Reklama

Cinkali byste znovu klíčema?

Návštěvník (St, 11. 9. 2019 - 17:09)

Na slovíčka a statuty (zejména ty internetové) dnes lidi slyší i když jak známo. Dívčí řeči jsou lehčí než spadlá list a co je horší a drzejší než žena?

Návštěvník (St, 11. 9. 2019 - 17:09)

Demonstranti nedostali odvahu nazvat odpor vůči Babišovi správně. A to je nectnost v megalomanském hromadění majetku jako cíle a toho,že je to zákonně umožněno a podporován a taky že je to mediálně uznáváno a velbeno jako něco velkolepého.
Jal píše pan Hoffman z deníku."Podstatou všech ekonomických krizí je legalizace lakomství a glorifikace lakomců"
Těm na ulici jde jen urvat moc po Babišovi a dále si vše rozdělovat mezi sebou bez participace "lidu" označeného za póvl volící Babiše kumpány kapitalismu jako je třeba negramotný feťák a pseudoumělec David Černý.

Rakato (St, 11. 9. 2019 - 17:09)

Hoffman z deníku."Podstatou všech ekonomických krizí je legalizace lakomství a glorifikace lakomců? ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hoffman je ekonomické embryo, takže jeho ekonomické názory jsou pro smích a je třeba je ignorovat. A to přesto, že v mnohých svých fejetonech má pravdu. Nicméně je infekční a je zde třeba vylít s vaničkou i dítě.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Podstatou všech krizí je nadcenění hodnot, až už to jsou americké toxické balíčky s hypotékami, nebo akcie či hodnota měny. Chamtiví lidé tak dlouho nakupují zdánlivě hodnotné (a výnosné) akcie či cenné papíry, až někdo zjistí, že representují mnohem méně majetku, než je jejich celková hodnota, bublina splaskne, banky začnou krachovat a ekonomická krizeí je na světě.

Návštěvník (St, 11. 9. 2019 - 18:09)

Hofman je výborný novinář, možná to ani nechtěl popsat stoprocentně odborně, jen naznačit.
A příčinou třeba krachu NY burzy bylo nadhodnocení čeho?! Spíš nějka krachly banky a ty to přenesly na lidi.

Rakato (St, 11. 9. 2019 - 18:09)

Jako ekonomické embryo nedokážeš posoudit embryonní názory Hoffmana. Zato já ano, už jsem mu dvakrát vytknul chyby v ekonomických názorech, ale zatvrzelý Hoffman si vede stále svou. Je nepoučitelný, ke své škodě, a zase se zesměšnil. Jako typický novinář si myslí, že všemu rozumí, a že na vše má správný názor, což mu sice jeho hlupáčtí kolegové potvrdí, ale to neznamená, že to tak je. Poučený čtenář ví své, čtenář ignorant s Hoffmanem souhlasí. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Při krachu NY burzy krachly banky? No jistěže krachly, ale to nebyla prvotní příčina krize. Tou bylo, jak jsem psal, nadhodnocení akcií.

Návštěvník (St, 11. 9. 2019 - 18:09)

Jestli to dobře chápu, tak Hofman měl trochu pravdu. V tom říjnu 29 všichni velcí střadatelé prodávali akcie.A prachy si nechali na kontě případně za ně nakoupili nebo nechali si od banky vyplatit zlato, to je asi pravděpodobnější.A prostě se stáhli z trhu a užívali si úspor někde ze svého sídla, momentálně nedrželi žádné akcie, ale to jim životní úroveň a styl na který byli zvyklí neohrozilo.A počkali až si trh pomůže a opět se dostane na nohy. Ty peníze samozřejmě ve firmách chyběli a ty krychli a lidi se dostali na ulici.Časem se to zlepšilo, ti lidi opět sehnali špatně placenou práci a znovu vybudovali firmy a prosperitu a tím skončilo i interegum investování bohatých a vrátili svůj kapitál na trh a bylo po recesi a krizi.

Rakato (St, 11. 9. 2019 - 18:09)

To víš, že Hoffman neměl pravdu. Vždyť napsal, jako nějaké anarchistické dilino: "Podstatou všech ekonomických krizí je legalizace lakomství a glorifikace lakomců." Přitom podstatou krize bylo, že hodnota akcií např. jedné fabriky roky rostla, až mnohokrát převýšila skutečnou hodnotu této fabriky. A když na to lidé přišli, začali prodávat akcie. Jenže to probíhalo hromadně, v davové psychóze, takže při nabídce k prodeji, mnohonásobně převyšující poptávku, cena akcií spadla skoro na nulu. Takže tvoje rozprávění, jak se lidé při prodeji akcií napakovali, odporuje realitě. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
No a teď přišel vyšeplaný Hoffman a nasadil všemu korunu, když obvinil lidi, kteří investovali do akcií, že byli lakomci, a to glorifikovaní. Akcie jsou obrovským ekonomickým objevem a existují po celé světě. Když se s nimi nespekuluje, ale dlouhodobě se drží, krize nenastane. Akcie prostě slouží k uložení kapitálu, tak jako nákup pozemků, uměleckých předmětů nebo zlata. Dělat z nich čerta je směšné.

