Reklama

Jak poznat hysterku

Zničený (So, 26. 10. 2019 - 15:10)

Respektive věří tomu,že se vše odehrálo tak jak on/ona tvrdí,nebo si je vědom,že lže???

D (So, 26. 10. 2019 - 16:10)

Já si obecně myslím, že lidská minulost je elastická, a že si ji lidé v jednotlivých fázích svého života běžně různě přibarvují, modelují, vypichují z ní jedno a opomíjejí druhé, přimýšlejí si mnoho neuskutečněného, zapomínají mnoho uskutečněného, a vůbec dělají různé bilance a účty bez hostinského. Podávají minulost zkrátka tak, aby chránili své ego, a zároveň zpracovávali svoje okolí ku svému vlastnímu prospěchu.¶ Co se týče toxických osob obecně, a toxických osob v partnerských vztazích zvláště, u nich vystupují při výkladu minulosti do popředí takové patologické jevy, jako je gaslighting. Toxické osoby na své partnery (ale i kolegy, známé, příbuzné, sousedy apod.) často působí takovým způsobem, aby tito pochybovali o svém duševním zdraví, mentálních schopnostech, a šířeji i jakýchkoli jiných žádoucích osobních kvalitách a celkové své adekvátnosti. Toxické osoby tak činí systematicky, aby tak posílily svou moc nad svým okolím.¶ Jakmile by však toxické osoby hrubě zkreslovaly minulost vědomě, jednalo by se o paranoidní fabulaci, která by byla známkou nějaké psychotické epizody či delšího psychotického stavu. I toto je samozřejmě možné, a nevidím důvod, proč by takovéhoto životního rizika měly být ušetřeny právě histrionky, hraničářky, či ženy, které jsou postižené oběma zmíněnými poruchami současně. Typické osoby s jakoukoli poruchou osobnosti však žádnou psychózou netrpí, takže pokud hrubě zkreslují minulost, lžou samozřejmě vědomě.

D (So, 26. 10. 2019 - 16:10)

Oprava: ... Jakmile by však toxické osoby zkreslovaly minulost opravdu extrémně hrubě, aniž by si to samy uvědomovaly, jednalo by se o paranoidní fabulaci, ...

Zničený (So, 26. 10. 2019 - 15:10)

Otázka do placu.
Může být člověk s HPO,histrionskou poruchou nebo s jejich kombinací při konfrontaci s pravdou tak dotčený,že si vybájí vlastní verzi pravdy, které sám bezmezně věří a šíří ji tak dále?

D (Pá, 25. 10. 2019 - 14:10)

Hysterický projev Grety Thunberg na UN Climate Action Summit: https://youtu.be/KAJsdgTPJpU

D (Čt, 24. 10. 2019 - 20:10)

Velmi zajímavou ženskou úchylkou, která je podobná sklonu k hysterickým výstupům, neboť se též jedná o formu emocionální regrese, jsou Munchausen Mothers by Proxy - čti ['mančhauzn 'mádrs bai 'proxi]. Česky bychom mohli říct "matky simulující skrze své děti".¶ Jedná se o krajně potrhlé a zlovolné ženštiny, které se snaží na sebe soustředit pozornost zdravotníků, sociálních služeb, svých blízkých, známých, kolegů, sousedů, ano - někdy dokonce i úplně cizích lidí, tím, že - v tom lepším případě - lživě předstírají nemoc svého ve skutečnosti zcela zdravého dítěte, respektive zdravotní problémy svého skutečně nemocného dítěte záměrně líčí v daleko černějších barvách, než jak by to odpovídalo reálnému klinickému obrazu. V tom horším případě pak tyto ženy dokonce svému původně zdravému dítěti nějaké zdravotní problémy záměrně způsobují, nebo záměrně zhoršují zdravotní stav svého nemocného dítěte.¶ Někdy jdou Munchausen Mothers by Proxy dokonce tak daleko, že píchají svým dětem do jejich cév nějaké sračky, záměrně vytrhují infuzní hadičky svým nemocným dětem na jip-kách, přidávají nepatřičné substance do nemocničních infuzních roztoků, a i jinak se rozmanitě snaží, aby na tom jejich dítě bylo zdravotně co nejhůře, a jim samotným se kvůli tomu různí odborníci i laici co nejvíce věnovali, co nejvíce s nimi soucítili, a projevovali jim co nejvíce účasti a podpory.¶ Jedná se skutečně o úletovost nejhrubšího zrna, která nejednou končí i smrtí nebo trvalým postižením dětí těchto naprosto potroublých matek!¶ Více informací o Munchausen Mothers by Proxy: viz např. https://en.wikipedia.org/wiki/Factitious_disorder_imposed_on_another

D (Čt, 24. 10. 2019 - 08:10)

Zajímavé anglojazyčné video, ve kterém je vypíchnuto deset znaků lidí, se kterými se nevyplatí budovat jakýkoli vztah (nejen sexuálně romantický, ale ani přátelský či podobný). Nenechme se při sledování tohoto videa odradit relativní uřvaností jeho protagonisty, youtubera jménem Mark DeJesus, poněvadž informační obsah je opravdu velmi pozoruhodný.¶ https://youtu.be/B2tENwf7Qqk

D (Po, 21. 10. 2019 - 09:10)

Prohrou je pro mnohé již narodit se s pytlíčkem a žížalkou mezi nohama. A to vůbec nemluvím o transsexuálech.

