Reklama

JHVH (Jahve,Jehova) - jediný živý Bůh

Rakato (So, 5. 10. 2019 - 16:10)

Napsal jsi: " Proto Hospodin praví toto: ‚Tvoje žena bude v městě provozovat smilství, tvoji synové a dcery padnou mečem, tvá půda bude rozměřena provazcem a ty zemřeš v zemi nečisté.‘ Izrael bude zcela jistě přesídlen ze své země.“ --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dobrá citace, zcela na místě, hodí se do dnešních časů.

Díky Mrtvičkovi (So, 5. 10. 2019 - 14:10)

DÍKY MRTVIČKOVI, ŽE VOLIL MILOŠE ZEMANA, ZEMAN VYZNAMENÁ PIŤHU! PODLE JSME FÉR JE PIŤHOVO KÁZÁNÍ NENÁVIST A MĚLO BY BÝT ZAKÁZÁNO = NEOMARXISMUS A NE LIBERALISMUS! Ahoj a o vánocích! :D

Prehistorie (So, 5. 10. 2019 - 09:10)

"Tvoje žena bude v městě provozovat smilství" --- Tak dneska by surfovala na netu. Sex je zábava chudých, když nejsou jiné možnosti. Co měli tehdy lidi dělat, než sexovat? Televize nebyla, internet ani mobily taky ne. Večer byla brzy tma. Elektřina nebyla. Co měli dělat? Jen tak sedět a čekat? Na co? No tak dělali, co je na chvíli zabavilo. A to byl sex. Proto bible není skoro o ničem jiném než o regulaci sexu. Kdyby psali bibli dneska, tak by zakazovali závislost na netu a závislost na nakupování ve velkých obchoďácích. Sexuje se mnohem méně něž kdysi, za to se "surfuje" na netu a jezdí za nákupy do obch. center.

Který Amos? (Pá, 4. 10. 2019 - 23:10)

"Amos 5.kap." - Jako Amos Komenský nebo který?

Tony (Pá, 4. 10. 2019 - 23:10)

Ne, starozákonní prorok Amos, po kterém měl Komenský své druhé jméno.

Amos 7

9Posvátná návrší Izákova budou zpustošena, Izraelovy svatyně budou obráceny v trosky, proti domu Jarobeámovu se postavím s mečem.“
10Bételský kněz Amasjáš poslal izraelskému králi Jarobeámovi zprávu: „Spikl se proti tobě Ámos přímo v izraelském domě. Není možné, aby země snášela všechna jeho slova.
11Ámos totiž říká: Jarobeám zemře mečem a Izrael bude zcela jistě přesídlen ze své země.“
12Pak řekl Amasjáš Ámosovi: „Seber se, vidoucí, a prchej do judské země! Tam chleba jez a tam si prorokuj!
13A nikdy už neprorokuj v Bét-elu, neboť je to svatyně králova, královský dům.“
14Ámos Amasjášovi odpověděl: „Nebyl jsem prorok ani prorocký žák, zabýval jsem se dobytkem a sykomorami.
15Hospodin mě vzal od ovcí, Hospodin mi rozkázal: ‚Jdi a prorokuj Izraeli, mému lidu!‘
16Slyš tedy slovo Hospodinovo. Ty říkáš: ‚Neprorokuj proti Izraeli, nevynášej věštbu proti Izákovu domu!‘
17Proto Hospodin praví toto: ‚Tvoje žena bude v městě provozovat smilství, tvoji synové a dcery padnou mečem, tvá půda bude rozměřena provazcem a ty zemřeš v zemi nečisté.‘ Izrael bude zcela jistě přesídlen ze své země.“

mima (Pá, 4. 10. 2019 - 22:10)

Nenávidím vaše svátky, jsou mi odporné, vaše shromáždění nemohu vydržet! Když mi přinášíte zápalné a moučné obětí, mně se to nelíbí. Na pokojné obětí z vašich dobytčat se nechci ani podívat....Amos 5.kap.

Pseudohumanismus (Pá, 4. 10. 2019 - 20:10)

To není humanismus, ale pseudohumanismus. Humanismus pro "vyvolené".

To jo (Pá, 4. 10. 2019 - 10:10)

To víš že jo, ty prcku. A co Ježíš a alkoholismus? Co proměna vody ve víno? Uděláš tady Toníkovi kázání?

