Reklama

Jak poznat hysterku

D (St, 16. 10. 2019 - 09:10)

Jako světaznalý muž, který už kdesi byl, s kýmsi souložil, a obsluhoval mezinárodní klientelu, mohu potvrdit, že největšíimi hysterkami jsou Rusky, Francouzky a Italky.

D (Út, 15. 10. 2019 - 20:10)

Kdo si chce koupit štěně nebo kotě, ať napřed vidí jeho matku. Kdo si namlouvá ženskou na vážný vztah, ať se zavčas seznámí se svou nastávající tchýní - neb jablko nepadá daleko od stromu!

D (Út, 15. 10. 2019 - 20:10)

Často se hystericky projevovat (ať již s nějakou diagnostikovanou poruchou osobnosti, nebo jinou mentální poruchou, či bez jakýchkoli diagnostikovaných mentálních poruch) mohou nejen jednotlivé ženy (případně - méně často - muži), ale i celé rodiny, ano, i celé národy.

Jmeno.. (Út, 15. 10. 2019 - 02:10)

..Jirka. Decko:S urcitosti jsem nikde nenapsal a ani si nemyslim,ze lide jedniho naroda ci jedne rasy jsou i jednoho smysleni.Nikoho nepausalizuji.Ani zidovky,ani Histros osobnosti.Apropos,zvlaste v Izraeli je videt ta pestrost uvah a svetonazoru.Nova generace je mene ortodoxni,a tedy vice tolerantni.Coz chapu,ze musi byt trnem v ocich tech radikalnich,kteri se v reakci na takove sireni liberalismu o to vice radikalizuji...---
Pro Petra a dalsi:Chapu vase rozhorceni.Ale v tomto s vami nemohu souhlasit.Decko se pridrzuje tematu vlakna,nakolik tak cini po svem.Nebud'te proto tak hystericti a pokud vam tyto vstupy vadi,tak je proste nectete,pripadne zcela ignorujte.Byl by to prosty egoismus,pozadovat,aby se Svet,pripadne jeho jednotlive fragmenty,tocili podle vas a vasich prani.V osobnim zivote budiz,je to vas zivot a vase vec,ale lide a jejich nazory nebudou nikdy zasadne a zcela odpovidat vasich predstavam.Nerad to pisi,ale s takovymi postoji se priblizujete jiste diskuterce,ktera v reakci na vstupy,s jejichz obsahem nesouhlasila,okamzite reagovala utocne a nenavistne.Je to vskutku zla zena,tak prosim,nebud'te jako ona a na vstupy,ktere nevyjadruji zrovna vas nazor,bo pri jejich cteni mate pocit,ze vam nejsou k uzitku,proste a jednoduse na ne nereagujte.Vas mikrosvet se mozna podle vasich predstav toci,ale Svet ve kterem zijete,nikdy takovy nebude;alespon ne vzdy a ne zcela.Ke vseobecnemu souhlasu a mezilidske harmonii nikdy nedojde.Stejne,jako treba pravda a laska nikdy nezvitezi nad lzi a nenavisti.To byla take jen (dost naivni) predstava jednoho snilka... :-J.

D (Út, 15. 10. 2019 - 06:10)

Vesměs celkem moudrá slova. Požadovat od jiných účastníků anonymní veřejné diskuse, aby se striktně drželi naší optiky při pojednávání témat na jednotlivých diskusních vláknech, je opravdu dost mimo mísu. Řekl bych dokonce, že to je - například vedle hysterického záchvatu - jen další forma emocionální regrese - přístup to dětinský, ba takřka infantilní.

D (Po, 14. 10. 2019 - 21:10)

Specifickým hysterickým projevem, který se může vyskytnout dokonce i u bojujícího vojáka v bitevním poli, je tzv. hysterická slepota. Zájemce o studium tohoto veskrze zajímavého hysterického fenoménu odkazuji na Google.

D (Po, 14. 10. 2019 - 19:10)

Hysterický záchvat u dospělé osoby bývá nejednou a oprávněně odbornou i laickou veřejností nazírán jako forma emocionální regrese. Osoba, u které takovýto záchvat propuká, vlastně zkouší formu nátlaku, která kdysi fungovala v době jejího (zhusta raného) dětství na její rodiče či jiné vychovatele nebo pečovatele.

D (Po, 14. 10. 2019 - 09:10)

Další věcí pak jistě je, že někteří muži ve skutečnosti vůbec nechtějí svoje toxické (ex)protějšky pochopit. Nechtějí se totiž smířit s instrumentálním charakterem mnoha jejich toxických projevů.

14.10. (Po, 14. 10. 2019 - 07:10)

Déčko,já osobně si myslím,že svému zájmu o historii neodoláš.Podobně jako Zámecká paní.

14.10. (Po, 14. 10. 2019 - 07:10)

Případně na fakltě sociologie.

