Reklama

Existuje Bůh?

Nemo (Ne, 14. 7. 2019 - 14:07)

To mluvíš o sobě? To je my tě líto duc...hovniku.

Rakato (Ne, 14. 7. 2019 - 21:07)

Ty máš jako křesťan nastavit druhou tvář, a ne nadávat. Zcela jasně tě vidím svým duchovním zrakem jako libového frajirka, zahleděného do vlastních plytkých názorů. Tvé ego je ti víc než pokora před Ježíšem, takže se jím neřídíš, jen o něm planě kuňkáš.

Návštěvník (Pá, 12. 7. 2019 - 00:07)

Mýlíš se holka, není to sugesce, zasáhne tě to jako blesk, kdo nepoznal, nepochopí.

Rakato (Pá, 12. 7. 2019 - 17:07)

Jen opisuješ z Pavla, který spadl z koně, když ho srazil (údajně) ježíšovský blesk. Pokud ale skutečně máš pocit, jako by tebou projel blesk víry, máš určitě nějakou diagnózu.

luci (Pá, 12. 7. 2019 - 16:07)

Ale vůbec ne , jen někdo je více sugestivní , než jiný .

:-) (Po, 8. 7. 2019 - 20:07)

No ono je už směšné to, že by někdo, kdo stvořil vesmír ( při tom počtu stamiliard galaxií), měl potřebu dokazovat svoji existenci chozením po vodě nebo přeměnou vody na kořalku. Už toto samo o sobě ukazuje na malost, nízkost a neinformovanost pisatelů té doby. Prostě vymysleli lokálního boha, co uměl jen lokální triky. Je to opravdu směšné. Ten nepoměr mezi tím, co bůh údajně stvořil a tím, co předvedl mezi lidmi. Byl to hloupý bůh pro hloupé vesničany.

luci (St, 10. 7. 2019 - 09:07)

Ne , byli to chytráci , kteří přišli na to , jak z lidské omezenosti dobře vydělat. Je to o přísloví : mezi slepými je jednooký králem . Ono to podle tohoto rčení vlastně u spousty lidí funguje dodnes . A to je mnohdy opravdu na pováženou, suma vědění od těch časů totiž přímo exponenciálně vzrostla . Je to také o tom , že balvan zůstane balvanem , pařez pařezem a vůl volem a žádná univerzita na tom nic nezmění .

Rakato (Po, 8. 7. 2019 - 22:07)

To je pěkná připomínka. Ale bojím se, že mimořádně inteligentní a přechytřelý kutňáci z římské kurie už mnohokrát smetli podobnou námitku vysvětlením, že primitivní lidé potřebovali lidsky blízké a pochopitelně důkazy, protože kosmologickými věcem by nerozuměli. Např. k čemu by bohu bylo vyvolat výbuch supernovy kdesi na nebi? Zato voda ve víno ... To muselo způsobit na svatbě radostné pozdvižení. Je vidět, je nemáš vhled do citlivé lidské duše. Tipuju ... Programátor?

Návštěvník (Ne, 7. 7. 2019 - 23:07)

Je jen jeden

Domácí (Po, 8. 7. 2019 - 20:07)

Vážně? A kterej?

Rakato (Po, 8. 7. 2019 - 00:07)

Jen jeden bůh na sedm miliard? Nevěřím. Kromě toho v Asii říkají něco jiného. Že tě huba nebolí - kuňkat tady o jednom bohu. Pokud něco nemůžeš dokázat, musíš mít aspoň logickou konstrukci, tj. teorii, a tu dokazovat. Ty nemáš ani teorii, ani nedokazuješ, takže si jen vymyslíš. Bible žádný důkaz není, stejně jako staré pověsti české.

Návštěvník (Po, 8. 7. 2019 - 11:07)

Až po tobě Jiříku. Chci tvé důkazy!

! (So, 6. 7. 2019 - 17:07)

A návštěvníku, každý máte takového boha, jakého chcete. Vy, křesťané uctíváte zrůdu, protože vám to vyhovuje. Nejste morální, jste zkažení, tak uctíváte zkaženého boha z bible.

Tak (Po, 8. 7. 2019 - 13:07)

křesťané uctívají zkaženého boha z bible. Tak židi mají to samé, tak islámci taktéž. Tak - dám se na budhismus . Tak třeba na ten tibetský . Nebo se mám snad obohatit přicházející africkou kulturou Muti (Zulu uMuthi)

Rakato (Po, 8. 7. 2019 - 16:07)

Možná by ti sedlo vúdú - pomocí loutky potrestáš nepřítele, hrabákem od kohouta pomalujes krví manželku, aby poslouchala, a budeš-li se u šamana dobře učit, vyrobiš si vlastní zombí.

Rakatovi (Po, 8. 7. 2019 - 19:07)

Naprosto nesouhlasím . Pokud si vúdú dělá loutky nic proti tomu, pokud mně dá sníst čtverzubce je to horší . Já považuji za nejhorší muti - ti zabíjí stručně řečeno lidi (hlavně děti ) pro maso. Mně osobně to dost vadí , takovou kulturu nemusím.

Rakato (Po, 8. 7. 2019 - 22:07)

Fajnovko. Maso jako maso, naši prapředkové rituálně lidské maso jedli, Běhounek s Nobilem také (neslavná vzducholoď Itálie), a co katoličtí Uruguajci v Andách? Také si dali. Jen bacha - mozek ne! Dostaneš kuru a jsi v hajzlu.

Rakato (So, 6. 7. 2019 - 17:07)

Je zajímavé sledovat, jak dvě skupiny bláznivých lidí, kteří vyznávají protichůdnou filosofii, jak se vyhýbají konfliktu. Křesťané jsou podle bible povinni žít podle starověké morálky, tj. žena podřízena muži, rozvod a potrat tabu, víra v nadpřirozeno. A proti tomu vyznavači korektnosti a nastolení matriarchátu. -----------------------------------------------------
Hlavně ženy, stoupenkyně obou kultů, v tom musí mít hokej. Ve všední den feministka a objímačka lenochů a menšin, v neděli pokorná žena, která v kostele poslouchá, že jí vládne muž.

? (So, 6. 7. 2019 - 17:07)

Rakato, ty si Ježíše idealizuješ. Ježíš měl taky občas hlášky jako magor. Ne tak často jako Jehova, ale měl. A věčným mučením vyhrožoval spíše Ježíš než Jehova. Pravda je, že Ježíš měl i světlé chvilky, kdy ho přepadlo to jeho lepší já. Proti tomu Jehova světlé chvilky ani neměl. To byl čistý kriminálník.

Návštěvník (So, 6. 7. 2019 - 14:07)

Rakato píše jen na fóra o boží tématice, takže mu Bůh nedá spát, nevěřím, že je úplný ateista. Možná touží, aby Bůh existoval, ale takový, který by odpovídal jeho představám.

Reklama

Přidat komentář