Milan (Pá, 4. 10. 2019 - 09:10)

Přeji všem hezký páteční den.
Mám štěstí na množství času, který převážně momentálně věnuji poslechu čteného slova z proroků. Je mezi lidmi dost nejasností ohledně soboty a neděle. V písmu je jasně psáno, že Hospodin ustanovil den odpočinku Sobotu, proto skrze proroky nabádal a varoval kněží a lid aby tento den odpočinutí neznesvěcovali světskou zábavou a činností uspokojující jen osobní zájmy nikoliv duchovní.
Ježíš nepřišel zrušit Boží Zákony, ustanovení ani proroky, přišel je završit. V sobotu je však dovoleno zachraňovat životy, jen lidský jazyk a noha se má zdržovat od vlastních pohnutek a tužeb nesouvisející s duchovním povznesením. V tento svatý Hospodinův den se rovněž nemají vést spory, rozepře a podobné nešvary.
Když se zmiňuji o sobotě, nestavím ji nad člověka aby nad ním panovala, ale pro člověka k jeho posvěcení a povznesení, tak jak o tom mluvil Ježíš.
Mnozí kněží v Ježíšově době měli na lidi v tento den mnoho nesmyslných požadavků, proto Ježíš objasňoval pravý účel soboty.
Přeji všem krásný den

mima (Pá, 4. 10. 2019 - 21:10)

Krásný večer Milane. Pokud čteš Biblí od počátku tak nebylo. Den odpočinku byl ustanoven mezi syny Izrale....... citují.....je to věčné znamení mezi mnou a syny Izraele.......a jinde Bůh praví......Pamatuj, že jsi byl v egyptské zemi otrokem a Hospodin, tvůj Bůh, tě oddtud vyvedl mocnou rukou a vztaženou paží. To proto ti Hospodin, tvůj Bůh, přikázal, abys dodržoval sobotní den......nejen sobotní den měli Izraelité slavit, ale šest let obdělávali svou zem a zhromazdovali úrodu. Sedmého roku ji ale nechali ležet ladem.....a pak měli různé výroční slavností a taky různé obětí ..... všimni si, že po smrtí Mojžíše v době vůdce Jozhueho nastává jiné období....a po smrtí Joshua, když celé to pokolení zemřelo, nastoupilo další pokolení jak se píše v kníze soudcu, toto pokolení už neznalo Boha, ani to co pro Izrael vykonal. Poslední verš knihy soudců zní. Izrael byl tenkrát bez krále. Každý si dělal co chtěl....... mohla bych pokračovat, jak Hospodin mluví v prorocich (teď na rychlo nenajdu kde ) nechci obětí a nelíbí se mi vaše svátky....a pak přijde zaslíbený Ježíš, ktery sobotu ruší už svými skutky a přináší jiný odpočinek, ne ten tělesný, ale ten duchovní. Svou smrtí naplnil zákon..... Pojďte ke mně, všichni zpracování a obtěžkáni , a já vám dám odpočinout...... Zaslíbení do jeho odpočinku stále platí... Židům 4.kap.....

Milan (Ne, 6. 10. 2019 - 13:10)

Ahoj Mimo,
rozumím tomu o čem píšeš, ale já to vnímám takto. Desatero bylo dáno lidem ještě před příchodem Ježíše na zem a Ježíš o něm říká, že tato přikázání (Boží Zákon) mají věčnou platnost, že dřív pomine zem a nebesa než jeden z těchto Zákonů, proto rovněž mluvil o těch co milují Jeho a Otce, že jsou to ti co dodržují jejich přikázání. V desateru není zmínka, že by den odpočinutí byl lidský svátek, proč by jinak den odpočinutí byl zařazen do věčných zákonů, kdyby si je člověk mohl volit dle své libovůle, proto ten den byl nazván svatým dnem. Znovu opakuji, že to není den který má panovat nad člověkem, ale je dán pro něho k jeho prospěchu a posvěcení. Proto se říká "Pane, posvěť nás svoji pravdou a ona nás vysvobodí". Vím, že toto vyjádření by zasluhovalo mnohem delší diskusi, ale pro tuto dílčí část je to myslím dostačující. Teď už záleží pouze na každém z nás co považuje za pravdivé a čím se chce v životě řídit.
Jinak jsem v pátek dostal už chodičku, jen na ni nemám do zítřka plně šlapat, ale hojení je mnohem lepší než jsem čekal a co je hlavní, že nemám žádné bolesti, jen ty procházky přírodou a trochu lidské činnosti chybí. Ještě tři neděle a začnu běhat jako dříve. To víš Mimo, pro mne, který je zvyklý být skoro celý den venku to moc milé není být takto omezen, naštěstí je to jen dočasné. Přeji ti také pěkný pohodový den :-)

mima (Ne, 6. 10. 2019 - 23:10)

