Reklama

Jak poznat hysterku

D (Út, 1. 10. 2019 - 21:10)

To Danny: Pokoušet se mě diagnostikovat můžeš, když tě to baví. Ale být tebou, napřed bych se ještě trochu zdokonalil v psaní měkkého a tvrdého i/y. Například si vyjasnil, jaká podstatná jména rodu mužského se skloňují podle měkkých, a jaká podle tvrdých vzorů :-J Jinak se tvým invektivám divím, neboť ve svém posledním příspěvku jsem se s tebou shodl, a ideu trestání mužů jejich toxickými expartnerkami dále doplnil a rozvinul.

Danny (Út, 1. 10. 2019 - 21:10)

Jsem přesvědčen, že kvalita člověka nezpočívá v tom jak píše i/y. Je to opět velice zdárný příklad histrionského typu chování - schazováním člověka se histrionsky strukturované osoby brání kritice a snaží se tak znevážit svého protivníka.

D (Út, 1. 10. 2019 - 21:10)

https://youtu.be/p_UF_QyPu0o

Radovan (Út, 1. 10. 2019 - 00:10)

To Danny: Nerekl bych, ze jejich rodina je nejak na venek extra problemova. Oba rodice jsou vysokoskolaci, aktivni,....nechci moc konkretizovat. protoze jednoho dne muze treba prijit i na toto forum ;-). Co ale vidim jako moznou pricinu je ten nedostatek lasky v urcitem rannem veku. Uz jako trosku vetsi byla velice zive dite, ktere rado na sebe strhavalo pozornost. Problemy pak trosku asi narostly kdyz jeji otec byl matce neverny a ona to jako mala holka resila,.... atd atd. Chci tim vsim rici, ze spatne fungujici rodina nemusi byt nutne nejake rvani, mlaceni, zneuzivani a co ja vim....muze to byt v te psychologii, prioritach, narocich, projevovani lasky atd atd....to casto uplne staci. Ted vim, ze v soucasne dobe je ona citove chladna ackoliv pusobi krehce, citlive atd. Naopak je velmi racionalni, v pohode ti vypocita kdejakou diferencialni rovnici, naplanuje a uskutecni kdeco....ale jeji
"laska", to je plan, projekt, chladna vypocitavost, manipulace. Je to cele vlastne hrozne smutne. Tim, ze si rada da alkohol, tak lze ocekavat, ze bude casem stale vic hrubnout a otupovat. Vypije pomerne dost. Vyhybam se ji, jak to jen jde a stale si pripominam ty veci, kdy me zradila, lhala mi a vyuzivala. Lituji cas, ktery jsem ji venoval. Pomohly mi dve kamaradky, ktere mi pomohly"narovnat pater" a pak mimo jine i to, ze jsem ji pohrbil. To hezke jsem oddelil a rekl jsem si, ze mi ona pripominala nekoho uplne jineho.. a ta dotycna...ma velka laska, ktere jsem byl pripraven obetovat vse, zemrela pri dopravni nehode. Je pryc. Je mrtva. Nechal jsem ji odejit. Ta, co na tomto svete zustala je pro me nekdo jiny, nekdo, komu se zdalky vyhnu. Byl to jen omyl a zdani, ze jsem potkal nekoho,, kdo mi pripominal tu velkou lasku. Moje laska zemrela. Dokonce ma sve misto, kolem ktereho obcas projizdim. Je to asi legracni, ale me to pomohlo.

Radovan (Po, 30. 9. 2019 - 21:09)

To Danny: ano, to presne naprosto sedi. Vim par veci z jejiho detstvi. Nejsem si jisty, zda v jejim pripade to bylo nedostatecnou laskou ze strany rodicu nebo jestli tam nebylo dokonce nejake zneuzivani. Spis predpokladam prvni variantu. V puberte utikala z domova a uz od 15 let v podstate bydlela se svym pritelem. Rodice ji kazdou chvili hledali, jestli je v poradku. Sama o sobe rekla, ze byla uplna furie. ....proc to ale delala? Proto aby ji rodice hledali s projevovali svoji starost a lasku? Pro to vzruseni? Mozna oboji. Kaslu na ni.

