Reklama

kleceni deti v koute

Anonym (Ne, 8. 3. 2020 - 17:03)

Ahoj, jsem Šarlota
Vždycky když domů přinesu znamky 3 až 5 tak si vezmou vařečku a seřežou mě a pak mě pošlou do kouta klečet na vařečce a musím tam klečet do večera až si půjdou lehnout.

Marek (Čt, 21. 11. 2019 - 14:11)

Kámoš to nahrál a dal na net jak ho otec zbil kvůli trojce z písemky a řešila to škola. Otec ale byl tak blbej ,že ho za to zmlátil ještě víc a znou si to on tajně nahrál a teď to řeší soud v Brně. Já mám naštěstí rodiče pohodový.

JJ (Čt, 21. 11. 2019 - 16:11)

jj tací rodiče jsou svině a nemaž se s nima, vlastně ten tvůj kamarád. Já mám jen matku, otec byl stejný hovado a matka se s ním rozvedla a je klid.

Joska (Čt, 21. 11. 2019 - 19:11)

jo, a ten nápad s tím natočením je bezvadný. Že mně to nenapadlo dřív. Už mně to tady sere dlouhou dobu a rodiče si ze mně dělají otroka a fackovací míč, Tomu bude konec a zmizím.

Návštěvník (Pá, 22. 11. 2019 - 00:11)

Jen bych dodala že klečení v koutě není psychycké ani fyzické týrání, nekteří soudci to berou jako nenásilný výchovný prostředek, a tolerují to . Nucení po sobě uklízet, nebo pomáhat při vaření by tedy bylo tedy také nemravná výchova , přece nemůžete někoho nutit něco dělat, a jak ho tedy něco naučíte ? Myslíte že dítě samo od sebe dojde a řekne "maminko já půjdu vynést koš, nechceš pomoct nakrájet mrkev, ""maminko já stáhnu zem jo?" Do práce taky chodíte protože musíte.

Věra (Pá, 22. 11. 2019 - 08:11)

Uklízet po sobě nebo jinak pomáhat není samozřejmě útlak a týrání,ale zdravý vývoj psychiky dítěte kúctě k sobě a okolí. ale...má 2 děti a vychováváme je s manželem v lásce a pokoře a děti sami jsou aktivní a nemusíme jim říkat aby udělaly to,či ono a pomáhají spontánně. A do práce nechodíme ,protože musíme, naopak,práce je naše radost a nejsme otroky peněz a práce a bereme život jako radost a ne jako povinnost na rozdíl od většiny jiných lidí, kteří jsou jako poslušné stádo systému. Souhlasím s diskutujícími,že klečení v koutě, bití dětí a jakékoliv vydírání je trestné a hlavně nelidské.

Karlos (Pá, 22. 11. 2019 - 14:11)

Ano!!!!

Pochybovač (Čt, 21. 11. 2019 - 11:11)

No dobrý Zdeňku,ale jsou případy,kdy si děti vymýšlejí a často velmi rafinovaně jsou schopny škodit i rodičům,. Jak tohle máte ošetřeno? Aby se nestaly rodiče naopak obětí vydírání a šikany dětí.

Zdeněk (Čt, 21. 11. 2019 - 12:11)

I takové causy jsou možné,ale spíše u zralých dětí a vzácné. V našem regionu se za poslednich 10 let podobný případ řešil jednou.

Zdeněk (Čt, 21. 11. 2019 - 11:11)

Postup je zhruba takový. Pro soudní a jiné úřední jednání je nasnímaný záznam týrání na elektroniku prokazatelným důkazním materiálem a v mé praxi byl soudem vždy akceptován , je vždy nutné vyžádat si další svědectví plus svědectví kolizního opatrovníka a případně i pedopsychologicého posudku dítěte nebo rodičů. Na okrese Zlín byly letos takto řešeny a odsouzeny celkem 4 případy týrání dětí a to na základě mj i průkazného materiálu nasnímaného elektronikou. Je to důležitý mezník v potlačování těchtů rodičovských praktik vůči dětem. Navíc,pokud děti vystaví videa na sociální sítě a jinak,dají veřejnosti signál, jaké jsou ve skutečnosti jejich rodiče. V okrese Vsetín nezletilá dívka poslala materiál mj. i zaměstnavateli svého otce,který ji doma dlouhodobě fyzicky týral a tento dostal okamžitou výpověď z práce z funkce vrcholného bankovního manažera. Plus byl pravomocně soudně vyřešen nepodmíněným trestem To jen pro dokreslení,že se dá v současné době těmto nelidským a nezákonným praktilám rodičů učinně čelit.

