Reklama

JHVH (Jahve,Jehova) - jediný živý Bůh

Matrix (St, 6. 11. 2019 - 17:11)

Peregrin učí logiku na Karlově univerzitě a jako další logikové ví, že naše poznání je omezené. Věda se stále mění, takže její závěry nejsou platné, ani přes možnou praktičnost některých jejích výsledků. To jsem tím chtěl říci. A že to vše může být matrix :)

Steve (St, 6. 11. 2019 - 17:11)

Černýho nicka Tony neberu vážně! Důrazně upozorňuji ... takže s tím Tony počítej.

Návštěvník (St, 6. 11. 2019 - 17:11)

Matrix není nesmysl, ale logická možnost a nevíme jak pravděpodobná. Viz. prof. logiky Peregrin :)

Realita (St, 6. 11. 2019 - 16:11)

Pokud tedy vůbec Nova Cinema existuje :D a pokud existuje moje televize a tak :)

Realita (St, 6. 11. 2019 - 16:11)

Ty vole, zase běží na Nova Cinema ukázka na film Matrix, to tu zase bude nablito :D

Steve (St, 6. 11. 2019 - 17:11)

Ten mě nezajímá ...

Realita (St, 6. 11. 2019 - 16:11)

"realita je MOŽNÁ to co možná známe a je to pochybné, tedy nejisté, tedy víra, i věda se velmi často mění a nevíme, zda k lepšímu, přístroje jsme vyráběli úspěšně i před moderní vědou, pokud to není matrix" Dobrá definice :D

Tony (St, 6. 11. 2019 - 16:11)

Tedy piš "raději že realita je to co možná známe a je to pochybné, tedy nejisté, tedy víra, i věda se velmi často mění a nevíme, zda k lepšímu, přístroje jsme vyráběli úspěšně i před moderní vědou, pokud to není matrix, navíc" :)

Rakato (St, 6. 11. 2019 - 16:11)

Tony, že ty jsi ten magor od matrixu? Takže vědu a její přístroje uznáváš, ale moderní vědu a její moderní přístroje ne? Takže ty pochybuješ o tom, zda zlepšení naší matematiky, kdy jsme se např. od výpočtu trojčlenky dostali k výpočtu kvadratických rovnic, je cesta k lepšímu? Nech se vyšetřit. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Kromě toho, proč si své nesmyslné úvahy o matrixu nenecháš pro sebe? Když jsme podle tebe v matrixu, tak to nechej být a žij si v něm sám. My ostatní budeme žít postaru v realitě.

Tonda Vlas (St, 6. 11. 2019 - 17:11)

Ne nejsem, to jenom OSACRáč krade mé jméno a píše pod ním hovadiny.

Tony (St, 6. 11. 2019 - 16:11)

To co známe je ale pochybné, věda se často mění

Rakato (St, 6. 11. 2019 - 16:11)

Stejně jako technická vyspělost tvého tahače. A co má být?

Rakato (St, 6. 11. 2019 - 15:11)

Toto je veřejný prostor a my pořád ještě máme svobodu slova, což někteří nesnášenliví a fanatičtí jedinci stále nechtějí pochopit. -------------------------------------------
Já to beru tak, že všemocný Jehova, který sám řekl, že má s námi společnou lidskou podobu, by se tady měl přijít obhájit sám. Je to sice masový vrah a prchlivý patron, ale v některých věcech si rozumíme. Ani Jehova, ani já, nesouhlasíme s tím, aby se nám do vztahu montoval tesař z Nazaretu. Jehovu je třeba uctívat přímo, a ne přes jakéhosi kazatele, který se lidem vnutil jako nový bůh. Sice čekám od Jehovy i vnuknutí, ale volil bych, aby sem napsal svůj názor sám. A ten si Milan a jemu podobní určitě za klobouk nedají.