Danny (Po, 30. 9. 2019 - 22:09)

Zdravím tě Radovane, já mám již za sebou 9 měsíců od odkopnutí histrionkou a můj stav se za pomocí psychoterapeutky, psycholožky a mé rodiny a přátel, dává pozvolna dohromady. Po mejlu si dopisuji z Jirkou a Zničeným a Zničenému se snažím alesponˇ psychickou podporou pomáhat. Velmi chápu jeho stavy, protože jsem úplně stejné návaly abstinenčních příznaků prožíval také. Je to až obdivuhodné, jakou závislost si v takovém vztahu člověk vytvoří. Těžko a ohromně bolestivě se jí potom zbavuje. Moje ex vyrůstala taky v problémové rodině, její matka je taky histrionka a její otec byl cholerik, neustále vzteklý, ale možná to byla jeho forma sebeobrany proti histrionské manželce. Její rodinné prostředí bylo plné hádek a urážení se navzájem. Nerad jsem tam chodil na návštěvy, právě pro tu "hustou atmosféru". Moje bývalá tchyně se taky ráda napije.

Radovan (Po, 30. 9. 2019 - 21:09)

Zniceny: to by te prave nemelo prekvapovat. Naopak. Tak se presne zachovaji.....aby te zranili a koupali se v tom "ohnostroji" tveho zmitani se nebo proste jen proto, ze te chladne odkopla, nepotrebuje te, ma zajimavejsi nahradu. Me zacala svym zpusobem ignorovat taky, protoze jsem prestal hrat jeji hru. Udelal jsem si chladnou rozvahu, co jsem investoval a co ziskal.....presne tak, jak ja nikdy do nedavna nepremyslel, ale jak to naopak dela ona. Vysledek byl primo desivy. Kdybych takto vedl svoji firmu, tak rozhodne zkrachuju a skoncim v lepsim pripade v blazinci. Za to opravdu nestoji....ona ne.

Danny (Po, 30. 9. 2019 - 22:09)

Ano, ony se často takovou formou rychlé náhrady partnera mstí. V jejích myšlenkách si za to,že jsi ji málo miloval a málo projevoval úctu a obdiv, zasloužíš potrestat. Často pak demonstrují jak je jejich nový partner a láska v naprosté dokonalosti a obelhávají i sami sebe. Jejich vnímání života je z velké části mimo realitu, hodně žijou svou vlastní fantazií, kterou nahrazují realitu. Lidově řečeno "nemají to v hlavě v pořádku".

D (Út, 1. 10. 2019 - 07:10)

To Danny: Ano, toxické ženy se svým expartnerům mstí. Dělají jim soudní komplikace, udávají je za údajná znásilnění a jiné vymyšlené delikty, pomlouvají je mezi společnými známými, u jejich zaměstnavatele, u jejich příbuzných, domácích a sousedů, i u jejich případné nové partnerky; dále pak samy i s využitím svých flying monkeys proti nim uskutečňují a organizují různé formy zastrašování a teroru - přes smartphone, pevnou linku, Českou poštu, sociální média, i fyzicky v místě jejich bydliště.¶ Tento hněv a tyto akce toxických expartnerek mají z jejich strany jak reaktivní, tak instrumentální povahu. Jejich instrumentalita má co do činění s tím, že jejich prostřednictvím si úspěšně svého expartnera antagonizují, takže tento již nemá zájem se k nim vrátit, vyhýbá se jim a nedává jim již žádné další milostně sexuální návrhy. Taktéž - jako domnělé oběti expartnerovy malevolence či trestné činnosti - získávají pozornost a podporu jiných lidí i rozmanitých institucí - včetně sociálek, soudů, policie.

