Reklama

Cinkali byste znovu klíčema?

1.12. (Ne, 1. 12. 2019 - 19:12)

A za co.

??? (Ne, 1. 12. 2019 - 20:12)

Oprava.Za komunistů, když byl někdo nemocen dostal nemocenskou proplacenou ihned, dnes když je někdo nemocen, musí žít 3 měsíce z úspor - tedy pokud je má a čekat i když si platil pojištění. Dost blbý ne?

1.12. (Ne, 1. 12. 2019 - 20:12)

Dost blbý ne,právě proto jsem dnes zapálila první svíčku,jako Naději.

Yahodo (Ne, 1. 12. 2019 - 11:12)

Vokovická Sorbona, tam každý musel se školit, kdo chtěl někam postoupit v hierarchii socialismu na vedoucí místo třeba šéfa zemědělského družstva musel vstoupit do strany a vystudovat kurzy marx leninismu na Vokovické Sorboně.

1.12. (Ne, 1. 12. 2019 - 11:12)

Vystaven povětrnostním podmínkám a tak se přizpůsobil.

Návštěvník (Ne, 1. 12. 2019 - 10:12)

Co se týče Jakeše a ještě Štrougala, kteří jakožto představitelé komunistické moci nezabránili těm plotům s vysokým napětím a minuvímpolím, tak nevím jestli to bylo v jejich kompetenci. Protože to vystavěl ten pověstný kamarád starého Grebeníčka a autor i tzv. elektrické boty k mučení vyslýchaných.

Návštěvník (Ne, 1. 12. 2019 - 10:12)

Prokurátor Urválek byl později popraven a Karel Vaš, agent KGB , který pomáhal s procesy tak ten se dožil v samotě, ale klidu vyssokého věkua zemřel později než jeho oběti.

Návštěvník (Ne, 1. 12. 2019 - 10:12)

Tak pardon, přestěhoval se Urválek jako většina komoušů do Prahy a tady dožil až do roku 1979.

Jedovatej (Ne, 1. 12. 2019 - 05:12)

„Důvěra v Českou televizi mezi lety 2014 a 2019 klesla u lidí o více než pětinu a ta se tak na to rozhodla reagovat tím, že povolala influencery a ambasadory z řad známých osobností, aby o ní šířili dobré jméno a bránili ji proti dehonestujícím výrokům a výpadům politiků a dalších osobností veřejného života. V pátek o tom hovořil ředitel korporátních vztahů a komunikace České televize Vít Kolář, přičemž rozpitvával, co by za poklesem důvěry v jeho instituci mohlo stát. Jmenoval, že veřejnoprávní médium čelí „džihádu“ ze strany prezidenta Miloše Zemana, jeho mluvčího Jiřího Ovčáčka či kupříkladu majitele Televize Barrandov Jaromíra Soukupa. Upozornil na to server Info.cz.“

ČT se tak podle Koláře „rozhodla s poklesem důvěry bojovat právě a ambasadory a influencery, kteří mají o ČT šířit dobré jméno. Kolář prohlásil, že veřejnoprávní televize čelí „džihádu“ některých politiků, například prezidenta Miloše Zemana, či veřejně známých osobností, třeba majitele Televize Barrandov Jaromíra Soukupa, a proto je to zvláště nezbytné. 
Detaily o ambasadorech či influencerech však nechtěl ani po dodatečných dotazech ze strany serveru Info.cz Kolář nikterak rozvádět. Jejich jména či alespoň počet proto zůstává nejasný. Upřesnil pouze, že se jedná o veřejnosti známé osoby. „My o nich nemluvíme, protože bychom je zbytečně zdiskreditovali, ale máme v různých kulturních, ekonomických a ostatních skupinách své ambasadory, které používáme tak či onak, když je potřeba něco komunikovat,“ řekl pouze. (https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/CT-si-najima-lidi-kteri-maji-lestit-jeji-dobrou-povest-Musime-tak-celit-dzihadu-z-Hradu-vysvetloval-manazer-605343)

----- Tak to je masakr… místo toho, aby se v tý Český televizi alespoň pokusili o změny, který by zvedly důvěru diváků (i když je to asi nemožný), vymejšlej neskutečný krávoviny vo nějakým „džihádu“… a navíc hodlaj pokoutně a tajně platit spřízněnejm šíbrům, aby šířili dobrý jméno Český televize… To nevymyslíš… Česká televize rozstrkává po různejch institucích tajný agenty, aby vovlivňovali veřejný mínění vo tý zprofanovaný instituci? Kde jste se učili, Koláři… vod soudruhů za socíku, který svýho času vysadili do Svobodný Evropy špióna Mnaříka, sice ne proto, aby vylepšoval vobraz Svobodný Evropy, ale aby špehoval a slídil, přičemž to utajení influencerů a ambasadorů z řad známých osobností, je dost podobný… a zadara to asi nedělaj… fakt náramnej způsob, jak utrácet koncesionářský prachy.

