Reklama

ROMOVÉ - žijí tu s námi

Miluna (Pá, 19. 7. 2019 - 16:07)

Muj cíl je že se nevyseru na bylinky a získat ten řidičak a doufam že pak už budu fungovat.Chci byt energická jako sem teď.Kdyby se mi posral i tenhle plán tak pak udělam to co píšeš.Ale nezaručuju že bych se zas hnusně zakulatila a abych nebyla pak z toho v blázinci.Jak sem sebe viděla o deset kg víc než mam teď tak vim že mi to taky přivádělo k hnusnym pocitum.

a terapie (Pá, 19. 7. 2019 - 16:07)

Spolu s předepsáno léky , PMDD trpí také zjistili, terapie mohou být užitečné pro některé z emocionálních symptomů , které zažívají . Jeden typ léčby je kognitivně-behaviorální terapie , která je založena na myšlence, že vnitřní myšlenky lidí jsou odpovědné za způsob, jakým se cítí a jednají

Návštěvník (Pá, 19. 7. 2019 - 15:07)

Existují čtyři léky, které se používají zejména k léčbě PMDD , které byly v poslední době schváleno podávání léčiva . Tyto léky jsou Sarafem , Paxil CR , Zoloft a YAZ . Sarafem jeforma Prozac , který byl použit na pomoc lidem s depresí , obsedantně-kompulzivní poruchy , bulimie a panické poruchy . (A samozřejmě antikoncepční pilulky)

Miluna (Pá, 19. 7. 2019 - 15:07)

Nebo pak apatie a nezájem ke všemu,taky znam přesně.Prostě Sany ten článek na mě sedí jak prdel na hrnec.

Miluna (Pá, 19. 7. 2019 - 15:07)

I to slovo zdrcenost je přesný.Člověk je fakt totálně rozsekanej zdrcenej jak psychicky tak fyzicky když to udeří.Mrzí mi že sem to odsrala že patřim jen mezi určitý procento žen kdo na to trpí v té vážnější formě.A bývá to ještě horší na podzim a v zimě tak už teď bez ničeho nebudu riskovat.Necham si poradit na to něco z lékárny a nebo ty bylinky jak už sem měla.Akorát je neměli v lékárně a musela sem objednávat přes internet.

Miluna (Pá, 19. 7. 2019 - 15:07)

Šikulka Sany.Ano to je přesně ono.Sedí na mě naprosto všechno mimo přejídání se a nafouklého obličeje,jinak totálně všechno.Je to tam vlastně popsaný celej muj problem jak psychický a fyzický a tohle se mi každej měsíc střídá ve slabšim nebo silnějšim vydání.Teď naposled než mi to přišlo už to bylo nějaký zase horší.Proto sem nikde nevydržela dělat,člověk je dva týdny v pohodě jako teď a pak dva týdny psycho.Je to jak když do člověka stoupí ďábel,nějaká žena to tak psala a potvrzuju.Pak sem tak nasraná pořád a zlá a do toho brečim a fyzicky bez síly,spavá bolesti svalů,kloubů,kostí,hlavy přesně všechno jak je tam napsaný.Takže mam vlastně PMDD a žádnej doktor na to nepřišel.Člověk si to po letech zjistil sám když už mi začlo být divný proč jak dostanu MS tak se mi od vseho uleví,pak už jen bolí břicho co zná každá a vždy se po tom srovnávam a jak zkončí MS tak sem dva týdny takhle v pohodě a aktivní.Nebýt bylinek tak je to fakt psycho.Škoda že sem to neznala dřív a mohla sem si ušetřit roky trápení.Ještě aby pomáhali dal aby si tělo na ně nějak nezvyklo.Tahle nemoc je asi ve společnosti zlehčována asi jako migreny si myslim.Ale je to fakt peklo.

sany11 (Pá, 19. 7. 2019 - 15:07)

Olouvam se za ten dlouhy text. Doktorka neumoznuje davat odkazy.

sany11 (Pá, 19. 7. 2019 - 15:07)

Ze bys mela tohle?
0-30% žen, které menstruují, trpí příznaky dostatečně závažnými pro splnění kritérií PMS a 3-8% žen, které jsou v reprodukčním věku, splňují kritéria Premenstruační dysforické poruchy.

Dysforie je stav úzkosti, rozmrzelosti, subjektivně pociťovaná nepohoda, nepříjemné emocionální ladění, subdeprese až deprese.

Příznaky PMDD se začínají objevovat na konci luteální fáze menstruačního cyklu (po ovulaci) a končí krátce po začátku menstruace.

Ve většině případů se vyskytují emoční příznaky, dominantní jsou především změny nálad. PMDD velice často výrazně negativně zasahuje do osobních vztahů nemocných žen. Nezřídka se také objevuje úzkost, zlost a deprese.

