Reklama

JHVH (Jahve,Jehova) - jediný živý Bůh

Rakato (Ne, 14. 7. 2019 - 01:07)

Tím ale připouštíš, že tvůj bůh, který vedl ruku písařům bible, je chybující, Pokud máš jeden článek řetězu vadný, je celý řetěz vadný a proto nepoužitelný. Pokud jsou v autě závady, duch svatý může způsobit, že auto přesto pojede? Proč si to nenencháš pro děti?

Touha (So, 13. 7. 2019 - 22:07)

Takže ty připouštíš, že jsou V Bibli chyby, ale tím, že tě vede Duch svatý, tak chápeš celek a ostatní smrtelníci ne? Celek je platný, i když jsou chyby v jednotlivostech, díky Duchu? (A Metafora neznamená, že se jednotlivé metafory budou vylučovat)

Rakato (So, 13. 7. 2019 - 21:07)

Máte štěstí, že jediného pravého boha Nathana Brazila probere z letargie jen událost kosmických rozměrů, jinak by vás, pokrytecké uctívače falešného boha, už dávno zpopelnil.

Τζέρι (So, 13. 7. 2019 - 21:07)

Δοξάστε τον Θεό

Tony (Ne, 14. 7. 2019 - 02:07)

Nemůže mít jiný tvar člen než podstatné jméno. Na konci chybí ν (n)

Rakato (So, 13. 7. 2019 - 21:07)

Velebím: Ježíšku na křížku! To se máme učit řecky?

Pedro (So, 13. 7. 2019 - 12:07)

"Bible obsahuje tolik nesmyslů, že ty kompromitují i tu její racionální a historickou část. "
Proč? Kvantová fyzika je neslučitelná s teorií relativity, kompromituje to celou dnešní fyziku? :o

Rakato (So, 13. 7. 2019 - 21:07)

To má být argument? Za prvé - věda nikdy neříká, že ví něco definitivně, vytváří teorie, ověřuje je, a pokračuje jen s těmi, které dokázala. Takže máš pravdu, neexistencí teorie všeho věda není kompromitována. Za druhé - naproti tomu křesťané považují vše v bibli za správné, za slovo boží, i když bible je jeden velký rukopis zelenohorský, nebo chceš-li, stará pověst česká. Stačí nahlédnout sem: https://www.i-ateismus.cz/2011/05/da-se-bibli-verit/ Takže každá drobná chybka v bibli je pro křesťany katastrofa nebetyčných rozměrů. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jen malý příklad: I Řím uznává, že polovinu Pavlových dopisů nenapsal Pavel! A další příklad nesmyslu: Křesťané vidí v satanovi příčinu všeho zla, ale satan je podle bible Jehovův dobrý kámoš, a spolu si jako správní psychopatové hrají s chudákem Jobem. Viz kniha Job.

Rakato (Pá, 12. 7. 2019 - 22:07)

Nepovyšujte se, jehovisté, protože jediný pravý bůh je Nathan Brazil. Je o něm několik svatých knih. Nathane Brazile, neubližuj jim - maličkým, protože neví co činí (když uctívají falešného boha).

Pedro (Pá, 12. 7. 2019 - 20:07)

PPPPP pedrooo, je mi je mi je mi VVVVV vedrooo! Co to sem k svatému Pedrovi chodí za psychopaty???? :o :o :o

Steve (Pá, 12. 7. 2019 - 13:07)

Hele Tony, jak si vlastně představuje Katolická víra příchod Krista ... Je to jak jsem říkal, nebo nikoliv? Má představa co znám z nábožka je, to co říkám já = uvidí jej všichni - tzn. živí i mrtví. Zda bude kristus v těle z masa a kostí či jiném (osvíceném) je už snad bezpředmětné.

luci (Pá, 12. 7. 2019 - 16:07)

Co očekáváš , na pohádku ti zase odpoví pohádkou.

