Reklama

Ježíš Kristus, Boží Syn

Eliáš (St, 6. 11. 2019 - 08:11)

No tak ano - taky si myslím, že by takovýto tragický výjev oslovil nějaké další budoucí inteligentní lidoopy, popřípadě medvědovitou šelmu, o něco lépe než nějaká fotografie z veřejného projednávání jakéhosi generelu v Ostravě roku 1982.

Rakato (Čt, 7. 11. 2019 - 20:11)

Když nějaká civilizace vymře, znamená to, že nedosáhla na vesmír, že nedokázala včas kolonizovat své nejbližší okolí, a takoví primitivové nebudou nikoho zajímat (i kdyby na vymřelou Zemi někdo později narazil). A pak: za prvé - kdo ví, co by tady chytil za nemoc, za druhé - půjde o surovinově zplundrovanou planetu.

D (Čt, 7. 11. 2019 - 22:11)

Takže na nějaké zpodobnění jakési končetinami lámající bytosti pod jinou, ale podobnou bytostí, vyvýšenou a s končetinami srovnanými s jakousi křížící se horozontálou a vertikálou, bude podle tebe každý ne-lidský rozumný tvor, lhostejno zda pozemský nebo mimozemský, jen a pouze prdět? A bude se místo toho starat jen o to, zda na Zemi ještě jsou nějaké užitečné suroviny?

Rakato (Po, 11. 11. 2019 - 18:11)

Přibrzdi s tím hašišem, ať je ti rozumět. I když - rozumět ti také není žádné terno.

D (Pá, 8. 11. 2019 - 16:11)

Možná, že vyobrazení piety by mohlo příštímu rozumnému druhu na planetě Zemi, lhostejno zda půjde o potomky dnešních gibbonů či mývalů, částečně dopomoci k pochopení tragického charakteru všeho živého. Aby pak mohli i oni snáze vykonat kulturní, ekonomickou, politickou, sociální, a posléze i fyzickou, kolektivní sebevraždu.

Rakato (Pá, 27. 9. 2019 - 18:09)

Ježíš řekl: "Já jsem ta cesta, pravda i život. Nikdo nepřichází k Otci než skrze mne." ( J 14, 6 ) ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nedivím se, že toho heretického truhláře Židé ukřižovali, když si dovolil zcela neslýchaně, megalomansky a nesmyslně tvrdit, že mají uctívat jeho, a že tím uctívají Jehovu. Tento nadutec se tím vlastně prohlásil za boha. Kdyby dnes kdokoliv z nás řekl totéž, tak skončí nadosmrti v kazajce. Co to bylo za člověka - přijít k lidem a tvrdit takovou nestoudnost a zvrácenost? ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
No a jak to dopadlo? Oblboval lidi, že se vrátí, a kde je mu konec? Zemřel jako každý, a kdyby nebylo jeho nohsledů, kteří si upravili a vybásnili příběhy kolem něho, ani pes by po něm neštěkl (tak jako po ostatních prorocích).
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nicméně evangelisté se zkazkami o Ježíšovi měli úspěch, protože po takové ideologii byla společenská poptávka. Lidé sami chtěli, aby je někdo oblbnul a navykládal jim, jak se budou mít po smrti dobře. Takže jako guru Jezus špatný nebyl, to je třeba uznat.

Steve (Pá, 8. 11. 2019 - 15:11)

Rakato, co tu zase blábolíš za krávoviny ...? Zase moudra Made in USA z Brooklinu? :-)

Jirka (Po, 23. 9. 2019 - 21:09)

Chybí už jenom formální úkon jako písemný souhlas s umístěním.

Rakato (Po, 23. 9. 2019 - 20:09)

I zde, na svatém místě? Návštěvníka odchytit a umístit!

Tonda Vlas (Po, 23. 9. 2019 - 19:09)

A co Vernon Quintance, ten acucullofilní pedofilní maltézák.

Pahorek Předkožek (Po, 23. 9. 2019 - 19:09)

"život je boj, tak ahoj"!

Pahorek Předkožek (Po, 23. 9. 2019 - 19:09)

"život je boj, tak ahoj"!

Návštěvník (Po, 23. 9. 2019 - 11:09)

To nebyla Praha nebo lidovecká Vysočina či Morava v 50 letech .. tam chápu, že se asi "režim cítil ohrožen". Ale těch pár zbožných babek v Předlicích, Skoroticích či Trnovanech těžko někoho ohrozilo.. a navíc na to ani nepomýšlely ...