⭐Zdravím Milane ⭐......citujes Matouše 5.kap. počínaje 17 verše a odvolavas se na desatero. ....... jenže Ježíš tady nehovoří o desatero, ale o Zákoně. Kdyby měl jen na mysli desatero, pak by začal nejdůležitějším a to prvním přikázáním........a mezi jiným se zmiňuje zákonem oko za oko, zub za zub......a dále slychaliste.....miluj bližního a svého nepřítele měj v nenávistí. Já vám však říkám: Miluj své nepřátele.........cituje zákon o rozlukovem listů........ Co teď? Pokud máme dodržovat Zákon tak se vším všudy? Máme se vrátit k zákonu oko za oko? Nenávidět své nepřátele? A co zákon o obřízce?........ Když píše Pavel dopis Galatským, tak napomíná Petra, proč je pokrytec chová se jinak k Židům a jinak k pohanům. Píše, pokud pořád platí Zákon, tak Ježíšova smrt byla zbytečná. .... vzpomíná tam o dnech, měsících i svátcích.... stojí za to si přečíst celý dopis Galatským. Dopis Efezkym či dopisy Židům. O nové smlouvě, která ruší starou smlouvu ......to jen v krátkosti.......Jsem ráda, že je ti už lépe. A to, že jsi omezený, ber z té lepší stránky :-) máš možnost si odpočinout a více času na duchovní rozjímání. I to je potřebné v našem životě, zastavít se v tom spěchu. ......dnes jsem měla dlouhý den, ale ještě pozdravy, přeji dobrou noc a sladké sny.

Milan (Po, 7. 10. 2019 - 10:10)

Hezké dopoledne Mimo,
když Ježíš mluvil o nadčasovém Zákoně, neměl tím na mysli dočasná ustanovení o kterých se zmiňuješ, měl skutečně na mysli Desatero a nikoliv oko za oko, zub za zub, nenávidět nepřítele, rozlukový list nebo kamenování. Pamatuješ se na to, kdy jsem psal o svých počátcích, jak jsem měl v sobě silnou touhu pomáhat druhým. Ve zvláštním snu my bylo řečeno důrazně "ty chceš pomáhat, ale sám jsi nečistý!" Tehdy jsem se tomu podivoval, neboť jsem si naivně myslel, že chtít pomáhat znamená být dobrým člověkem. Když jsem si kladl otázku jak zjistit co mě znečišťuje, přišla mi myšlenka porovnat svůj dosavadní život s Desaterem, no a když jsem tak učinil, vlastní představa a mínění, že jsem dobrým člověkem vzala za své. Ano příjemné zjištění to nebylo, na druhou stranu jsem byl ale rád, že vím v čem jsem hrubě chyboval. Pak jsem si řekl, chci vědět v čem dělám největší chybu a znova jsem procházel Desaterem a můj pohled spočinul v místě nejčastějšího prohřešku. A jakmile jsem si jej uvědomil začal jsem pociťovat radost z toho, že konečně vím, co je třeba odstranit proto abych mohl žít čistým způsobem života po kterém jsem vnitru tolik toužil. Toto zpytování a pokora onoho okamžiku způsobila, že jsem cítil Ježíšovo působení na mé srdce zaplavované radostí a štěstím. Dal mi ve vědomí poznat, že se známe od nepaměti, že jsem na něj jen kdysi dávno zapomněl. Ježíšovo působením byla dočasně otevřena paměť, vědomí. Pamatuji se, že jsem pro toto poznání v sobě cítil vnitřní zápal, jakýsi druh krásného nadšení, vnitřně krásného, navenek klidného. Vidět v Desateru krásu a v nedobrém jednání ošklivost je počátek moudrosti, a ta vede k tomu, že se člověk nebojí si přiznat chybu, kterou se nesnaží ospravedlňovat, že tak jedná pro to nebo ono. Tím se vytváří podmínky pro Boží milost, která se u každého projevuje rozličnými způsoby, dle vůle Boží. Ano, samotná očista duše je uskutečňována Kristem, ale to neznamená, že přestaneme ctít to co hodné cti je, co může pomoci druhým jít podobnou cestou a dosáhnout rovněž milosti.
Jinak ti přeji Mimo, aby ten den nebyl tak dlouhý, našla sis v něm chvilku potěšení pro sebe, i ty, co máš ráda. Měj se hezky a doufám, že to co píši je alespoň trochu srozumitelné :-).

