Reklama

Jak poznat hysterku

14.10. (Po, 14. 10. 2019 - 06:10)

Jistě,stejně tak to může říct i žena,postavit se na vlastní nohy,být nezávislá.

Petr (Ne, 13. 10. 2019 - 16:10)

Co to tady je za nesmyslna diskuze.... O cem to tu melete

D (Ne, 13. 10. 2019 - 16:10)

Muži je dovoleno křičet na jiné muže, ale jen takovým způsobem, aby tím podtrhl svou moc, sílu, autoritu; nikoli zranitelnost. Na vojně jsem si jednou naplánoval, že se pořádně rozkřičím jako četař na svého velitele roty. Tento plán jsem následně opravdu uskutečnil, a velitel roty ke mně od té doby měl respekt. Jedná se o příklad povýtce instrumentálního hněvivého křiku.

Zničený (Ne, 13. 10. 2019 - 16:10)

Zkuste se rozkricet na osobu s HPO nebo histrionskou poruchou. I když řeknete jen pravdu a osoba to v danou chvíli přijme. Brzy se k vám otočí nenávistí.

D (Ne, 13. 10. 2019 - 17:10)

Takhle: Žena může křičet na muže (stejně jako na jiné ženy), a svým křikem může vyjadřovat jak moc, tak zranitelnost. Pokud však na ženu křičí muž, ať již svým křikem vyjadřuje cokoli, není to "gentleman". Muž však může křičet na jiné muže, pokud svým křikem vyjadřuje moc, nikoli však zranitelnost. A pokud muž mocensky křičí na jiné muže v přítomnosti ženy, obyčejně se od něj očekává, že se té ženě následně aspoň formálně omluví.

D (Ne, 13. 10. 2019 - 12:10)

Ženy mají oproti mužům mnoho společenských výhod, zatímco muži oproti ženám jen naprosté minimum. Žena si může dovolit hysterické záchvaty v rodině i na veřejnosti, při kterých může podle libosti vystavovat na odiv jak svoji moc, tak i svoji zranitelnost. Může kdykoli apelovat na mužský ochranářský instinkt, a do sytosti ho zneužívat.¶ To muž má výhodu maximálně tak v močení ve stoje, a v jakémsi - ještě zdaleka ne vždy aplikovatelném - zvykovém právu veřejně obnažit svoje ňadra v exteriéru. Nicméně i ženské již dnes stále více močí ve stoje, užívajíce přitom relativně nově vyvinuté připoševní močební trubičky (které mohou ostatně použít i kastráti a jiní muži či chlapci s extrémně malými penisy). A i ženské se dnes stále více domáhají práva kojení na veřejnosti, a spolu s ním i práva vystavovat veřejně svá ňadra dokonce i v nekojební situaci.

Jmeno.. (So, 12. 10. 2019 - 21:10)

