Reklama

Výprask před diváky

Adela (Čt, 5. 9. 2019 - 21:09)

Joj, docela zvlastni pozice teda :) Ale plastova tycka strasne boli. Ja dostavala druhym koncem lepacky na mouchy, tim umelohmotnym koncem tvarovanym na prsty. Strasna bolest a jelita na zadku...

Michal (Čt, 5. 9. 2019 - 20:09)

To já v dětství dostával jen na holou a 1. výprask v 5 letech bylo to takovou plastovou tyčkou, vždy když jsem něco provedl at uz ve skolce nebo doma za tepla na zada zvednout nohy navrch a už to štípalo nikomu to nepřeji po několika ranách zadek s jelitama ale pomohlo to už jsem pak nezlobil.

Alena (St, 4. 9. 2019 - 15:09)

Ja jen nechápu, jak může dát matka výprask na holou třeba 15 leté dceři. To tě jako přehla, stáhla kalhoty a kahotky a naplacala ti? A ty ses jako dobrovolne nechala?

Ľubica (St, 4. 9. 2019 - 16:09)

Ja som dostávala od mamy na zadok pravidelne až do osemnástich. Skúšala som sa s ňou o tom rozprávať, aj sme sa pohádali, no nemalo to žiadny účinok. Čo som mala iné robiť ako poslúchnuť? Mala som sa s ňou začať biť? Alebo utiecť z domu? Tá chvíľka bolesti a hanby a mať pár hodín červený zadok sa dala v pohode prežiť.

Alena (St, 4. 9. 2019 - 17:09)

Tak určitě. Nicméně mě to nejde na rozum. Nějakým dlouhým nástrojem jako rákoska nejde nasekat jen tak, ze je trestana přehnuta přes koleno. Musi se prehnout sama přes něco, stůl nebo gauč.

Adéla (Čt, 5. 9. 2019 - 06:09)

No to je pravda, když jsem dostávala vařechou, tak mě většinou ohýbala přes koleno. Později vařechu vysřídala lepačka a rákoska a to jsem musela být ohnutá buď přes stůl v pokojíku nebo pohovku v obyváku. A bylo to asi tak, že když jsem měla dostat výprask, tak jsem samozřejmě zkoušela smlouvat atd atd, ale to nikdy nepomohlo. Mnohdy jsem ji ještě víc naštvala nebo dostala ještě pár facek. Takže jsem si pak zvykla, raději sundat kalhoty a ohnout se.

Alena2 (St, 4. 9. 2019 - 18:09)

Já si to naopak představit dovedu. Já a sestra jsme tedy už na střední nedostávaly, ale do 8. třídy na základce tu a tam jo. Matka nám naplácala tak když jsme byli malé, pak to přebral táta. Na rozkaz mámy, že je potřeba udělit výprask za něco, když se táta vrátil z práce. Odpor a vztekání bylo marné, táta si mě přehnul přes kolena, gatě šly dolů a dostala jsem naplácáno na holou. Jen rukou, ale táta dělal v železárnách a ruku měl tady pádnou, tak to bolelo. Táta to asi moc rád nedělal, ale matka se v tom docela vyžívala a jakmile jsme já či sestra udělaly průšvih, i malý, hned byl sekec. Jinak táta byl hodný a domácnosti velela spíš máma. Ale jednou se táta strašně rozčilil, když máma nabourala s autem a sjela do potoka. Naštěstí se to ututlalo a tátův kámoš auto z potoka vytáhl traktorem. Ani to neřešili esenbáci. Štěstí, asi i něco vypila. A ještě dělala ofrky, že se nic nestalo, tak jí táta prostě přehnul a nasekal jí i přes její protesty na holou. My jsme se hihňaly, ale pak radši rychle zmizely, aby si nás naštvaný táta nevzal též do parády.

ZDENĚK 62 (Út, 3. 9. 2019 - 19:09)

U nás v paneláku bydlelo více holek než klukú.Přesto častěji jsem byl bit já a sousedův kluk Roman holky tak často slyšet nebyly.Pod nami bydlely dvě holky.Když jsem dostal ve škole špatné známky a jednou i třídní důtku tak je rodiče pozvaly aby se přišly podívat na výprask.Mně bylo asi tak deset a oni 14tileté slečny.