Rakato (Pá, 12. 7. 2019 - 17:07)

Někdy i pohádka potěší. Po Smolíčkovi Pacholíčkovi mám jako druhou nejraději tu o Ježíšově výměně vody za víno.

pablo (Pá, 12. 7. 2019 - 19:07)

Rakato ty nemůžeš vědět jestli to tak bylo, protože jsi u toho nebyl. Nemusíš tomu věřit. Já u toho taky nebyl a přesto tomu věřím. ------
Všechno to je o tom, kdo spoluvytvářel fyzikální zákony na této zemi, tak je může ovládat. My lidé hodnotíme jen to co jsme svými znalostmi schopni v jakékoli době pochopit. A kdo říká něco jiného, tak je za to odsuzován a někdy i pronásledován.
Kdo by řekl před 200 lety, že budou lidé např. jezdit v autech, lítat v letadlech. Byli by ho za to upálili. Takže když já něco nedokážu, tak nemůžu tvrdit, že to nikdo jiný nedokáže. Všechno se mění i poznání a uplatnění fyzikálních zákonů námi lidmi, které někdo vymyslel a my je jen využíváme.--------
------
"Cokoliv si lidská mysl vymyslí je ve vesmíru uskutečnitelné a mnohem více než my lidé si jsme dnešní fantazií schopni vymyslet". Tento citát prohlásil jeden astronom a fyzik.------

Např. Bible hovoří o naší zemi že visí v prázdném prostoru.
Job 26:7
 Roztahuje sever nad prázdnem,
zavěšuje zemi na ničem.--------

Newton vlastně vyjádřil názor, že Země a všechna ostatní tělesa visí v prázdném prostoru, takže z lidského pohledu jsou skutečně ‚zavěšena na ničem‘.

Rakato (Pá, 12. 7. 2019 - 21:07)

Píšeš: "Takže když já něco nedokážu, tak nemůžu tvrdit, že to nikdo jiný nedokáže." Tak ovšem můžeš vymyslet jakoukoliv pitomost, a negovat její kritiku. Ale tak jednoduché to není. Auta nemáme proto, že technici si něco vymysleli, ale protože si vymysleli něco proveditelného, co dokázali sestrojit. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bible obsahuje tolik nesmyslů, že ty kompromitují i tu její racionální a historickou část. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Píšeš: "Rakato ty nemůžeš vědět jestli to tak bylo, protože jsi u toho nebyl." Ale ani ty to nemůžeš vědět, protože jsi tam také nebyl. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tvůj problém je, že se na bibli díváš jednostranně - znáš jenom ji a hledáš jen argumenty na její obhajobu. Ale u soudu musí být vždy dva - nejen obhájce, ale i protistrana. Z tohoto důvodu jsi logický jelimánek, prosťáček, který chodí jen tam, kde slyší, co chce slyšet.

Pavlov (So, 13. 7. 2019 - 08:07)

Rakato svoji pravdu neobhájíš urážením protistrany. Ukazuje to, že si nejsi jistý ve svých názorech. Možná to časem pochopíš .

Rakato (So, 13. 7. 2019 - 21:07)

Ještě jsem tě neurazil (až za chvíli). A fakta, která uvádím (např. o chybách v bibli) mohu dokázat. Dokazovat ovšem musíš ty - všechny ty biblické nesmysly. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------JJenže naivkové, jejichž život se točí jen kolem bible a kteří nic jiného znát nechtějí, se cítí dotčeni jakoukoliv oponenturou vůči jejich životní filosofii, vymyšlené hloupými kočovníky a rybáři. Takhle se mumínku nikam nedostaneš a vždy budeš uražen, když se setkáš s realitou. Pokud si nerozšíříš vzdělání v historii, přírodovědě, a fyzice, budeš vždy mimo, a tedy mimoň.

Návštěvník (So, 13. 7. 2019 - 22:07)

Co ty jsi dokázal v životě chlapče, že tady děláš takového chytrolina?

Návštěvník (So, 13. 7. 2019 - 21:07)

Rakato, nejsi ty Jirka - Hvězdoun?? Je tam velká podoba se sebestředností a urážením.

Rakato (So, 13. 7. 2019 - 21:07)

Nejapnými narážkami neoslníš. Snaž se být přitom aspoň vtipný.

Reklama

Přidat komentář