Reklama

JHVH (Jahve,Jehova) - jediný živý Bůh

Rakato (Čt, 28. 11. 2019 - 19:11)

Vůbec nevím, o co jde, jak si tady píšete o nějakém problému. To chcete být záhadné?

Touha (Čt, 28. 11. 2019 - 19:11)

Jde o toho fejkaře co tady píše pod mým a Tonyho nickem. To jsi si nevšiml?

Rakato (Čt, 28. 11. 2019 - 19:11)

Aha. Ano, naštve to, když se za tebe někdo vydává.

Tonda Vlas (Čt, 28. 11. 2019 - 16:11)

Relativní teoretickou pravdu má, jenže tím určitá individua nezastaví. Já jsem jeden čas zkusil mlčet a nebránit se ale nebylo to vůbec k ničemu. Když je základ zcela špatný, tak se nic napravit nedá. Já tu nemohu otevřeně napsat o co jde, ještě před rokem jsem tu zápolil s blokacemi. Mare jsem to napsal do emailu, jenže mám email už jenom na Nonu, na nikoho jiného. Tu se prostě dějí věci, které by se nikde jinde dít nemohly.

Nona (Čt, 28. 11. 2019 - 17:11)

Tony, ony jsou to dvě věci. První je tvůj problém s napadáním nebo zesměšňováním tvé osoby, který byl zprvu možná jen takové chlapské pošťuchování, ale nyní to přesáhlo únosnou míru. Je jen na tobě jak se k tomu postavíš, nemá smysl stále vysvětlovat, všichni vidíme co se tady děje. Druhá věc je zásadní a to je zda bojovat a být statečný řejněme...a to je to co je tady každému asi jedno. No co, jaký si ten svět uděláme, takový bude

mima (Čt, 28. 11. 2019 - 16:11)

Tak konečně jsme se všechno dozvěděli, jak to bylo :-)))) kdo,kde co říkal, kdo neříkal, kdo jedl,kdo pil, kdo má dluhy, kdo nemá, kdo spí, kdo bdí, pracuje........ teď už všechno víme, všechno známé, každý je nevinný, všichni jsou svatí, nikdo nikomu nic nedluží, nic po nikom nepotřebuje, tak se vyšetřování zastavuje. :-))) Po pravdě mám v tom všem guláš, ale hlavně, že už jste se dopracovali k výsledku :-)))) Jen doplním, stáří lidé poučovali..... že hloupému je zbytečné něco vysvětlovat...... Jinak Milan nic špatného nenapsal, naopak má asi jediný pravdu tady dnes na diskuzi. Kdybychom ho poslechli, mohli jsme si ušetřit zbytečných řečí, zbytečných slov, které ubližují člověku a ty slova se jednou k nám navrátí, jak ozvěna. Tož tak přátele, přeji vám krásný podvečer :-)

Jirka (Čt, 28. 11. 2019 - 17:11)

Ostatně, že vy dva s Milanem k sobě máte názorově tak blízko také není náhoda. Vaše cukraření působí opojně hlavně na bezvěrce, to je zcela pochopitelné. Jenomže posílat srdíčka, smajlíčky a pořád přát hezké rána a večery ještě nic neznamená, to dokáže každý.

Návštěvník (Čt, 28. 11. 2019 - 17:11)

Ach Mimo, to slovo pravda :) Ty si také myslíš, že by se člověk neměl bránit proti napadání (úmyslně nepoužívám slovo zlo, které je tak problematické jako pravda)?. Bránit sebe ani jiného slabšího člověka? Sklonit hlavu a nebojovat? :)

mima (Čt, 28. 11. 2019 - 17:11)

Tady v tomto případě, Touho myslím, že je to jak bys hrách házel o stěnu. A jsme trochu inteligentní :-) tak musíme poznat, kdo přehání a kdo to myslí vážně. Tony se nemusíte pořád omlouvat, vysvětlovat. Je to jeho život a on sám ví jak to ve skutečnosti je. A my po něm nechceme vysvětlení, věříme mu.....:-)

Touha (Čt, 28. 11. 2019 - 17:11)

to jsem já

Jirka (Čt, 28. 11. 2019 - 16:11)

