Reklama

ICD - imlantabilní kardioverter defibrilátor

Miluska (Ne, 28. 2. 2021 - 12:02)

dobry den mame na strese domu solarni panely s bateriemi nebude problem pro muze ktery bude mit implantovane ICD diky

Hanka (So, 26. 9. 2020 - 01:09)

Dobry den. Je mi 33 let. Mam ICD implantovany od 12/13. Za tu dobu jsem mela 2 neadekvatni vyboje. Zazitek z kopance prijemny neni, citim to na sobe jeste 2 dny. Vymenu jsem zatim jeste nezazila, stale mam baterii udajne na 7 let. Na kontroly jezdim do IKEM, jsem tam moc spokojena.

Kača (So, 26. 9. 2020 - 09:09)

Neadekvátních výbojů jsem měla asi 10, ale mám pocit, že některé byly bolestivější. Vždy to bylo o tom, v jaké poloze jsem to chytla. Když jsem spala na boku, bolelo to víc, než když jsem spala na zádech. Je to samozřejmě bolestivé, nepříjemné psychicky, ale co neděláme. Výměny trvaly asi tu hodinu se vším všudy.

Ivana (Čt, 5. 3. 2020 - 09:03)

Žiji s defibrilátorem ICD od července 2014 s 'baterkou' na 9 let. Implantace proběhla v pražské Fakultní nemocnici na Vinohradech. Chodím tam na ambulantní kontrolu 2x do roka. Nikdy jsem žádné problémy neměla. Vděčím medicíně, výzkumu, lékařům za to, že díky jejich práci se můžu těšit z tak krásného daru, jakým je život. Vlastně 'můžeme' my všichni, protože je nás stále víc. - Jediná obava, která se občas objeví, se týká výměny baterky. Bylo mi sděleno, že řez do tkáně probíhá ve stejném místě, kde je teď jizva po implantaci (levé rameno). Obě elektrody zůstávají zapuštěné do komor. Chirurg odpojí defibrilátor a připojí nový. Je to údajně otázka vteřin. Čas je podstatný. (Při implantaci jsem ležela na sále 6 nekonečných hodin.) Pak následuje seřízení. Proběhne to jen s místním umrtvením. - Ocenila bych a přivítala, kdyby někdo, kdo už zkušenost s výměnou strojku má, nám chtěl popsat její průběh. Předem děkuji za sdílení a vás všechny zdravím s přáním všeho dobrého.

Mavy (Po, 23. 3. 2020 - 09:03)

Reimplantaci mi dělali 2x. Zákrok se vším všudy 1 hodina i s přípravou. Hned po sterilizaci, přilepení prsu, napíchnutí žíly a zakrytí přišel můj skvělý známý lékař, opíchl mi pole - to bylo nepříjemné - pak už to byla chvilka, cítíte jen tahání. Šití bylo asi nejdelší. První i druhý řez (ještě jednou byl nějaký problém na "drátu") byl veden asi 0,5 cm od původní jizvy, poslední řez taky, ale lékař mi odřízl tu zjizvenou tkáň, tak mám jizvu jen jednu. Poté jsem byla přes noc v nemocnici, ráno kontrola zda je vše ok a jsem bez teplot a propuštění domů. Víc mě bolelo vytržení moudráku. Přeji hodně zdraví.

K.M. (Út, 24. 3. 2020 - 19:03)

Souhlasím, také mi to trvalo jednu hodinu. Šití nejdelší. Pak 3 týdny doma.

Andrea (Po, 23. 3. 2020 - 00:03)

Jezdím do Ikemu. Loni jsem byla na výměně, původně jsem měla být o něco později, ale výboj to trošku urychlil, týden po něm jsem začala "pípat". Nový řez mám asi 1cm nad původním. Na sál jsem šla asi v 11, nějakou dobu trvá ta příprava. Nevím, v kolik začali. Ano, dali lokální umrtvení, ale stejně mě i oblbli. Každopádně na kontrolu funkčnosti stejně uspí. Ani bych nechtěla znovu výboj. Nějakou dobu mě pak nechali odpočívat, přeci jen se člověk trochu motá. Nepustí bez doprovodu. Rodina mě vyzvedla někdy po druhé hodině ještě ten den.

