Reklama

JHVH (Jahve,Jehova) - jediný živý Bůh

Tony (St, 11. 9. 2019 - 19:09)

Má být Jahveh, což sice jehovci též připouštějí ale bazíruj u nich na tom. Tak skončíš před jejich právním výborem, budeš vyloučen a všichni tví známí ze sekty, včetně příbuzných (vyjímkou jsou ti příbuzní, kteří s tebou žijí ve společné domácnosti) tě nemohou na ulici ani pozdravit, protože pak jim hrozí také vyloučení.

Rakato (St, 11. 9. 2019 - 20:09)

No vidíš, třeba Jahveh (což je asi anglický paskvil v přepisu, ale to je jedno). Teď to ještě vysvětlit Mimě a můžeme se pohnout dál.

Rakato (St, 11. 9. 2019 - 18:09)

„Shlížím na vás a rozvažuji, jste-li vhodní pro mé účely, nebo bezcenní a nepotřební, zda vás ušetřit či obětovat. Každý se dozví svoje v pravý čas.“ (Hoburkan pán, vládce duší a osudů)

Jirka (St, 11. 9. 2019 - 18:09)

A co Batman nebo Superman, ty tě neberou?

Rakato (St, 11. 9. 2019 - 13:09)

Nešťastný Jehovo, co jsi komu udělal, že ti lidé nemohou přijít na jméno? Čubky jedny revizionistické - přepsali bibli a vypustili tvé svaté jméno.

Jirka (St, 11. 9. 2019 - 10:09)

Jak je na tom věda, docela výmluvně demonstruje třeba skutečnost, že na zemi údajně žije 3,2 biliónu druhů živočichů, to je tři tisíce dvěstě miliard, nebo tři milióny dvěstě miliónů. Asi 8mi násobek odhadovaného počtu stálic v naší spirální galaxii. 99,999 % živočichů je vědě zcela neznámých. A to jsou jen živočichové. Tomu říkám evoluční strom, bleskově rostoucí.

Augustýn (Út, 10. 9. 2019 - 20:09)

... má raději deset ateistů než jednoho zapáleného věřícího

Rakato (Út, 10. 9. 2019 - 21:09)

„Bůh miluje ateisty, protože ho neobtěžují svými problémy.“ (Miroslav Horníček)

Steve (Út, 10. 9. 2019 - 17:09)

Žádnej Jehova nikdy neexistoval, to je vymyšlený blábol zaslepených hlupáků jehovistů z Brooklinu. Nic víc, nic míň. (Převzali navíc katolický omyl)

Navíc Bůh je jen 1 - tudíž nepotřebuje mít nějaké konkrétní jméno. Tak jako my např. oslovujeme táto, mámo - a né jménem, natož příjmením.

Rakato (Út, 10. 9. 2019 - 18:09)

Jehova na několika místech v bibli říká, že je třeba používat jeho jméno. A jen Jehovisté to pochopili. (Což neznamená, že nejsou podvodníci, jako ostatní křesťané.) Kdo nepoužívá boží jméno, je zatracený odpadlík, odporující bohu, a proto proklet už za živa. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nevěděl jsem, že někdo může být tak drzý, neznat bibli a přijít sem vytlemit se se svými vadnými názory.

mima (St, 11. 9. 2019 - 06:09)

Rakato píše.... že někdo může být tak drzý, neznát bibli a přijít sem vytlemit se se svými vadnými názory........... koukám, že ty nejsi drzy a znáš Biblí, tak nás prosím pouč s pokorou a cituj nám z Bible konkrétně jak píšeš........." že je třeba používat jméno Jehova" .........a ještě jeden úkol Rakato pro zábavu a pokud miluješ matematiků a třeba i pro ostatní :-) ...................... Jak dlouhý je náš život pozemský pro Boha, když dny člověka jsou v Biblí 70 lét a u Boha je pozemských tisíc let, jak jeden den? ............ Dobré ráno přátelé ❣

Rakato (St, 11. 9. 2019 - 13:09)

Světkové to v bibli našli, a ty stále ne? Jsi marná. Blíže viz https://www.jw.org/cs/co-rika-bible/otazky/bozi-jmeno/ -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ty o bohu nic nevíš, jen co ti navykládali kočovníci a rybáři. Tak tady nedělej ramena. Tisíc let je pro boha jeden den? No tak je ten tvůj bůh ve stázi nebo ve zpomaleném módu. Nic objevného. (Ale umí se zrychlit, když v lidském těle komunikoval s Abramem.) ☠ ❤️

mima (St, 11. 9. 2019 - 17:09)