No jestli tobě připadá v pořádku podporovat jiná učení, tak to radši ani nebudu komentovat. Ty si podobně jako Milan neustále pleteš křesťanství se sluníčkářským pseudohumanismem. V tom je plno pokrytectví, vidím to i u SJ nebo u husitů, kde jsou extrémy, že jeden je sluníčkář co miluje teroristy a jiný je zase div ne nácek na způsob DS.

mima (Čt, 28. 11. 2019 - 17:11)

Jirko, co je to učení, nebo jiné učení? To jako mi chceš říct, že jediné pravdivé učeni má kdo? Nahledni do Zjevení Jana, tam je řeč o sedmi církvi. A pak mi napiš, kdo z nich měl to jediné pravdivé učeni. Všimni si, že každá ta církev byla něčím výjimečná, ale taky něco jí scházelo. Je pravda že Laodikeja neměla nic co by šlo pochválit....

Jirka (Čt, 28. 11. 2019 - 18:11)

Ale Mimo, nedělej že nechápeš. Co říká apoštol galatským v první kapitole a to se jedná třeba jen o zdánlivé odchylky. Co pak takový korán, který je vyloženě antikristovský a přesto jsou lidé, co se považují za křesťany a tuto knihu obhajují. Já vím, že ten chlap, co ti prodal kebab se pořád usmíval, ale jeho kniha je špatná. A on podle ní žije, protože jí věří. A jestliže jí věří, tak tebe zákonitě vnitru nenávidí, ne zvnějšku, protože se přetvářuje, jak učí kniha. Ale jedná se i o další jiné falešné nauky, které se rozmohly mezi lidmi. Láska k bližnímu je v kárání k pravdě, nikoliv v toleranci ke lži, protože to není žádná tolerance, ale ignorace a ta nemá s láskou nic společného. Takže jestliže bude někdo stavět před pravdu ťuťu ňuňu, věz, že to není od Boha, ale z druhé strany. I satan umí používat ťuťuňuňu a spoustu krásných a líbivých věcí, to by ses divila. Kdekdo nalítne.

mima (Pá, 29. 11. 2019 - 08:11)

Ale Jirko, co má společného korán, kebab s Milanem. Jirko já nejsem Bůh, abych viděla do člověka. Takže mě nenut soudít člověka.....Ano, systém v kterém se člověk nachází může být špatný, ale ten člověk může být upřímně věřící a spravedlivý před Bohem. Tolik kolik mu bylo dáno, Bůh bude od každého pořadovat. Pokud tobě bylo dáno více, bude od Tebe více žádáno. V tvém případě, by jsi nám měl i více nabídnout. ..... Je zvláštní, že ti nejvíce vadí dle tebe " tu tu nu :-) ) To mě zase nejvíce vadí napadání druhých a povyšování se nad každým, farizejstvi.....no a abych nemluvila jen za sebe, tak tady máš příklad Ježíše. Z kterého se můžeme poučit. Znal dobře kdo je Jidáš, znal jeho myšlenky, skutky, minulost, přítomnost i budoucnost. Věděl o jeho problémech s penězi, že jeho falešný polibek ho jednou dovede až na kříž a je někde zaznamenáno, že nutil apoštoly s ním nespolupracovat, aby proti němu vedli kampaň o jeho falešném životě ..? Pokud v našem životě není upřímnost, spravedlnost..... náš život , naše skutky nás samý dovedou na strom na kterém se oběsíme. A ještě doplním, Ježíš i když věděl, že Jidáš ho prodá, vzal nádobu z vodou, poklekl před ním a jeho nohy mu umyl........jsem zvědavá co by jsi v tom případě ty udělal, když tady ti vadí takové malichernosti. I to přání k dobrému ránu. Omlouvám se , pokud ti to vadí, ale je to součástí mé výchovy, nepřipocitavej to mé víře. Popřát dobré ráno, poděkovat, poprosit..... takhle mě to učili rodiče.