Rakato (Ne, 1. 12. 2019 - 14:12)

Já jsem procestoval všechny zprávy velkých televizi, ČT, Novu, Primu, a nakonec jsem ke svému údivu zakotvil zpět u ČT. Její zprávy mají větší švih, jsou o něco objektivnější a líp se poslouchají. Nejlepší byla hlasatelka Savarová. -------------------------------+------------
To ale neznamená, že bych těm čubkám televizním v ČT fandil - jednooký mezi slepými král. Jsou to všechno najaté síly, a přesto drze stávkovali a držkovali svým šéfům. -------------------------------
Fakt je ten, že v zahraničí je to daleko větší demagogická hrůza a kaskáda školení v jednom správném názoru. Západní stanice se jako čert kříži vyhýbají zmínkám o imigrantech, jedou v nenávisti proti Rusku a Trumpovi, Britové jsou už ze svého brexitu pomatení, Francouzi zase nejraději informují o problémech kdesi v Africe a Asii, hlavně ne o svých. Rusové na Russia Today už ani neskrývají své polemické zaměření a přímo zesměšňují některé západní věci a reportáže, a nejraději dávají snímky z USA o lidech, kteří se nemají dobře, o zločinnosti apod. Každá liška chválí svůj ocas. Ale dělat ti tak nestoudně a okatě? Tito mediální ubožáci nemají žádný vkus. (Škoda, že Al Jazeera přešla na jiný kanál, už ji nechytím -její zprávy byly nejlepší (pokud se netýkaly muslimáků).

Návštěvník (Ne, 1. 12. 2019 - 10:12)

Probuď se, v které době žiješ,metody hybridní války využívá jak nepřítel z Ruska taj z kamarád z USA.To jen proto, aby sme nedopadli jako Ježura v Austrálii v souboji s kočkama, nebo ti mrskačtí mniši, jak bojovali s černou nemocí vírou a pochody s kříži.Prostě nedá se použít metody Gůta Jarchovského na spacifikování teroristy jednadvacátého století v londýně, ale třeba použít hasicí přístroj, meč mořského savce a správně bezhlavou ragby techniku a hlavně pracovat v týmu, jeden v tom, všichni v tom. Takoví jako ti podrývají úsilí ČT v boji s kybernepřítelem. Že tě platí za troling pro Rusko?!

Jedovatej (Ne, 1. 12. 2019 - 04:12)

A ještě jednou školství – článek ve včerejším Právu: „Chodí do českých škol, ale česky neumí ani slovo“ pojednává vo rostoucím počtu malejch cizinců, nejenom ve školách, ale i ve školkách… no paráda, vopravdu by mě zajímalo, jak se chytaj třeba čerstvě dorazivší asijský děcka v dějepise, zeměpise a podobnejch předmětech, když nerozuměj ani slovu… --- Vod čeho jsou zápisy do prvý třídy? Snad proto, aby se ukázalo, zda děcko na to už má, nebo si ještě rok počká… Jak logický teda je, že jsou do škol umístěný i děcka cizinců, který česky „neuměj ani slovo“? --- Podle mýho by bylo logický, když už teda tady ti cizinci musej pracovat a bejt, ať teda svý potomstvo nechaj doma… nebo se před zařazením svejch ratolestí do český výuky pro ně postaraj vo jazykový kurzy… pochopitelně za svý, a případný parazity z neziskovek, vochotný "pomáhat", hnát bičem...

Rakato (Ne, 1. 12. 2019 - 13:12)

Naštěstí u nás nejde o děcka muslimáckých a kudrnatých imigrantů, ale o cizince, kterým jsme dovolili pobyt kvůli jejich obchodům v ČR (asi jde převážně o Vietmance). Že nikoho nenapadla jazyková přípravka (samozřejmě placená rodiči)? Nicméně děti cizí jazyky inhalují, jsou tak vývojově nastavené, a tak se i cizí děcko naučí ve třídě česky odposlechem a tím, že bude v českém kolektivu. Samozřejmě si asi zaslouží jedno nebo dvě propadnutí, ale aspoň nebude blbé jak tágo. (Pro malé Ukrajince je ovšem čeština brnkačka, tam bych o jazykové přípravce moc neuvažoval.) -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Osobně mě neustále udivuje, když vidím Vietnamce řídit auto. V podstatě se dá říct, že na přezkoušení při testech by většina z nich neměla šanci, protože mají řidičák za úplatek. Na druhou stranu - nikdy jsem neslyšel, že by Vietnamec boural nebo zavinil nehodu. Asi to jsou chytré lidičky, jezdící jako většina českých důchodců - preferují bezpečnou jízdu před dodržováním předpisů. A dobře tak.