Návštěvník (Po, 23. 9. 2019 - 11:09)

Ber to tak, že v 80. let se ve vylidněnych farnostech v "pánevních okresech" už příliš "nekonspirovalo", ale šlo spíše o "probíhání sakrálního kultu". Navíc si dovolím tvrdit, že míra relativní svobody slova byla tenkrát větší než teď. Ta doba byla v něčem více svobodnější než teď ..

D (Po, 23. 9. 2019 - 10:09)

Církve byly za bolševika udavači doslova prošpikované. A pokud jde o duchovní, těm mohli estébáci jednoduše sebrat státní povolení k výkonu duchovenské činnosti, pokud se příliš vzpouzeli a málo informovali.

Návštěvník (Po, 23. 9. 2019 - 09:09)

vědomě řešit ... v blbosti nebo z najivity se člověk třeba kolikrát prokecl, kde neměl .. ale kupodivu dotyční to nikdy nerozmazali.. (jak tak zpětně zjišťuji). To třeba evangelikál Joe nikdy nepochopil, co třeba radioamatéři na Svazarmu byli za "líheň reakcionářů". Joe to vidí příliš "novosvazákovsky" černo/bíle. Člověk kolikrát někde řeklco neměl.. - to se mi párkrát stalo... - ale jít s jasným úmyslem podat trestní oznámení navíc na pravdivou informaci?? - Nikdy!

Návštěvník (Po, 23. 9. 2019 - 09:09)

Jo Luděk... toho mi ani nepřipomínej, to byl opravdu "exot par excellence". Navíc mě hrozil "téóčkem" za informace, které jsem jen "přetiskl" z Olam.cz Luděk se mohl posrat.. Hlavně že pak na iDěs vyšel článek, kde v podstatě psali to samé.. - ba šli ještě dál .. až tam, kde bych i já diagnostikoval "konspiracy". Luděk ale psychoval a oháněl se paragrafy .. proto ty "ótéčka" za inet diskuze nemám rád.. i když pár kandidátů bych už taky asi měl.. :-) Ale v době mého mládí a v mém regionu bylo NEMYSLITELNÉ FAUX PAS tyhle věci řešit přes státní orgány... pokud jsi nechtěl být "prostě udavač" ..

Návštěvník (Po, 23. 9. 2019 - 09:09)

Myslím "Svatého Kotce" z KD. Myslivec na GS je Svatý Kotec z KD .. ten bývalý varhaník na Host.. dost jste si rozuměli. Kotec je srdcař.. ale silně přestřeluje. Kromě toho je Ultralutherán a de fakto tvrdí, že Bůh nemůže usvědčovat z viny.. - ten pocit usvědčení či viny je podle Kotce "jasně démonický" - což sice pravda častokrát může být.. - ale také nemusí.
Jinak mě třeba Kotec na cigára radil: "jestliže máš chuť si zapálit - tak si klidně zapal, neboť - tou chutí - si stejně prohrál". Chápu - že dle Kotce "Kristus ti tu chuť musí vzít úplně" - to by bylo opravdu nejlepší!!!! - jenomže - co když nevezme - úplně. Prostě "sem tam se mi opravdu kroutí huba". Dle Kotce jsem protoale "houby křesťan" a "klidně bych se měl dle něj uhulit". Prostě Kotec smíchal Ultralutheránství (= vždy v milosti) s Hnuťovíráctvím(= vždy Vítěz, jinak zhyň..). Ono obojí může být pravda .. - často - ale také ne.. copak třeba Pavel nezažíval pokušení?? Onen "osten, jež ho bodal aby nespychl"?? Podle Kotce byl Pavel de fakto "mimo" a "křesťan na baterky" - v podstatě.
Podle mě, to co hlásá Kotec je sice líbivé.. ale v jádru de fakto "zvdušný zámek" - realita je jiná ..
I SZ to znal: "dokud Bůh ukazuje svou tvář je vše O.K. .. vše jde hladce... - jakmile však "zavane spalující žár"(z pouště..) - "člověk jako tráva uvadá a vadne" - což je naprosto přirozené...".
Kotec de fakto Boží Milostí torpéduje Boží Milost - jaký to paradox - či tak nějak. Proto mě ten rozbor tak zajímá a zatím jsem tam sám našel 2 logické i biblické chyby ..

Tony (Po, 23. 9. 2019 - 02:09)

Sorry, vypadává mi t, takže z Chrastavy a katolička.

Návštěvník (Ne, 22. 9. 2019 - 18:09)

Zvu Vás tedy tímto všechny na GS neboli granosalis.cz (ale mají tam potíže s registracema nových členů ..), nevím, jestli to opravili.. ale třeba by Někdo poradil, jak si tam udělat multiniky.. evidentně mu to jde ... :-)

Reklama

Přidat komentář