..Jirka. No,jestli zrovna rabbi Loewe byl konstrukterem Sionskeho hnuti,to opravdu nevim,ale treba rabbi Ovadia Josef jeho clenem byl.A ke sklonku sveho zivota se tim vlastne ani netajil,kdyz vyslovoval myslenky sepsane v Protokolech.Ktere spatrily svetlo Sveta prave diky tebou zminenemu novinari.Ale tohle neni politicke vlakno.Cili,abychom se nevychylili od tematu,vratim rec blize k Psychologii...Pripustme zatim odborniky neprijatou tezi,ze HPO ci Histr.porucha mohou vzniknout i v dusledku zaziteho traumatu,resp.nezvladnute a nelecene PTSD.Posttraumaticka porucha je take nazyvana jako "syndrom valecnych veteranu" a nutno rici,ze se netyka jen vojaku,ale vsech,kdo si prosel valkou,resp.vysidlenim,koncentracnimi tabory,vyslechy a mucenimi...V kom by takove zivotni utrapy,spojene se ztratami svych blizkych ci jinych lidi sve rasy,nezanechalo hluboke stopy?A zvlaste,pokud nejruznejsi putky,rozbroje a caste bojuvky ci primo valky trvaji stovky,ale spise tisice let?Vim dobre,ze si rikaji "pronasledovana rasa". Ja chapu jejich postoje i snahy.Ale...tato jejich az krecovita snaha vymanit se z tech tenat,z nich dela to,co jsou.Protokoly nejsou jejich novym smerem,ony tomu smeru jen daly ramec,pisemnou formu.Pricemz,jejich existenci nikdy nepriznali.A tak,zatimco Islamiste ve jmenu sveho Boha nenavidi a vrazdi,Sioniste bojuji ve jmenu sveho naroda,a to zcela jinak.Skryte,rafinovane,nekrvave,ale manipulatorsky.Jsou genialni,vymysleli (mj.) spousty ruznych zbrani..Ale uvnitr sebe jsou chladni,nemaji city.A vida:maji tedy vysoke IQ,ale postradaji EQ. Nic proti,ale byla to prave G.M.,kdo po zakonceni te sestidenni operace rekl:" Meli jsme je anektovat vsechny.." Je to opravdu hrdy narod..Geniove sami na sebe vseobecne byvaji casto hrdi.Ale casto take siri aroganci,neb se citi byt lepsi,nadrazeni.Za coz je pak nikdo nema rad...

D (Ne, 13. 10. 2019 - 00:10)

Já strávil v Izraeli necelý rok, takže vím, že různí Izraelci a Izraelky mají různé vlastnosti, a i jednotliví tamní lidé se chovají různě v různých situacích. Nicméně ano, všeobecně mají ve světě pověst lidí tvrdých a příkrých, a cosi na tom opravdu je. Málokdo tam sice již dneska pamatuje třeba holocaust, ale je to i dnes země plná napětí se sousedy i napětí vnitřního, a mladí muži i mladé ženy tam musí na dnešní mezinárodní poměry relativně dlouho povinně sloužit v ozbrojených silách. A v zaměstnání i v politických orgánech (například v Knessetu) mají mnozí tamní lidé ve zvyku na sebe navzájem hodně křičet.

Jmeno.. (So, 12. 10. 2019 - 15:10)

.. Jirka. To jiste neznamena,protoze do konfliktu se muze dostat kdokoliv s kymkoliv.EQ pak ovlivnuje nejen zpusob jednani zucastnenych stran,ale i vysledek takoveho konfliktu.Mira EQ je v podstate mirou tolerance,ochoty naslouchat,jako i ochoty byt pristupny ustupku ci kompromisu.A jestli byla hysterka Golda M.,to opravdu nevim.Ale je to dost mozne,az pravdepodobne.On totiz kazdy,kdo to v politice dotahl vysoko,byl a je a vlastne i musi byt vetsi ci mensi manipulator a jak si tu stale opakujeme,manipulatorstvi je Histros osobnostem blizke.Neni tedy nutne konkretne zminovat zrovna Goldu M.Ona a David Gurion byli strujci 6ti denni valky.Stekne,jako A.H.byl strujcem 6ti lete valky,atd.atd...Kdyz se k hysterii prida rasova nenavist,je na problem zadelano hned.Maji tito lide vubec kousek citu v tele?Ja odpovidam,ze "ne"... :-J.

D (So, 12. 10. 2019 - 17:10)

Pod tu tvoji historickou miniúvahu se nepodepisuju - pokud byli Golda Meirová či Ben-Gurion strůjci Šestidenní války, mohl by za jejího dalšího strůjce být klidně označen třeba i Herzl, ne-li dokonce rabbi Löw.¶ Jinak o Meirové nevím (a pochybuju), zda by na ni pasovala nějaká osobnostně poruchová diagnóza jako hraniční či histrionská porucha osobnosti. Dokázala se projevovat i velmi zrale a velmi uvážlivě. Na podzim 1973 však jistě byla schopna aspoň jednoho velmi hysterického a velmi nátlakového telefonního hovoru. A předtím rovněž například schválila zahraniční popravy palestinských prominentů v nekomunistické Evropě v odvetu za Mnichov 1972, popravy to, které potom vykonávala komanda složená z příslušníků izraelských tajných služeb.