Karla (St, 4. 9. 2019 - 01:09)

To je tedy pěkně blbé. Naštěstí zas naopak, když něco provedly ty 14 leté slečny, tak tě jistě zavolali, aby ses podíval, jak dostanou výprask na holou.

ZDENĚK 62 (Ne, 1. 9. 2019 - 08:09)

To máš pravdu ,že to nebylo nepříjemné jenom při výprasku,ale i ta příprava na něj,nevím co bylo horší dívat se do zdi a mít vystrčený zadek k návštěvě nebo obráceně,při výprasku se dívat na děvčata.Ještě několik dní po výprasku ,když jsem dostal třeba poznámku,tak mně litovaly a ptaly se mně jestli zase dostanu výprask.Také sousedka ,když mně na chodbě potkala se mně ptala,co jsi provedl ,že měla prdka takový hody. Bylo to slyšet až k nám do pokoje.Strašně jsem se styděl.Při vařečce se to dalo tolik nekříčet ale při řemenu nebo proutku to bez křiku nešlo.

Adéla (Po, 2. 9. 2019 - 08:09)

tak to bylo stejný, sousedky se mě vždy ptaly, za co jsem zase dostala na prdel. Děsné.

Jana (Út, 3. 9. 2019 - 10:09)

To znám. U nás to bylo tak, že jsme jako holky vůbec nezlobily, protože jakmile bychom to zkusily, tak bychom dostaly výprask na holý zadek a každé v bytovce se to asi alespoň jednou stalo a pak většinou rodičům stačilo jen pohrozit. Nejvíc dostávala spolužačka, co bydlela o patro níž. Jednou si odnesla na konci školního roku dvojku z mravu kvůli chození za školu. No tak jsme s bráchou už předem věděli, že dobře nedopadne. Taky jo, ten jekot a brek byl slyšet i přes strop. Ale jednou jsem to odnesla i já, když mi bylo asi 12 let. Za bytovkami byla pískovna a byl tam takový malý otravný kluk, kterého jsme nechtěli v partě. Tak jsem ho odstrčila, ať za námi pořád neleze a on spadnul ze svahu, odřel si kolena a s brekem běžel domů. Po chvíli přišel se svojí a mou matkou. Moje mě tam přehla a nařezala mi na holou vrbovým proutkem. A dávaly se i kluci, strašně jsem se styděla a neskutečně to štípalo, že jsem bulela.

Adéla (Út, 3. 9. 2019 - 14:09)

Jo jo, tak to úplně stejný u nás. Věděla jsem, kdy holka od vedle dostává sekec. Já dostávala skoro pořád, takže spíše byla vyjímka, kdy jsem neměla jelita na zadku

Vítek (Út, 3. 9. 2019 - 15:09)

Hm, a to jsi dostávala na holou od mámy nebo táty? A jak to vidíš teď, pomohlo ti to nějak. Ja jsem toho nazoru, že je to k ničemu, spíš škodlivé.

Adéla (St, 4. 9. 2019 - 06:09)

Dostávala jsem od mamky. Nevím, zpětně se divám, že jsem si sem tam zasloužila a že nejsem rozmazlený fracek- A dobře jsem se učila. Tehdá jsem ale výprask nesnášela. Hlavně tedy druhá půlka základky a střední, to mě dávala na holou fakt hodně

Jan (St, 4. 9. 2019 - 09:09)

Asi Tvá matka výprask na holou nikdy nedostala, ani jako děcko. Protože jinak by to sama nedělala svému dítěti, kdyby věděla, jaké to je.

Adéla (St, 4. 9. 2019 - 09:09)

dostávala od babičky! A dost. Stejně dávala ona mě...

Jan (St, 4. 9. 2019 - 09:09)

Tak alespoň doufám, že ty jsi tu tradici ukončila a svým dětem to už neděláš.

Adéla (St, 4. 9. 2019 - 10:09)

nevídím v tom zase takovou tragédii. Prostě jsem dostala 25 na holou a bylo...ne já dětí nebiju

Jan (St, 4. 9. 2019 - 10:09)

Tak je to tragédie, takové chování. Podle mě to takové rodiče nedělají pro dobro dětí, ale proto, že je to baví.

Reklama

Přidat komentář