mima (Út, 8. 10. 2019 - 08:10)

Dobré ráno Milane ☀ Ptáš se jestli jsem si našla čas pro sebe i pro ty co mám ráda. Tak to bylo právě ono. Den byl sice dlouhý, ale krásný se vším tím co píšeš. Prostě odpočala jsem od všech svých prací, od starostí, nejdříve se svými bratry u Božího slova a pak s rodinou s vnoučaty, konec dne jsme obohatili znovu s Boží rodinou. Představ si, že jsem nic nedělala, dokonce i jídlo mi naservírovali. Tak že den byl dlouhý, ale plný odpočinku..........a teď se vrátím k tématu o kterém jsi se zmínil " sobota" Napsal jsi své svědectví, své prožití, jak ty to cítíš, což je tvá osobní zkušenost, tvůj postoj a věřím, že to mluví o tvém upřímném srdcí......no já bych se teď chtěla zeptat, kde v Novém Zákoně je určen den, který my máme světit v kterém máme odpočívat, jaký to má být den, zdáli sobota, či neděle? Nevím jak ty, ale já věřím, že Ježíš, to byl Bůh v těle, to znamená, že to byl On, kdo v době putování Izraele na poušti ustanovil sobotní den jako den odpočinku. A všimneme si, že Ježíšovi bylo vytýkáno, dokonce ho ukřižovali za to, že se činil Bohem a rušil sobotní den.....Jan5.18...a kvůli tomu ho chtěli zabít, neboť ne jenom rušil sobotu, ale ještě nazýval Boha svým vlastním otcem, a tak se dělal rovným Bohu....... když všechny ty příběhy uzdravení Ježíšem v sabat mají i takový podtex, že nejen uzdravil nemocné Ježíš, ale ještě nařídil tomu nemocnému aby něco udělal, jako třeba " vezmi lože a choď " nebo " jdi se umýt do řeky" Uvědomujeme si, že v sobotu přenášet postel byl hřích i ty kroky měli spočítané. Ježíš od počátku ukazuje, že sobota není tím pravým odpočinkem a já doložim, že ani neděle. Ježíš nám přinesl odpočinek 24 hodin denně a my můžeme odpočívat v něm, každý den. Žáden den nás nespasi, neočistí od hříchu, to smrt Ježíše nás změnila, spasila, přinesla nám odpočinek od všech těch nákazu a příkazů, od těch těžkých břemen, které lidé naložili na člověka. I těch deset příkazní bylo od člověka přání. To Izraelité si přáli, aby Bůh k ním nehovořil sám od sebe, ale aby hovořil k ním přes člověka. To Mojžíš těch deset přikázání přinesl na těch kamenných deskách a ty desky kamenné měly takovou cenu, že když viděl Mojžíš, že lid Izraelský hřeší na jejích očích je rozbil. Uvědomil si, že nikdy člověk nebude moct dodržet těch deset přikázání.........Taky zde manifestoval Mojžíš, Ježíše v budoucností, kdy těch deset přikázání rozbije na očích těch farizeů a oni ho za to ukřížuji. Bůh už dávno, jak nás tvořil, vložil svého ducha do nás a všechny jeho atributy, máme vepsané v sobě......bylo by to nadlouho a já odbočuji od temy. Takže teď už v krátkosti dopis Kolosan 2.16....nenechte se nikým odsuzovat kvůli jídlu nebo pití, kvůli svátkům, novoluním nebo sobotam. Ty věci jsou ( jenom ) stínem, co mělo přijít, ale podstata je v Kristu..... Starý Zákon byl celý stínem co mělo přijít. Celou dobu a v každém příběhu ukazuje na Krista ( znovu na dlouho, mohli by jsme vyprávět jak Josef byl prodán svými bratry, Ježíš prodán svými bratry......)...... teď jak to fungovalo po zmrvychvstani Ježíše, první shromáždění bylo po sabatu i s Ježíšem :-) ale taky čteme, že se scházeli, každý den. A pak si všimněme rozdílu mezi těmi, kteří se scházeli po sabatu a kdo uctíval sabat. Sabat uctívali ti, kdo neuvěřil v Ježíše a v den po sabatu se scházeli ti, kdo uvěřili v Ježíše v jeho zmrtvýchvstání........znovu opakuji v Novém Zákoně, není žádné přikázání dne odpočinku.............. krásný den přeji ☀♥☀