Aha, takže to máš od svědků, konečně víme odkud pochází tvá skromná moudrost, odkud vítr vane...... jinák Bible nic takového neučí. Bůh nechce po člověku, aby ho tituloval nějakým jménem, ani Bible nás to neučí. Naopak učí nás něčeho jiného co se týče jeho jména..........Protože ty jsi mě ničím nepřesvědčil, teď já ti budu citovat ohledně Božího jména, jak to Bůh myslí........ Malachiáš 1. kap.....tato řeč není k ateistům, ani k nevěřícím, tato řeč je k věřícím.........." Syn má v úctě svého Otce a služebník svého Pána. Jsem - li tedy OTEC, kde je úcta ke mně? Jsem - li PÁN, kde bázeň přede mnou? praví Hospodin zástupu vám, kněží, kteří pohrdate mým jménem. " Jak pohrdame tvým jménem ?" ptáte se. Tak, že na můj oltář přinášíte poskvrněny chléb. " Jak tě poskvrňuje me?" ptáte se. Tak, že říkáte: " Na Hospodinově stole nezáleží".................a o tom je v Bibli řeč ohledně Božího jména.........je to stejné jak u jména tvého otce. Měl by jsi mít jako syn uctu k otci k vašemu jménu. A to si žádá Bůh, aby jeho děti, křesťané, věřící měli v úctě jeho jméno, nepřinášeli mu ostudu, naopak nosili hrdě toto jméno, dokázovali svým životem, že Bůh je spravedlivý, moudrý, veliký, lékař, učitel.......... nedělali jménu otce ostudu. Je jedno, jaké jméno budeš používat, jestli otec, jak zde píše, nebo pán, jestli je to Novák, nebo Jan, jde o to jak prezentujes jméno svého otce.......... své rodiny........ a pointa tisíc let, jako jeden den, byla jiná. Kolik zabere času Bohů s námi, když žijeme 70 lét ?

Rakato (St, 11. 9. 2019 - 18:09)

Já tě o ničem přesvědčovat nepotřebuji. To o povinnosti používat jméno Jehovy máš v bibli na několika místech černé na bílém. Toho se drž místo okecávání podstaty věci. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Někdo tady jednou psal, že boží jméno je "Jsem, jaký jsem." a že se to hebrejsky píše jako Jhv. Takže v čem máš problém? (Když vznikala slovanská jména, také lidé dříve někoho označovali jako "Slavícího jaro", z čehož vzniklo Jaroslav, a nikoho dnes už nenapadne říkat mu "Slavící jaro".) ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ale asi už vím, odkud vítr vane - vy z odlišných kultů odmítáte jehovistům přiznat pravdu ve všem, i když ji např. u jménu boha mají. No, jehovisté také často plácají nesmysly, ale zde vás usvědčili z nepřípustného zásahu do bible a rouhačství, z přímého vzdoru proti boží vůli. A to vám asi vadí nejvíce, že jste usvědčení odpadlíci a váš kult je lživý.

Tony (St, 11. 9. 2019 - 19:09)

Nemají. Patvar Jehova vymyslel Pierre Galantin, zpovědník papeže Lva X., toho, co dal do klatby Luthera. Jde o římsko-katolický výmysl, který sama ŘKC více než před sto lety opustila.

Tony (St, 11. 9. 2019 - 19:09)

Nemají. Patvar Jehova vymyslel Pierre Galantin, zpovědník papeže Lva X., toho, co dal do klatby Luthera. Jde o římsko-katolický výmysl, který sama ŘKC více než před sto lety opustila.

Rakato (St, 11. 9. 2019 - 20:09)

Jehova, Jahve, copak to není jedno? Boží jméno je jméno, vždy lepší než nějaký hospodin, což je asi nějaký hospodář ze statku.

Tonda Vlas (St, 11. 9. 2019 - 20:09)

Hospodin není hospodář ze statku. Staročesky to znamená pán, jenže v češtině to slovo zcela ztratilo svůj původní profánní význam-----------------------zato slovo hospoda je zcela jiného původu, je to z latinského slova hospotium, což znamená zájezdní hostinec.

Rakato (St, 11. 9. 2019 - 20:09)

Jsi na mě moc chytrý.

hm (St, 11. 9. 2019 - 17:09)

hoď si to do kalkulačky

Reklama

Přidat komentář