Reklama

NOHA V SÁDŘE

Nikola (Čt, 26. 9. 2019 - 14:09)

Jj,počítám že to bude hrůza a jak se to blíží tím víc se bojím co bude...Jen jsem si myslela že,pokud mi nohu nějak ještě nezavážou,když nohu pořádně umyju a vysprejuji tak smrdět nebude...Mně nohy normálně naštěstí nesmrděj takže docela divné když by mi smrděla jen jedna noha :-))Ani právě nevim jestli se někde objednat na pedikúru nebo rovnou na kožní...No jsem fakt zvědava...

dr.Galen (Pá, 27. 9. 2019 - 00:09)

Plně chápu vaše obavy, ale váš komentář, že bude divné až vám bude smrdět jedna noha, mě docela pobavil až jsem se musel hlasitě smát při představě, že jestli to opravdu bude tak hrozné, by vůbec měl někdo potřebu ověřovat, co nebo která noha to smrdí. Pak nezbude, než se tvářit přirozeně a nejlépe nasadit výraz a la Mr. Bean, že zjišťujete odkud ten hrozný zápach přichází, a přitom se odklidit domů a začít s mytím a drhnutím nohy. Pevně však věřím, že to zase nemůže být tak hrozné i když možná v nějakém uzavřeném prostoru to snad může být cítit, ale to by měla přece jenom pohltit nějaká uzavřená obuv. Žabky pro tentokrát radši nechte doma. Sám jsem před 13 lety zažil něco podobného a stálo mě to dokonce místo. Nastěhoval jsem se do bytu, kde po předchozích majitelích příšerně smrděla jediná šatní skřín a já navíc, protože jsem tam měl v ní vlněnou uniformu a byt se hemžil moly, které se mi tam natáhli z chodby, do ní nasypal naftalín. Vznikl takový zvláštní stařecký odér, na který jsem si já zvykl, ale vadil mým spolupracovnicím v kanceláři a stěžovaly si u mého nadřízeného. Nejprve jsem si vyslechl moudré rady, abych s tím něco udělal a než mi z ASKA přišla nová skříň, tak jsem po dvou měsících dostal ve zkušební době výpověď. To se vám naštěstí nemůže stát, když pracujete doma a navíc vás určitě budou všichni litovat jaké teď budete mít trable, než tu nohu rozchodíte. Nebojte to dopadne dobře. Fakt jste mě docela rozesmála. Díky.

Nikola (Pá, 27. 9. 2019 - 18:09)

No já nevim,ale tak většinou smrděj asi obě nohy,nebo ne?:-)Znám ženy kterým nohy smrděj z různých důvodů a jsem fakt ráda že se mě tento nepříjemný efekt vyhnul.Co se týká toho abych si nebrala žabky,tak si je právě chci vzít a doufám že to počasí ještě dovolí.Já si totiž nejsem jista jestli se s tou nohou vejdu do uzavřené boty a jestli na ni vůbec budu moct došlápnout.Když ano, tak dám mezi palec a ukazováček žabku a je klid,pokud nedošlápnu tak ji holt nechám bosou a budu skákat po jedné jako na začátku.Poveze mě kamarádka a bude u mě i do konce týdne protože fakt netušim co bude a co mě čeká.Jinak já nepracuji jen doma,ale můžu z domova a teď s tou sádrou to bylo domluvené od začátku a protože jsem tam i v určité vedoucí pozici tak nejsou ze strany vedení žádné problémy,naopak sami přišli s řadou úlev a hlavně teď po tom sundání to bude asi potřeba.Tak to mě mezí že máte takové špatné zkušenosti ze zaměstnání....To si nedokážu představit že by za mnou někdo z podřízených přišel abych někoho vyhodila kvůli nepracovním záležitostem...Dnes jsem jinak opět po delší době stála schovaná před deštěm,taky jsem ráda že jen asi 2-3x mě počasí za tu dlouhou dobu venku zaskočilo.Byla bych ráda kdyby nepršelo v to úterý...:-)

dr.Galen (So, 28. 9. 2019 - 12:09)

Já jsem vycházel z toho, jak bych to v tom případě řešil já. Předpokládm, že kamarádka je už na to zvyklá a nějak ji to případně při řízení neovlivní. Určitě mi dejte vědět, jak jste to zvládly a zda ta žabka bylo to správné řešení. Už to můžete počítat na hodiny. Dětem se říkává: ještě se třikrát vyspíš ... a půjdeme k paní doktorce. Držím palce ať to dobře dopadne.