D (Po, 14. 10. 2019 - 07:10)

Golda ale nebyla jedinou mocnou ženou v dějinách, jejíž vykalkulovaný hysterický projev něco výrazného změnil. S promyšlenými hysterickými výbuchy dokázala dobře pracovat i královna Alžběta I. Anglická, jež na ně byla životem dobře připravena již tím, že její otec nechal popravit její matku, aby pak samotná Alžběta byla dlouhodobě vězněna, také ohrožena popravou, a nakonec přinucena na sebe vzít panovnické povinnosti.¶ Mistrovský kus se Alžbětě podařil v době kolem popravy Marie Stuartovny, jejíž ortel smrti sice Alžběta sama podepsala, ale pak se s využitím dvorního záchvatu vzteku přesto od dané popravy dokázala distancovat, obviňujíc z jejího uskutečnění Williama Cecila, 1. barona z Burghley. Daný Alžbětin hysterický projev pak byl dramaticky ztvárněn i v "Marii Stuartovně" Fridricha Schillera.

Petr (Po, 14. 10. 2019 - 07:10)

Pane D vubec v nicem mi tady ty Vase prispevky nepomahaji...jen to tu zbytecne zaplnujete nesmysly. Mohl bych poprosit o nejakou Vasi lidskou zkusenost s hystrionkou? Popripade Vam mohu zaridit v nasem meste prednasku, tam se muzete vyřádit

D (Po, 14. 10. 2019 - 07:10)

A pokud prohlašujete něčí příspěvky za nehodnotné jenom proto, že nefoukají na vaše osobní bolístky, za symptom jakého svého mentálního problému považujete tento svůj konkrétní přístup?

Petr (Po, 14. 10. 2019 - 15:10)

Tohle je pane D diskuze o histronkach ne o historii.. Snazite se tady poucovat a sam nejste tady schopen ani nspsat sve jmeno...velke D je opravdu uchvatne ... Uz nereaguji na Vase nesmysly

Traged (Po, 14. 10. 2019 - 06:10)

Pane D (anonym), prosím Vás, už na toto vlákno nic nepište. Děkuju.

D (Po, 14. 10. 2019 - 07:10)

Prosba od Trageda nemůže být jiná než tragická. Na hrubý pytel hrubá záplata, z jednoho pramene nemůže téct současně voda sladká i hořká, podle jejich ovoce poznáte je - a vůbec.

Traged (Po, 14. 10. 2019 - 07:10)

Před rokem jsem na toto vlákno o hysterkách napsal svůj první příspěvek. Bylo to z důvodu mé vlastní dvouleté zkušenosti s hysterkou. S dopomocí odborné literatury a hlavně díky sdíleným zkušenostem ostatních přispěvatelů jsem pochopil, že hysterku lze poznat, ale nelze ji pochopit. Mě tyto příspěvky velmi pomohly, a byl jsem za toto vlákno velice vděčný. Bohužel, co jste s ním dokázal Vy, mi hlava nebere.....již nebudu reagovat.

D (Po, 14. 10. 2019 - 09:10)

Vaše představy o možnostech reflexe "hysterek" jsou - jak jinak - tragické. Existují přece různé úrovně pochopení jiného člověka - od čistě intelektuálního či vědecky pozitivistického, až po veskrze intimní. Ani u pochopení "hysterky" tomu není jinak.

D (Ne, 13. 10. 2019 - 21:10)

Ještě snad k tomu telefonnímu hovoru mezi Meirovou a Nixonem z října 1973. Meirová, protože byla ženská, si mohla dovolit srdceryvně křičet: "chcete, aby nás tu ti Arabáči všechny pozabíjeli??!! všechny??!! to nás vážně chcete nechat jim napospas??!! tohle si vážně chcete vy vzít na svědomí??!! atd. atd.". Bylo to pro ni jistě velmi snadné, očekávalo se to od ní, a mohla si to dovolit. To ti různí Eškolové-Školnikovové, Allonové či Rabini by bývali museli zůstat věcní, ovládat se, a pak by též z Nixona vytáhli podstatně míň.¶ Meirovou tak lze vnímat jako archetypickou starou babiznu-zachránkyni svého lidu, veliký matriarchální idol, Moranu-spasitelku, stařenu Izergil na třetí, de facto existenční bohyni, objekt to veliké lidové úcty. Z hlediska bible má co do činění i se soudkyní Deborou, s Barákem to spoluopěvovatelkou vítězství nad Síserou. Je též moderním ztělesněním starodávné Ester, život riskující přímluvkyně za svůj lid u krále Ahašvéroše a hubitelky zlého Hamana.

D (Ne, 13. 10. 2019 - 19:10)

Nicméně i gentleman může své zprotivené partnerce s úsměvem říci: "Služby tvé vaginy se nadále nepoptávají. Děkuji ti za tvůj dosavadní servis."

Reklama

Přidat komentář