Reklama

Existuje Bůh?

? (So, 6. 7. 2019 - 17:07)

Rakato, ty si Ježíše idealizuješ. Ježíš měl taky občas hlášky jako magor. Ne tak často jako Jehova, ale měl. A věčným mučením vyhrožoval spíše Ježíš než Jehova. Pravda je, že Ježíš měl i světlé chvilky, kdy ho přepadlo to jeho lepší já. Proti tomu Jehova světlé chvilky ani neměl. To byl čistý kriminálník.

Návštěvník (So, 6. 7. 2019 - 14:07)

Rakato píše jen na fóra o boží tématice, takže mu Bůh nedá spát, nevěřím, že je úplný ateista. Možná touží, aby Bůh existoval, ale takový, který by odpovídal jeho představám.

Rakato (So, 6. 7. 2019 - 16:07)

Nikdo nechce být ateistou, protože takový dobrotivý všemocný taťka, co ti vždy přispěchá na pomoc, je výhra v loterii. Problém je že taťka nepomáhá, až to vypadá, jako kdyby neexistoval. Kromě toho - kdo nám zaručí, že nevyfasujeme ne slitovného Ježíše, ale vzteklého a prchlivého Jehovu?

Rakatovi (Po, 8. 7. 2019 - 11:07)

"Problém je že taťka nepomáhá" jo to je problém - zvláště když jeden tvrdí tak a druhý naopak. Kromě toho asi nechává aby to rozhodla evoluce.

Rakato (Po, 8. 7. 2019 - 16:07)

Nejčastěji Jehova "pomáhá" uzdravením. Stačí jeden doktor, který prohlásil, že uzdravení nečekal, a pošetilci mají svůj zázrak. Nicméně katolíci i takové zázraky kupuji pro blahoslavení, v nouzi i uzdravení dobré. Z počasím jsou zázraky ošajslé, protože na jedno dobré seslání deště má fanatik tak pět špatných pokusů. Zázračně přesné předpovědi umím jen já, když říkám, že zítra bude jako dnes. Na jaře samozřejmě počasí nevěštím, protože je příliš proměnlivé, ale v létě a v zimě na mě nikdo nemá. -------------------------------------------------------
Některé zázraky lidí neohromí, jako třeba staré Vikingy, že Ježíš chodil po vode, protože oni po vodě chodí celou zimu. ---------------------------
Potřeba zázraků je velká, protože mezi lidem je plno nevěřících Tomášů, a dodávka zázraků vázne (když s rozvojem vědy vědci jsou schopni odhalit skoro každý podvod). Bída přišla na lehkověrné křesťany, bída.

Rakatovi (Po, 8. 7. 2019 - 10:07)

To je na tobě koho si vybereš

Návštěvník (Ne, 7. 7. 2019 - 22:07)

Bůh pomáhá, ale jak On uzná za vhodné, nemůžeme s ním manipulovat. Existuje, věř mi.

Rakato (Po, 8. 7. 2019 - 00:07)

Kdykoliv mě někdo žáda, abych mu věřil, přidržím si svoji peněženku. Náboženský pomatenče - důvěru si musíš zasloužit! Až za mnou bůh přijde a uzavřeme spolu smlouvu, začne se pomalu rodit důvěra. Do té doby je pro mě jen vymyšlený fantom.

Návštěvník (Út, 9. 7. 2019 - 09:07)

Bůh za Tebou přichází stále, stojí za dveřmi a čeká, jestli mu otevřeš své zkamenělé srdce, ale dává Ti svobodnou vůli, můžeš se rozhodnout jak chceš.

Rakato (Út, 9. 7. 2019 - 23:07)

Darwin zase čeká na tebe a ostatní v knihovnách a na internetu, vstřícný a moudrý, a i on dychtí, že mu otevřeš své srdce, přijmeš ho jako svého pravého guru a průvodce světem.

Návštěvník (St, 10. 7. 2019 - 10:07)

Darwin je mrtvý, Bůh je živý. Víra je dar, chápu, že je těžko uvěřit.

Rakato (Čt, 11. 7. 2019 - 14:07)

Tvého boha nikdo živého neviděl, ale Darwina ano. S Jehovou je to tak, že co nežilo, nemůže umřít. Jehova neumřel ne proto, že je nesmrtelný, ale protože nikdy neexistoval.

