Reklama

JHVH (Jahve,Jehova) - jediný živý Bůh

Jirka (St, 14. 8. 2019 - 16:08)

Nacisté nebyli ani náhodou křesťané, byli to okultisté jak vyšití. Tomáš chybné informace. Zrovna na wikipedii je o nacistických pohlavárech dost informací. Faktem je, že se zabývali magií.

mima (St, 14. 8. 2019 - 15:08)

Jde o to co si pod slovem křesťan člověk představuje.......pokud to chceme řešit podle svého původu, rodičů, prarodičů.......tak jsme věřící, křesťané všichni. Tak, jak jsme všichni, člověkem, kuchař, lékař :-) ( každý umí něco uvařit i tu vodu a která máma neléčí své dítě ) A co teď s tím? .......Ve výsledku, všechno, ty války, vraždy, způsobil člověk! Nezáleží jestli to byl někdo, kdo patřil k nějaké skupině, pod záštitou nějaké organizace, státu, či šel do války ve jménu Boha. Pořád to byl člověk co dělal, dělá......tyto zvěrstva.

Rakato (St, 14. 8. 2019 - 17:08)

Co to tady přednášíš za zlatoústé řečičky? Bavíme se tady o křesťanství a Ježíši, a ten přikazoval lásku a mír. Takže to si piš, že je podstatné, jakou ideologii vyznávaly ty vraždící hovada. V Evropě šlo vesměs o křesťany, tvoje souvěrce. A když vy ježíšovci máte tak slabou víru, že neodradí křesťany od zabíjení, je vaše víra na nic, slabá jak čajíček, a k ničemu se nehodí. Jste slabý, a dnes už vyčpělý kult, který existuje jen ze setrvačnosti. Lidé už mají dost vašeho pokrytectví, kdy jste kázali vodu a pili víno.

mima (St, 14. 8. 2019 - 18:08)

Rakato, mluv za sebe a hleď na člověka, jako na jednotlivce. A dopřej každému jeho víru, jeho vyznání. O tom je život............Ty tady jsi mluvčí za lidí, že píšeš..... lidé mají už dost..........tak mě napadá, jak vůbec se chováš ke svému okolí?

Rakato (St, 14. 8. 2019 - 18:08)

Místo argumentů útok na oponenta? Ty jsi teda dopadla, Mimo.

Návštěvník (St, 14. 8. 2019 - 16:08)

jistě, ve jménu křesťanského, židovského a muslimského boha. pro tebe zřejmě bez problému. šak jsou to lidi

Jirka (St, 21. 8. 2019 - 10:08)

To ale taky Ježíš avízoval-
1 To jsem vám pověděl, abyste se nedali svést. 2 Budou vás vylučovat ze synagóg; ano, přichází hodina, že ten, kdo vás zabije, bude se domnívat, že tím uctívá Boha. 3 To s vámi budou činit, protože nepoznali Otce ani mne. 4 Ale to jsem vám pověděl, abyste si vzpomněli na má slova, až přijde ta hodina.
Jan 16

mima (St, 14. 8. 2019 - 16:08)

Kdyby jsi četl pořádně mé příspěvky a nezaujatě, tak by jsi nic takového nemohl vyplodit........ jinak, nezaznamenal jsi , že každý člověk za své skutky odpovídá. . Před soudem mu nic nepomůže, jestli to dělal ve jménu nějakého Boha, či nějakého příkazů.......a platí to jak v tom duchovním, tak i v tom pozemském.......je to jednoduchý vzorec, poučka, tu by měli učit děti doma, pak ve škole a třeba i tesat do kamene......

wiki (St, 14. 8. 2019 - 15:08)