Milan (Čt, 7. 11. 2019 - 07:11)

Ano, je to veřejný prostor, zrovna tak i stoly v restauracích, kulturních domech, sálech a podobně. Zrovna tak kostely, mešity, úřady, náměstí i stadiony. Přesto nepůjdeš kamkoliv, na jakékoliv místo a nebudeš tam věřícím lidem z očí do očí tvrdit, co zde tvrdíš a mluvit s nimi tak, jako zde. Setkají-li se jinověrci věřící v Boha, je to něco jiného, tam je spojující prvek víry, a tam už je možné diskutovat. Zrovna tak ateista se může svobodně vyjadřovat, tam kde je setkání podobných lidí nebo na neutrální půdě (práce, společnost, turistika, sport, umění, kultura, příroda). Takže svoboda projevu slova, souhlas, ale pouze tam kde je to vhodné a nebo na slušné úrovni. Silně pochybuji, že by jsi v reálu mluvil s někým z očí do očí, jak to děláš zde, no a podle toho můžeš sám na sobě vidět, co jsi vlastně zač.

Rakato (Čt, 7. 11. 2019 - 13:11)

Proč ti musím po x-té vysvětlovat, že diskutuji s těmi, kteří chtějí diskutovat a že do diskuse nikoho nenutím? Ale tvoje schizofrenní založení ti to zřejmě brání pochopit. Konečně, i já bych tady mohl brečet, že mě urážíš svými výmysly o bohu a že mě to jako ateistu uráží. Ve své sebestřednosti to ovšem nechápeš. Anebo je to prostě tím, že jsi ... no řekněme pouze, ve vší slušnosti, "nechápavý". Ale já jsem tolerantní a nechodím si stěžovat na magistrát, že mě uráží kostel naproti přes ulici a že mě ruší zvony. Takoví kanóni jsme my ateisté - až zbytečně moc tolerantní. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Na dovolenou můžeš jet někam, kde mají zákon proti blasfémii, a užít si křesťanskou netoleranci a nesnášenlivost do sytosti. To ti budou místní zabedněnci rozumět.

Milan (Čt, 7. 11. 2019 - 14:11)

Až mi budeš Otakare odpovídat, neargumentuj minulosti, ta již proběhla a není možné na ni nic změnit. Chceš se poznat, tak se sleduj co píšeš nebo říkáš, jak uvažuješ v přítomném okamžiku života, protože jindy to prostě nejde. A to co v ten moment z tebe vychází, to ti dává možnost uviděl a pochopit, co skrze tebe se chce ve vnějším světě prosadit, co jej chce ovlivňovat. Vím, že to předpokládá určité znalosti, schopnost vnímat myšlenky i jejich projevy a pokud ti to nejde hned, pak věř, že za čas to bude snadné. Pak pochopíš Ježíšova slova "bděte na tím, co vychází z vašeho srdce".

Rakato (Čt, 7. 11. 2019 - 15:11)

Zase trefa, a zase do bílého (tj. vedle). Bez historie jsme jen nuly, bez vzpomínek jen přízraky, které neví, odkud a kam jdou. ----------------- Musím napsat, že mě překvapuje tvůj dobrý pravopis, protože myšlenkově jsi na úrovni dítěte. ----------------------
Já ti naopak radím - studuj minulost, dějiny, a přemýšlej o neštěstí v minulosti, které tě myšlenkově rozvrátilo a přivedlo do stavu, v jakém jsi teď. Jen tak se posuneš ze svého dětského období dál, mezi nás, dospělé. Ale máš už takové zpoždění, že i tak z tebe žádný lumen nebude.

Milan (Čt, 7. 11. 2019 - 20:11)

Opět úsměvné psaní. Něco málo o minulosti vím. Znám však tvou argumentaci, proto jsem psal o tom aby jsi s minulostí neargumentoval, aby jsi se s ní neoháněl. Ale zkus si přečíst Epiktéta, celkem dobře popisuje jak se kupříkladu zbavit některých nežádoucích psychických návyků. Ale jinak ti dávám alespoň látku k diskusi a máš alespoň na co reagovat :-).

Rakato (Čt, 7. 11. 2019 - 23:11)

Opět se usmíváš? Pořád se usmívají jen blázni (a Milan.)

Tojo (Čt, 7. 11. 2019 - 14:11)

To jo to jo! To potom jo!

Reklama

Přidat komentář