Reklama

JHVH (Jahve,Jehova) - jediný živý Bůh

Jirka (Čt, 28. 11. 2019 - 16:11)

Otočím list

Rakato (Čt, 28. 11. 2019 - 15:11)

Před ideově nesprávné příspěvky jsem rád, že dnešní diskuse částečně odešla od osob, a vrátila se spíše k tématům. -----------------------+---
Teď ještě zbývá uznat, že Jehova a Ježíš jsou fikce, a budeme mít tady kvalitní vlákno.

cO (Čt, 28. 11. 2019 - 15:11)

TO JE TADY ZA BLBCE??? NA CO TO PO VEČERECH ČUMÍŠ?

Jirka (Čt, 28. 11. 2019 - 15:11)

Mírumilovně a žoviâlně působí na první dojem například svědkové Jehovovi (nepodstatné, že je to většinou přetvářka) a kdekdo by jim to věřil, oni sami věří, že to je Božím Duchem. Ale jak? Když neznají Krista. Takže to je další příklad, že může se chovat i někdo s falešnou naukou. Oni říkají "napodobovat" Ježíše, tudíž je jasné, že se přetvařují, je to zvnějšku, tělesné a lidské. A co polyteističtí pohané, co uctívání matku přírodu a různé bůžky a skřítky, ti jsou přece velice mírumilovní. Nedávno jsem viděl novější a starší verzi (2006,1973) filmů, které mohly být inspirované skutečností Rituál (The Wicker Man (proutěný muž) v originále) a také byli mírumilovní,až nepřirozeně démonicky. Nakonec toho policajta, kterého na ten ostrov vylákali na záminku zmizení dítěte, obětovali matce přírodě a jiným svým bohům, tak, že ho upálili právě na tom proutěném muži. Šlo o sektu, která žila v komunitě odříznutá od civilizace a jejích vymožeností (něco jako amišové) a uctívali staré keltské kulty a prováděli podle nich rituály. Šlo o matriarchát, muži zde měli postavení jako trubci ve včelstu a byli určení jenom k rozmnožování, práci a nesměli sami od sebe mluvit.

Návštěvník (Čt, 28. 11. 2019 - 15:11)

Kdyby bylo na světě víc lidí než jako jsi ty, tak se mezi sebou povraždí. Nejsi normální. Hlavně nikam nelez, jen po internetu. A nečum na ten Hollywood, vole

Jirka (Čt, 28. 11. 2019 - 15:11)

Díky za lidi jako ty, ať ostatní vidí, že jsou tady nechápaví lidé. A kdepak Hollywood, naivko, tohle se stalo, a stalo se něco takového mnohokrát, že o tom ani nevíme. Nemluvě o středověku, jak i křesťané byli umučeni pohany. Ty sem radši nelez musulmane odpornej.

Návštěvník (Čt, 28. 11. 2019 - 14:11)

Pokud se někdo chová střídmě, nemstí se, je schopen odpouštět, tak mu určitě křesťanskou víru lidé spíše uvěří než někomu, kdo se chová nezřízeně, stále vyvolává sváry, hledá viníky za své frustrace.

Jirka (Čt, 28. 11. 2019 - 14:11)

To ti věřím, ale potíž je v tom, že to není lehké posoudit. Mě nedávno obvinili lidé na zpovědnici z toho, že šířím nenávist. Ale nikdo mi už neuměl vysvětlit jak a čím. Poté vyšlo najevo, že zřejmě tím, že šířím Ježíše Krista a nic jiného. Oni si pod láskou a tolerancí představují tolerování satanských rituálů. A také jsem to tam psal, že za chvíli by k tomu došlo. Psal jsem ale pravdu, znovunarození křesťané, co se tam objevili, mě podpořili. Jenom ti lidé, co mají falešné představy o křesťanství nás považovali za netolerantní fanatiky. Totiž i ďábel může říct, ty nejsi křesťan, jestliže mě nepustíš dovnitř zahřát se když je mi zima. Tohle přesně lidé zneužívají účelově, anebo kvůli mylným představám, protože nevědí o čem křesťanství je. Klidnou mysl má i mnich někde v Tibetu, co o Kristu nikdy neslyšel, ani studentka, co nejí maso, dochází na kurz jógy a křesťanství považuje za přežitek. Toto nejsou nutné znaky křesťanství, na to pozor!

