Reklama

Jak poznat hysterku

D (Ne, 22. 9. 2019 - 23:09)

Jistě. Nicméně úplně ze všeho nejlepší je včas odhalit jejich toxicitu, a moc se s nimi nezaplést. A pokud se už člověk jednou zaplete, poučit se z toho, a při navazování nových vztahů si už dát více pozor ;)

Petr (Po, 23. 9. 2019 - 03:09)

Zamilovat se do takove osoby je zivotni chyba, jak to poznat na zacatku, bez zkusenosti? Ted uz ji mam a budu muset cekat hodne dlouho nez se od ni citove odpoutam, je to sakra tezke... I v tom to ma lepsi nez ja...ta uz je davno za vodou

Ten co přežil Kosovo (Po, 23. 9. 2019 - 08:09)

Dávat si pozor na přehnanou teatrálnost a pokud jde vše až podezřele dobře a rychle a ve člověku bliká žárovka která něco naznačuje tak pryč od toho.

Petr (Čt, 19. 9. 2019 - 12:09)

hodně dobré... https://pruvodcepeklem.blogspot.com/p/vitejte-ve-hre.html

Danny (Čt, 19. 9. 2019 - 17:09)

Zdravím všechny účastníky tohoto fora a předně děkuji Jirkovi za nabídku svého mailu, určitě ti napíšu. Svůj email zde nechci veřejně zveřejnit, protože obsahuje celé moje jméno a vzhledem tomu, že histrionky jsou schopné takřka všeho, tak se radši zkrývám pod jménem Danny. Přímo s tím co jsem tedˇ napsal souvisí to co mi řekla moje psycholožka a to že v České Republice u většiny matek-vražedkynˇ byla psychologem diagnostikována právě histrionská porucha osobnosti. Většinou se jednalo o vraždy novorozenců a batolat. Jinak souhlasím s Petrem, že "průvodce peklem" jsou výborné stránky a přímo mi mluví z duše. Jak už jsem na tomto foru uvedl a můžete se o tom přesvědčit, mám stejný názor jako autorka webu-průvodce peklem, že lidé s poruchami osobnosti, po staru psychopaté, což podle mě je daleko výstižnější název jsou stělesněním zla a temnoty. Dá se říct, že životní setkání s touto temnou bytostí zanechá na každém člověku nehojící se jizvu, atˇ je příčina jejich poruchy jakákoliv, jejich bezohlednost a sobeckost, mnohdy i otevřená agresivita natolik ničí všechny lidi co s nimi přichází do vztahů, že jejich počínání se nedá ničím omluvit. Já osobně v sobě nedržím záštˇ vůči své ex, ani nemám potřebu se jí mstít. Pomsta je také zlo a mstí se právě osoby takto postižené. Nejlepší je opravdu se od nich naprosto izolovat, ale tuhle možnost já bohužel nemám- máme společné dítě. Ještě bych chtěl doporučit vynikající knihu, kde jsem se dozvěděl spoustu informací nejen o histrionské poruše osobnosti: PORUCHY OSOBNOSTI _autor: MUDr. Ján Praško,CSc a kolegové_ rok vydání: 2003. V této knize je například velice dobře vysvětlený, zde na tomto foru velice často diskutovaný jejich postoj k sexu a obecně jejich problémová sexualita. Jejich problémový vztah k mužům a od toho se odvíjející celé jejich chování a postoje jsou zde také velice dobře popsané.

Zničený (Čt, 19. 9. 2019 - 18:09)

Danny: ahoj Danny,mohu poprosit Jirku,pokud se spolu spojite mailem,aby mi poslal tvůj mail? Dekuji

Danny (Čt, 19. 9. 2019 - 20:09)