Jirka (Pá, 29. 11. 2019 - 18:11)

Mimo, ty mi asi vůbec nerozumíš, jinak bys nepsala tak alibisticky. Jistě, že jenom Bůh vidí do člověka, to nepochybně, ale máme Ducha svatého k čemu? Mimo jiné k rozlišování a zkoumání. A je psáno, že falešné učení nemáme přijímat, nepřijímat ani do domu toho, kdo s tím přichází. Apoštol říká, ať je proklet falešný evangelista! I kdyby šlo o anděla. Silné to slova, že, proti tvému liberálnímu postoji. Mimo, ty totiž nechápeš rozdíl, mezi posouzením člověka samotného a tím, s čím přichází. To je ale pořád dokola. Proč to neumíš rozpoznat? Mimo, kdyby Bůh soudil právě toho muslima, podle skutků, jestli žije dobře podle koránu jako ty podle Bible, dostal by největší odměnu ten, který zprovodí ze světa nejvíce duší nevěřících, tedy i tebe, protože ty jsi pro ně nevěřící, neboť nejsi muslim. Mám špatnou zkušenost s lidmi, kteří se pokládají za křesťany a vůbec jim nevadí hájit knihu, která plive na Krista. V podstatě jádro křesťanství je tím vyjmuto a jim to vůbec nevadí, hlavně, že se všichni máme rádi a máme se dobře. Tak takhle ne! Což ty zjevně ve svojí naivitě nechápeš, ono i v tom "ťuťuňuňu" je právě často pokrytectví, a povyšování, čili farizeismus. Svědkové Jehovovi například velice často lpí slovem na lásce k bližnímu, že, a přitom paradoxně pohrdají každým, kdo nepatří k nim. Nevím kolik je ti, ale psalas, že už jsi babičkou, tak o to více mě občas fascinuje tvoje naivita. Mimochodem, to je hezké, Mimo, že jsi vychovaná pozdravit, poprosit a poděkovat. Z toho tedy zřejmě plyne, že my ostatní, co sem píšeme, co v každém příspěvku něco někomu nepřejeme, asi nejsme dobře vychovaní. Takže když to shrneme, tak jediní slušně vychovaní lidé tady v diskuzi jste vy dva, ty a Milan. A těch ostatních deset patnáct lidí je asi nevycválaná chátra. Vidíš co všechno by se dalo vyčíst z tvých příspěvků. Já hlavně nepotřebuju psát žádné smajlíky, aby někdo poznal kdy co jak myslím. Ale nikomu je neberu, to je každého věc, mně to přijde infantilní nebo povrchní, a to je zase věc moje.

To jo (Pá, 29. 11. 2019 - 19:11)

To víš že jo!

Rakato (Pá, 29. 11. 2019 - 18:11)

Ježíš v životě udělal mnoho chyb, ale omytí nohou Jidášovi to nebylo. Vždyť podle vaší ideologie Ježíš za vás obětoval svůj život, a jak by to bez Jidáše udělal, jak by ho bez Jidáše drábové poznali, co? Jinak řečeno, jen Jidáš byl Ježíšův pravý přítel, protože ho označil, aby ho mohl Pilát popravit, a Ježíš tak mohl dosáhnout svého vyvrcholení (života). Zatímci ostatní Ježíšovi nohsledové zdrhli a Ježíše zapřeli. ---------------------------------------------------
A protože podle vás Ježíš znal svůj osud, zcela logicky poděkoval Jidášovi a omyl mu nohy, vděčný za jeho budoucí službu. Nepomlouvej Jidáše. Možná, že jeho evangelium je to nejcennější, co kdo kdy o Ježíši napsal.

Návštěvník (Čt, 28. 11. 2019 - 19:11)

"ten chlap, co ti prodal kebab se pořád usmíval, ale jeho kniha je špatná. A on podle ní žije, protože jí věří. A jestliže jí věří, tak tebe zákonitě vnitru nenávidí, ne zvnějšku, protože se přetvářuje, jak učí kniha." ○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○
Ano, nikdy si nemůžeš být jistý tím, jestli ti tam něco nedal. Slyšel jsem, že tam dávají například hormonální antikoncepci.

: (Čt, 28. 11. 2019 - 19:11)

:)))))

Jirka (Čt, 28. 11. 2019 - 19:11)

A pár let zpátky bych to viděl na ricin nebo něco podobnýho.

Reklama

Přidat komentář