Reklama

JHVH (Jahve,Jehova) - jediný živý Bůh

Touha (St, 27. 11. 2019 - 23:11)

Toník má pořád nadhled, když má všechno na háku, proč si tak stěžuje, že někoho pozval? Matrix je logická možnost, o které mluví profesoři jako Peregrin.

Tonda Vlas (St, 27. 11. 2019 - 22:11)

Nevidím blázny všude, pouze na obdobných internetových diskuzích, lidé se ale jinak chovají většinou normálně, jak jsem viděl i dnes v té Mimoni, kde jsem téměř 35 let nebyl. Tedy až na první zážitek krátce po jedné hodině odpoledne, kdy jsem tam viděl tři mladé ale totálně sjeté smažky, dva mladí kluci, o které bych si neopřel ani kolo a natož holka, o kterou se hádali. Ta nevypadala až tak hrozně jako oni, jenže pokud se stakovýma smažkama zahazuje, tak si o ni mohu myslet pouze své. Případné bejbisko dá do bejbyboxu,( pokud ho po porodu nezamorduje) a pokud ono přežije a naučí se psát na kompu, a i když jinak bude muset zůstat ústavu a v rámci humanizace ústavní péče ho pustí k ústavní wifině, tak tu bude řádit jako Matrix, kterého jsem sem zcela neprozřetelně natáhl jako munici vůči Hvězdounovi.

Rakato (St, 27. 11. 2019 - 23:11)

Když se trochu soustředíš na lidi, tak nikdo není zcela příčetný, a když tak vypadá, má své démony schované pod čepicí a přetvařuje se. Ale také můžeme dát zpátečku a tvrdit, že žádný člověk nemá karmu až tak podělanou, aby si ji nemohl zlepšit. Prostě jak se vyspíme. Máme na nárok brát to tak či tak, protože nám ústava zaručuje svobodu slova. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hodně lidí se uklidní po borovičce a opilecky se kamarádí s naprostými dementy, ale jsou exoti, která naopak borovička rozběsní a udělá z nich zvíře. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Já se psychologií nezabývám, protože je to polověda, mě stačí, že poznám psychopata nebo sociopata. Někdy se ovšem spletu, ale to je spíše chyba toho člověka, že se nečitelně vyprofiloval. Nejlepší by bylo, kdyby lidé sebou povinně nosili blikátko a podle nálady na něm nahodili větší nebo menší frekvenci - malá by znamenala: "S.reš mě, ale ještě to ustojím.", velká: Jsem před emocionálním výbuchem a brzo začnu demolovat okolí." Byla by to neocenitelná pomůcka v manželství, aby žena včas poznala, že manžela vytočila na pokraj příčetnosti. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nutno dodat, že my psychologové amatéři poznáme emoce podle toho, zda lidé funí - nejhorší je, když si vás zavolá šéf a začne fučet a těžce dýchat - možná, že na něho jde infarkt, možná, že dostanete padáka. Tak asi tak.

Návštěvník (St, 27. 11. 2019 - 22:11)

Alkáč se naparuje nad smažky. Alkáč, jenž je sám sobě destruktivní municí. To nevymyslíš.

Tonda Vlas (St, 27. 11. 2019 - 22:11)

Nenaparuju se ale na rozdíl od těch mlaďochů nedělám po poledni druhu homo sapiens vostudu. A co se stane o půlnoci, kdy jsem si měje něco upito narazil tu ledvinu, to nikdo nevidí. To neviděl vůbec žádný člověk, takže žádná vostuda nebyla. Jenže, mě bylo ráno zle a večer jsem viděl, že to nevydýchám a tak jsem skončil v Nemocnici na kraji města čtrnáct dní s bižírkou v přirození, protože mě při tom nešťastném pádu, kdy jsem nohou vstoupil do nepředpokládané díry, praskla ledvina. Žádnou vostudu jsem ale tehdy neudělal. Vožralého jak káru mne nikdo neviděl a do péče zdravotního zařízení jsem se dostal až zcela alkoholuprost. Takže si nech svých blbých poznámek.-------------Já si rád dělám srandu a to i mnohdy sám ze sebe-------------to jsem se naučil od dnes už zesnulého kapitána remorkéru Beskydy Petra Sasky----------proto jsem si dělal srandu, že mi z chlastu praskla ledvina----tomu tu nikdo nechtěl věřit, psali, že vědí o případech, kdy někomu z chlastu ztvrdly játra ale že by z něj praskla ledvina je nesmysl. Samozřejmě, ale mnozí mi mé srandičky, které si sám ze sebe dělám po vzoru kapitána Petra Sasky (žádní racci mi prsty neodnesli) polykají i s navijákem.----------------------------------Matrixu, jsi ubožák, jak tu správně napsal Rakato.

