Reklama

JHVH (Jahve,Jehova) - jediný živý Bůh

Nona (Ne, 10. 11. 2019 - 18:11)

Řekni mi jediný důvod, proč zneužíváš můj nick. Provedla jsem ti něco?

Jirka (Ne, 10. 11. 2019 - 15:11)

Uctíváním Syna, uctíváme Otce. Je však psáno, že kdo nemá Syna, nemá Otce. Kdo to může popřít? To pokrytecké "vážíme si Ježíše, za to, co pro nás udělal" svědků Jehovovích je dost nakažlivé. Jsem přesvědčený, že nebezpečí trestu za rouhání platí pro každého člověka a jeho nevíra ho moc omlouvat nemůže, obzvlášťe osoby, které četli Bibli a znají tak Evangelium. Potom se tedy domnívám, že u těchto lidí, je to zcela záležitost jejich svobodné volby - nepřijmout. Fatální problém nastane v čase, nebo bodě, kdy už by toto rozhodnutí nešlo nijak zvrátit. Zcela upřímně - v celém vesmíru si neumím představit horší věc, neznám většího neštěstí, než je věčné litování nad svým chybným rozhodnutím, které bylo učiněno zcela dobrovolně, kterým se člověk takto definitivně odepíše na věky věků. Žádné doživotí v thajském vězení, to jednou taky skončí, ale věčnost, v utrpení a beznaději. Věčné litování a plané litování. Neumím si představit nic horšího a bolestivějšího, takováto myšlenka evokuje těžko představitelnou hrůzu.

Jirka (Ne, 10. 11. 2019 - 15:11)

Není taky důvod se nedomnívat, že někteří lidé, si tuto možnost ani nepřipustí, nevěří tomu, aniž by pro to měli nějaký důvod, nebojí se, někdy dokonce tím i žertují, lidé pyšní a přechytralí, bez pokory v srdci. Takoví lidé by nakonec mohli být velice překvapeni. Nikoli chudí a trpící lidé na tomto světě, ale nevědomí a bohatí lidé, ti dle mě potřebují nejvíce politování a modliteb. Neboť mocní a bohatí dostali zadarmo a také se od nich bude víc čekat. Ano, zasednout na trůn, je daleko předaleko horší věcí, než třeba žít jako nemajetný sluha. Z věčných perspektiv nepochybně, ale mnohdy i z časných, vidíme-li kolik mívají králové nepřátel vlastních uvnitř dvora a státu, nejen vně jich od nepřátel cizích.

klasika (Ne, 10. 11. 2019 - 08:11)

Když je konkrétní téma, tak bezmozek s mnoha nicky z osacr nemá co říct.

:-) (So, 9. 11. 2019 - 18:11)

Bůh miluje bohaté lidi a Američany. Americký prezident Donald Trump zacílil na věřící voliče a oznámil, že jeho tým posílí hvězda náboženských televizí Paula White. Tu přitom mnozí pastoři označují za kacířku. Trump si ji ovšem oblíbil a bohatá televangelistka se před lety stala jeho osobní pastorkou. V nové funkci má za úkol zvýraznit hlas křesťanů ve vládní agendě. „Říct ‚ne‘ prezidentu Trumpovi by znamenalo říct ‚ne‘ Bohu. A to já neudělám,“ říká rezolutně floridská kazatelka. Paula White, za svobodna Paula Michelle Furrová a díky poslednímu manželství White-Cainová, je nejnovější posilou Bílého domu. Ovšem k jeho nynějšímu šéfovi má blízko už téměř dvě dekády. Třiapadesátiletá televangelistka se s Trumpem zná od doby, kdy ji vyhledal a slovo od slova jí odvyprávěl několik jejích kázání. „Máte ‚to‘ v sobě,“ řekl jí prý.

Pozval ji mimo jiné na finále své show The Apprentice, navštěvoval její přednášky o Bibli a postupem času z ní udělal svou osobní pastorku.

Mluví se o ní proto jako o „ženě, která přivedla Trumpa ke Kristu“, ale i jako o šarlatánce, která z Američanů ve jménu Boha tahá peníze. Dvakrát rozvedená hvězda náboženských televizních stanic, která má dodnes svůj pořad Paula Today a která údajně radila i Michaelu Jacksonovi, prožila drsné dětství. Její otec spáchal sebevraždu, matka časem přilnula k alkoholu a celá rodina upadla do chudoby.

Teologické vzdělání Whiteová sice i kvůli tomu nemá, ale to jí nebrání v kázání lidem. Vysvětluje, že ji k němu ponoukl sám Bůh. Když jí bylo osmnáct, seslal jí vizi a řekl jí, že má šířit svatou pravdu.

V 90. letech tak se svým mužem Randym Whitem založila náboženskou společnost Without Walls International, jež díky televizní slávě pastorky brzy měla přes dvacet tisíc členů. Whiteová ji však stejně jako manželský svazek nakonec opustila. A i nástupnickou megacírkev New Destiny Christian Center v květnu předala svému jedinému synovi.