Ahoj Zničený, určitě můžeš, rád pomohu, pokud to bude v mých silách. Doporučím ti odbornou literaturu, která i mě pomohla osvětlit s kým jsem měl bohužel vztah u mě dlouhodobý a o to pro mne horší( zanechalo to silné následky, které budou vyžadovat hodně času na vyléčení.) Chápu velmi dobře tvé stavy a když citlivý člověk zažije vztah s tímto dˇáblem v lidském těle, velmi ho to zraní na duši. MĚJ HLAVNĚ RÁD SÁM SEBE A BUDˇ VDĚČNÝ ZA TO JAKÝ JSI, je škoda hodného člověka, aby se trápil pro pseudolásku ryze zlé ženy. Jak už jsem zde, na tomto foru uvedl, většinou jsi tyhle duševně narušené ženy hledají právě citlivé a hodné muže, aby je mohli trápit a měli nad nimi moc. Jak psal Dr. Plzák - hledají si "muže dobráka", nebo taky "muže typu 3s", to znamená slušný,slabý, spolehlivý. Ještě uvedu větu, kterou mi řekla moje psycholožka- "nehrajte s ní tu její hru". Některý s diskutérů, tady na foru napsal velikou pravdu, že jedinou možnou satisfakcí je žít štˇastně svůj život bez svého tyrana a nejlépe ještě s novou "normální" partnerkou prožívat opravdový láskyplný vztah založený na vzájemné sebeůctě, nikoliv na tom, že jeden si druhého podmaní a vykořistˇuje ho. Čas je nejlepší léčitel a hojič ran.

Coudy (Čt, 19. 9. 2019 - 20:09)

Ano MUDr. Plzak byl kapacita. K těm typům mužů, které si hysterky hledají bych k těm 3S doplnil - slušný, spolehlivý, slabý a seriózní, tedy muž vzdělaný, solventni, má společenské postavení a to je prý ze začátku fascinuje, jelikož ony jsou pravý opak. Bohužel jejich láska je nestála a brzy se začnou nudit a dalsi scénář již všichni dobře známe.

Danny (Čt, 19. 9. 2019 - 21:09)

Ano, MUDr. Plzák byl kapacita ve svém oboru a jeho knihy jsou velice čtivě psané, s jistou dávkou jeho svérázného humoru na téma mezilidských vztahů. V jeho knize KLÍČ K VÝBĚRU PARTNERA PRO MANŽELSTVÍ se hodně zabývá právě hysterickou psychopatií a s humorem tam popisuje jeho zážitky z klienty manželské poradny. K nestálosti u nich nedochází jen u lásky, ale třeba u jejich zálib a názorů, postojů v životě. Oni jsou jaksi zmateni i v rozhodování- jakoby neví co vlastně chcou. Na tohle téma se hodí vtip, který jsem slyšel v podání Zdenˇka Izera: žena neví co chce a nedá pokoj dokud to nedostane.

(Ne, 22. 9. 2019 - 11:09)

a bezcitné mrchy

Petr (Čt, 19. 9. 2019 - 06:09)

i já se přidávám k názoru, že po zkušenostech nelze tyto lidi přesvědčit, aby si "uvědomily" svou nemoc a dál již nikomu neubližovaly. Pro ně je tento stav zcela normální a svou vinu nikdy neuznají, jsou to naprosto citově oploštělé osobnosti. Jediné řešení je utéct a zapomenout...

zničený (Čt, 19. 9. 2019 - 07:09)

Samozřejmě, že to zřejmě nelze, ale toto byla jen úvaha psychoterapeuta, jaké by to bylo, a kolik by pak bylo zachráněno lidských osudů. A ruku na srdce, kdo z nás si to někdy také nepředstavil :)

Selhaly dosud veškeré snahy naučit je cítit s ostatními. Zato se přišlo na to, že psychopati s oblibou odkoukávají psychoterapeutické postupy a metody, aby je později mohli aplikovat ke zkáze svých obětí. Pravda je taková, že věda neumí zařídit, aby by se v psychopatovi probudilo SVĚDOMÍ. Aby začal zodpovědně spolupracovat s ostatními a respektoval a ctil jejich práva a city. Psychopat svědomí nemá, nebude mít. Bude litovat pouze sám sebe - pokud mu triky neprochází. Tedy není to jen o sobecké sebelítosti, je to o sebelítosti pro zlý důvod. Psychopat říká: "Lituji, že mi zločin nevyšel."
Z článku: http://elyna.wz.cz/jak_pomoci.htm

Petr (Čt, 19. 9. 2019 - 07:09)

Proto je nejlepsi reseni odejit a zapomenout

zničený (Čt, 19. 9. 2019 - 07:09)

Petře: Ale jak?... Jak má zapomenout cítící, emoční bytost...