M.Z. (Čt, 21. 11. 2019 - 11:11)

Děkuji Zdeňku. Použiju to! Je zvláštní,že strach vůbec nemám.

BORIS (Čt, 21. 11. 2019 - 08:11)

Tak nevím co si mám o tom myslet jste úchiláci nebo vypatlanci opravdu vás měli rodiče trestat jak tu píšete alespoň by jste nebili tak blbě vypatlaní fůůůůj.

Monika (Čt, 21. 11. 2019 - 08:11)

Neviem čo je úchylné na tom, že dám kľačať svoje dieťa na pár desiatok minút do kúta, keď niečo vyviedla alebo priniesla zlú známku zo školy. Neublížilo jej to a mala čas si premyslieť, čo urobila nesprávne. Mňa moja mama dávala kľačať do kúta ešte v osemnástich a ja svoju dcéru naposledy keď mala sedemnásť. A nijako to neublížilo ani mne ani jej.

Rodič (Čt, 21. 11. 2019 - 09:11)

Není to jen uchylné ale trestné. Jsi pěkný hovado. A souhlasím,ze trestat dítě za špatnou známku je naopak na přes hubu rodičům,kteří to aplikují. Já bych to nehnal přes policii,ale vyřešil bych si to s tebou ručně. Mj.asi nevíš,ale v Čechách je velice účinná obrana proti takovému zlu,že si to děti nahrají tajně na mobil a pak to dají na net a jako důkaz týrání na sociálku nebo do školy případně na policii.

Nikol (Čt, 21. 11. 2019 - 09:11)

Takhle mně rodiče trestaji pořád. Diky za radu. Udělám to a půjdu s tim ven. Nejsem Nikol,to jsem dala schválně,aby mne neodhalili.

Rodič (Čt, 21. 11. 2019 - 09:11)

Držím palce. Neboj se.

Martina (Čt, 21. 11. 2019 - 09:11)

Moniko, jsi zviera a ne člověk! Známky nejsou žádným spravedlivým ohodnocením schopnosti dítěte a jen podanou rukou k tomu ,aby rodiče své dítě za ně šikanovali a týrali. Jestli takové praktiky provozuješ tak jsi totálně vedle a dávám sama podnět k prověření a zmonitorování tvých aktivit na Policii. A to myslím vážně,můj muž se podobnými případy zabývá a věř,že tě zlokalizovat a odhalit je to nejjednodušší a další je už následující.

Zdeněk (Čt, 21. 11. 2019 - 09:11)

Je to týrání dítěte a za hranou zákona! Takoví rodiče by se měli tvrdě trestat!

VLADIMÍR (Po, 23. 7. 2018 - 16:07)

Jo jak tady psala jedna pisatelka také jsem v dětství dostával hlavně od taty od mamky ani ne a když tak to bylo přes punčocháče né nikdy na holou kór od mámy. Proto taky s mamkou mám do dnes fajný vztah, ale s fotrem je to horší toho také nesnáším a nemohu ho ani cítit. Nebyl jsem nějaký raubíř, ale jasně, že jsem v dětství zlobil jako každý jenže mezi fotrem a mamkou byl velký rozdíl mamka na zadek fotr i pěsti a to mu nikdy nezapomenu. Je fakt,že když jsem dostal na zadek i když to bylo přes punčocháče tak tou lepačkou či vařečkou to bolelo, ale neuškodilo mi to. Je fakt,že ty dnešní děti by to potřebovali jako koza drbáni diť se podívejme kolem sebe chodí to do první třídy a už to šikanuje spolužáky no kde to jsme. Já v první tříde mel myšlenky tak akorát těšit se na přestávku a hrát si s ostatními dětmi a né je ještě napadat to néééé.

? (Ne, 24. 6. 2018 - 16:06)

už zase chlastáš kuku?

Reklama

Přidat komentář