„Když vstoupím na půdu Bílého domu, vstupuje tam Bůh. Mám veškeré právo a kompetenci prohlásit tuto půdu za posvátnou, protože jsem tam stála. A tam kde stojím, je to posvátné,“ říká charismatická rodačka z Mississippi na videu, které krátce po jejím jmenování obletělo internet.
článek na dnešním idnes

Rakato (So, 9. 11. 2019 - 19:11)

Paula White je kočka s charisma a proto má nárok hlásat Ježíše. Od Trumpa je to skvělý marketingový tah, o tom žádná. A navíc mu udělá z Bílého domu posvátné místo. Na druhou stranu, je to neméně silná osobnost jako Trump, a tak je jen otázkou, jak velká ostuda Trumpa čeká, až se s ní rozejde.

haha (So, 9. 11. 2019 - 20:11)

Paula White je divná a co ty bankroty

Rakato (Ne, 10. 11. 2019 - 00:11)

Všichni jsme divní, jeden vedle druhého, a co teprve, až se nám někdo podívá pod čepici! Jde o to, jaký má kdo cash flow, a Paula White jej má výborný. A navíc ekologický, protože nespotřebovává žádné suroviny. Udělat dobrý bankrot a pak se zvednout, to je také umění, Trump by mohl vyprávět. Takže ty, se svým pravděpodobně miniaturním příjmem, a na víc v korunách, nesaháš Paule po kotníky. A že je nevěřící antikrist? Nemusí věřit, hlavní je představení, a že lidé věří jí. (Zase někdo, kdo neví, jak to chodí v kapitalismu.)
Paula říká i tobě: "God’s got something greater for YOU! You Are A Chosen Vessel!" --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- A teď si zazpívejme "Amazing Grace" s negry z Harlemu: https://www.youtube.com/watch?v=aaKf6P2nhKg

Otázka pro Milana (So, 9. 11. 2019 - 12:11)

Milane, v co bys věřil, kdyby ses narodil třeba v Saudské Arábii nebo v Indii nebo v Amazonii?

??? (So, 9. 11. 2019 - 16:11)

v Saudské Arábii uznávají Boha (al láh arabsky pán bůh) bibli, Ježíše , atd.... manitou - nejvyšší božstvo -v čem se liší?

Steve (Út, 12. 11. 2019 - 18:11)

Byl by slimákem věřícím v ujetého satana Alláha ... asi tak. Jinak Alláh se teda nerovná ani špetku s Bohem křest'anů a Židů. Se podívej co dělají slimáci ... je tam jen zlo, pláč, skřípění zubů, mlácení, kamenování, vraždění. To mi chceš říct že je to křest'anský Bůh???? I blbec pozná že je to opak ... A přemýšlej co je opakem Boha Izraele, Křest'anů.

Milan (So, 9. 11. 2019 - 14:11)

Slovo (kdyby) , vyjadřuje skutečnost a nebo spekulaci? Pak si polož otázku, jaký by si asi byl ty sám, kdyby jsi se v oněch místech světa narodil. I tvá odpověď by byla v tomto případě pouhou spekulací, nikoliv skutečností, kým vlastně jsi, jaký máš charakter, povahu.

haha (So, 9. 11. 2019 - 16:11)

kdyby byl bezvěrec v Saúdské Arábii dostal holí nebo by ho ukamenovali

Rakato (So, 9. 11. 2019 - 15:11)

Milan je zase v koncích a tak jen zmateně blekotá. Až se poradí s farářem, přijde sem napsat, že i v Pákistánu by si ho Ježíš vybral.

určitě (So, 9. 11. 2019 - 13:11)

by stejně urputně prosazoval místní náboženství. On si to ovšem neuvědomuje jako spoustu jiných věcí. Žije v bublině svých snů, rigidity a samožerství

Harboune (Pá, 8. 11. 2019 - 21:11)

Gospodynie malujščie penisowno žuraščij

Jirka (Pá, 8. 11. 2019 - 21:11)

Kohoutí jedny

Tonda_Vlas (Pá, 8. 11. 2019 - 17:11)

Co se mi včera stalo? Nakládal jsem zboží za Prahou, protože pojedu do Karlsruhe s kamionem a koho nepotkám? No potkám tam svou bývalku, 55ti letou, už poněkud použitější, jak na mě volá jako do šaškécu. "Toníku, pojď si přihnout" a vytáhne medvědí krev a savo. Levné víno, hodně metanolu, pro bezďáče. Savo přes chleba. A jedem. No ten bolehlav dneska. Jogurty se mi zatím zkazily, moc teplo. Jedu po dálnici, jsem už za hranicemi. Stále mam hladinku, ale riskuju, protože tento svět je pro odvážné a ne pro srabíky. A v chladničce 5 zmražených Arabů. A co teď s tím? No babo raď.

Tonda Vlas (Pá, 8. 11. 2019 - 21:11)

OSACRáči, když už píšeš na mé jméno hovadiny, tak já nejezdím s kamionem ale jezdím jako kormidelník na lodi. Teď jsem zrovna v Berlíně.

Rakato (Pá, 8. 11. 2019 - 17:11)

No hlavně se z toho neposer a dobro došli!

Reklama

Přidat komentář