Radovan (Po, 30. 9. 2019 - 21:09)

To D: K tve otazce, zda jsou schopny predem planovat to zahozeni sveho partnera. Moje histrionka takova byla. Nebo lepe, byla toho schopna. Nikoho tak skryte vypocitaveho jsem v zivote skutecne nepotkal. Kazda histrionka ma ale sva specifika. Ta moje je velmi inteligentni a o to je jeji rafinovanost silnejsi. Zarazilo me parkrat, jak jsem byl svedkem jak obratne s lidma manipulovala. Me jisty cas duverovala, takze jsem ji diky tomu mohl vic do hloubky poznat. Rekla mi o sobe kdeco. Vcetne jejiho uzivani kokainu. Jenomze skutecny smysl vsech tech kaminku velke osklive mozaiky mi zacaly davat az kdyz jsem pochopil, co je ve skutecnosti zac. Do te doby jsem netusil, co je to histrionka. Musim se smat, jak mi hlasila, ze ma dalsiho pritele...rozumejte...pro ni byl pritel kazdy, z koho neco mela, byl zajimavy a se kterym si tykala. Vubec evidentne nechapala rozdil mezi kolegou, kamaradem, pritelem a partnerem.
Vsichni byli ve skutecnosti je hrackami. Mela ve svem zivote mnoho muzu, ale jsem presvedceny, ze nikdy nepoznala skutecnou lasku. Kdysi jsem se ji na to zeptal a ona mi odpovedela, ze kdysi davno se s nekym rozesla a ze pak nechtela chodit ven, jen se tak valela v postely ( jeji slova) a ze pak pomohl kamarad, ktery ji tahal ven......no proste, zadny popis , ze na nej porad myslela, ze ho strasne chtela, nemohla zapomenout, trapila se atd atd. ....nic takoveho. To ona totiz neumi. Spis to popisovala jako ztratu...ztratu jakesi veci... vlastne te zminene hracky. Oni jsou skutecne velmi emocionalni, ale skutecne city maji hlavne vuci sami sobe. Jsou to absolutni sobci. Veci delaji vzdy s urcitym cilem ( aspon ta moje) nebo proste proto, ze musi jako povinnost. Na rovinu rikam, ze v mnoha smerech na ni nemam. V necem ji ale dalece prevysuji....ve schopnosti opravdovsky milovat. A to je to, co ja ji uz davat nechci.Nikdy!!! Nestojji za to mrcha prolhana. Ona byla moje nejhorsi citova investice v zivote. Nejvetsi ztrata casu. Hrabal jsem se z te zavislosti na ni skoro dva roky.

Radovan (Po, 30. 9. 2019 - 20:09)

Ahoj vsem. Dekuji Jirkovi, ze na me nezapomnel. :-) Jste me teda pekne utekli. Chvilku jsem tu nebyl a vy se ritite strasne rychle vpred :-) Konecne jsem docetl az sem. Zniceny se evidentne uz trosku posunul ;-) To je dobre. Mimochodem Zniceny ty veletoce oni nedekaji jen behem 24 hodin. Oni jsou schopny to udelat behem par minut. :-))) Je to rodeo, ale normalni chlap se na tehle krave neudrzi ;-))))). Tak nebudte smutni. Je velkym stestim to vse ve zdravi ustat...jako v rodeu ;-)

Zničený (Po, 30. 9. 2019 - 20:09)

Ahoj Radovane. Neřekl bych že jsem se posunul.Vim že ty veletoče byly i několikrát za den.Proto mě překvapuje,že teď už jede 4 měsíce na ignoraci...

zničený (Po, 30. 9. 2019 - 09:09)

Já nechápu jednu věc. Jak ony dokáží v jednu chvíli prožívat situaci tak, že to vypadá, že je v tom velká láska i emoce a druhý den dokáží dělat, že neexistujete. Totální ignorace. Co se jim musí odehrávat v hlavě, když tohohle jsou schopné, vždyť pokud s někým prožijete část života, je normální, že ten člověk tu pro vás nějakým způsobem bude, bude mě zajímat, jak se mu vede, jak se má, budu mu třeba chtít pomoci, když bude v nouzi apod. Nebo jsem fakt blbej a takhle to vnímám jen já?