Ale ano, i Stalin v tom jel..Stalinova matka byla zbožná gruzínská pravoslavná křesťanka a chtěla mít ze syna kněze.
Za carské vlády ještě nebyla zavedena povinná školní docházka a do školy chodily jen děti majetných lidí. Na základních školách byla v té době zavedena přijímací zkouška, kterou Stalin úspěšně složil. Roku 1888 ho přijali do základní církevní školy v Gori. Stalin byl jediným ​žákem, který dostal stipendium. Roku 1894 vyšel ze základní školy s vyznamenáním a s doporučením do bohosloveckého semináře v Tbilisi.
A tak roku 1894 Stalin vstoupil do pravoslavného semináře. V semináři studenti nesměli číst světské knihy, ani noviny a časopisy. Když je přitom přistihli, zavřeli je do školního ​v​ězení. Stalin o tom sám vypravuje: „Z protestu proti ponižujícímu režimu a jezuitským metodám, které panovaly v semináři, byl jsem odhodlán stát se a skutečně jsem se stal revolucionářem.“[6]

Jirka (St, 14. 8. 2019 - 17:08)

To neznamená, že "v tom jel". Stalin nebyl a nemohl být žádným křesťanem, on sebe nechal uctívat. Stejně jako nyní Kim Čong-Un v KLDR. Kult osobnosti je průvodním znakem diktátorské totality. Tito lidé dokonce se za boha považují. To co tady píšete jsou lichá obviňování na adresu křesťanství. Náboženství nebylo zneužíváno jako prostředek k moci, o nic víc než spousta dalších světských systémů. Diktatůra je forma neomezené vlády a ta se neptá z jakého systému vzešla. A hlavně je z principu neslučitelná s křesťanstvím. Takže i tady se jednalo o světskou diktaturu, jenom z náboženskou záštitou.

mima (St, 14. 8. 2019 - 15:08)

A ještě doplním, války, zabíjení tady byly v minulostí, přítomnosti a samozřejmě hrozí i v budoucnosti........
A jen si vzpomeňte na vyvraždění Indiánů v Americe, na Hirošimu, Vietnam, na vyvražďování Stalinem, esesmany, dozorci v koncentračních táborech ..........a mohli by jsme pokračovat....... to nebyli věřící, křesťané.....kdo že všechno to dělal? ( Což neznamená, že schvalují války a smrt člověka, pod záštitou Boha, jen poukazují, že nikdo z těch zvěrstv není vyňatý )

mima (St, 14. 8. 2019 - 14:08)

Rakato, ty ses ztratil v mém příspěvku :-) Kde jsem psala, že Ježíš něco napravil? Ty si vždy, každý příspěvek přeložíš do své řeči, podle sebe, úplně mimo pointu....... Pointa byla, zdali Ježíš byl vinný, nebo nevinný, proč jej ukřižovali.... ( a ty tady řešíš nějakou nápravu ) Ty jsi Ježíše odsoudil na tvém základě, tvých informacích, či tvém přesvědčení, stojíš na straně žalobce.... Já naopak jsem ti napsala co Ježíš v té době dělal a jak se choval, já jsem na straně advokáta......Psala jsem o jeho dobrých skutcích......a taký že byl odsouzen nevinně, ze závistí a ještě v tom bylo úplatkářství. Takže znovu vedle, jak ta jedlé :-)........... nikde v Bibli není psáno ( já se budu vždy odvolávat na Bibli ) že svět půjde k lepšímu. Naopak, Ježíš svým učedníkům praví, že budou pronásledování, zabíjení, křižování, .......pro jeho jméno........a lidé budou zlí, sami sebe milující......

Rakato (St, 14. 8. 2019 - 16:08)