Rakato (St, 27. 11. 2019 - 23:11)

Tondo, ty se tady chováš přirozeně a na takové si já dávám největší pozor.

Tonda Vlas (St, 27. 11. 2019 - 23:11)

Vůbec ne, to může třeba jen tak vypadat na tomto vláknu, ale určité lidi se mi tu podařilo ztrapnit, tohoto vlákna se to moc netýká, ale bylo to za cenu, že jsem sem přitáhl šíleného Matrixe, jenže to byla cena velmi vysoká, a po druhé už bych to nikdy neudělal. Jenže ono je to jedno, on na mne útočí a stejně ho tu nebere nikdo vážně, jako šaška počmáraného Zkoumala, který byl pro mne daleko větším oříškem než cvok Matrix.

Milan (Čt, 28. 11. 2019 - 05:11)

Tony, neznamená to, že když někoho napomenu, že by druhé neměl zlomyslně napadat, že to neplatí zároveň i pro tebe. Navíc o sobě tvrdíš, že jsi věřící a pokud jím jsi, neměl bys oplácet zlo zlem. Když už to nechápeš sám, měl by ses řídit Ježíšovým slovem, přemýšlet o něm do důsledku, abys jej mohl správně pochopit a žít podle něj. Říkáš, že se ti něco v minulosti stalo, že tě někdo napadá, zesměšňuje, lže o tobě a podobné věci. Dobře, ale to už je minulost, tak ji nech plavat a netahej ji pořád do nového dne. Včera jsi se začal ty první vyjadřovat hloupě o těch co tě zde dříve napadali a dobírali si tě. Nediv se, že odezva na sebe nenechá dlouho čekat. Ty jako věřící by jsi měl však mít schopnost snést daleko větší míru zlomyslnost či kritiky, nereagovat na to neuroticky a ublíženecky. Jestliže jim neodpustíš a budeš neustále o nich psát tak hanlivě jak to děláš, nejen že nebudeš mít pokoj, ale jako věřící budeš posuzován daleko přísněji než, ti kteří tě prověřují a nemají ponětí ani o víře a vyšším smyslu života. Ježíšovo slovo vnáší do lidské duše světlo, a to světlo objasňuje co a proč se tak děje, jak je možné na určité situace reagovat. Miluje-li kdo toto světlo, stane se jeho přirozenou součástí, tím že Boží milosrdenství přemáhá nejprve v samotném člověku zlo a mění jej k dobrému, a pak skrze toho člověka mění i jeho okolí, zasahuje srdce pokorných lidí milujících dobro, přátelství a lidskost. Chceš-li patřit mezi takové lidi, nenech skrze sebe promlouvat temnotu. Víš, že se vším můžeš jít ke Kristu a budeš-li upřímně litovat svého neuváženého jednání, bude ti odpuštěno, což se projeví tím, že se budeš cítit mnohem lépe než doposud a nebudeš mít pak vůbec potřebu reagovat podrážděně na jakékoliv urážky a provokace, a pokud přeci jen zareaguješ, pak to již bude z rozumu a nikoliv z přecitlivělosti vlastní osoby.

Rakato (Čt, 28. 11. 2019 - 15:11)

Co tady pořád opruzuješ s Ježíšem? Tady jsi na Jehovovi. Milovat světlo a nenávidět temnotu? Ty jsi ještě zřejmě neslyšel o světelném smogu a o atraktivitě míst, kde je v noci tma tmoucí, žádné buzňácké svítící skleníky nebo pouliční lampy. Člověk 21. století miluje temnotu, protože jen v temnotě se v noci dobře vyspí. Tak sem, zaostalý Milane, netahej své středověké představy. ------------------------------ A uvědomil sis, že všechno, co tady píšeš, není z tvé hlavy? Jsi jen plagiátor, který vydává v minulosti přežvýkané myšlenky za vlastní. Ty nemáš názor, jen kradeš názory jiným. To není čestné. Na druhou stranu to dělal i Ježíš, názorové vyplenil Jana Křtitele a jiné pseudoproroky, a naparoval se se svou pozešívanou ideologií. Vrána k vráně sedá.