Jmeno.. (So, 12. 10. 2019 - 11:10)

..Jirka
Existuji lide,velice vzdelani a s nejednim titulem.Jsou velice secteli a kdyz se jich na neco zeptate,kazdy problem vam do hlouby sve podstaty vysvetli.Maji proste mozek,a neboji se jej pouzivat.Mohou na nej byt po pravu hrdi,takovou bednu proste nema jen tak nekdo.. :) Jenze prave tyto typy lidi,nakolik jsou odborniky na teoreticke vyklady,jsou casto v praktickem zivote naprosto nepouzitelni.Nejen,ze si doma nejsou schopni vymenit prasklou zarovku,nakolik vedi vse o zarovkach,vcetne duvodu,proc obcas "praskaji" (a vymenit ji musi jejich sluzebna (stalo se jedne Au-Pair v Londyne v byte jednoho Ing.)) ;ale take maji tendence pohrdat temi,ktere Panbuh ve sve setrnosti neobdaroval podobnym IQ,jake nosi jejich vzdelane hlavy.S takovymi je pak tezke zit a jejich osudem je casta samota a pocit,ze jim nikdo nerozumi,kdyz jejich odbornost,ti prosti lide kolem nich,nejsou schopni obdivovat ci alespon docenit.Diky tomuto postoji se pak casto dostavaji do krizku se svym okolim,pricemz se projevuji velmi hlasite, hystericky a afektovane.
Od hysterickych zen se (cca.z 99ti %) odchazi.Bohuzel ale stejne tak mnoho hysterickych inzenyru svymi neurvalymi projevy donutilo odejit nejednoho podrizeneho pracovnika ci pracovnici z firmy.Neumeji proste s lidmi komunikovat,a jejich zeny,pokud od nich z nejakeho duvodu neodesly take,to s nimi doma veru nemaji jednoduche.
Oni vzdelanci,nakolik sice maji IQ na urovni CML,maji o mnoho slabsi EQ.Timto tzv.Emocnim kvocientem Pambuh pro zmenu setril u nich.Cimz se dostavam opet k Dr.Golemanovi,kdyz cituji jeho tezi,ze "urovne IQ a EQ si nejsou v jedinci rovne".Po nabytych poznatcich myslim,ze obsah teto myslenky neni treba vice definovat...Jen dodam,ze firmy,ktere se touto rozvijejici se tezi zabyvaji a uroven EQ u svych zajemcu o vedouci pozici -kdyz uz ne nad IQ nadrazuji,tak prinejmensim zohlednuji- skutecne existuji.Reditele techto firem totiz nechteji,aby jim kvuli hysterikovi ve vedouci funkci odchazeli jejich jinak schopni pracovnici.
IQ a EQ zkratka nejsou totez.A abych pravdu rekl,vice si vazim lidi s vyssim EQ,nez IQ.Nesnedli sice Salamounovo lejno,ale o to blizsi jsou svemu okoli,a pokud snad nekomu neco radi,delaji tak od srdce a ne proto,aby inteligencne zazarili.Cimz tito geniove mozna pomahaji sami sobe,pozdvihnout si sve Ego,ale pro jine jejich sofistikovane poucky nemaji opravdu prazadny prinos.Ale zkuste to tem egoistum vysvetlit...Nebo radeji ne.Vite uz preci,jak to pokazde dopadne.. :-//
Proto hysterkam,ale i hysterikum zmar.. :-J.

D (So, 12. 10. 2019 - 14:10)

Ano, ale vysoká emoční inteligence nutně neznamená s každým souhlasit a s nikým se nedostat do konfliktu.

