Reklama

ROMOVÉ - žijí tu s námi

Miluna (Pá, 12. 7. 2019 - 20:07)

Už sem zpátky Andruš.Dala sem rychlou chůzi půl hod ale stejně mi zas ta hlava začínala venku znova.Takovej tlak do hlavy jestli to taky znáš? Tak škoda.Já bych radši vylezla až v přítmí ale jak má pršet tak dneska nic no.Je tu trochu dusno jak před bouřkou.A to ještě jak sem šla tak se mi za zády ozvalo Miluno k noze tak sem se otočilo co to má být a nějaká pani to říkala psovi:-) a ty Andruš jezdíš s partou na kole teda.A jak to doma máš,neni ti tam snutno? Nebo si užíváš tu samotu doslova.On je Sergej na procházky trochu línej,to chodil rád Denis.A co se ti povedlo vyfotit? Já mam zase oblíbený dva domy který mi hodně přitahujou.Jeden je krásná vilka hned u pole a maji to tam prostě krásný tak se tam chodim na ten dům aspoň dívat a představuju si jak by se tam bydlelo.A druhej dům je takovej zanedbanější,působí jak z nějaký knihy nebo hororu.Jsou tam kolem něj nějaký starší věci a plechy a různý trámy.Za oknem je vidět taková chodba se schodištěm.Ale hlavně je obklopenej stromama kolem dokola a je teda v takovim temnu a stínu.Vydržim tam stát pod stromama a koukat na něj.A hlavně je to boží když už se šeří.Pils to bude ono podle popisu jen v jiné situaci ale takový ouzkostlivý temný myšlenky s kterých se ti svírá až klidně hruď a máš v sobě temno a ouzko,to je přesně ono.A kdo takhle žije často to už je kousek k pravim depresim.

Pils (Pá, 12. 7. 2019 - 19:07)

Když píšete o úzkostných stavech, tak se mi vybavila jedna věc. Normálně nemám čas na nějaké černé myšlenky, ale pamatuju se, že pokaždé, když nám umřel pes a museli jsme ho na zahradě pochovat, šíleně mě trápila představa, že třeba není mrtvý a my jsme ho pohřbili. To trvalo mnoho dní, stejně jako smutek po něm. Pro mě je pes člen rodiny a kamarád. Možná ta představa bylo něco docela jiného, než zažíváte vy, nevím. Ale ta úzkost byla hrozná.

Andrea (Pá, 12. 7. 2019 - 19:07)

Ahoj Milco,jsem ráda, že ti je líp,taky teď smajdam s batohem a fotím, jsem v lese a je tu super, já po tom frmolu v práci,jsem teď ráda sama,jo a hlava mě dnes nebolí, vážím si každého dne,kdy nemám migrénu, zítra ti přijede Sergej,tak můžete vyrazit třeba na malou procházku, já jdu zítra na akci,na kole,zase mi všichni ujedou, já moc nevydržím s musím mít přestávky

- (Pá, 12. 7. 2019 - 13:07)

Tak já o cikánech můžu napsat akorát teď že jsem přišla domu a že si lehnu a otevřela jsem ventilačku.Všude klídek ale vydrželo to asi jen deset minut a cikánum z okna začla hrát ta jejich hudba.Tak to mám fakt radost.Nechtěla bych ani za nic bydlet ve městech jako je Most,Ústí,Chomutov a podobný.A souhlasím s příspěvkem 13:15,pěkně napsaný.

pro die (Pá, 12. 7. 2019 - 13:07)

cikáni dřív kočovali a dělali "malý" binec jen na dočasných stanovištích. Kočování jim zatrhli, tak dělají velký binec na místě, kde musí bydlet trvale. Oni teď kočují teda taky - uvnitř rodiny, vždy nějaké dítě šoupnou k někomu, kdo bere málo sociálky a tak. A s těma dávkama ... dřív si taky uměli najít díru v plotě, aby ukradli slepici :-) Převeď si na dnešní dobu, děr je habaděj a oni v tom umí chodit. Mají to v krvi, umí vytvořit chaos. S tím si úřady nevědí rady :D

sledovatel (Pá, 12. 7. 2019 - 12:07)

Já do teď Miluno nechápu proč jste s nima ty a Aleš ztráceli čas.Oba jste fajne a dobře se čtete.A mám stejný názor jako Die.Jen teda ukrajinci mi nevadí ale cikány nemusim.Dále mi vadí jak se tady nějakej anonym do tebe náváží když neděláš.Ty si doma na vlastní pěst a pro dávky nechodíš a je tvoje věc když se tě nějakej chlápek ujme.Ale cikáni to je úplně něco jinýho.Anonym by měl psát o nich a ne valit do tebe.

