Reklama

Děti a punčocháče.

Tom (Po, 19. 8. 2019 - 18:08)

Legine budeš nosit punčocháče, i když ti dva spolužáci si je už nebudou oblékat?

legin (Út, 20. 8. 2019 - 07:08)

Myslím, že budou. Mluvili jsme o tom vícekrát. Punčocháče u nich nosí kluci celou základku, nebo dokud z nich nevyrostou. Jsou to bratranci. Štrample, tak volá punčocháče jejich babička se u nich dědí. Jsou velká rodina. Prý i jiné oblečení nosí po starších.

Mirek (Út, 20. 8. 2019 - 14:08)

Co nesvedla rodiná tradice, také kámoši na lyžaku v punčocháčich, svedla moje holka.

Nikto (Út, 20. 8. 2019 - 22:08)

Ako to myslíš? Presvedčila ťa k noseniu pančucháčov?

Eva (Út, 20. 8. 2019 - 12:08)

Prečo by šiestaci nemohli nosiť pančucháče? Veď je to oblečenie ako každé iné. Hreje celé nohy a neškrtí na priehlavkom(kotníkom). Keď som chodila na základnú školu, tak chalani bežne nosili pančušky a neregistrovala som, aby niekto niekoho kvôli tomu šikanoval, alebo sa mu posmieval. Môj brat tiež nosil pančušky. Občas sa s mamou sporil, ale nie o to či nosiť, ale že ešte netreba, že ešte nie je zima na pančušky. Nie som si istá, ale myslím, že pančucháče nosil celú základku. Minimálne do 7. - 8. triedy.

Nikto (Út, 20. 8. 2019 - 09:08)

Veľmi rozumný názor. Zaujímavý prístup. Ten, kto sa pre pančušky rozhodne sám, vydrží pri nich celý život.

Nikto (Út, 20. 8. 2019 - 02:08)

A prečo nie? Keby sa pančucháče nenosili, tak by ich fabriky nevyrábali. Ja sa pamätám, že raz si jeden chalan doniesol na futbalový tréning pančucháče pod dres a neskôr pribudli ďalší. Aj ja.

13 (Po, 19. 8. 2019 - 15:08)

Já bych to neřešil ještě ono dítě v páté třídě je stále dítě uvidíš jak děcka bodou nosit spodky a nebo termo prádlo ono totiž záleží jak které dítě co chce některé dítě chce punčocháče a termo prádlo a nebo spodky. Ale pro mne by byli lepší punčocháče silonove a pak klasické dětské bavlněné ale záleží vždycky na rodičích co ti dají. A o budeš chtít přímo ty sám.

Tom (Po, 19. 8. 2019 - 09:08)

Když mám spodky, myslím si že lepší jsou punčocháče. Když mám punčocháče myslím, že lepší jsou spodky. Jdu do páté třídy. Nevím zda ještě bude někdo nosit punčocháče. Bojím se abych nebyl sám. Pokud sem chodí i někdo v mém věku jak si na tom?

červenáček (Pá, 30. 8. 2019 - 08:08)

Já jsem si také svého času liboval v nošení punčocháčů. Ale nebylo to samo sebou. Má to svou historii, napíšu více časem. Nyní je nenosím, ale Tome na tvém místě bych určitě volil punčocháče.

MMM (Pá, 16. 8. 2019 - 23:08)

Já byl jeden z těch co punčocháče nosil jako první, prakticky od poloviny podzimu tak do března. Musel jsem je mít nezávisle na počasí, prostě když jsem je dostal poprvé když se nějak ochladilo ráno cca k nule tak pak už každý den, ikdyž se třeba za pár dní zase trochu oteplilo. Samozřejmě nejhorší byl vždy ten podzim a potom teplé dny na jaře - to sem tam pošklebky přícházely. Spodky jsem jednou odmítl sám od sebe (ani už nevím proč), máma mi pak už je nikdy koupit nechtěla. O punčocháče naopak nebylo nouze, měl jsem je většinou po starší sestře.

Návštěvník (Pá, 23. 8. 2019 - 16:08)

U nás doma to bylo stejné, jakmile se lehce ochladilo, máma mi připravila punčocháče a od toho dne jsem nosil punčocháče až do května, bez vyjímek. V zimě jsem pak nosíval dvoje punčocháče.Dvoje punčocháče jsem nosil až do konce učňáku. Nosil jsem hlavně klasický žebrovaný béžový. Na učnáku na automechanika jsem měl šatnu s mistrem dílny a když jsem poprvé koncem září přišel v punčocháčích tak z toho byl úplně vedle a z nostalgie si na ně furt šahal. Od té doby vždycky když jsem přišel se mne ptal zda jsem pořádně oblečenej a mám punčocháče. Tu samou zkušenost mám i s učitelem tělocviku, který když zjistil že nosím punčocháče ,tak byl tak nadšenej že vyžadoval abych v nich i cvičil- dokonce napsal do žákovský zprávu rodičům, že mi byla udělena vyjímka v úboru a povoluje mi punčocháče na hodinách tělocviku. Já jsem o takovou vyjímku určitě nežádal,ale máma byla potěšena a měl jsem to zpečetený před celou třídou. Když jsem nosil dvoje punčocháče kvůli větší zimě, tak jsem na tělocvik alespoň jedny odkládal. V létě jsem je míval na spaní na táborech, nebo u babičky na venkově.