Petr (Út, 22. 10. 2019 - 19:10)

Takže jsi prohrál :-)

D (Út, 22. 10. 2019 - 19:10)

Ano, ale trochu jinak než ty. Takřka každý lidský život je plný utrpení, a každý je završen smrtí. Nicméně muži jsou navíc obecně vystaveni daleko tvrdším životním podmínkám než ženy, a v návaznosti na to v průměru i podstatně dříve umírají.

D (Po, 21. 10. 2019 - 06:10)

Je asi zajímavé se zamyslet nad tím, proč spoluvězni tak brutálně týrají ty, kteří sedí ve vězení pro vraždu své partnerky. I když je osud těchto nešťastníků jistě podobný osudu vězněných pedofilů, jeden podstatný rozdíl zde přecejen je. Zatímco pedofilní ukájení drtivé většině chlapů (a tedy i vězňů) nic neříká, po zavraždění své partnerky někdy ve skrytu duše tajně zatoužil minimálně každý druhý. V tom, kdo něco takového opravdu uskutečnil, tak jeho spoluvězni závistivě týrají kohosi, kdo narozdíl od nich okusil lahodné zakázané ovoce krvavého vypořádání se s bytostí, od které běžný chlap na svobodě každodenně nejvíce trpí.

21.10. (Po, 21. 10. 2019 - 08:10)

Toužit můžeš,ale na někoho šáhnout nemůžeš.To je potom prohra.

D (Po, 21. 10. 2019 - 09:10)

Dejme tomu, nicméně i trpět od ženy nemusí být nutně vnímáno jako moc veliké vítězství.

Jmeno.. (Po, 21. 10. 2019 - 00:10)

..Jirka Prinejmensim po ten cas,co sem bude dal vkladat sve odborne monology...Ktere zadnemu z diskuteru na tomto vlaknu k uzitku vskutku nejsou.. :-/

Tomáš (Ne, 20. 10. 2019 - 23:10)

Ale tím svým hrocením poranil spoustu kuřích ok, a na nějaký čas to tu asi dost zabil.

D (Ne, 20. 10. 2019 - 12:10)

Systém je prakticky za všech okolností na straně toxické ženy proti jejímu partnerovi. V řadě vztahů ženy pravidelně fackují i svoje fyzicky silné partnery, a fakticky správně jim tvrdí, že pokud se jim to snad nebude líbit, oberou je o všechno, zejména však o děti. Převážná většina šikanovaných partnerů si to pak nechá líbit, zatímco jejich nepatrné promile své toxické partnerky naopak vážně fyzicky napadne, ano, nejednou i utluče k smrti. Pokud ovšem ihned poté nevykonají sebevraždu, bývají následně odsouzeni (a to mnohdy ženou vedenými trestními senáty) k vysokému trestu odnětí svobody, a to i tehdy, pokud se sami třeba tisíckrát domnívají, že jsou v právu, a že by naopak oni měli - ještě po usmrcení své toxické partnerky - trestat i společnost za to, že je tato od šikany ze strany jejich nebohé partnerky v prvé řadě neochránila. Ve vězení jsou pak tito nešťastní muži ze strany svých spoluvězňů brutálně šikanováni, nuceni je kouřit, a podrobováni od nich i análnímu znásilňování, jako pedofilové. Často zemřou ještě ve vězení na infarkt či vlastní rukou, a pokud své vězení přežijí, umírají brzy po svém propuštění, jako například podnikatel Ivan Jonák. Systém je tak proti nim jak za života jejich toxických partnerek, tak i po jejich smrti.

Návštěvník (Ne, 20. 10. 2019 - 19:10)

Jsou to sice strašné souvislosti, a Déčko to schválně trochu hrotí, nicméně ty jeho argumenty opravdu mají racionální jádro.

D (So, 19. 10. 2019 - 12:10)

Státní moc obecně tím, jaká práva a možnosti ženám přiznává, i specificky skrze svoje značně feminizované soudnictví či sociální péči, vytváří velmi příhodnou živnou půdu pro zneužívání mužů ženami v partnerských vztazích. Ženské nátlakově manipulativní metody se tak v těchto vztazích postupně stávají spíše normou než výjimečným jevem, a otázkou je tak - spíše nežli jejich samotný výskyt - jen frekvence jejich každodenní aplikace a bohatost repertoáru, v jakém jsou aplikovány.

19.10. (So, 19. 10. 2019 - 16:10)

Je i docela možné,že se rodí více žen jak mužů.

D (So, 19. 10. 2019 - 16:10)

Pokud máš "ženami" na mysli ty lidské tvory s čárkou mezi nohama, zatímco "muži" ty s jakýmsi pytlíkem a žížalkou či klobásem tamtéž, tak to ale bohužel neodpovídá. Počne se i rodí se všude ve světě více chlapečků, nicméně pokud holčičky nejsou (jako třebas někde v Číně i jinde) hned po narození zabíjeny, pak téměř vždy, všude a v každé širší věkové kategorii jsou to opět chlapečkové, kteří rychleji vymírají. Demografové tomu říkají "mužská nadúmrtnost". Díky této mužské nadúmrtnosti se na povrchu naší planety v každý jednotlivý okamžik vyskytuje více žen než mužů, alespoň v postnatální fázi lidského života.¶ Naopak pokud bychom - čistě hypoteticky - v libovolný, ale zcela určitý okamžik naráz usmrtili všechny ženy s nějakým počatým životem v jejich děloze, a podrobili je pitvě, zjistili bychom, že mezi zygotami, embrii a nenarozenými plody v jejich dělohách je v celosvětovém měřítku podstatně více mužských jedinců než ženských.

Reklama

Přidat komentář