Jirka (Čt, 28. 11. 2019 - 14:11)

Šíření nenávisti pochopitelně nebylo šířením Ježíše Krista, protože Bůh je láska, ale ti lidé uvažují tak, že se si myslí, že podstata křesťanství je tolerance k rozličným náboženstvím, i vyloženě antikřestansky zaměřeným. Což odvodili z toho, že Ježíš učil lásce a laskavosti. Jak snadno tohle může ďábel zneužít, že lidem nalže nesmysly. O to je horší, když je možné se s tím setkat v denominaci, co se pokládá za křesťanskou a to dokonce u lidí bohovědně vzdělaných.

Tonda Vlas (Čt, 28. 11. 2019 - 14:11)

Žádnou frustrací netrpím. Myslím si, že jsi ten šašek počmáranej Zkoumal, který mne tu stalkinguje a křivě pomlouvá přes čtyři roky kvůli tomu, že jsem mu narušil jeho úchylárnu, nad kterou se tu chtěl ukájet.

Jirka (Čt, 28. 11. 2019 - 13:11)

S panem Štejfou jsem měl také diskuze. Snad si ho s někým nepletu, když vím, že byl těžký materiálista, pro kterého existuje jenom to, co si může přeměřit.

Tonda Vlas (Čt, 28. 11. 2019 - 14:11)

Pro mě jeho příspěvky moc srozumitelné nejsou.

Jirka (Čt, 28. 11. 2019 - 14:11)

Na osacr už nechodím. Ale on byl zrovna jeden z těch, co chytali za slova a excelovali ve zdvořilostní aroganci. Ale nechci jim křivdit, třeba to mysleli jinak a nešťastně se jen vyjádřili. Je to jedno.

Tonda Vlas (Čt, 28. 11. 2019 - 13:11)

Spíše jenom jeden šašík. Jaroslav Štejfa z OSACRu ho nazývá amébou.

nona (Čt, 28. 11. 2019 - 13:11)

ale ne lidi, žádní muslimové tu nebyli. jen šašíci

Jirka (Čt, 28. 11. 2019 - 13:11)

To není důležité. Touho, pointa je v tom, že žádná znovuzrozená křesťanka to nebyla, místo toho to byl člověk, co propagoval islám. Takže předstíral. Já poznal už na začátku, že něco nehraje, když o tom nechtěl psát.

Tonda Vlas (Čt, 28. 11. 2019 - 10:11)

Štěkání anonyma mě nezajímá.

Návštěvník (Čt, 28. 11. 2019 - 09:11)

Tentokrát to Milan napsal dobře. Milan správně píše, že křesťan nemá oplácet zlým, nebo si libovat v napadání, urážkách, svárech. Jenže Tony není křesťan a nikdy křesťanem nebyl. Podle skutků poznáte je - se píše v Písmu. Jaké jsou skutky Tonyho?

Jirka (Čt, 28. 11. 2019 - 13:11)

U Milana jde také o to, že jiným lidem vytýká něco, co s oblibou sám dělá. Vím dobře, a nejsem sám, že to s ním není tak, jak se snaží působit. A mám důvodné podezření, že ta domnělá znovuzrozená křesťanka, co tady Milanovi podkuřovala, nebyl nikdo jiný, než ten muslimák, co se tady nedávno v plné nahotě projevil. Pár dní mu to předstírání šlo. A poté to začalo dávat smysl, když to hezky do sebe zapadalo. Protože šlo o výplody nepřítele křesťanství.

Jirka (Čt, 28. 11. 2019 - 12:11)

Ale na mírumilovnosti stojí většina náboženství. Takže mírumilovně se projevuje i člověk, který provozuje třebas činnosti, co Bible vysloveně zakazuje. Takhle zobecněně povrchním pohledem se to nemůže hodnotit, . Ono takové sluníčkářství nemusí mít s Biblí nic společného, obzvláště když je benevolentní k zcela nebiblickým až protibiblickým naukách. Sem tam se do textu dosadí Kristus a zdání křesťana je na světě. Nezřídkakdy mají tendence odvolávat se na Ježíšova slova lidé, kteří podléhají jiným naukám, provozují třeba meditace, jedí zdravě (mnohdy si myslí, že vegetariánství je zdravé) a spojují takové věci s křesťanstvím. Mají křesťanství za nějakou sluníčkařinu a přitom vůbec nepochopili evangelium. Takoví lidé se ale poznají celkem snadno podle toho co napíšou.

Reklama

Přidat komentář