Milan (St, 9. 10. 2019 - 10:10)

Ahoj Mimo :-),
děkuji za obsáhlé psaní . V tom co píšeš je pravda, ale kdo žije čtyřiadvacet hodin denně Kristem, kdo v něm má skutečné spočinutí? Boží přikázání již nejsou pro ty v kom Kristus žije, kdo nechodí svými cestami, ale cestami Jeho. Víme, že pod Zákonem žijeme všichni pokud ze svých vin nečiníme pokání a neopouštíme svůj hřích. Kdo nekrade, nevytváří podmínky pro souzení, kdo nezlehčuje svého bratra a bližního nebude vydán radě, kdo nehledí chtivě na ženu, nesmilní s ní ve svém srdci a nebude vydán soudci, a tak dále.
Nemyslím si, že je nemožné žít Desaterem, vždyť je v evangeliích rovněž psáno, že Boží přikázání nejsou těžká a v některém Pavlových listů je dokonce psáno, že v Kristově duchu není možné hřešit neboť v něm hříchu není a myslím-li skutečně na Krista, na Jeho učení, rozjímám-li nad Božími věcmi, prožívám-li Jeho pokoj, hřích do mne nemůže vstoupit, jenže se tak neděje po celý den a proto člověk nad sebou má bdít.
Ano, v Novém Zákoně není vyjmenován den odpočinku, ale jak jsem již dříve psal, Ježíš nepřišel zrušit Boží Zákon ani proroky, ale završit, jinak by nemluvil o tom, že má věčnou platnost. Je zde pro dobro člověka a nikoliv proto co z něj udělali kněží, že člověk nesmí překročit počet kroků, nosit břemena a podobné nesmysly. Jak říkal Ježíš, sobota je pro člověka a nikoliv člověk pro sobotu.
Člověk by tyto věci neměl vnímat jako nepříjemnou povinnost, ale měl by v nich nalézt zalíbení, aby v něm našel pak zalíbení i nebeský Otec spolu s Kristem. Vždyť který pozemský milující otec nenalezne zalíbení v dětech jenž ctí a řídí se jeho dobrými radami. Takové jsou mu k radosti, ale ti co vzdorují a nedbají na jeho moudré rady jsou mu k trápení a mnohdy je soudí a trestá. I zde v celosvětovém měřítku jsou příkazy, zákazy a jejich ustanovení nejen pro dopravu a cestovní ruch, ale rovněž i pro každou lidskou činnost tykající se ekonomiky, životního prostředí a vůbec všeho čeho se lidský život dotýká.
Mimo, přeci ti nemusím říkat, jak mnozí lidé chtějí převážně nalézt čas v němž by pořád pracovali, aby dosáhli toho po čem touží, bez ohledu na následky, a právě pro tyto lidi, kteří podněcují a nebo využívají i jiné lidi jsou tato přikázání . A je jedno zda pracují fyzicky nebo duševně.
Máš pravdu, že je to téma na hodně dlouhé rozpravy, ale člověk by z toho neměl dělat vědu. I pro sobotu jsou určena jistá zaslíbení.
Ještě doplním, že v evangeliích je dokonce zmínka o tom, že kdo by jimi vyučoval druhé nepřijde o svou odměnu, pokud se tak děje nezištně.
Přeji hezký den :-)

mima (Čt, 10. 10. 2019 - 16:10)

Zdravím Milane.Tak ty si nevíš představit, že může člověk odpočívat v Bohů 24 hodin :-) Tak tady něco co mě provází........ Pojďte ke mně, všichni zpracováni a obtěžkáni, a já vám dám odpočinout. Vezměte na sebe mé jho a učte se ode mě, neboť jsem mírný a pokorný v srdci, a vaše duše najdou odpočinutí. Mé jho je totiž příjemné a mé břemeno lehké........ no není to nádherný odpočinek..... Ježíš nám přinesl nové přikázání............. Dávám vám nové přikázání: Milujte jedni druhé........To jen v krátkosti :-)...... Přeji krásné odpoledne Milane.