Aleš (Pá, 23. 8. 2019 - 21:08)

Pokud to není tajemství, kolik máš let? Nosíš jejich dosud?

Návštěvník (Po, 26. 8. 2019 - 22:08)

Přechod na učňák pro mne byl velký skok do neznáma. Naneštěstí jsem koncem prázdnin onemocněl a do školy jsem šel až na konci září. Třída už byla zaběhnutá, kdežto já jsem nikoho neznal. Můj první den jsme měli tělocvik, já jsem si myslel že když jsem po nemoci tak nebudu cvičit, tak jsem si nevzal cvičební úbor. Před hodinou tělocviku jsem se šel omluvit že nebudu cvičit, ale to pan učitel odmîtl a řekl že lehkou rozcvičku zvládnu. Já se svlékl jen do punčocháčů a jelikož jsem neměl trenýrky ale jenom slipy,mohl jsem cvičit v punčocháčích. Tak se stalo, že jsem se hned první den ve škole klukům představil že nosím punčocháče. Ale v podstatě jsem byl rád, že se to stalo hned první den, protože pak už se nikdy nikdo ze spolužáků nedivil. Já jsem punčocháče vždycky nosil hrozně rád, a dával jsem si záležet aby to co nejvíc lidí vidělo. Nikdy jsem je neskrýval a doma jsem je vždycky chtěl nosit a nosil na rozdíl od podvlékaček které jsem nesnášel. Období kdy jiný kluci ještě nosili krátké kalhoty a já už začal nosit punčocháče jsem měl vždycky hrozně rád. To samý na jaře, kamarádi chodili v kraťasech a já byl ještě furt v punčocháčích. Máma byla ráda že jsem teple oblečenej a mne to vzrušovalo.

Návštěvník (Po, 26. 8. 2019 - 05:08)

Punčocháče jsem nikdy nepřestal nosit. Do školy jsem chodil v 90’ . Brácha který je o 2 roky starší je ale nikdy nenosil, ten nosil podvlékačky. Ty jsem ale bytostně nesnášel a bráchovi jsem za to říkal dědku. On mne zase říkal Pipi. Naše rodina se hodně družila s bratrancema a sestřenicema a já byl jediný z kluků co punčocháče nosil. Ale zato sestřenice je nosily všechny. Žádnou negativní reakci od bratranců jsem nikdy neslyšel, všichni mne brali jako kluka v punčocháčích. Ty starší mi je myslím i záviděli...

Seter (Pá, 16. 8. 2019 - 07:08)

Ani ja som pre pančucháče posmech nezažil. Verím však, že sa to mohlo niekde diať. Psychológia skupinového myslenia je veľmi ovplyvniteľná. Ak sa v kolektíve objaví jedinec, ktorý má dominantné postavenie a reaguje posmechom, veľká časť skupiny sa k nemu pridá. Tak isto ak nejaký rodič vnímal nesenie či nenosenie pančucháčov u svojho dieťaťa ako problém, dokázal týmto motivovať pedagóga, aby urobil kontrólu.

99999 (Čt, 15. 8. 2019 - 22:08)

Neviem ,kde to tak fungovalo,ale ja som sa s tým vôbec nestretol,aby si ktosi robil posmech z toho,kto nosil pančuchy.Viem že ich nosili,ale nikto si to nevšímal.A ani nás nikto nekontroloval,či ich nosíme.Dokonca ani v škole v prírode a ani na lyžiarskom výcviku.A načo by nás aj ich nútili nosiť do školy,keď sa v nej kúrilo.

TC (Pá, 16. 8. 2019 - 22:08)

Když mamina v zimě pošle svoje dítě na 2. stupni ZŠ nebo nedejbože na SŠ do školy v bavlněných punčocháčích, tak to z něj automaticky neudělá terč posměchu nebo oběť šikany, ale šance, že se obětí šikany nebo terčem posměchu stane, se prostě o něco zvýší.

Stano (Pá, 9. 8. 2019 - 08:08)

Výhodou dnešných pančucháčov je, že už nie sú tak ľahko identifikovateľné, farby a vzory sú naozaj pestré. Istota, že chlapec alebo dievča ich naozaj má oblečené, zistíte, len ak má sukňu, alebo krátke nohavice, poprípade pri prezliekaní. Aj lem pančucháčov vytŕčajúci z nohavíc si môžete ľahko pomýliť zo spodnou bielizňou. Kedysi to bolo celkom jednoduché.

hugo (Pá, 9. 8. 2019 - 11:08)

Presne tak, všetci sme sa v škole museli prezúvať a takmer všetky dievčatá nosili šľapky. Takže bolo jasné, ktoré dievča má pod nohavicami tie klasické riadkované béžové pančucháče. V takej šiestej triede ich nosili ešte všetky, v ôsmej už iba asi tretina. A ešte v prvých ročníkoch na strednej to boli tak tri, štyri. Už vtedy som bol do nich bol blázon a páčili sa mi viac ako akékoľvek silonky. A ostalo mi to doteraz. Teraz ich kupujem manželke a tá ich našťastie niekedy nosí.

Reklama

Přidat komentář