Nikola (So, 28. 9. 2019 - 19:09)

Myslíte jako že by kamarádka omdlévala z toho smradu?:-))))No už u mě byla několikrát během té doby co mám nohu v sádře a dokonce u mě i opakovaně spala a byla i u té "operace" kdy mi sádrovala dlahu pod prsty takže myslím že už by to mohla zvládnout :-))).Popravdě musim sdělit že to vůbec nepočítám a nemám to ani moc v hlavě,ale je to asi i tím že mám teď hodně práce a myslím na ni než na nohu v sádře :-).Díky a určitě dám vědět :-)

dr.Galen (Ne, 29. 9. 2019 - 00:09)

Jo to je ta zdravotnice. Tak ta je určitě patřičně otrlá. Práce zdravotní sestry je ta nejlepší průprava pro život. Při té se zažije ledacos. Ony jsou i takové ráznější, protože se musí vypořádat s různými situacemi. Ani bych se nediivil, kdyby si při tom odvozu ještě zapálila. Tedy, jestli kouří, ale bez cigarety si ani pořádnou sestru nedovedu představit. Možná to mám jen, ale zafixované z mládí, kdy jsem byl často po nemocnicích a vídával jsem sesry slezlé při rauchpauzách. Když už o tom mluvím, tak se mi automaticky vybavuje Jiřina Jirásková v Sestřičkách. Přesný a velmi realistický prototyp sestřičky doby, která mě utkvěla v hlavě.

Nikola (Ne, 29. 9. 2019 - 15:09)

Koukám že se moje poslední zpráva odeslala 3x...nechápu....Jinak kamarádka není zdravotnice,to si asi pletete jak sestra kamarádky poradila s tím novým sádrovým obvazem pod prsty :-).Jsem celkem mladá(27)takže doby kdy se kouřilo asi všude nepamatuju a přiznávám že ani ten film který tu zmiňujete jsem asi neviděla....ale Jiráskovou jako herečku znám:-).

dr.Galen (Út, 1. 10. 2019 - 08:10)

Tak netrpělivě už čekám jak to dnes dopadlo.

Nikola (So, 28. 9. 2019 - 19:09)

Myslíte jako že by kamarádka omdlévala z toho smradu?:-))))No už u mě byla několikrát během té doby co mám nohu v sádře a dokonce u mě i opakovaně spala a byla i u té "operace" kdy mi sádrovala dlahu pod prsty takže myslím že už by to mohla zvládnout :-))).Popravdě musim sdělit že to vůbec nepočítám a nemám to ani moc v hlavě,ale je to asi i tím že mám teď hodně práce a myslím na ni než na nohu v sádře :-).Díky a určitě dám vědět :-)

Nikola (So, 28. 9. 2019 - 19:09)

Myslíte jako že by kamarádka omdlévala z toho smradu?:-))))No už u mě byla několikrát během té doby co mám nohu v sádře a dokonce u mě i opakovaně spala a byla i u té "operace" kdy mi sádrovala dlahu pod prsty takže myslím že už by to mohla zvládnout :-))).Popravdě musim sdělit že to vůbec nepočítám a nemám to ani moc v hlavě,ale je to asi i tím že mám teď hodně práce a myslím na ni než na nohu v sádře :-).Díky a určitě dám vědět :-)

Nikola (Út, 24. 9. 2019 - 07:09)

Aha,tak to mě vůbec nenapadlo:-)Ale je velmi pravděpodobné že ano protože chodidlo se mi potilo a potí fakt hodně,ale nepociťuju nic že by punčoška byla přilepena.Ale teď si vybavuju že když mi kamarádka dávala ten sádrový obvaz na dlahu pod prsty tak jsem měla bříško malíčku přilepené k tomu obvazu co jsem tam měla,kamarádka malíček odtrhávala a cítila jsem jako když si odtrhnete náplast z kůže.Jinak včera se mi ozvala sestra, že doktorka bude příští týden a mám přijít na sundání v úterý a jsem dokonce objednána na časový termín abych nemusela čekat.To svědění je myslím normální i bez opadávání kůže,občas se mi stane že mě třeba někde kůže svědí ale nepřikládám tomu žádný význam.Ale tentokrát jsem fakt ráda že to v té sádře nikde nesvědí.

dr.Galen (Út, 24. 9. 2019 - 14:09)

No tak sláva, že se vám to chýlí ke konci. Ten týden už vydržíte. Hůř na tom jsou ti, kteří nemají podpatek a třeba těch 10 týdnů se musí pohybovat o berlích. Tak to vám tu nohu budou muset také odloupnout, když už byly přichycené ty prsty. Mohu vás poprosit, abyste dala vědět, jak to v úterý dopadlo? Za ty týdny co tady spolu komunikujeme, tak docela to s vámi prožívám a nerad bych měl ten váš případ bez konce.

Nikola (Út, 24. 9. 2019 - 21:09)

To bych se asi picla kdybych měla tak dlouho nohu v sádře bez podpatku,těch několik dnů co jsem měla dlahu a pak nemohla kvůli čerstvé sádře došlapnout a musela skákat o berlích po jedné,mi bohatě stačilo.Měla jsem přilepené jen bříško malíčku tak třeba to nebude tak hrozné s tou přilepenou punčoškou...Určitě dám vědět,pomohl jste mi svými radami a že jsem asi měla občas hloupé dotazy,takže jsem vám moc vděčná.Možná se ještě ozvu před sundáním,protože jak se bude blížit sundání přijdou asi otázky a pochyby co bude po sundání....Díky moc :-)

dr.Galen (St, 25. 9. 2019 - 16:09)

Po sundání bude hlavně příšerný pohled na nohu, pak bude nějaký čas trvat, než zmizí ten doprovodný puch, noha vám bude připadat lehká a nebudete s ní moc pohybovat, jak jste byla zvyklá, protože kloub bude zatuhlý, ale to se musí rozhýbat a to chce nějaký čas. Tak s tímhle můžete počítat na sto procent. A možná, že se k tomu ještě něco vyvrbí.

