Reklama

Haglundova exostosa

Pepík (Út, 15. 2. 2022 - 14:02)

Čau lidi :), dnes přesně 6 týdnů od operace, prý 2cm kosti useknuto. Chodím téměř bez bolesti, cyklo v pohodě, chystám se jít si zaběhat pomalu, fotbal snad zkusím v březnu, ale není kam pospíchat. Pan Dr. udělal skvělou práci myslím, snad to půjde dál. Pata už mě fakt bolela, sport vyloučen, chůze špatná. Na jaro chci být fit uplně

Dana (Po, 20. 11. 2017 - 11:11)

27.11. Jdu na operaci haglundovi paty strachy se mi zdá, že mě to přestává bolet je to možný

Světlana (Ne, 24. 11. 2019 - 16:11)

Já mám po operaci také nemusíš se vůbec bát za 15 minut jsem byla ze sálu na pokoji nic to není také se mě před tím zdálo že mě přestala bolet ale je to strachy ted už je mě fajn.

Světlana (Ne, 24. 11. 2019 - 16:11)

neboj se

Marta (Út, 8. 11. 2016 - 19:11)

ahoj, operovali mi Hacklundovu patu minulý týden výrůstky mám na obou patách, na pravé větší a tu mi operovali,druhý den jsem byla po operaci doma. Mám to jen zavázané a od začátku si našlapuji na špičky prstů, den ode dne je to lepší.Tak doufám,že se brzy postavím zase na nohu. Mně by zajímalo, jestli na to existuje třeba nějaká dieta nebo doporučení co jíst.

aleš (St, 5. 10. 2016 - 11:10)

čauko.Tyhle problémi s Hagl.exostozou jsem taky řešil.Nic nepomohlo(boule i bolesti přetrvávali).Až po operaci vIvančicích u Mudr.Handla mi potíže přešli(jizva ani není vidět).Většinou chtěli dát nohu po operaci do sádry,ale já dostal příkaz po týdnu postupně naplno zatěžovat a protahovat.Cvičil jsem nestabilní plochy a po třech týdnech už bez berlí a v práci(celý den na nohách) plus kolo, zlehka.Po 2 až třech měsících mi povolil běh.Operace 02/12 a 7/12 jsem už absolvoval halfironmana.Dodnes jsem bez potíží(jenom preventivně kineziotejp) i když už nejsem tak rychlí :-))

misulka.troj (St, 29. 7. 2015 - 23:07)

Ahoj, je mi 16 a sportuji se psem (agility, canicross, dogtrekking), takže mám nohy dost zatížené. Asi před půl rokem mi byla diagnostikována Haglundova extosa s tím, že to nic není a mám jít 6x na DD proudy, že se to většinou samo spraví. DD proudy + absolutní klid a zimní období udělaly své a já byla ráda, že bolesti přestaly. Začala jsem se psem zase trénovat a chvíli jsem měla pokoj, ale na jaře se problémy dostavily znovu, ovšem na druhé noze, kde se mi udělal výrůstek asi půl centimetru za hranu paty, takže je dost viditelný. Nešla jsem k doktorovi, protože začínala sezóna závodů, ale rozhodla jsem se, že koncem léta půjdu k doktorovi. Paty mne pobolívají už po jakékoliv zátěži, takže jsem v podstatě pořád v klidu a nic nedělám. Můj dotaz zní, jestli mám doktorovi rovnou říct, že chci operaci? Chci od toho mít klid a užvat si v klidu sportu se psem. Za jakékoliv rady a názory děkuji! :)

zuzka (Čt, 2. 7. 2015 - 14:07)

Zdravím,
Právě jsem po...Ahoj,je to pozdě,ale třeba moje odpověď pomůže někomu jinému.já jsem měla na jedné patě nárustek opravdu veliky,ten mi odstranili minulý rok i přesto,že mi nebylo ani 15.Sádru jsem měla asi 3 týdny.Potom jsem kulhala asi 3 měsíce,občas se mi to zdálo až nesnesitelné,ta bolest.chodila jsem na ultrazvuk a ještě to druhý ,nevim,jak se to jmenovalo,a nějak to polevovalo,až to nakonec přešlo.Občas jsem vážně litovala..a nyní se chystám na operaci s druhou nohou:-)

Míša (Čt, 24. 7. 2014 - 14:07)

Ahoj,

ja jsem po operaci...ahoj,

Já už jsem po operaci rok. Nejdříve se to zlepšilo a tak po 3 měsících od operace zlepšení nepokračovalo. Stále kulhám, docházím na RHB a mela jsem na 1 měsíc sádru. Byla jsem stím u 3 doktorů a nevědí si rady. Při zátěži mi to oteče a achil. šlacha bolí. Kdybych veděla jaký stím budu mít problémy (větší než pred operací), tak si to nenechám odoperovat. Doktoři říkají, že to chce čas, tak uvidim.

Pes (Čt, 10. 7. 2014 - 14:07)

Zdravím,
Právě jsem po...Ahoj,

ja jsem po operaci Haglundovy paty 2,5 měsíce, otok už mi splasknul uplne, ale mam tu patu stále porad takovou nějakou zvětšenou tvrdou. Pata stále bolí, řekl bych stejně jako před operací. Sportovat zatím nelze, tak taky bych rád veděl kdy už budu moct vyběhnout :-) ... Má někdo pozitivní zkušenosti?

Verča (St, 4. 6. 2014 - 11:06)

Zdravím,
Právě jsem po operaci haglundovy exostozy a doktor řekl, že nález byl opravdu velký (2x2cm). Dostala jsem sádru na 3 týdny a chtěla bych se zeptat po jak dlohé době jste normálně chodili a hlavně kdy jste mohli začít sportovat bez omezení?
Předem moc děkuju za nějakou odpověď

RNDr.Vágner Ros (Út, 12. 2. 2008 - 10:02)

Zkušenosti se zánětem úponu achill.šlachy.
Po operaci mi p.docent Smetana řekl ,že operace byla moje záchrana,že výrustky z patní kosti by mi zcela zničily ahillovku..Skutečně je to lepší a po pár týdnech už normál...,ale po 2 letech stejně zjistíte ,že příčina odstraněna není(pořád to občas bolí a pajdám),tak jsem se ji snažil intuitivně vypátrat a tuším, že problém souvisí se sexualitou.Vím,že by pomohl vitálně čistý život ,popř. normálně sex.život, ale chce to ještě otestovat na větším vzorku.
Velice rád bych našel správné homeopatikum,má s tím někdo zkušenosti?

iva (St, 22. 11. 2006 - 15:11)

Tak to je pěkná kravina. Jsem po operaci a je to v poho. Měla jsem bolesti, že to bylo šílený. Klid, bude to v cajku.

Radek (Út, 7. 11. 2006 - 13:11)

Mám před operací a mám celkem strach jak to dopadne.Nemůžu už pořádně došlápnout,pata ae opuchlá a silně bolestivá.Nemáte někdo zkušenost jak probíhá léčba,jak dlouho trvá,a zda je po operaci noha opět schopná nějaké námahy.Kamarád mně straší že budu jenom pajdat a níčemu to nebude.Doktor mně uklidňuje že to bude dobré.

Reklama

Přidat komentář