Návštěvník (Pá, 12. 7. 2019 - 00:07)

Pokud bys viděl Boha tváří v tvář, nepotřebuješ víru, měl bys důkaz. Pokud Boha odmítáš, NIKDY nezakusíš jeho působení, moc a lásku. Škoda. Takový experiment s Bohem ale stojí za to. Stačí Ho s POKOROU poprosit, aby se Ti dal poznat, a pokud je to upřímné a né hrané, Bůh začne působit a poznáš něco neskutečně krásného.

Rakato (Pá, 12. 7. 2019 - 17:07)

Vidět boha tváří v tvář by nemusel být špatný důkaz. Někomu by to stačilo. Ale já bych ho poprosil, klidně i pokorně, ať změní mé auto na zlaté. Jen tak, pro sichr. Byl by to nejen důkaz jeho moci, ale i důkaz jeho ochoty spolupracovat. No a potom bych ho pozval na kafe a hodil řeč o všem možném.

luci (Pá, 12. 7. 2019 - 00:07)

Ono to u některých lidí opravdu funguje , v psychologii se tomu říká autosugesce. Pokud si vsugeruješ , že pátý kilometrovník na D1 je bůh a budeš se k němu modlit , tak ti to také pomůže na cestě životem . Ona totiž lidem pomáhá víra /v cokoliv/ , ne bohové.

Domácí (Ne, 7. 7. 2019 - 23:07)

Tak určitě, on začne věřit na boha zrovna proto, že mu nějaký jouda na doktorce řekl "existuje, věř mi" :-)
A o kterým bohu to vlastně mluvíš? Jsou jich tisíce.

Rakato (So, 6. 7. 2019 - 13:07)

Buďme rádi, že bůh neexistuje, protože (aspoň ten židovský) dokázal lidem pěkně zavařit.

vymyslet ráj (Út, 11. 6. 2019 - 17:06)

No oni v tom mají ještě jeden zádrhel. Mučení je vytrvalé dráždění nějakých receptorů, nejčastěji v kůži, ale i jinde. Ty přenášejí vzruchy po nervových vláknech do mozku. Když něco z toho chybí, nebo je přerušeno, mučení není možné. Takže nemůže být věčné mučení, páč organismus má omezenou životnost a dlouhé mučení stejně nevydrží. Je to prostě pohádka. A tuto pohádku vymysleli ti, kteří sledovali jasné cíle - vyděsit tehdejší pověrečné obyvatele dnešní Palestiny a Izraele. V té době to bylo možné, žilo to hlavně ve středověku a i nyní se najdou lidi, co tomu podléhají. Jakmile tomu podlehnou, jsou nejsnáze manipulovatelní.

vymyslet ráj (Pá, 7. 6. 2019 - 09:06)

Jo jo, křesťani mají představu boha, jakou naplnil v podstatě nejlépe Adolf Hitler. V jeho přítomnosti se taky všichni ohnuli do předklonu a poslouchali příkazy. Byli jako ovce, jako děti, jako otroci. Taky tvrdil, že je zachraňuje a že už nebudou muset přemýšlet, že on bude přemýšlet za ně. Taky tvrdil, že se postará i všechny a vytvoří pro své vyvolené ráj, kde to bude tak úžasné, že co oko nevidělo a ucho neslyšelo. Jediná rozdíl - Hitler nepálil lidi zaživa Jako Hospodin. Hitler jim nejdříve udělal eutanazii v podobě B cyklonu. To Hospodin plynovat nebude. Chce si vychutnat okamžiky, kdy lidi budou páleni zaživa a budou řvát. Možná Hospodin bude u toho masturbovat. Má Hospodin péro? Hitler ho údajně měl...

Hitler - Afrožid (St, 12. 6. 2019 - 10:06)

Hitler - Afrožid - slíbil potlačit nezaměstnanost a měl velkolepou kampaň - tu někdo platit musel - nyní se k tomu žádný velkokapitalista nehlásí . Z válek jsou velké zisky pro několik lidí a bída pro většinu.

Reklama

Přidat komentář