Reklama

Děti a punčocháče.

Hanka (Pá, 9. 8. 2019 - 00:08)

ještě že dnes takové problémy dnes nejsou, koupí se legíny za 50korun (barevné nebo se vzorem za stovku) , hodí se na to sukně (dnes je moderní tutu, body, a je klid.

Michal (Čt, 8. 8. 2019 - 15:08)

Punčocháče mi mamka sice dávala naposledy ve školce, ale mám nezapomenutelný zážitek ze 7. třídy. Tehdy mamka někde koupila balení asi 5 párů různě barevných ponožek, které vypadaly zhruba nějak takhle: http://botickovna.cz/public/galerie/Ponozky/IMG_2742.JPG
Nikdy nezapomenu jak mi nejdříve připravila na stůl na ráno do školy, tyto ponožky v modré barvě, přišel jsem do šatny, sundal boty a musel jsem si nadzvednout nohavici před dvěma spolužačkami, které měly ten týden službu jako šatnářky, protože si myslely, že to jsou punčocháče. Přišel jsem do třídy, usadil jsem se a musel jsem si znovu nadzvednout nohavici tentokrát před kluky, kteří seděli v lavici za mnou a ještě jednou před začátkem první hodiny před holkou, která seděla v lavici přes uličku vedle mě a pak v průběhu první hodiny před sousedem v lavici, pokaždé za účelem, abych dotyčným dokázal, že to nejsou punčocháče. Druhý den jsem šel do školy opět v těchto modrých ponožkách musel jsem nohavici nadzvednou tentokrát před klukem, který seděl v lavici šikmo za mnou přes uličku a dokonce i o přestávce na chodbě před šesťáky, kteří měli třídu vedle nás. Tento druhý den večer ponožky skončily v koši se špinavým prádlem, ale třetí den ráno po probuzení jsem zjistil, že mamka mi tentokrát do školy připravila ponožky z té samé série, ale tentokrát přímo v té klasické hnědé punčocháčové barvě, při vzpomínce na problémy s modrýma z předchozích dvou dnů jsem si řekl, tak to ani náhodou! Otevřel jsem skříň, vzal jsem si jiné ponožky a večer jsem se mamce přiznal, že jsem měl jiné ponožky a popsal jsem jí ty problémy jaké jsem měl s těmi modrými, a že ty hnědé jsem si už prostě neodvážil na sebe vzít.
Mamka ty hnědé ponožky spolu se zbývajícími z této série vložila do pytlíku, vyprala ty modré a přidal je k nim, ten pytlík pak dala svojí sestřenici, která měla stejně starého kluka jako já, a který je následně unosil, aniž by s nimi měl tyhle problémy.
Bylo to hned zkraje školního roku, a tak když později začala zima, tak jsem schválně začal pozorovat kdo nosí punčocháče. Už nevím kolik dětí je nosilo, ale dodnes si pamatuji, že je nosil soused v lavici, nosil je jeden z těch dvou kluků v lavici za mnou (ten je dokonce začal nosit jako první z celé třídy) nosila je holka v lavici přes uličku vedle mě a obě dvě šatnářky (z nichž jedna je po tom klukovi v lavici za mnou začala nosit jako druhá). Což celou trapnost téhle historky ještě umocňuje na druhou.

medisko (Po, 12. 8. 2019 - 08:08)

Pekný príspevok Michal. Ja som vo svojom detstve zažil niekoľko pančucháčových lustrácií. Prvý raz to bolo v škole v prírode. Boli sme v apríli v Tatranských Mlynčekoch. Pančucháče sme mali aj v povinnom zozname veci 2-4 kusy. Bolo tam v tom období dosť chladno. Ráno učiteľky pozreli na teplomer a podľa toho vydali príkaz, že dnes budú pančucháče povinné. A bolo to takmer každý deň. Pred príchodom na raňajky musel každí vytiahnuť nohavicu teplákov nad koleno, aby bolo jasné že pančucháče naozaj má. Nosili sme ich tedy myslím všetci, ale aj tak som to vnímal dosť potupne. Potom to bolo na pionierskych schôdzkach keď sme chodili v chladných mesiacoch na výlety do prírody. Nový pioniersky vedúci nám povedal, že každý musí byť teplo oblečený a vraj si to aj skontroľuje. Prišli sme pred školu, kde nás už čakal vedúci. Keď sme boli všetci, sám od seba si vytiahol nohavicu /vtedy som prvý raz videl pánske pančucháče/ a potom povedal aby sme to urobili aj my. Dievčatá a niektorí chlapci mali pančucháče , iní spodky, a dvoch clapcov poslal domov obliecť sa. To mi nevadilo, lebo vedúci urobil gesto, chcem od vás to, čo robím aj ja. Na lyžiarskom v osmičke nás kontrolovali na izbách, či máme pod šponovky a oteplovačky jednu vrstvu. Vtedy ich mala asi polovica chlapcov . A na strednej na lyžiarskom som mal už pánske pančucháče, a vtedy mi pančušková cenzúra vadila azda najmenej.