Mezi hlavní příznaky, které mohou ženám znepříjemnit život, patří:
- pocity hlubokého smutku a bezmoci,
- pocity intenzivního napětí a úzkosti,
- zvýšená přecitlivělost na odmítnutí nebo kritiku,
- záchvaty paniky,
- rychlé a výrazné výkyvy nálad, záchvaty nekontrolovatelného pláče,
- podrážděnost nebo vztek, časté konflikty s okolím; nemocné si většinou neuvědomují, jaký dopad má jejich chování na jejich blízké,
- apatie, nezájem o každodenní činnosti a vztahy,
- problémy se soustředěností,
- chronická únava,
- zvýšená chuť k jídlu, přejídání se,
- nespavost nebo naopak únava; potřeba delšího spánku než obvykle, problémy se spánkem,
- pocit zdrcení, ohromení, žena má pocit, že nic nemá pod kontrolou, nic nezvládá,
- zvýšená nebo snížená chuť na sex,
- zvýšená potřeba emocionální blízkosti.

Časté fyzické příznaky:
- napětí v prsou a jejich otékání,
- bušení srdce,
- silná bolest hlavy, kloubů a svalů,
- nateklý obličej a nos,
- změněné vnímání vlastního těla - žena se cítí opuchlá, nadmutá a tlustá, často však skutečně dojde k nárůstu váhy.

Pokud se u ženy objevuje alespoň pět z výše uvedených příznaků, jedná se o PMDD.

U žen s PMDD dochází k 50-78% celoživotnímu výskytu různých psychiatrických poruch, jako je generalizovaná úzkostná porucha, sezónní afektivní porucha a závažná depresivní porucha.
Symptomy, které se shodují s poruchami nálady, jako je velká depresivní porucha nebo bipolární porucha, se mohou během předmenstruačního období zhoršit, a mohou tak napodobovat PMDD. Tento jev je znám jako předmenstruační exacerbace (PME) a označuje zhoršení symptomů poruchy nálady během předmenstruační fáze. Odhaduje se, že 40% žen, které hledají léčbu PMDD, nemá PMDD, ale spíše PME základní poruchy nálady. Zdravotnický personál se může vyvarovat nesprávné diagnózy tím, že ženy, které hledají léčbu PMDD, používají denní metodu zaznamenávání příznaků. Denní mapování pomáhá rozlišit, kdy dochází k poruchám nálady, a umožňuje odlišit PMDD od jiných poruch nálady. U PMDD jsou symptomy nálady přítomny pouze během luteální fáze nebo posledních dvou týdnů menstruačního cyklu. Zatímco symptomy nálady PMDD jsou cyklické povahy, jiné poruchy nálady jsou proměnlivé nebo konstantní v čase. Příznaky nálady PMDD jsou přítomny pouze u menstruujících žen. Příznaky se tedy nevyskytují během těhotenství a po menopauze. Právě těhotenství je užitečné při diagnostice PMDD, pokud psychické potíže při něm zmizí jedná se o PMDD.

Návštěvník (Pá, 19. 7. 2019 - 14:07)

a depresi vystřídala mánie

Miluna (Pá, 19. 7. 2019 - 14:07)

Ne jak sem psala že si to jen někdo špatně myslel.Ale tohle je muj normální stav.Po ms sem takhle vždycky.To tamto je problem nemoc (PMS)..tohle sem já,nornální tak jak to má být.

Miluno (Pá, 19. 7. 2019 - 14:07)

na dovolené se domluvte, že jednou budete podnikat Sergejův nápad a podruhé to, co vyhovuje tobě. Takhle si to prostřídejte a nebudeš mít důvod být mrzutá, kdyby dovolenou řídil jenom on

Miluna (Pá, 19. 7. 2019 - 14:07)

Horší je že já napadů tolik nemam.Ale budeme tu zatim sami.Děti byli pozváni k mému bratránci do rodinného domu,tak tam pár dní budou.Ale máš dobrou myšlenku.A to ani nevim kdy bude sex,minule jsme byli divoký a trochu si ho orval,tak ho ještě trochu bolí.

Miluna (Pá, 19. 7. 2019 - 14:07)

On to splácet po mě nechce když je to muj chlap.Ale když díky tomu budu zase v práci tak donesu domu peníze i já.

no (Pá, 19. 7. 2019 - 13:07)

jsi plná energie, ale práce žádná .... nejlepší čas pořídit si bylinky na bolesti při PMS. Až to přijde, budeš připravená

Sany11 (Pá, 19. 7. 2019 - 11:07)

A cim budes jezdit, Milu? Pujci ti rodice auto? Nebo Sergej?

Miluna (Pá, 19. 7. 2019 - 12:07)

Jo buď by mi půjčovali a nebo Sergej říkal že by mi nějaký pořídil.

a (Pá, 19. 7. 2019 - 14:07)

z čeho mu ho budě splácet?

Návštěvník (Pá, 19. 7. 2019 - 14:07)

Špatně položená otázka. Miluna ví čím. Tedy pokud k něčemu podobnému ohledně úspěšné autoškoly dojde.

? (Pá, 19. 7. 2019 - 13:07)

Rodiče by ti auto půjčovali? Už ti to řekli?

Miluna (Pá, 19. 7. 2019 - 10:07)

Nebo práce na druhym konci Písku,jen bych sedla a popojela a mohla bych pak snadněji dělat.A ne běhat pěšky někam třeba přes třicet minut,za každýho počasí.

Reklama

Přidat komentář