Lena (So, 25. 1. 2020 - 19:01)

Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, měli jste někdy bolesti v okolí defibrilátoru.Za ty roky co ho mám jsem nikdy takovou bolest neměla.
Může to být od páteře?
O výboji nyní nevím, tak myslím že nebyl, za tři roky co ho mám jsem vyboj neměla. Děkuji moc za případnou odpověď. Hezký večer

Andy (So, 25. 1. 2020 - 20:01)

Není bolest jako bolest. Může to být od páteře, infarkt, zánět, nerv,...to tady asi nevymyslíme. Já mívám bolesti od páteře, ale to mě bolí celá půlka hrudníku.

Lilli (Čt, 24. 10. 2019 - 07:10)

Míla (anonym)
Kačka (anonym)
Moc děkuji za Vaši reakci.

Míla (So, 19. 10. 2019 - 18:10)

Poraďte se se svým praktikem. Ten vás zná, četl vaše zprávy. Myslím, že za pokus by to stálo.

Lilli (So, 19. 10. 2019 - 07:10)

Dobrý den,mám implatovany defibrilátor protože jsem prošla náhlou srdeční smrti, naštěstí jsem byla ve správný čas na správném místě jak se říká. Týden jsem byla v umělém spánku,po té na genetice zjistili že nesu gen Brugada syndromu který to pravděpodobně způsobil. Doktoři říkají že můžu žít plnohodnotný život což nechápu,nemůžu zvedat těžké mám problém najít si práci když jde o druh práce který jsem vždy dělala jak zjistí že jsem nositelem icd tak mě nechcou a není to až tak těžká práce. Myslíte že bych mohla mít nárok na částečný invalidní důchod když jsem nositelem tohoto genů ? Děkuji

Andrea (Pá, 8. 11. 2019 - 21:11)

Mě poslala doktorka na důchodové hned po implantaci. Už 10 let mám částečný ID.

Kačka (Ne, 20. 10. 2019 - 16:10)

Určitě to zkuste. Také jsem po 4 letech od implantace ICD požádala o ID a dostala jsem první stupeň. Také na arytmie, co mě posílali do bezvědomí. Práci na 4 hodiny jsem si našla a cítím se dobře. ICD je zlatíčko, už mi 3x zachránil život, když mě arytmie poslaly do bezvědomí.

Petr (St, 2. 10. 2019 - 11:10)

Měl někdo po výboji zákaz řízení? Příp.jak dlouho

Kačka (St, 2. 10. 2019 - 13:10)

Vzali mi řidičák na 3 měsíce. Takhle se to bude opakovat vždy. Ale moc neřídím, protože upadám do bezvědomí.

Jaňule (Út, 9. 4. 2019 - 12:04)

Dobrý den, lékař mi řekl, že po implnataci ICD nárok na lázně není. Je tu někdo, kdo v lázních byl? S doktrorem se hádat samozřejmě nebudu,
jen mě zajímá, jak to funguje, zda je to co doktor, to názor, nebo jak to je...

Míša (Út, 2. 4. 2019 - 18:04)

Dobrý den, jsem 4 dny po implantaci ICD. Dost tragicky jsem to obrečela, protože se smiřuji s tím, že už holt nebudu zdolávat vysoké hory... Já vím, jsou horší věci, ale člověk se musí vypořádat s tím, když mu vemou něco, co mám rád. Ta informovanost ze strany doktorů je tragická, ale operatér by machr!! Můžete mi prosím někdo napsat, jestli to nějak reaguje na vysoký tep při sportu? A jezdí se po operaci do lázní? Jeden doktor na vizitě říkal, že ano, ale komu mám o lázně říct?
Děkuji všem spolubojovníkům za případné odpovědi :-)

Zdenál (Po, 22. 3. 2021 - 00:03)

Zdravim, ja nikde nebyl v laznich.Válet se to neni muj styl.Na hory jezdim normalně, lyzuji, hraju hokej, kolo, plavu a jezdim i ze 3 tisic.metru.Jedine co dodrzuju a co jsem diskutoval s doktorem abych se na vrcholu nezdrzoval moc dlouho.A po 10 letech zadny problem.A výslapy delam taky v pohode.Jinak se klidne zeptejte na jaky hodnoty a tep.frekvenci to mate nastavene. ja to nikdy ale nehlidal jelikoz to na sobe poznam kdy je treba zvolnit.Hlavne pohodu, klidek a hodne zdravicka Vam preji.

koela (St, 3. 4. 2019 - 00:04)

Lázně by Vám měl navrhnout již lékař v propouštěcí zprávě po operaci a to potom předat praktickému lékaři. Ten ví jak postupovat dál.

Reklama

Přidat komentář