Jirka 2 (Čt, 15. 8. 2019 - 19:08)

Punčocháčové lustrace jsem zažil i já. Po pětce se mi povedlo mamku umluvit, že o rok už nemusím punčocháče oblékat. Dohodli jsme se, že mi koupí podvlíkačky. Začátkem šestky se již v září nebo řijnu ochladilo a na tělocviku v šatně se objevily tři spolužáci v punčochách. Sklidily posměch ale jeden s nich nebyl strašpytel a byla z toho rvačka. Já v jistote, že punčocháče se mě už nebudou týkat jsem do nich ryl asi nejvíce a zapojil jsem se i do rvačky. Všechno by prošlo možná dobře, ale pár dní na to bylo rodičovské sdružení a někdo doma žvanil. Moje máma tam nebyla. Po rodičku třídní učitelka řekla, že maji jit všichni kluci k tabuli. Řekla, že si máme vytáhnout nohavici nad kolena. Někteří měli punčocháče jiní spodky, a byli jsme asi 7 kteří jsme měli jenom ponožky nebo podkolenky. Učitelka řekla, že si máme do žákovské knížky napsat - Váš syn chodí do školy bez vrstvy teplého oblečení pod kalhotama. Pak poznámku podepsala a měli jsme ji ukázat doma. Říkal jsem si, že nic hrozného se neděje. Doma jsem to ukázal mámě a řekla, že zítra mi koupí spodky. Čert ale nespal, učitelka setkala mámu a řekla jí o celém incidentu a mě označila za strůjce posměchu a udela hlavním iniciátorem rvačka. Když jsem přišel domů, čekalo mě v papíru překvapení, místo spodků jsem dostal patero punčocháčů. Prý aby měla jistotu, že se nebudu spolužákům posmívat. Měl jsem pokusy i pozdeji ji přesvědčit, abychom punčocháče vyměnil za spodky. Bylo to marný, devítiletku jsem vychodil v punčocháčích. První spodky jsem dostal až na střední.

Aleš (Pá, 16. 8. 2019 - 09:08)

já jsem zažil něco velmi podobné. Jen já jsem byl na druhé straně. Posmívali se mně. Máma našla pod polštářem punčocháče čo mi připravila do školy. přišel výslech. Od té doby mě pravidelně kontrolovala zda jich mam na nohach. V škole nebila lustrácie před tabulí, ale situace se uklidnila. Až časem jsem zistil, že mama mluvila s třídni.

Aleš (Pá, 16. 8. 2019 - 09:08)

já jsem zažil něco velmi podobné. Jen já jsem byl na druhé straně. Posmívali se mně. Máma našla pod polštářem punčocháče čo mi připravila do školy. přišel výslech. Od té doby mě pravidelně kontrolovala zda jich mam na nohach. V škole nebila lustrácie před tabulí, ale situace se uklidnila. Až časem jsem zistil, že mama mluvila s třídni.

99999 (Po, 12. 8. 2019 - 16:08)

Netrep blbosti.Tie pančuchy ti udierajú na mozog.

Jirka (St, 14. 8. 2019 - 09:08)

A proč sem vlastne lezeš???? Ja ještě nikdy nebyl na stránkach o raketové fyzice. Co myslíš proč.....?!!!

Aleš (St, 14. 8. 2019 - 21:08)

Možná zkoumá vztah mezi volnými neutriny, a trojitou vazbou uhlíku v kontextu globálního oteplování z ohledem na sexuální orientaci a je nasraný že ho to vždy přesměruje na děti v punčocháčích.

Michal (Čt, 8. 8. 2019 - 15:08)

Jo a stalo se to na začátku 90. let, ta 7. třída, když to počítám, byl školní rok 1992/93.

andule (Po, 5. 8. 2019 - 08:08)

Já jsem si myslela, že jsem jediná, na kterou mamka dohlížela jestli je dostatečně oblečená až do vysoké školy. Na střední škole v nižších třídách jsem pár poznámek a blbých situací v souvislosti s punčocháči pod kalhotami zažila také, později už to bylo lepší i když vysvětlovat klukovi na rande proč nosím v červnu pod džínami silonky není nic příjemné. Tresty jsem žádné nedostávala, protože jsem mamku nakonec vždy poslechla i když se mi to vůbec nelíbilo a někdy jsem taky zkoušela odmlouvat no vždycky měla mamka navrch a já jsem stejně skončila v punčocháčích a v teplém svetru.