D (So, 12. 10. 2019 - 02:10)

Některé ženy s hraniční poruchou osobnosti, histrionskou poruchou, respektive kombinací obou těchto poruch, najdou uplatnění v oblasti nátlakových komunikací tváří v tvář, jakož i nátlakových telefonních hovorů. Mohou pracovat například jako reportérky, vyšetřovatelky, nebo zaměstnankyně exekutorů. Kromě toho se podílejí i na špinavých dezinformačních operacích zpravodajských služeb, nebo i jiných nátlakových státně aparátnických či politických akcích. Výborně se též hodí jako učitelky, vychovatelky nebo dohlížitelky v okupovaných oblastech, kdy na pokyn okupantů brutálně traumatizují svěřené děti a mládež.

12.10. (So, 12. 10. 2019 - 06:10)

No a myslíš,že to neví dobrá práce,kde jsou využity herecké schopnosti danné osoby.

D (So, 12. 10. 2019 - 14:10)

Když v době Druhé čečenské války dělali ruští vojáci kdesi tzv. začístku (tj. zorganizovali hromadnou popravu všech místních mužů nad nějakých 11, 12 či 13 let), nachomýtla se při tom jakási čečenská hysterka, která těm Rusům udělala při této příležitosti tak nepředstavitelnou a strašlivě srdceryvnou scénu, že ti Rusi nakonec opravdu nespustili spouště svých sapíků, a ti čečenští kluci a chlapi byli pro daný den v suchu.¶ Hystericky se chovala i izraelská premiérka Golda Meirová v první den Války yom-kippurské. Izraelské zpravodajské služby na podzim 1973 zjistily, že se Egypt a Sýrie chystají napadnout a anihilovat Izrael. Golda se však rozhodla nic nepodnikat. Když potom egyptská a syrská armáda spustily 6.10. koordinovaný útok na izraelské pozice, Golda zvedla telefon a spustila na Nixona tak hysterický křik, že Američané ihned snesli Židům takřka modré z nebe v termínech zbraňových a muničních dodávek i logistické a zpravodajské podpory. Západ za tuto pomoc Izraeli záhy tvrdě zaplatil, neboť sankcí za ni ze strany OPECu bylo prudké zvýšení cen ropy, jež načas zmrazilo západní ekonomiky. A Kissinger později přiznal, že kdyby se tehdy Izrael rozhodl k preventivnímu útoku proti Egyptu a Sýrii, Američané by pro něj téměř nehnuli prstem.¶ Hysterky prostě apelují mimo jiné i na chlapský ochranářský instinkt, a nejednou v tom bývají dost úspěšné.

Návštěvník (Út, 3. 11. 2020 - 14:11)