Nikola (Po, 23. 9. 2019 - 09:09)

Přiznám se že stále nerozumím tomu co máte na mysl s tím přilepením punčošky....Myslela jsem že šlo o to jestli mi při nandavání té punčošky na nohu byla nějak přilepena sestrou ale to asi není to co myslíte vy...Jinak nového nic,jen v pátek jsem měla asi půlhodinový svědící chvilku na chodidle a teprve v ten okamžik jsem si uvědomila jaké štěstí jsem měla že mě to nikdy před tím nepotkalo a nedělo se to častěji,bylo to fakt nepříjemné a na chodidlo se nemůžu ničím dostat.Naštěstí to po půlhodině přestalo a byla jsem fakt ráda.Vůbec mě to do té doby netrápilo ani jinde na noze.Dnes čekám na telefon od sestry jestli doktorka bude ještě tento týden nebo až to pondělí jak avizovala...

dr.Galen (Po, 23. 9. 2019 - 20:09)

Tím přilepetím mám na mysli, jak se chodidlo potí, tak punčoška se přilepí k němu a to většině pacientů není příjemné. Když si to neuvědomujete, tak si myslím, že je to tím, že obvaz je dost na těsno. No to svědění je také "báječná" věc. Je to tím jak odomírají vrchní vrstvy kůže a když je noha v obvaze, tak nemohou samovolně odpadávat a vyvolávají svědění. Je docela k podivu, že se to nestávalo před tím a častěji. Čím víc na to člověk myslí, tak to svědí více a to je peklo.

dr.Galen (Čt, 19. 9. 2019 - 11:09)

Samozřejmě, že jsou různé typy podpatků podle dodavatele. Hlavní je, že byl dobře přisádrován, ale to opravdu záleží, jak jsem říkal, na koho kde narazíte. To, že časem si na sádru zvyknete a vlastně ji ani nevnímáte je přirozené a pak až vám ji sundají, tak vám ta noha bez ní bude připadat hrozně lehká. To si pak člověk uvědomí jakou energii musel vykládat, aby ji zvedal. Já měl kdysi koleno v sádře a to určitě bylo více, než ty 2 kg, ale naštěstí jsem ji měl jen 10 dnů, takže jsem tento efekt nepozoroval a ani jsem koleno neměl nějak zatuhlé, abych pak musel na rehabilitaci. Punčošku na chodidle nemáte přilepenou nebo to prostě jen už nevnímáte? Ono to možná také záleží na tom jak je obvaz volný.

Nikola (Čt, 19. 9. 2019 - 14:09)

Já ani netuším jestli jsou nějaké jiné velikosti podpatků,ale bylo by to logické.Já mám chodidlo velikost 37-38 dle toho jaké boty si kupuji,ale mám široká chodidla a celkem dost silné prsty u nohou takže je to různé,žabky a pantofle kupuji většinou 37 takže to je myslím rozměr bosé nohy bez ponožky nebo silonek.Mně ten podpatek při chůzi vyhovuje a chodí se mi s ním opravdu dobře.Máte pravdu že kolikrát o té zasádrované noze nevím,prostě když někdo déle sedím nebo doma ležím a mám zakryté nohy tak o té sádře ani nevím.S tou punčoškou jste mě zaskočil,nevím jestli ji mám přilepenou...Myslíte jako při tom když mi dávali nohu do dlahy jestli ta punčoška co ji dávali od prstů ke kolenu je přilepená?Pokud myslíte jestli je sádra volná,tak to určitě ne,pořád všude dost natěsno a u prstů obzvlášť,ale třeba i u kolena kde končí nemám pocit že by mi lýtko zhublo a sádra byla volnější,to samé platí v oblasti kotníku,tam nehnu ničím.Jediné čím trošku na té noze od prstů ke kolenu pohnu je palec,ten trošku nadzvednu ale třeba ostatní prsty jsou úplně "mimo".To už jsem ale psala...

dr.Galen (So, 21. 9. 2019 - 13:09)

Určitě na to lepení punčošky bude mít vliv jak obvaz je těsný a když se v něm noha nemůže pohybovat, tak si člověk ani nemá možnost uvědomit, že se mu k ní na chodidle punčoška přilepila, což může být nepříjemné a docela flustrující. Úplně jsem pro jinou práci na vás zapomněl i když váš předchozí komentář jsem viděl ještě ten den co jste ho sem dala. Něco nového?

dr.Galen (St, 18. 9. 2019 - 17:09)

Ještě jsem si vybavil k té délce toho znehybnění. Někdy vloni se zde někdo ptal, jestli je znehybnění 10-12 týdnů normální. Měla zlomené zaprstní kůstky a paní doktorka ji údajně říkala, že to blbě srůstá, tak pro tak dlouho sádra. Tak možná těch vašich 10 týdnů bude docela běžný standard.

Reklama

Přidat komentář