Jedovatej (Ne, 1. 12. 2019 - 04:12)

„Ministerstvo školství přestane od ledna vyplácet peníze podle počtu dětí ve třídách. Chce tak přimět hlavně obce, aby rozdělování silných populačních ročníků do tříd řešily jiným způsobem než zahlcováním učeben, což má vliv na kvalitu výuky.
Od ledna už se budou peníze rozdělovat na učitele a počet odučených hodin, přičemž počet dětí ve třídě bude hrát jen dílčí roli. ---
Dosud platná vyhláška umožňuje v mateřinkách maximální kapacitu 24 dětí na třídu, na základní škole i střední škole jich může být až třicet. U zřizovatelů všech těchto tří typů škol však lze uplatnit zákonnou výjimku a do jedné třídy vtěsnat ještě další čtyři děti navíc.
Reforma má osvobodit školy od tlaku přijímat co nejvíc dětí, za něž pak dostávají peníze na hlavu. Například střední školy v důsledku toho přijímaly a držely si i studenty, kteří ke studiu neměli vlohy, a nedotáhly je k maturitě.
(https://www.novinky.cz/domaci/clanek/ministerstvo-prestane-dotovat-precpane-tridy-40303688)

-----

Přecpaný třídy? To jako těma 30, v případě uplatněný výjimky čtyryatřiceti? A počítaj se do toho a asistenti, vymoženost, bez který se za socíku školství náramně dobře vobešlo? Nebyl za socíku běžnej počet 36 děcek ve třídě, a to pamětníci vzpomínaj, že v poválečnejch letech jich ve třídě bylo taky třeba dvaapadesát… a učilo se (a do rachoty chodilo) nějakou dobu i vo sobotách… Za socíku taky nebejvalo zvykem nějaký ředitelský volno, za každej svátek, vyšlej na pracovní den (a těch svátků byo voproti dnešku jen pár) se učilo a chodilo do rachoty zase i v tu sobotu… ---Podtržený a sečtený – míň děcek ve třídách, vo dodně míň dní, vodučenejch ve školním roce, zato vo hodně víc držkování…. --- A ty přecpaný střední školy by elegantně vyřešily takový přijímačky, který voddělej zrno vod plev... a hned by bylo po stále tolerovaným současným stavu, kdy školy nabraly i ty, "kteří ke studiu neměli vlohy, a nedotáhly je k maturitě"... --- Rozdělení výuky na dvě skupiny žáků má svý vopodstatnění třeba pro laborky, pro výuku jazyků... ale vobávám se, že v malý zemi se začnou bujaře stavět a přistavovat nový třídy, ba celý školy... a ty budou prázdný, jakmile vopadne populační boom...

Rakato (Ne, 1. 12. 2019 - 13:12)

To je tak, když na ministerstvu sedí ekonomická embrya, které to vedou podle zásady, že z cizího krev neteče a které si ani nejsou ochotny udělat jednoduchou ekonomickou kalkulaci dopadu svého rozhodnutí. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Takže teď budou školy bojovat o co největší počet učitelů, přičemž ideál by byl jeden učitel na jedno dítě. I když počet učitelů bude ministerstvo, krajské úřady a obce zkoušet omezovat výší rozpočtu školy, způsobí to, že ředitel bude vydávat méně na opravy, na školní přístroje a pomůcky pro výuku apod. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nicméně buď jak buď, nejvíce snížila úroveń výuky na školách inkluze, tj. upřednostnění hloupé a postižené menšiny před zájmy normálních většinových dětí.