Kde jsi psala, že Ježíš něco zlepšil? Tady: "přichází Ježíš, který je uzdravuje, léčí, malomocné vězně vypouští na volnost, nakrmí hladové, má soucit s vdovami s dětmi, vzkřísí mrtvé syny matkám, lichváře, doupě podvodníku odhalí." --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Anebo jsi tím myslela, že Ježíš tím život lidí zhoršil? Logiku by to mělo, protože lidi namlsal, že jim bude pořád pomáhal, sliboval jakési království, a pak se na lidi vykašlal a vyfičel do nebe. Jeho zrada je musela těžce zasáhnout. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
To, že Ježíš udělal něco pro lidi, s jeho vinou a odsouzením nesouvisí - i Al Capone pomáhal svým siciliánům. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud jde o to, zda Ježíš lidem sliboval lepší svět, tak svými skutky ano, když jim pomáhal. Kdyby ovšem Ježíš řekl lidem pravdu, jak ten křesťanský svět bude brzo vypadat, tak by ho sami nabodli na vidle a zlikvidovali, protože nejprve byli křesťané pronásledováni Římem, ale pak patnáct století oni pronásledovali všechny bezvěrce a podezřelé z nedostatku víry, věznili je, mrzačili a zabíjeli, např. jihofrancouzští kataři by ti to dokázali vysvětlit lépe. Jinak řečeno, křesťané se chovali jako dobytek, a na začátku toho stál Ježíš. Takže je vinný i tím, že zblbl lidi svým učením, i když jako syn boží musel vědět, k čemu to povede. Takovým zlosynům vy křesťané obvykle přejete, aby skončili v pekle. A možná, že tak Ježíš i skončil - Satan ho měl už dávno v merku.

Jirka (St, 14. 8. 2019 - 17:08)

Satan a s ním všichni padlí andělé se třesou hrůzou, byť jen před letmým pohledem Ježíše Krista. Má moc nadevším! Satan je jenom ubohé stvoření co zradilo Boha a bude odsouzen, stejně jako mnozí, které bere sebou. Ježíš Kristus je Pán! A má klíče od shora i zdola. Nebuď naivní, před Bohem satan nemá moc žádnou. Má jen nad těmi co nejsou v Bohu a co mu jí dovolí, skrze celý výčet ohavných hříchů.

Rakato (St, 14. 8. 2019 - 18:08)

Jen básníš, co bys chtěl, aby bylo. Ale není. Satan není žádné ubohé stvoření, ale Jehovův kámoš, vždyť určitě znáš jeho pokec s Jehovou stran nebohého Joba, se kterým si tito dva psychopatové hráli jako kočka s myší. Neříkám, že Satan je podle bible silnější než bůh, ale v každém případě je to mocný anděl, i když údajně zlovolný. Konečně - bůh ho stvořil takového, jaký je, bez vůle boha se nic nestane, tak proč satanovi něco vyčítat? Bůh do něho zasel semínko zla.

Jirka (St, 14. 8. 2019 - 18:08)

No v každým případě, soudě podle tvých komentů, asi budeš dost sympatizovat s Božím nepřítelem. Jako tvůj anonymní kolega.

Rakato (St, 14. 8. 2019 - 20:08)

Ale no tak ... Svádět vlastní zlo na satana není čestné. Zlo na světě nedělá jakýsi zlý bůh, ale lidé, a ty to dobře víš. Maximálně prohlásíš, že je k tomu ponouká ďábel, což ti i odsouhlasím, pokud za ďábla označíme špatnou povahu, adrenalin, špatné geny a výchovu.
Konečně Satan má s Ježíšem hodně společného - také to byl umíněný rebel, nedal si říct, a tak satana bůh skopl na zem a Ježíše ukřižovali. Tito revolucionáři jsou všichni stejní - zamilují se do vlastních názorů, díky svému charisma zblbnou lidi a rozkládají společnost. Není divu, že je majorita nemá ráda. Takovými byli přes kopírák Hus, Fučík, Viklef a další.

ale (St, 14. 8. 2019 - 17:08)

jdi do háje, šašku

Jirka (St, 14. 8. 2019 - 17:08)

Jestliže takto agresivně někdo reaguje na pravdu a popírá Boží moc, nedá se o něm smýšlet jinak, než že by byl satanista. Přiznej se veřejně, jsi uctívačem ďábla?

Rakato (St, 14. 8. 2019 - 18:08)

Jirko, upřímně - nenapadlo tě, že lidem vadí tvůj fanatismus, tvoje klapky na očích?

Reklama

Přidat komentář