem mluvim. Pochazim z Kladna, kde prislo behem par let o praci na 20 000 lidi. Prave jako napr. v byvale DDR. Cely sklarsky a temer cely hutnicky prumysl sel do pr…,. Cesko byla velmoc, co se tyka sklarstvi a vyroby porcelanu, co z toho zustalo? A myslis, ze se delalo za sociku na sklad? Ne, za to meli komousi valuty. Ani automobilovy prumysl nebyl nejhorsi, i kdyz to byly "jen" skodovky, ktere sveho casu dokazaly v urcitem smeru konkurovat i zapadnim autum, alespon na zavodech. Tatra Koprivnice, Liaz atd. To vi mozna malokdo. A tam se na sklad urcite nedelalo, jak pametnici vedi. Ano, na skodovky byly poradniky. No ono to dneska take neni zadny med, pomalu v kazde rodine 2 auta…...to ma sve velmi negativni dusledky. A tak bych mohla pokracovat. Zemedelstvi v pr.li, kazdy jen chce dotace a pestovat repku. Meli jsme celorepublikove velice slusnou zakladnu remeslniku, kteri neco umeli. Napr. v obrabecim a metalurgickem prumyslu. Soustruzniky, mechaniky, zamecniky, atd. A dnes? Mame spoustu Bc., Mgr. atd. v podivnych neproduktivnich oborech, jo to jo. S temi se da dlazdit.:D Ale o kvalitni pracovni silu nezavadis. Proc asi. Tolik k praci za sociku a dnes. I tech "Milunek", apod. asi bylo mene, troufam si rict.

bianka (Po, 2. 12. 2019 - 08:12)

Myslela jsem to tak, že náš podnik krátce po revoluci zkrachoval, protože naše výrobky se dělaly na sklad a vytlačil nás zahraniční trh, kde byly ty výrobky kvalitnější. Proč asi? Je to jak píšu diskuse na dlouho.

Sany 11 (Po, 2. 12. 2019 - 08:12)

No tak nevim predne, co vas podnik produkoval, denne zkrachuji na celem svete tisice podniku, to je naprosto bezny jev. Ale ze tu tenkrat u strategickych podniku byla vule, aby zkrachovaly a nebyly konkurence schopne, tak o tom malokdo muze pochybovat. A ze si na tom nekdo namastil pekne kapsu.

pro Sany (Po, 2. 12. 2019 - 10:12)

stopro s tebou souhlasím. Co k tomu řící? Na fb koluje vtip - za socíku jsme byli tak chudí, že v párcích a salámech bylo jen maso. Byla jsem u toho, když se likvidovalo zemědělství. Dřív byly v zelenině laciné třešně, jablka, jahody a další ovoce a zelenina vypěstované u nás. A další a další produkty. Můžeme jen vzpomínat.

Sany 11 (Po, 2. 12. 2019 - 07:12)

Ano, to samozrejme bylo, jenomze dnes, po 30 letech mame sice barevne panelaky, s utesnenymi okny, ale kdo si je muze dovolit? Zrovna tak je bydleni nedostupne, jako tehdy. Ne, kecam.Je daleko nedostupnejsi a lide se kvuli bydleni stavaji otroky montoven a cizich korporaci. A i pres to, ze se kradlo, tak to bylo marginalni, v porovnani s tim, jak se krade bezostysne dnes, s tim rozdilem, ze maly cesky clovicek uz z toho nic nema. :D
Nic zasadniho nam v teto republice uz nerika pane, to nikomu nevadi? Ani ta voda ne. A i kdyz se za sociku nedelalo 2x produktivne, meli jsme presto celkem rozvinuty prumysl, byli jsme sobestacni ve vyrobe potravin, ktere byly nepochybne kvalitnejsi nez dnes, meli jsme lepsi skolstvi a zcela jiste i zdravotnictvi. Zdravotnictvi v tom smyslu, ze byl alespon dostatek personalu a nebyl tak vyhorely. A tak bych mohla pokracovat. Dnes jsme zcela zavisli na socialisticke EU. :D no ono to k smichu ani neni. Ano, samozrejme, nemeli jsme toaletak a staly se fronty. Dnes se take stoji, ale na davky. Byt je prace pry dostatek.
A ty opravene domy nebyly pred 40 -50 lety ani vsude na zapade, dodnes, zvlaste v pohranici, nejsou. I jinde vlastne muzeme videt ruiny, nejen v pohranici. Ve velkych prumyslovych mestech napr. v Nemecku, ale i ve Francii, atd. vznikaji no go zony, kam se boji slusny clovek strcit nos, aby o nej neprisel. Vybydlene cinzaky, s bordelem pred barakem, ze by se za nej pomalu nemusel stydet ani Chanov. Spousta zebraku, bezdomomovcu a na druhe strane nablyskane pozlatko.
Takze ono je vse relativni.

Návštěvník (Po, 2. 12. 2019 - 00:12)

Pomoc by měly hlavně Puchny, které Milunu v jejím stylu života podporují

souhlas (Po, 2. 12. 2019 - 00:12)

přece ji nebudou podporovat duchny, celý život makaly a ted by vrážely prachy do té lemry? Milunu mohou přece kontaktovat na Lidé.cz.

Návštěvník (Po, 2. 12. 2019 - 00:12)

Prd makali, za socíku chodili do zaměstnání.

Sany 11 (Po, 2. 12. 2019 - 01:12)

Chytraku a kdo si myslis, ze to vsechno vybudoval, to, co se po sametovce prosustrovalo, rozprodalo a vytunelovalo? Ti, co makali za sociku. A co se vybudovalo za tech 30 let?

Návštěvník (Po, 2. 12. 2019 - 04:12)

Jsou krásné vesnice i města. Vždyť píše, že 50% lidí makalo.

prober se (Po, 2. 12. 2019 - 00:12)

socík už zde 30 roků není. A mimochodem to všechno, co zde bylo za socíku vybudováno se asi udělalo samo né?

Reklama

Přidat komentář