Pet (So, 10. 8. 2019 - 15:08)

Před asi 30 roky když jsem potkal svoji manželku,bylo to v červenci na nějaké zábavě.A měla pod kalhotami také silnější punčocháče.Tenkrát bývalo po Svaté Anně už přes noc docela chladno.Tenkrát to bylo naprosto normální.punčocháče pod kalhotami nosila každá druhá.
Teď už tak nikam nechodíme,Ale loni jsme byli na nějaké oslavě v srpnu bylo to venku tak jsme si punčocháče pod džíny vzali oba.Netuším co s tím všichni nadělají.

Blue (Po, 5. 8. 2019 - 09:08)

To znám. Mamka vždy zvítězí. Za mě punčocháče co se sami svlékaly z nohou a holinky o 3 čísla větší po někom, ve kterých sem měl povit, že si zvrknu nohu byl pro mě největší boj v dětství.

Martina (Ne, 4. 8. 2019 - 12:08)

Z punčocháčů mám taky slušně trauma. Moje maminka taky trvala na teplém oblečení, takže jsem musela nosit od října až do jara a to dokud jsem byla doma. Zažila jsem dost posměchu. Musela jsem je mít i třeba v létě do letniho kina nebo na koncert. To si asi každý dovede představit, co jsem zkusila. Párkrát jsem domlouvala, ale to mi bylo rychlé ručně vysvětleno, že takhle ne. Jednou asi v 17 jsem se v létě vrátila z kina bez nich, mamka to zjistila a skončilo to slušným výpraskem. Víckrát už jsem si to nedovolila.

Petřík 8 (Pá, 2. 8. 2019 - 18:08)

Já po doma nosím punčocháče normálně ale když jdu ven tak pod kraťasy mám punčocháče silonove ale když je jenom chladno a v zimě pod kalhoty nosím klasické dětské bavlněné a nikdo se mne ve škole nesmeje že. že mám punčocháče. Normálně je nosím i pod zimní kombinézu nejdříve si vezmu plenku hugies a pak dětské bavlněné punčocháče a pak teplou kombinézu mamka mne vše pripravy a to vše si musím vzít ale nikdy dostanu i plenky když mám kalhoty a punčocháče to mám místo trenek tu plinku to používám jednorázové plenky a na doma látkové pleny já se pomocuji tak to mamka chce abych to takto nosil jinak když nemám pleny tak nesmím vyjít ven a to mám plinku nikdy i teď přes léto ale bez punčocháču.

Aleš (Pá, 2. 8. 2019 - 08:08)

Punčochové všeznalec je rozdíl mezi tkaným a pleteným. A které oblečení není takové?Pouze že by sis oblékal igelitové sáčky.

Nikto (Pá, 2. 8. 2019 - 09:08)

Mlčeti zlato......

Nikto (Čt, 1. 8. 2019 - 08:08)

Pokiaľ človek dochádza do školy, či do práce menia sa pančucháče na drtiče mrazu. Pletené oblečenie drží teplo pri tele. Tkané oblečenie skôr odoláva vetru. Kombinacia pančušky a nohavice je veľmi výhodna a výkonna. Ja nedám dopustiť na túto kombináciu.

Jirka (St, 31. 7. 2019 - 17:07)

Zdravím , nevím jak vy ale u nás v rodině jsme my kluci zvyklí nosit punčocháče doma automaticky .Bráchovi už je 15 a nosí je doma uplně v pohodě , mě je 12 a nosim je taky jako domácí / oblečení/ .Pod ně si ale slipy nebereme , proč taky .Do školy si je bereme když je chladno a někdy musíme čekat na bus delší dobu ,od nás k zastávce to máme skoro 2 km takže aspoň za nás klidně řikám kdykoliv .

Jindra (St, 31. 7. 2019 - 10:07)

Když jsem se po prvé setkal s posmívaním, netušil jsem proč. Kluci se mi posmívali a já nevěděl, proč prstem ukazují na moje punčošky. Nabylo to ve škole ale venku na ulici. Punčošky jsem měl poskladaný do harmoniky na kotnícich a lemovaly moje boty. Já si stáhl kalhoty a začal jsem si punčocháče natahovat a kluci se smáli ještě víc. Byli to starší kluci a smáli se mi jenom proto, že jsem měl punčocháče. Chodil jsem do 1. třídy.

Reklama

Přidat komentář