Jedovatej (Ne, 1. 12. 2019 - 04:12)

„Luxus a rychlé zbohatnutí podle receptu nejbohatšího Čecha Petra Kellnera. Nabídka, které se těžko odolává. ---
Podvodníci zneužili fotografie Petra Kellnera z výročních zpráv jeho skupiny PPF. Přitom v klamavých inzerátech tvrdí, že zkušený finančník v rozhovoru pro Českou televizi prozradil tajemství pohádkového zbohatnutí a snadný recept, jak jeho úspěch zopakovat. Dokládají to montážemi s tvářemi ČT, ať už Norou Fridrichovou, nebo Danielem Takáčem. Přitom je známo, že Kellner rozhovory poskytuje velmi sporadicky, a už vůbec ne na kameru. ---
„Když mi na Facebooku vyskočil článek o panu Kellnerovi, vůbec mě nenapadlo považovat ho za podvod. Řekla jsem si, že základní vklad 250 euro není moc, a když budu mít k ruce člověka, který mi pomůže se orientovat v problému, tak mám vyhráno,“ popsala Seznam Zprávám příběh, jak snadno přijít v přepočtu minimálně o šest tisíc korun, jedna žena, která obří, leč podvodné kampani naletěla.“

(Zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/bojim-se-ze-budu-mit-vybileny-ucet-dalsi-obeti-naletely-na-reklamu-s-kellnerem-83761?dop-ab-variant=100&seq-no=1&source=hp&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=null)

-----

Sorry jako, ale když někdo pošle prachy tomu, kdo v reklamě nabízí pohádkový zbohatnutí a snadnej recept, jak zvopakovat Kellnerův úspěch, je podle mýho duševně méněcennej, vopravdu hodně méněcennej. Už jsem to tady psal – nelituju žádnýho z těch, který se ulakotili na zájezd za pár šupů, nebo úplně zadara, a s hlavama, plnejma vidiny gulášku a štangle salámu zadara nakonec přitáhli domů mnohonásobně předražený, zbytečný krámy… a nelituju ani těch nešťastníků, který vysolili 250 éček a místo pohádkovejch zisků je votravujou z různejch čísel a vymáhaj další a další doklady, a nejspíš i další prachy… --- Nu což, těch 250 éček je docela laciný školný za takovej kurz finanční gramotnosti, třeba voproti takzvanejm „nigerijskejm dopisům“… a že ty duševně méněcenný nežijí jenom v malý zemi v srdci Evropy, je jasný z týhle ukázky: „Úspěšnost typického nigerijského spamu se těžko odhaduje. Některé zprávy odhadují, že na 500 odeslaných emailů dorazí 7 odpovědí. Zkušený podvodník dokáže uspět u 70 % odpovědí. V roce 2006 takto přišli důvěřivý Američané o 198,4 miliony USD a Angličané o 150 milionů GBP.“ (http://timehosting.cz/nigerijske-dopisy/) --- Slušnej vejvar - a pak, že s poctivostí dojdeš nejdál – no, možná jo, ale vobvykle s holou prdelí, voproti těm, který na takový přísloví moc nedaj...

Rakato (Ne, 1. 12. 2019 - 13:12)

Zázračné zbohatnutí pořád lidi táhne. Někteří to řeší tím, že kupují losy nebo sází sportku, ale ti rádoby chytřejší pošlou peníze tomu, kdo slibuje vysoké úroky (ani ho nemusí znát). To, že o peníze přijdou, beru jako jejich úhradu za kurz finanční gramotnosti. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Když se primitivové naučí anglicky, mají dveře do světa dokořán. To platí hlavně pro chytré Indy, kteří toho velmi využívají obchodně. Hloupí Bantu v Nigérii anglicky také umí, protože je to úřední řeč. Těm se ale pracovat nechce, a tak kradou peníze na dálku. Podle mě je zcela úchylné posílat peníze někomu, aby odblokoval své dědictví nebo aby proclil nějakou zásilku. Nicméně lidé, kteří mají omezené zájmy, mezi které nepatří zajímat se o dění kolem sebe, se stále na takový podvod chytí. A přitom stačí číst pravidelně internetové zprávy nebo papírové noviny, a vím, která bije.

Návštěvník (Ne, 1. 12. 2019 - 00:12)

Jako starosta Řeporyjí téměř denně někomu vyhrožuju, říká Pavel Novotný.
Ano, takový to je vývoj v ČR, z mediálních floutků a zlaté mládeže nakonec je bič na nás všechny.
To je za to, že jsme je tolerovali, že jsme četli jejich články, že jsme je nechali napadat lidi okolo a nevadilo nám, že se soudí s kdekým za pomluvy,nakonec jsme je zvlolili jako lid starostou a oni nám teď dělají pořádky. Dobře nám tak, nikoho lepšího si nezasloužíme.

Yahodo (Ne, 1. 12. 2019 - 00:12)

Prostě ta kobylí hlava nemá na to zavolat zvěrolékaře, aby ji nově podkoval a vytrhl zanícený zub moudrosti...

Návštěvník (Ne, 1. 12. 2019 - 00:12)

Čas se zase někam vypařil na této diskusi, zřejmě ho černoďourovala pěticípá hvězda a pivo došlo...

Reklama

Přidat komentář