..Jirka Existuji lide,velice vzdelani a s nejednim titulem.Jsou velice secteli a kdyz se jich na neco zeptate,kazdy problem vam do hlouby sve podstaty vysvetli.Maji proste mozek,a neboji se jej pouzivat.Mohou na nej byt po pravu hrdi,takovou bednu proste nema jen tak nekdo.. :) Jenze prave tyto typy lidi,nakolik jsou odborniky na teoreticke vyklady,jsou casto v praktickem zivote naprosto nepouzitelni.Nejen,ze si doma nejsou schopni vymenit prasklou zarovku,nakolik vedi vse o zarovkach,vcetne duvodu,proc obcas "praskaji" (a vymenit ji musi jejich sluzebna (stalo se jedne Au-Pair v Londyne v byte jednoho Ing.)) ;ale take maji tendence pohrdat temi,ktere Panbuh ve sve setrnosti neobdaroval podobnym IQ,jake nosi jejich vzdelane hlavy.S takovymi je pak tezke zit a jejich osudem je casta samota a pocit,ze jim nikdo nerozumi,kdyz jejich odbornost,ti prosti lide kolem nich,nejsou schopni obdivovat ci alespon docenit.Diky tomuto postoji se pak casto dostavaji do krizku se svym okolim,pricemz se projevuji velmi hlasite, hystericky a afektovane. Od hysterickych zen se (cca.z 99ti %) odchazi.Bohuzel ale stejne tak mnoho hysterickych inzenyru svymi neurvalymi projevy donutilo odejit nejednoho podrizeneho pracovnika ci pracovnici z firmy.Neumeji proste s lidmi komunikovat,a jejich zeny,pokud od nich z nejakeho duvodu neodesly take,to s nimi doma veru nemaji jednoduche. Oni vzdelanci,nakolik sice maji IQ na urovni CML,maji o mnoho slabsi EQ.Timto tzv.Emocnim kvocientem Pambuh pro zmenu setril u nich.Cimz se dostavam opet k Dr.Golemanovi,kdyz cituji jeho tezi,ze "urovne IQ a EQ si nejsou v jedinci rovne".Po nabytych poznatcich myslim,ze obsah teto myslenky neni treba vice definovat...Jen dodam,ze firmy,ktere se touto rozvijejici se tezi zabyvaji a uroven EQ u svych zajemcu o vedouci pozici -kdyz uz ne nad IQ nadrazuji,tak prinejmensim zohlednuji- skutecne existuji.Reditele techto firem totiz nechteji,aby jim kvuli hysterikovi ve vedouci funkci odchazeli jejich jinak schopni pracovnici. IQ a EQ zkratka nejsou totez.A abych pravdu rekl,vice si vazim lidi s vyssim EQ,nez IQ.Nesnedli sice Salamounovo lejno,ale o to blizsi jsou svemu okoli,a pokud snad nekomu neco radi,delaji tak od srdce a ne proto,aby inteligencne zazarili.Cimz tito geniove mozna pomahaji sami sobe,pozdvihnout si sve Ego,ale pro jine jejich sofistikovane poucky nemaji opravdu prazadny prinos.Ale zkuste to tem egoistum vysvetlit...Nebo radeji ne.Vite uz preci,jak to pokazde dopadne.. :-// Proto hysterkam,ale i hysterikum zmar.. :-J.

Rinzler (St, 29. 1. 2020 - 22:01)

S tím vysvětlením záčistky nesouhlasím,ve vojenské terminologii se tím označuje stav kdy je eliminována hrozba v týlu.To je když dojde k postupu a obsadí se území,síly se konsolidují a zároveň aby nedocházelo ke zbytečným ztrátám tak se likvidují osamělá místa odporu - typicky odstřelovač,sebevražedný útočník nebo "civilista" který má v rukou zbraň (tím se z něj stává regulerní cíl) a je ochoten jí použít.Tam se samozřejmě ohled na věk nebere z logických důvodů....

dv (Pá, 31. 1. 2020 - 13:01)

Takhle by to možná teoreticky mělo být, ale v praxi Rusi v 2. čečenské válce - jako správní váleční zločinci - stříleli po obsazení nových území často i neozbrojené civilisty, a z těch mužského pohlaví občas i všechny nad nějakých 11, 13 či 15 let. Aby byli posichrovaní, jak správně tvrdíte, že je nebude nikdo ani ostřelovat z týla, ani páchat jakékoli jiné diverzní akce. A v jednom konkrétním případě takové chystané hromadné "začistkové popravy" mužů a kluků v jakési ruskou armádou nově obsazené čečenské vesnici právě pomohl ten zmíněný hysterický výstup nějaké čečenské ženské.

Zničený (Pá, 11. 10. 2019 - 22:10)

Myslím,že by to tu nemělo být o vzájemném napadání. Ale o pomoci a porozumění lidem, kteří se ocitli psychicky a třeba i fyzicky na dně, protože věřili v lásku a naději a byli tak naivní a hloupí jako já...

Petr (So, 12. 10. 2019 - 05:10)

Presne, souhlasim, no prave, prispevky pana D mne vubec nepomahaji a nerozumim jim, zbytecne to tady zaplnuje nejakymi odbornymi vyrazy, uz ho ani nectu

Reklama

Přidat komentář