Milan (Čt, 28. 11. 2019 - 19:11)

Neboj i ty budeš jednou klečet před Kristem, a budeš se sám odsuzovat za to co jsi z hlouposti kdy řekl. Už jsem ti jednou psal, že potřebuješ Krista jak sůl.
Tak pokud jsi alespoň sám k sobě upřímný, uznáš, že i tvá řeč a myšlenkové pochody nejsou ničím jiným než plagiátem druhých, však některé s oblibou cituješ.

Tonda Vlas (Čt, 28. 11. 2019 - 16:11)

Ilona Jungová to tu sice založila jako jehovistickou agitku ale minulo se jí to účelem. Na takovéto otevřené diskuzi jehovisté, kteří mají svou strategii založenou na postupném vymývání mozku, nikdy nemohou uspět.

Rakato (Čt, 28. 11. 2019 - 19:11)

Je to tak, jehovisté hodně mluví, ale argumenty nemají. Takže když tě nejsou schopni ukecat, jsi proti nim imunní. Oni si nadšeně povídají sami se sebou, protože si nejsou jistí ve své víře, a tak se vzájemně ubezpečují, jak je jejich kult skvělý.

Tonda Vlas (Pá, 29. 11. 2019 - 01:11)

V tomto to bylo zcela a něčem jiném. Oni argumenty mají, zaštiťují se Biblí ale přitom je to jalové. Mně náhodou, i když jsem se k tomu dostal až téměř ke třicítce šla dobře latina a starořečtina. Jehovisté se honosí, zaštiťují Biblí ale jejich Novozákonní překlad je zcela překroucený, aby vyhovoval jejich učivu. To jsem jim tu před deseti lety rozbil, a tak už jsem přestali chodit, i když jeden jehovistický anonym o mně napsal, že jsem prý SUPERODBORNÍK V NIČEMNOSTI.

Tak (Čt, 28. 11. 2019 - 15:11)

snad ne Ježíš ale ti, co kanonizovali Nový zákon. Víme houby, jak to vlastně Ježíš myslel, můžeme se jen domnívat nebo se snažit nějak pochopit. Ale k tomu Bible nestačí

Jirka (Čt, 28. 11. 2019 - 15:11)

Už podle těch nesmyslů, co píšeš, že Bible k tomu nestačí. Bůh ví dobře, co nám stačí a nestačí. To akorát vychcánkové jako ty, by chtěli šmírovat jinde. Proč se soustavně projevuješ jako falešná osoba?

Jirka (Čt, 28. 11. 2019 - 15:11)

Mluv za sebe, houby samozřejmě víš ty, když nejsi křesťan. Ničemu nerozumíš.

Rakato (St, 27. 11. 2019 - 21:11)

Vůbec se ti nedivím. Ale nesmíš vidět blázny všude, a když, tak o tom nemluv, lidé by to nepochopili.

Touha (St, 27. 11. 2019 - 17:11)

Touha je téměř vždy falešná, člověk touží po muži snů a zbude z něj jen přitloustlý pecivál co kouká na fotbal a leží celé roky na gauči. Tak to chodí.

Rakato (St, 27. 11. 2019 - 18:11)

Muži snů jsou v Kozičce, to ví každá zkušená žena. Tam si je ženy chodí vyzvedávat - samý svalnatý sportovec, a rozumově nic moc, takže se dá snadno ovládat, a chechtáků má dost.

Rakato (St, 27. 11. 2019 - 18:11)

Muži je třeba jít příkladem a denně pěstovat aspoň jogging jako Američanky, aby se cítil nejistě, že to jeho žena dělá, aby si ulovila přítele. Takto motivovaný muž si nakonec také koupí tenisky a běhá se ženou, aby ji hlídal. Je to cesta, a pomohou si oba. Ona, až pecivála odkopne, bude vysportovaná a přitažlivá žena, on si možná během joggingu najde jinou, mladší. A spokojení jsou pak oba. (Jen děti ne, ale na těch dnes rodičům moc nezáleží, jinak by se nerozváděli.)

Reklama

Přidat komentář