Návštěvník (St, 11. 9. 2019 - 18:09)

A mezitím vyrostl Hitler.

Návštěvník (St, 11. 9. 2019 - 17:09)

Češi mají dobrou furiantskou povahu, i když mnohým starším už to tak furiantsky nemyslí, pak jdou na demonstraci na Letnou tzn. "za antibabiše" jakoby bůh byl nějaký anti-satan.

Návštěvník (St, 11. 9. 2019 - 17:09)

Ty věci, které byly kdysi chybami, jsou dnes mravy.

Líba (St, 11. 9. 2019 - 16:09)

Já jsem spokojena s dnešní situací. Nechci si stěžovat. Včera jsem byla mladá, dnes jsem v důchodu, stále pracuji na WC, ale mám již nashromážděn slušný majetek a zázemí rodiny.
Lituji dnešní mladé, které nebudou mít rovnou startovací čáru s dětmi zbohatlíků a restituentů.
V KSČ jsem byla, nestydím se za to, nemám čeho litovat. Jestli mne někdo bude za to mít rád nebo nenávidět, je mi upřímne jedno. Za mne mluví činy a vychovala jsem dvě děti, postavila s manželem dům, opravila další dva domy prarodičů, takže dnes máme všichni kde bydlet. Bohatství nedělá lidi o nic lepší.Spíše se ztrácí další lidské hodnoty jako úcta k stáří, čest, věrnost, vztah k lidem a práci. Relativizují se hodnoty jako láska k vlasti, ke kraji, k místu rodiště.
Až vám bude taky kolem sedumdesáti, tak se také nebudete za nic stydět, přeju vám sebeúctu a poctivý život a mějte se rádi. Věřte, že žít se dá i s čistým štítem a v socialismu.

Rakato (St, 11. 9. 2019 - 16:09)

Jsme tak zaostalí, že guláš jíme úplně špatně. Zde recept na správné podávání podle Maďarů: https://www.prozeny.cz/clanek/gulas-s-cervenym-zelim-58579?dop-ab-variant=9&seq-no=4&source=hp

Návštěvník (St, 11. 9. 2019 - 16:09)

Ať se pan starosta soustředí na agendu, která je mu na magistrátě přidělena a nevymýšlí politcké kauzy a nekalí demokratickou náladu ve čtvrťi autokratickými zásahy do podoby městské části.
Jeho agenda je viz. webové stránky tato(a nikoli demontování soch hrdinů osvobození od totalitních režimů)
Mgr. Ondřej Kolář
starosta MČ Praha 6
» zodpovídá za oblast péče o životní prostředí, za úklid a odpadové hospodářství a za agendu veřejně prospěšných prací

Rakato (St, 11. 9. 2019 - 17:09)

Jak tě znám, nejraději bys poslal starostu za trest s koštětem na ulici (když má v gesci úklid).

aladin (St, 11. 9. 2019 - 16:09)

"ČT24
Zprávy v 16"......Pan prezident má pravdu, v Kosovu vládnou teroristé UCK !!! Celý svět to ví, hlavně ten západní v čele s USFT, která Kosovo prosadila v OSN !!!

aladin (St, 11. 9. 2019 - 16:09)

"ČT24
Zprávy v 16"......Proč by se měl ministr Ruska omlouvat FAŠISTOVI Kolářovi ???

Návštěvník (St, 11. 9. 2019 - 15:09)

Máš pravdu, to já jen na to, když ODSáci používají další floskuli : "máme se nejlépe v historii."
Ona přitom historie dvacátého století na území Českých zemích, nejdříve za Rakousko-Uherks,pak za ČSR pak za protektorát a následně na začátku "budování komunismu" pro lidi co se angažovali v odboji, byli úspěšní, majitelé statkáři, poctiví, slušní, charakterní a byli skutečními nebo domělými nepříteli jaknácků takkomunistů, tak pro ně byla to doba obzvláště těžká.
A marhoun točí o Polsku a jeho ukrutnostech na dětech, copak nemáme dost svých Českých?!Proč je sponzorován českou kinematografií a fondem, ten to musel vybýlit ten fond takovým převratným oběvným velkofilmech a koncentrákování židů nacisty v Polsku včetně dětí!!!

Návštěvník (St, 11. 9. 2019 - 14:09)

O:V roce 1935 se stal zástupcem Sudetoněmecké strany (SdP) a byl zvolen do Československého parlamentu.Roku 1919 do Deutsche Nationalsozialistische Arbeiterpartei (Německá národně-socialistická dělnická strana). Vzhledem ke své profesi knihkupce dodával nacistické propagandistické publikace i do některých obchodů s knihami.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Také zajímavé, že toto bylo v ČSR možné, že český občan, byť menšinou německé národnosti mohl ještě být členem nějaké partaje v Německu a takhle podvrace republiku dodáváním nacistické literatury do Německa...

Rakato (St, 11. 9. 2019 - 14:09)

Momentálně ses myšlenkové zafixoval ve druhé světové válce a jsi nudný jako nikdy předtím. (Přidal bych sem i tři lebky s hnáty, kdybych to z mobilu uměl.)

Návštěvník (St, 11. 9. 2019 - 15:09)

To beru, i sám sobě jsem tím sebemrskačský.

Reklama

Přidat komentář