Petr (Čt, 19. 9. 2019 - 07:09)

nekontaktovat, vymazat, blokovat, na nic nereagovat a čekat....časem se vymaže i z hlavy... bohužel jiná rada neexistuje....

jmeno.. (St, 18. 9. 2019 - 11:09)

..Jirka Diky Zoufaly za ta slova,procez jsem Ti odepsal,dle sveho nejlepsiho svedomi.. :) No,tak uvidim,co Ty na to.. Decko,shrnul jsi to pravdive,ja se vsak nemohu ubranit pocitu,ze ve vsech pripadech tam figuruje akt zoufalstvi,touhy po jakesi pomste a zadostiucineni..Nezridka tito borci take zverejnuji na serverech intimni videomaterialy se svoji ex,pripadne na jine servery nejake soukrome informace o nich.Lehaji si pro ne na koleje a pritom jim touzi uskodit.To je tragikomicke,infantilni,nemene egoisticke,nez Egoismus hysterek samotnych.Chce to se zvednout,nakolik je to tezke.O tom prave mluvi Fosco Alma v songu Zdi.I o tom,co bude dal,nenajde-li dotycny tu silu v sobe... :-J.

N. (Čt, 19. 9. 2019 - 05:09)

Skvěle vyjádřeno.

D (St, 18. 9. 2019 - 23:09)

Naprostý souhlas. Navíc je v té ideji přimět "hysterku" (respektive hraničářku, histrionku, či jinou toxickou osobu), aby si "uvědomila", jak druhým ubližuje, pořád ještě kus bláhové touhy po obnovení vztahu s danou, již "poučenou" toxickou osobou.

zničený (St, 18. 9. 2019 - 08:09)

Jirko: ahoj, znovu posílám odkaz na ten článek ( sdělení ) terapeuta k HPO. Nerad bych, aby to vyznělo tak, že nějaký terapeut chce ubližovat lidem s HPO. Nechci aby to bylo vytrženo z kontextu.
Odkaz: www.facebook.com/258915074246132/posts/656754047795564/
Zde po rozboru HPO přesně píše: Několikrát jsem přemýšlel, jak takovému člověku „ublížit“ aby si uvědomoval a stále si pamatoval, jak on sám lidem bezcitně a někdy až fatálně ubližuje. Aby nebyl tak spokojený a sebejistý na úkor druhých. Aby nešli s úsměvem do dalších „vztahů“ znovu ubližovat, bavit se a opět utíkat.
Já to beru jako úvahu, navíc ,, ublížit ,, nemyslí ublížit, ale měl spíše napsat PONAUČIT, nebo jiné slovo. Ale ve směs ho chápu a má pravdu. Jak takovým lidem ukázat ( ať jsou HPO,histrioni,sociopaté,atd.) , že svým jednáním ( většinou nečestným,nemorálním,citovou manipulací,atd.) ublížili někomu druhému, že slabšímu jedinci mohli zničit život, a že jejich chování opravdu není správné, byť jsou o tom přesvědčeni? A takhle to podle mě mělo vyznít.
Jinak ve všem ostatním s tebou souhlasím a máš široké poznatky a pravdu, jen jsi prostě na cestě mnohem dál, než já. Já mám teď velké problémy, které se odvinuly od situace a nabalují se jako sněhová koule, ale o tom raději přes mail, pokud budeš mít chuť a náladu komunikovat s jedním Zoufalým looserem.

D (St, 18. 9. 2019 - 10:09)

Jak poučit podobné lidi, že co dělají není správné? Se správností je to jako s krásou - it's also "in eyes of beholder", řečeno hezky kantovsky šlehnutou angličtinou. Jinak poškození tohle řeší různým způsobem - legáním, ne nelegálním,, i ilegálním. Někde v Americe požadují mnohamilionové odškodné za různé "emocionální újmy" či "zraněné city", zatímco jiní nebo v jiných zemích třeba takové nezdárné (ex)-partnery rozmanitě bijí, případně i fyzicky likvidují. O poučení v pravém slova smyslu ale nikdy nejde - něco takového je prakticky nemožné. Jde jen o kompenzaci a zadostiučinění na poškozené straně.

Reklama

Přidat komentář