Milan (Pá, 11. 10. 2019 - 14:10)

Ahoj Mimo :-),
promiň, ale sama jsi mnohokrát psala, že prožíváš pády a vzestupy, proto tvrzení, že tě odpočinutí v Bohu provází 24 hodin, je v rozporu s tím čím tě život provází. Ale není třeba se tím trápit, neboť klopýtá každý. Jinak, koho provází Kristův pokoj, ten skutečně prožívá příjemné povznesení. Přeji krásný den :-).

mima (Pá, 11. 10. 2019 - 21:10)

Krásný večer Milane ⭐ a to je přesně o čem píšu. I když prožívám pády a vzestupy, vím kdo mě znovu pozvedne. Můžu odpočinout v tom, že vidí do mého srdce, že nic jiného si nepřejí, jak být dobrou dcerou....... Víš já jsem jak ten Petr v Biblí :-) Kdybych si měla vybrat, který člověk mi je v Biblí blízký s kým bych se chtěla setkát, byl by to Petr......co všechno natropil, rychlý byl do všeho, dokonce mu Ježíš řekl " jdi pryč satane" Ježíš uzdravuje ucho, které svým rychlým zákrokem utne. Je přesvědčený o své věrnosti a nakonec za par hodin se zapře Ježíše. A i přes všechny pády, činí pokání, neurazí se neodejde od Ježíše. Když uslyší zprávu od žen, že Ježíše nenašli v hrobě, jediný z 11 apoštolů běží k hrobů......... byl to On, který mohl uslyšet hlas z oblaků........Toto je můj milovaný Syn, kterého jsem si oblíbil. Jeho poslouchejte...........ty pády a vzestupy mě posilují ve víře v lásce.......⭐ Dobrou noc ⭐

Milan (Ne, 13. 10. 2019 - 10:10)

Ahoj Mimo,
včera jsem měl odpočinkový den, a to i od diskuse :-). Jinak to cos napsala, s tím souhlas. Ano, Petr byl skutečně prchlivý a příliš rychlý, ale dobrého srdce. Však Ježíš mu říkal, že až udeří pastýře, ovce se rozutečou, že po selhání v němž zapře Ježíše opět obdrží víru. Když satan skrze Petra říkal Ježíši "to se ti nesmí stát", není divu, že mu bylo řečeno aby šel z cesty. Nakonec toho Petr hořce litoval a bylo mu již předem odpuštěno, neboť Ježíš věděl k čemu všemu to vede. I když mám v oblibě všechny apoštoly, nejmilejší je mi Jan, pro jeho vnímavost, jemnou příjemnou povahu skrze niž nejlépe z učedníků chápal učení Ježíše. To byl také důvod, proč jsem synovi dal toto jméno a dnes v jeho jednadvaceti letech má o životě takové povědomí o čemž se mi v jeho letech ani nesnilo. Narodil se tři roky po době v nichž jsem měl řadu prožitků s Kristem, prostě to má již v genech, i když dospívání neměl ideální, ale měl tím projít aby poznal a pochopil co poznat a pochopit měl. Říkal mi "taťko, dřív jsem toužil po tom mít suprové bydlení, holku, konto a užívání si života, ale dnes mě nejvíce uspokojuje když skrze mne Bůh zachraňuje mé přátele z kriminálního způsobu života. Mylně jsem měl za to, že věci světa mně učiní šťastným, ale když jsem měl naplněn nějaký požadavek, další se vynořoval a štěstí nikde, ale když skrze mne Bůh mění lidi, cítím v tom pravé uspokojení, štěstí, vím, že jen v tom spočívá smysl mého života." Také zažívá pády a vzestupy, ale zase jen ty, které potřebuje aby vyzrál. Pochopitelně spolu hodně věcí probíráme. Terezka, která je o rok starší, dostala jméno po Terezce z Avili, ta více lne k mamce. Také v průběhu života poznává jistou paraleru s touto světicí. Například, dostala úplně stejné básně co dostala Terezka z Avili od svého ctitele. Ano, spočinutí nalezneme v Kristu pokud o tom víme a přejeme si to. Přeji krásný zbytek neděle :-).

mima (Po, 14. 10. 2019 - 12:10)

Zdravím Milane. Doufám, že u Vás je tak krásně, jak u nás dnes. Nádherná obloha a ty barvy. Dík za povídání. S tím Janem je to krásné, je pravda, že Jan byl výjimečný, Bůh mu zjevuje co se v budoucnu stane...... takže v tvém případě výběr jména pro děti byla výhra :-) U nás taky tak nějak podobně, ale spíš Starozákonní, jako David :-) Život jejích se taky proplétá se vším všudy. Ale mám radost, že zůstali u víře a Boží cesty milují...... samozřejmě jejích soukromí tady nemůžu rozebírat :-) ale pořád to jsou mé děti, které mám ráda za každých okolností. Tak jak je to u našeho nebeského Otce.......☀ měj krásný zbytek dne.☀

Reklama

Přidat komentář