anonym (Pá, 12. 7. 2019 - 13:07)

Až na to, že Miluna má platit nebo starat se o tři děti a nedělá to. nebo to platí Ukrajinec

Návštěvník (Pá, 12. 7. 2019 - 13:07)

až na to že pořád lepší ukrajinec (když mu to nevadí) ,než cikánum stát.

až na to (Pá, 12. 7. 2019 - 13:07)

že je Milunina věc jak žije :p

anonym (Pá, 12. 7. 2019 - 13:07)

Ano, to máš pravdu.

die (Pá, 12. 7. 2019 - 12:07)

Miluno já bych cikánům vzala invalidní důchody, všelijaké podpory, výhody a nahnala je do práce. Oni se jen válí na lavičkách dělají bordel a děti, ty je budou napodobovat a tak to jde dokola.

Návštěvník (Pá, 12. 7. 2019 - 12:07)

ale to by byla diškrimácia rasistko

Miluno (Pá, 12. 7. 2019 - 12:07)

napadlo mě stejně o té virové náloži. Mohlo tě oslabit, co jsi prožila s a po Denisovi. Padl tady návrh navštívit doktora a není vůbec špatný. Naopak. Teď máš víc času, když nechodíš do práce, tak toho využij pro své zdraví

Miluna (Pá, 12. 7. 2019 - 16:07)

Já sem tam objednaná na podzim a teď v létě zubař,gynda.To by bylo špatný cokoliv co se týká toho,radši nemyslet.Nedokázala bych už žít s rozjetou fatálkou,na to sem slaboch.Doufam že mi tak poslední dny hodně unavilo to PMS a migreny.Teď už je mi trochu líp ale ta hlava ještě uplně nepřešla.A jinak díky.A Die máš pravdu.Já už teď mam tak na ně jinej pohled.Co to semnou mohlo být že mi tak přitahovali? Kde se to vůbec ve mě vzalo? Pamatuju si že to vzniklo jednim čtyrycetiletym snědym chlapem kterej se mi líbil a pak sem hledala v podvědomí jeho podoby až sem se dostala k cikánum a pořad sem je chtěla.A teď se už se mi vůbec nelíbí.Nelíbí se mi jejich styl a napodobování černochů z ghet.

Lalla (Pá, 12. 7. 2019 - 16:07)

Milu, o žádném zhoršení neuvažuj. To nepřijde ze dne na den nebo z týdne na týden, neboj se

Miluna (Pá, 12. 7. 2019 - 17:07)

Takhle mi nenapadlo si to říct.Snad máš pravdu.Ale poslední dny ty myšlenky mi napadaly.A copak děláš,nejsi na zahrádce? Asi se půjdu v podvečer projít.Já sem tu sama a Sergej asi do zítra musí něco dodělat na stavbě,tak možná přijede až zítra jestli dneska nestihnou.

Lalla (Pá, 12. 7. 2019 - 17:07)

Ne Milu, jsem v Praze, něco pracovně a něco soukromě. A taky musím občas debordelizovat byt, ve kterém je teď přes léto manžel hodně sám. Buď v klidu, jdi se projít, bude hezký večer

Miluna (Pá, 12. 7. 2019 - 18:07)

Aha tak teď máš Prahu.Tak to možná večer taky někam zajdeš nebobs manželem jestli někam chodíte.Já sem teď měla chvíli hudbu jenže mi při ní šly myšlenky na Renečka a na to Deniskovo malý a musela sem to vypnout.Nevim proč mi to moje hlava dělá a dává mi takový myšlenky.Doufam že mi ten venek zachrání.Nějak to neni dneska ono a mam v sobě stín smutna a nechce se to rozplynout.Tak tady myslim na vás.

Lalla (Pá, 12. 7. 2019 - 18:07)

Jo a vtíravé a úzkostné myšlenky, to znám taky

Lalla (Pá, 12. 7. 2019 - 18:07)

Ano někdy někam s manželem zajdem, na večeři a tak ale to víš, po tak dlouhé době jsou večírky lepší s přátei. Taky s kolegy z bývalé práce, když se časově shodnem A taky mně má přiletět kamarádka z Anglie, na tu se těším, dobře se s ní paří:)

Reklama

Přidat komentář