D (Po, 30. 9. 2019 - 18:09)

Jo, jinak přímočařeji k té tvé otázce. Domnívám se, že jsi pro ni byl jen funkce, nástroj. Potřebovala tě dočasně k uspokojování nějakých svých přání či potřeb, a jakmile tě jako instrument k takovémuto uspokojování zahodila či nahradila, už ji nijak nezajímáš. Maximálně ji budeš znovu zajímat, pokud se někdy opět rozhodne tě dočasně využívat - ale i v takovém případě bude její zájem striktně podmíněn a časově omezen tvým fungováním při uspokojování jejích potřeb. Je to asi podobné, jako s nějakým hrncem. Slouží nám, dokud se nám nezprotivý, neproděraví, nebo třeba morálně nezastará. Pak ho zahodíme, a o jeho "individuální blaho" se už dál nestaráme. Maximálně pro něj půjdeme zpět na smetiště, pokud na nás dolehne veliká nouze, a ten starý hrnec znovu potřebujeme na vaření. Pak v něm třebas, nezbývá-li nám nic lepšího, i zaletujeme tu díru, kvůli které jsme jej kdysi zahodili.

D (Po, 30. 9. 2019 - 18:09)

Taky by mě celkem zajímalo, zda jsou podobné osoby schopny předem anticipovat, nebo dokonce plánovat, zahození svého stávajícího partnera, nebo zda tak vesměs činí jen impulsivně. Konkrétně o hraničářkách říká věhlasný kanadský psycholog Jordan Peterson, že během terapeutických sezení dokáží ledasco racionálně pochopit a diskutovat o tom, ale poté jakákoli dobře míněná doporučení ze strany psychoterapeuta neuvedou v život.

Petr (Po, 30. 9. 2019 - 13:09)

chceš po nemocném, aby uvažoval zdravě a to nejde...pořád zapomínáš, že je to nemoc

Petr (Po, 30. 9. 2019 - 03:09)

Tak to uz je na mne moc odborne, budu se drzet toho co jsem prozil, ne nejakych poucnych diagnoz ... Za tri roky trapeni s touto nemocnou osobou, v dobe kdy jsem byl ten nejvetsi odpad a vse co je zle jsem byl ja, jsem opravdu zaznamenal naznak strachu a malinke, drobne couvnuti, kdyz jsem rekl, ze koncim....nemohu hodnotit vsechny, ale ta ma histronka mela urcite strach z odmitnuti

D (Po, 30. 9. 2019 - 07:09)

Strach z odmítnutí může mít kdokoli. Nicméně podle dvou nejprestižnějších, mezinárodně uznávaných klasifikací mentálních poruch nepatří tento konkrétní symptom mezi tu sadu symptomů, která v současné době slouží k diagnostikování histrionské poruchy osobnosti.¶ Jinak pokud ještě nějaké toxické osobě stále sloužíme k uspokojování jejích rozmanitých sobeckých potřeb, pak si tato pochopitelně nepřeje, abychom od ní utekli nebo ji vyhodili. Jakmile ji však již omrzíme, respektive si najde nějakou pro sebe výhodnější partii či partie, samozřejmě že nám ona sama uteče nebo nás vyhodí.

Danny (Po, 30. 9. 2019 - 20:09)

Význam slova symptom : je příznak, vnější projev, průvodní jev jinak obtížně pozorovatelného děje, stavu nebo procesu. Umožnˇuje tedy rozpoznání čili diagnozu, například určité nemoci, i když není její PŘÍČINOU. Význam slova podstata : je základ,soubor hlavních vlastností entity, určujících její další vlastnosti- chování či vztahy k okolí. Takže jinými slovy podstata je základ, příčina určitých vnějších projevů - symptomů. V souvislosti z histrionskou poruchou osobnosti je podstatou, tj. základem k vnějším projevům chování tj. symptomům, právě strach s odmítnutí. Symptomi - vnější projevy např. nadměrná pozornost věnovaná vlastní fyzické přitažlivosti nebo sebedramatizace, teatrálnost, přehnané projevy emocí.

Petr (Po, 30. 9. 2019 - 08:09)

Uznavam mezinarodne uznavane klasifikace a je mi jedno zda patri nebo nepatri, ja pisi jen to co jsem prozil a to, ze jsem mel zenu s touto poruchou je vice nez stoprocentni

Reklama

Přidat komentář